Keresés

Részletes keresés

daroczitibor Creative Commons License 2021.12.31 0 1 3163

Mi nevelőszülők vagyunk 2006 óta. Nem könnyű munka,napi 24 óra.

De .... a gyermekek nem tehetnek róla,hogy nevelőkhöz kerülnek,a vérszerintieket sosem szídom és igenis vannak imádnivaló gyermekek,akiket legszívesebben örökbe fogadtunk volna.Ám  az örökbefogadók 1000x több mindent meg tudnak adni,ezért kell elbúcsúznunk .

Tisztelettel: Daróczi család

Nikol1982 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 3162

A SZERETET MINDENKINEK JÁR!

Találjuk meg egymást!

Tatabányán élünk

PÓTANYÁT,PÓTNAGYSZÜLŐKET KERESEK-KERESÜNK

A tévedések elkerülése végett leszögezném, hogy ebben semmiféle anyagi érdek nincsen.

Egyszerűen csak a szabadidő közös eltöltésére keresem az adott hölgyet,pótnagyit,pótpapit legjobb lenne egy házaspár aki szeret csavarogni,kávézni,jókat beszélgetni és hangosan nevetni aki szomjazza a gyerekzsivajt aki szeretne az Életünk része lenni!
Napi szintű családi kapcsolat, egy vasárnapi közös ebédet egy délutáni sétát közösen eltöltött ünnepeket!
Nem babysittert,házvezetőnőt még csak nem is takarítónőt keresek!!!

A dolog maximálisan komoly,nem valami rossz vicc!!!

Én bízom benne,hogy a felhívásom eljut oda ahová kell!!!

Egy olyan embert aki akár egyedül álló szívesen tartozna egy normális rendezett családhoz.

Még nem késő hogy találjak egy olyan embert aki ha nem is vér szerint de úgy szeret mit ha az övé lennénk.

Találjuk meg egymást egészítsük ki egymás életét!

Ha valaki ismer a saját vagy környezetében olyan 52 -65 év körüli hölgyet,pótnagyit,pótpapit akár házaspárt aki egyedül van mert a gyermekei elfordultak tőle,vagy talán nincsenek is neki,de vágyik arra, hogy valakit szerethessen és őt is viszont szeressék,ne habozzatok felhívni a figyelmét erre a posztra!!! 

lazamama5560@gmail.com

Borbatti Creative Commons License 2018.11.29 0 0 3161

Nagyon tisztelt nevelő szülők!

Borbély Attila vagyok.

Egy motoros baráti kör megbízott szervezője.

Enyém a hálás feladat,hogy az összedobott megmaradt klub pénzből rászorulókat keressek.

Mi is szülők vagyunk így a választás a nevelő szülőkre esett.

Amit tudni kell rólunk..15 fős motoros csapat óriási szívvel ..humorral...egyéniségekkel...

Amit keresnénk az fehér gyermekekből álló család akiknek a szívünket is odatahetnénk..Természetesen az adományainkon kívül.

A fő szempont nem az anyagiak...gondolok itt a pénzbeli hozzájárulásra..hanem játékok..élelmiszer..tüzelő...stb.. amire szükség van

Természetesen az anyagiaktól sem zárkózunk el csak ne ez legyen a fő csapásirány

Várom jelentkezésüket a

borbatti@gmail.com

06204500688

Tényleg segíteni szeretnénk

Nem alapítványt,szervezetet,stb..

Mi szeretnénk átadni az adományokat...megismerni segíteni a gyerekeket...látni a csillogást a szemükben!!!!!

Nagy sikerű gyermek motoroztatáson már túl vagyunk már páron...

Még egy gyermek sem kapot lelki traumát tőlünk..csak széles vigyort láttunk cserébe...

Ezt vinnénk át rászoruló gyermekek részére.

