Nem látom, hogy van-e élet, de megpróbálok tanácsot kérni töletek, vásárolni szeretnénk egy ilyen berendezést: AIR2FRESH Antiviral Ultimate 55 smart légtisztító. Esetleges gyakorlati tapasztalatokra lennék kivácsi, tisztítás, szűrő élettartama, cseréjének ütemezése, minden ami szubjejktív.
Sziasztok! Nekem épp az nem jött be az elektromos illatosítóban, hogy megnöveli a páratartalmat a lakásban. Földszinten lakom, a lakásunk alapvetően nedves és ebben a meleg időben még melegebbnek is érezném a sok párától. Füstölő nálam alapban nem játszott, mert azonnal migrént kapok tőle. Találtam viszont egy olyan illóolaj diffúzort, ami porlasztásos elven működik és teljesen természetes illóolajokat tartalmaz. Nem ez a legolcsóbb termék a piacon, ez tény, de nekem ez vált be a leginkább.
Nemrég teszteltem pár aroma diffúzor készüléket és az alábbiak a tapasztalataim:
Fűtési szezonban ugye picit alacsonyabb a páratartalom a meleg hőmérséklet hatására. Mielőtt üzembe heleztem volna a párásítót 40%-os volt a páratarlamam ami mondjuk épp ideális, de legalább kellőképp le tudtam teszteli a diffúzort. Egy nagyobb kapacitású készüléket választottam ami szerintem hatékony is volt. 1 órás intenzív párásítás mellett 50%-os értékre felment a 25 négyzetméteres szobám páratartalma.
Szerintem van értelme ilyen készüléket vásárloni :)
Párásítóknál milyen szempontot érdemes figyelembe venni, ha gyerekszobába szeretném rakni? Vannak erre speciális párásítók amik oda valók? Találkoztam már ezüst ionossal, ultrahangossal és egyéb kifejezéseket tartalmazó párásítókkal is. Van ezek között valami lényeges különbség vagy csak jól hangzik a nevük?
Több párásítót próbáltam már itthon. Közvetlenül mellette van a páratartalom mérő, ami amúgy helyesen szokta mutatni az értékeket (legalábbis télen alacsonyat szokott, nyáron meg magasat :). Soha egyik párásító sem volt igazán nagy hatással az értékekre... valami ötlet?
Eladó a képen látható, egyszer kipróbált, hibátlanul működő, MOMERT ultrahangos, színterápiás párásító, eredeti számlával, bolti garanciával. Végül egy drágább, komplettebb gépet vásároltam, mindössze emiatt vált eladóvá! Budapesten átvehető. Érdeklődni emailen lehet: zolikutty"kukac"gmail.com
1 hete van egy ultrahangos hidegpárásitónk. Nem használt, vadonat új. A legelső bekapcsoláskor minden rendben ment. Ezután minden egyes bekapcsoláskor - mármint azután ha hagyjuk pihenni minimum 1-2 órát - az első 30-60 másodpercben nagyon hangos. Van hogy szép lassan fél perc alatt folyamatosan elhallgat, vagy hogy hirtelen abba marad ez a zaj. A zaj közben a pára ugyanúgy jön. De működés közben ha leállítom és újraindítom nem zajos, csak akkor ha hagyjuk pár órát vagy 1 napot pihenni.
Más párásítóknál is van ilyen? Mert ha nem akkor gondolom én valami nem jó benne.
Kicsit olyan hangja van ilyenkor mint ha csapágyas lenne benne egy ventilátor. Van benne egyáltalán ventilátor?