Köszönöm a figyelmet

Várom jelentkezésüket

Borbély Attila

ArielMolinari Creative Commons License 2018.09.20 0 0 3160

Szia! Érdekel még vélemény? Én is mindig árvaházat szerettem volna. Tényleg iszonyúan bánnak a gyermekotthonokban a gyerekekekkel, a szívem szakadt meg az ott tapasztaltaktól. 6 éve van egy kisfiú nálam,és 2 éve egy kislány. Mindkettőt, mintha kicserélték volna. Mindkettő vad és mosolytalan volt, elutasító és nagyon sérült, nem hittem volna, hogy olyanokká válhatnak, amilyenek. De én sajátjaimként szeretem őket, és ezt szó szerint értsd, és ezt meg is mondom nekik, és ez irtóra gyógyítja őket. Kb minden nap el kell játszani az "árva kiskutya vagyok és te rámtalálsz" szerepjátékot... Mi hivő család vagyunk, a hit is rengeteget gyógyít bennük. Gyönyörű, csodálatos az életem velük, 1000x hálásabbak, mint egy normál gyermek, és számomra csodás érzés, hogy "kimenthettem"őket onnan. A szülőkkel is jó kapcsolat alakult ki,mert látják, hogy szeretem a gyereküket és nem tiltom tőlük. Ettől még a gyerekek hozzám kötődnek. Szerintem a nevelőszülőségben a vérszerintiekkel való kapcsolattartás a legnehezebb. Van egy FB csoportom, a Legyél nevelőszülő! - ha van kérdésed, itt megtalálsz, írhatsz. Sok sikert, sok örömöt, tedd boldoggá a gyerekeidet és megtapasztalod az Igazi Boldogságot Te is! :-)

Csoma László sk Creative Commons License 2018.09.11 0 0 3159

Szerintem eladásra viszik a gyerekeket,legalábbis ezt tapasztaltam !

Egyszerûen kilakoltatták a 2 fiamat ,azóta hazudoznak ...ennek már 4 éve ...

Minden jog fenntarva !!

06303075547..

Be kellene szûntetni ezt a nevelôszûlô hálózatot ,mert csak kárt okoz mind a gyerekeknek ,mind a szûlôknek...

Nekem 35 milliós kárt okoztak ..

Lla11 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 3158

A Terület Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál.

Előzmény: MagicMe (3155)
Lla11 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 3157

Azért az a táblázat elég komoly előítéletet tükröz a nevelőszülőkkel szemben a kérdések megfogalmazójától!:(

Előzmény: Réka Bendik (3156)
Réka Bendik Creative Commons License 2018.02.24 0 0 3156

Sziasztok! :) Nevelőszülőket keresek, akik kitöltenék a kérdőívemet :)

Pszichológus hallgató vagyok és a szakdolgozatomat írom, amiben nevelőszülőket szeretnék vizsgálni. Kérlek segítsetek, ha nevelőszülők vagytok vagy ismertek nevelőszülőket és el tudnátok nekik küldeni ezt a kérdőívet annak nagyon örülnék. Minden kitöltés sokat jelent nekem :) :) 

Nagyon-nagyon köszönöm :) 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNWZomRjDbgy97KKa22-SwmGriYxsHJpWqhKvZlrSOVrjbIg/viewform

MagicMe Creative Commons License 2018.02.10 0 0 3155

Sziasztok! Nevelőszülő szeretnék lenni. Érdekel a véleményrtek hogy hol jelentkezzek?

Köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 3154

Kedves Mindenki,

A hirdetés már nem aktuális.A gyámhivatal által lett egy nagyszerű nevelőszülő.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.

Előzmény: Törölt nick (3151)
kivancsi253 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 3153

Sziasztok. Kérdésem lenne, mivel sajnos nem ismerem még ki magam a jogszabályokban, az interneten nagyon sok információt találni, de csak ritkán írnak mellé dátumot, így nem tudom, hogy melyik aktuális és melyik már nem.

Tehát ha jól értem, akkor jelenleg van a helyettes szülő (korábban hagyományos nevelőszülő), aki sajátjaival együtt max. 4 gyermeket nevelhet, és a hivatásos nevelőszülő, aki munkaviszony alapján dolgozik, és max. 6 gyermeket nevelhet, de ebből min. 3 a gondozásba vett gyermek?

(Korábban mindkettő nevelhetett gyermektelenként max. 5 gondozottat, vagy sajátjaival együtt max. 7 gyermeket, sőt valami 8-as is rémlik még, de akkor ezek a számok már nem aktuálisak?) Azért kérdezem, mert akkor a törvény alapból diszkriminálja azokat, akiknek több mint 3 vér szerinti gyermekük van, és ezt eléggé sértőnek érzem. Nekem 5 gyermekem van, és még egy fiúcska számára teljesíteni tudjuk a 6 nm-es feltételt, de így mindkét kategóriában esélytelen vagyok...

Annak mennyi az esélye, hogy esetleg kapnánk 3 testvért? Bár ezt jelen helyzetben valószínűleg mi nem vállalnánk.

Másik kérdésem, hogy az 500 órás tanfolyam elvégzése kb. mennyi ideig tart, és előtte el kell-e végezni a 60 órásat is, vagy az kihagyható, ha tudunk annyit várni a gyerekre?

Loreley97 Creative Commons License 2017.08.23 0 1 3152

Szia!

Nem tudom, hogy áll az ügyed, mert régen írtál már.

Ez nem így működik. Ha nem tudod nevelni az unokaöcsédet, és gyermekvédelmi gondoskodásba (leánykori nevén állami gondozásba) kerül, akkor a gyermekvédelmi rendszer jelöl ki számára nevelőszülőket, nem te. A nevelőszülő személyére a kisfiú lakóhelye szerint illetékes Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat tesz javaslatot a gyámhivatalnak, amely a javaslatot elfogadhatja vagy elutasíthatja. (Általában el szokta fogadni, hiszen a nevelőszülőket a Szakszolgálat mégiscsak jobban ismeri a gyakorlatból, mint a gyámhivatal az íróasztal mögül). A gyámhivatal a javaslat megtétele után értekezletet hív össze, amelyre meghívja a gyermek szüleit is - feltéve, ha szülői felügyeleti jogukat gyakorolták, tehát hivatalosan, papíron ők nevelték a gyereket, mielőtt gyermekvédelmi gondoskodásba került. Ha így volt, és ha a szülők fellelhetőek, nincsenek eltűnve - mondjuk, a börtönviselt apa nyilván eltűntnek, vagy legalábbis elérhetetlennek számít ebből a szempontból -, akkor ők kapnak meghívást a gyámhivatali értekezletre, ahol elmondhatják ők is észrevételeiket, javaslataikat, a gondozási hellyel (nevelőszülővel) kapcsolatban is. Bár nehezen értem meg, hogy egy számukra nyilvánvalóan ismeretlen emberrel kapcsolatban milyen kifogásuk merülhetne fel első ránézésre, mint ahogyan azt sem értem, te mi alapján mondod, hogy az előző nevelőszülők nem voltak megfelelőek. Mi történt? Megszüntették a nevelőszülői jogviszonyukat? Ők adták vissza a kisfiút? A kisfiú panaszkodott rájuk? Akárhogy is, te nem keresgélhetsz hirdetés alapján nevelőszülőket az unokaöcsédnek, ez biztos.

Előzmény: Törölt nick (3151)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.06 0 2 3151

Kedves Nevelőszülők!

SOS-ben keresek az unokaöcsém(6 éves) számára megfelelő nevelőszülőket Debrecenben. A kisfiút sajnos az anyukája pár hónapja elhagyta, az édesapa jelenleg börtönbüntetését tölti, így nem tudja nevelni.

A gyerekek nagyon kedves, barátságos, nyitott, élénk figyelmű. A nevelését sajnos nem tudom folytatni, de szeretném Őt biztonságban, szeretetben tudni. A nevelőszülőket akiket a Gyám hivatal jelölt ki nem volt megfelelő, ezért gondoltam hogy ezen az oldalon én is keresgélek. Minden kérdésre szívesen válaszolok. Elérhetőségem: 06 20 2588 763, email cím: zsuzsa.lakatos1115@gmail.com

Borsószemhercegnő Creative Commons License 2017.01.11 0 0 3150

Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium

De milyen jogi kérdéssel akarsz oda fordulni? Első körben a nevelőszülő tanácsadót, gyámot kellene megkeresni, majd az illetékes gyámhivatalt. Talán ők is tudnak segíteni.