Nekünk van egy Lurco SC 609-es hidegpárásítónk, aminek tönkrement a piezo párásító szenzora. Az az alkatrész, ami előállítja a hidegpárát. Már az egész Netet végignéztem, még az eredeti kínai oldalt is, de őket nem lehet elérni levélben sem. Sajnos a lapka frekvenciáját nem tudom, a többi méret: átmérő: 25 mm, vastagság 1.2 mm. Ez a párásító már elég régen megvan, a menyem szerint tíz éves is elmúlt, de nem működik a fenti alkatrész tönkremenetele miatt. Sajnos, ezt a készüléket már nem lehet kapni. Ha valaki miskolci és volna neki egy akármilyen rossz hidegpárásítója, kérem szóljon és én elmegyek érte, hátha a szenzor jó volna ebbe a készülékbe. Sajnos a MÉH-telepeken már nem lehet turkálni, vásárolni mint 10-20 évvel ezelőtt, amikor kilora fillérekért lehetett bármit vásárolni, centrifugát, mosógépet számítógépet alkatrésznek. Email-címem: apapa1949@hotmail.com
Ma vettünk egy másik párásítót, (Tefal Baby...) erre ez is, kb 1 órás működés után elkezdett folyni mint az állat. A másik, ami helyett vettük, az is ezt csinálta. (Valami STS-818a...) A tartály és a gép között jön, ömlik ki a víz. Mindent eláztatott. Mintha a piezzo-s résznél nem állna meg a víz, hanem jön ki tovább. Valaki esetleg valami ötlet?
Sziasztok! Én még új vagyok a témában, múlt héten vettünk egy párásítót a Media Marktban. Az lenne a kérdésem, hogy ti milyen gyakran használjátok? Mennyit megy egy nap? Hogy a legoptimálisabb?
El szeretném adni Air-O-Swiss 1355 N párásítónkat, használt, kisebb karcolásokkal, de hibátlanul működik. Tapasztalatból tudom, hogy esténként jól lehet mellette aludni, nem zajos.
A Venta a legkisebb fokozaton is olyan zavaróan hangos volt, hogy lehetetlen volt mellette aludni a hálószobában. Most baba miatt mindenképpen egy csendesebb eszközt kell beszereznem. Láttam Beurert és Boneco (AOS) gyártmányokat egy nagy babafelszerelés áruházban. A Beurer cca. 46 ezer, az elve ugyanaz, mint a Ventának és a Boneconak, viszont a dobozán semmi utalás nem volt a zajszintjére. Utánanézve kiderült, hogy 43,8 dB(A) a zaja, ami már hálószobában nem jó.
A Bonceo-k (1355, 2055D) gyártói és forgalmazói oldalaikon 25/33 dB(A) a publikált zajszint. Ez már kvázi zajtalan működés. Igaz, hogy a 1355 is ~80 ezer forint, ami kb. Venta ár, viszont remélhetően csendesebb.
A kedves olvasók között van, akinek van személyes tapasztalata arról, hogy a Boneco légmosók valóban ilyen csendesek-e, hogy 24 órás üzemben működhessenek hálószobában?
Sajnos asztmás a kisfiam, ami miatt sokat küzdünk, főleg éjszakánként. Azt hallottam a párásító tud segíteni, könnyíteni a helyzeten. Ezért kinéztem egyet a Media Marktban: Sencor ultrahangos párásító. Van ezzel a termékkel kapcsolatban tapasztalatotok? Tényleg tud használni egy asztmásnak, ha száraz a szoba levegője?
Szükségem lenne egy párásító készülékre. Fiacs tavaly fűtésszezonban sokat volt beteg és nem szeretném, ha ez idén megismétlődne. Az ultrahangosokról nem sok jót olvastam, ezen felül meg csak 70-80ezreseket találtam. Ami nekem fontos lenne: ne legyen hangja (vagy csak nagyon minimális) és kapcsoljon ki magától, ha elérte a megfelelő páraszintet. Külön örülnék, ha illóolaj, Salvus, ilyesmi is kerülhetne bele, de ezekről le tudok mondani. Van valakinek ötlete, hogy mi is az, amit én keresek?
Ha tartós, gondmentes, megbízható és olcsón fenntartható megoldást keresel, akkor légmosóban gondolkozz, lehetőleg Venta márkában. Nemcsak párásít, hanem a levegőt is tisztítja. Az ultrahangos párásítókat felejtsd el.