Előzmény: daroczitibor (3149)
daroczitibor Creative Commons License 2017.01.01 0 0 3149

Sziasztok!!!

NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!

Nevelőszülők vagyunk,melyik minisztériumban érdeklődhetünk jogi kérdéseinkkel kapcsolatban?

Köszi előre is: Tibor

Rigónéni Creative Commons License 2016.08.04 0 0 3148

Ha még nem késő, gyerek az https://orokbe.hu/-ra. 

Előzmény: Örökanya (3147)
Örökanya Creative Commons License 2016.07.13 0 0 3147

Sziasztok. Új vagyok, és ha nem a megfelelő topicot találtam meg, előre elnézést. Örökbefogadás előtt állok, egy tündéri ötéves kisfiúval barátkozom pár napja. Viszont előre felhívták a figyelmem, hogy a nevelőszülő a gyenge a láncszem. Nem együttműködő, nem tartotta be a szabályokat és nem segíti elő az örökbefogadást, mikor valahol a feladata lenne. Elengedi a gyereket, tudomásul veszi, hogy örökbefogadás lesz, ő nem akarta örökbefogadni, de mégis úgy viselkedik mintha nem szeretné. Megígérte együttműködő lesz, de mégsem. Mit lehet tenni? Hogy lehet elősegíteni az elszakadásukat, mert most kettős kötődés van a gyerekben.

ujforumozo Creative Commons License 2016.05.03 0 0 3146

Sziasztok!
Van egy kedves ismerősöm, jelenleg 21 éves, nevelőszülőknél lakik már 3 éves kora óta. Ha jól tudom, 18 év felett utógondozásban részesül. Az lenne a kérdésem, hogy az utógondozottakra vonatkozóan milyen díjakat kapnak a nevelőszülők, és kap-e valamit a "gyermek"? Úgy áll a dolog, hogy havonta ~42 ezer Ft-ot kap a saját számlájára, amit a nevelőszülő elkér tőle, mondván, hogy ez fedezi a havi kiadásait a "gyermeknek". Szerintem kicsit sántít a dolog, de nem akarok borúlátó lenni, ezért lenne fontos tudom, hogy a nevelőszülő kap-e bármilyen juttatást a saját nevére?
Előre is köszi!

Rigónéni Creative Commons License 2015.05.25 0 0 3145
Rádiné F Heged Creative Commons License 2014.11.20 0 0 3144

Kedves emiimese!

Hova jelentkeztél, ha nem titkos az infó? A FÉSZEK-nél nem szokás, hogy nem válaszolnak levelekre, e-mailekre!

Üdv: Rádiné Terus

Előzmény: emiimese (3143)
emiimese Creative Commons License 2014.11.20 0 0 3143

mármint megirtam .

Előzmény: emiimese (3142)
emiimese Creative Commons License 2014.11.20 0 0 3142

Sziasztok én jelentkeztem nevelőszülőnek, megiratam a levelet el is küldtem de válaszra sem méltattak.... pedig még az 500 orát is vállaltam volna... legalább egy telefont megereszhettek volna hogy nem kellek

Rádiné F Heged Creative Commons License 2014.11.13 0 0 3141

Kedves Virviki!

Nem elkeseríteni akarlak, de ma a gyerekvédelemben a civilszervezeteknél sem úszható meg a TEGYESZ. Ugyanis ők adják a gyermekvédelmi gyámokat, akik elvileg arra hivatottak, hogy innentől kezdve végig kísérjék a gyámolt gyermekeik életútját. Őket bizony a TEGYESZEK alkalmazzák. Ez az új formula, épp most kócolja össze az eddig kifésült erővonalakat, a nevelésbe vett gyermekek már csak azt nem tudják, hogy ki mond számukra használható információt.

Nagyon szerencsés egybeesés az, ha a gyermekvédelmi gyám valóban csak a törvényes képviselettel foglalkozik és nem szól bele egyébként a nevelőcsaládok életébe. 

Pillanatnyilag a FÉSZEK Gyermekvédő Egyesület utolsó nevelőszülői csoportját képzi 2014-ben, hiszen elvileg december 31 után már csak az 500 órás OKJ-és képzéssel lehet valaki képzett nevelőszülő.

Én azt gondolom, hogy erre nem sok embernek lesz pénze. Várakozó állásponton vannak többen most, meg kell várni a 2015 év elejét és ki fog derülni reményeim szerint miként tovább a nevelőszülő képzésben.

www.feszekegyesulet.hu honlapon fogsz tájékoztatót találni majd bizonyára erről.

Addig vigasztaljon az a tudat, hogy Te csak jót akartál és ez az időszak egyébként is egy átmeneti állapot és reméljük mint minden ilyen valahol nyugvó pontra fog jutni. További szép napot és minden jót! Rádiné Terus

Előzmény: Virviki (3136)
tyukanyoca Creative Commons License 2014.11.12 0 0 3140

köszi..:)

Előzmény: Rádiné F Heged (3139)
Rádiné F Heged Creative Commons License 2014.11.06 0 0 3139

Régen jártam ezen az oldalon, mert elvitt a teendőim sokasága.

Kedves "tyukanyoca" a váltást egy kérvénnyel kell kezdeni, amelyet annak a szervezetnek a vezetőjéhez írsz ahová menni szeretnél, hogy tudnak-e fogadni.

Miután foglalkoztatási jogviszonyról van szó, kicsit bonyolultabb a dolog, hiszen munkajogi kérdések is felmerülnek. Ha tudnak fogadni, akkor gondolom fel kell mondani a jelenlegi helyeden a saját munkaszerződésedben leírtak alapján. Kérdés persze, hogy ha jelenleg vannak Nálad gyermekek, akkor azokat átviheted-e.

Bocsi, ha valami mégsem így van, de segíteni próbáltam. Üdv Rádiné Terus

Előzmény: tyukanyoca (3138)
tyukanyoca Creative Commons License 2014.10.30 0 0 3138

Sziasztok!

Valaki nem tudna segiteni! Egyik alapitványból hogyan lehet átmenni a másikba.

Előzmény: Rigónéni (3137)
Rigónéni Creative Commons License 2014.09.18 0 0 3137

http://gyereksorsok.hu/

Egy blog a gyermekvédelemből. 

Virviki Creative Commons License 2014.09.13 0 0 3136

Sziasztok!

Nevelőszülő szeretnék lenni.  Merthogy felnőttek  a gyermekeim, külföldön dolgoznak, nem is szándékoznak később se hazajönni. Unokára hiába várnék, és nagyon kiürült a ház, hiányzik a gyerek, a család, nincs kiről gondoskodni, szeretgetni. 

A Bpesti Tegyesznél jelentkeztem is 1 hónapja. 3 x behívtak. Beszélgetések, mélybemenő személyes faggatótások az apámról meg mindenről. 

Végül a pszichológusnő úgy döntött, nevezzük Ágnesnek, hogy nem lennék megfelelő, elutasít, majd írásban közli.

A kérdésemre hogy miből gondolja ezt, ezeket mondta:  "Túl határozott és magabiztos vagyok.  Nem vagyok elég alázatos. Szerencsés vagyok ???  (talán arra gondolt hogy édesanyám balesetben a szakadékba zuhant és rám maradt a kis családi háza és az akkor 100 éves dédi gondozása? ) A Rorschach-teszt -en , amit a wiwipédián is értékelhetlennek tartanak szakemberek)  "az jött ki eredményül hogy nem elég az önismeretem" .. Biztos ismeri mindenki : szimmetrikus pacnik, és a kérdés az hogy ki mit lát a pacákból ?

Pl. denevér, állatok, stb. Nyilvánvaló mindenki számára hogy ebből lehetetlen ilyesmi "eredményt" kiértékelni....

További okok szó szerint az elutasításomra, idézem : " A maga motivációja a fő baj! Merthogy magának nincsen unokája, azért szeretne gyereket! Az egészen más lenne akkor ha  nincsen megélhetése , vagy azért mert kell a ledolgozott év a nyugdíjához" !!

Na itt akadtam ki egészen!

Ezek szerint ha a gyerekből akarnék megélni és kihasználni akarnám a gyereket,  akkor kapnék gyereket, ha viszont tiszta szívvel szeretném és talpra állítanám , akkor viszont nem kapok!!!

ÉRTITEK ??????????????

Csak azok kapnak gyereket akik anyagi okból kérik azért hogy megélhessenek belőle!!!!  Hogy kihasználják őket!!

Hol tart ez az ország?????

Évtizedek óta olvasom a sok rosszat a hivatalos gyermekvédelemről, de el se hittem hogy mindez igaz!!! De IGAZ !!!

Egy másik fórumon azt olvastam hogy a gyerekkel semmi gond nincsen, hanem a Tegyesz akadékoskodik és  óvva intenek tőlük!

Azt tanácsolják hogy az alapítványoknál jelentkezzünk, mert azok emberségesen bánnak a gyerekekkel is és a nevelőszülőkkel is.

SAJNOS IGAZUK VAN !!!  

Ja és a hangnem és a stílus , ahogyan beszéltek velem, az olyan volt mintha egy gyilkost vallatnának hogy mit tett, vagy mire készül ???

tegyesz : velem emberségből Nulla.

Előzmény: Judit Besnyi (3131)
Virviki Creative Commons License 2014.09.13 0 0 3135

Sziasztok!

Nevelőszülő szeretnék lenni.  Merthogy felnőttek  a gyermekeim, külföldön dolgoznak, nem is szándékoznak később se hazajönni. Unokára hiába várnék, és nagyon kiürült a ház, hiányzik a gyerek, a család, nincs kiről gondoskodni, szeretgetni. 

A Bpesti Tegyesznél jelentkeztem is 1 hónapja. 3 x behívtak. Beszélgetések, mélybemenő személyes faggatótások az apámról meg mindenről. 

Végül a pszichológusnő úgy döntött, nevezzük Ágnesnek, hogy nem lennék megfelelő, elutasít, majd írásban közli.

A kérdésemre hogy miből gondolja ezt, ezeket mondta:  "Túl határozott és magabiztos vagyok.  Nem vagyok elég alázatos. Szerencsés vagyok ???  (talán arra gondolt hogy édesanyám balesetben a szakadékba zuhant és rám maradt a kis családi háza és az akkor 100 éves dédi gondozása? ) A Rorschach-teszt -en , amit a wiwipédián is értékelhetlennek tartanak szakemberek)  "az jött ki eredményül hogy nem elég az önismeretem" .. Biztos ismeri mindenki : szimmetrikus pacnik, és a kérdés az hogy ki mit lát a pacákból ?

Pl. denevér, állatok, stb. Nyilvánvaló mindenki számára hogy ebből lehetetlen ilyesmi "eredményt" kiértékelni....

További okok szó szerint az elutasításomra, idézem : " A maga motivációja a fő baj! Merthogy magának nincsen unokája, azért szeretne gyereket! Az egészen más lenne akkor ha  nincsen megélhetése , vagy azért mert kell a ledolgozott év a nyugdíjához" !!

Na itt akadtam ki egészen!

Ezek szerint ha a gyerekből akarnék megélni és kihasználni akarnám a gyereket,  akkor kapnék gyereket, ha viszont tiszta szívvel szeretném és talpra állítanám , akkor viszont nem kapok!!!

ÉRTITEK ??????????????

Csak azok kapnak gyereket akik anyagi okból kérik azért hogy megélhessenek belőle!!!!  Hogy kihasználják őket!!

Hol tart ez az ország?????

Évtizedek óta olvasom a sok rosszat a hivatalos gyermekvédelemről, de el se hittem hogy mindez igaz!!! De IGAZ !!!

Egy másik fórumon azt olvastam hogy a gyerekkel semmi gond nincsen, hanem a Tegyesz akadékoskodik és  óvva intenek tőlük!

Azt tanácsolják hogy az alapítványoknál jelentkezzünk, mert azok emberségesen bánnak a gyerekekkel is és a nevelőszülőkkel is.

SAJNOS IGAZUK VAN !!!  

Ja és a hangnem és a stílus , ahogyan beszéltek velem, az olyan volt mintha egy gyilkost vallatnának hogy mit tett, vagy mire készül ???

tegyesz : emberségből Nulla.

Rigónéni Creative Commons License 2014.03.12 0 0 3134

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!