Keresés

Részletes keresés

Red037 Creative Commons License 20 órája -2 2 5828

Szerintem hulyeseg, aztan kiderul.

Előzmény: cknlc (5827)
cknlc Creative Commons License 20 órája -1 3 5827

És Durázi? Valóban az Albához tart?

Előzmény: realfan (5826)
realfan Creative Commons License 20 órája -2 2 5826

Néhány észrevétel az elmúlt napok témáihoz.

 

Anyagi gondok.

Szerintem olyan sokkal tovább nem kell menni a részletekbe, hiszen teljesen a felszínen történnek a dolgok. Az elmúlt 10 (+) év egyszemélyes vezetője szeptember végéig lesz pozícióban. Bármi lesz az eredmény jövő vasárnap, ez tény. (A saját pártja sajtóeseményein sem jelenik meg; ugye voltak olyan hangok, hogy nem teljesen magától távozik, de ez politika, ráadásul csak spekuláció, hagyjuk is itt.) Na most innentől fogva ez olyan, mint egy gazdasági társaság élén a tulajdonosváltás vagy egy ország élén a kormányváltás. Ilyenkor abszolút benne van a pakliban, hogy az eddigi vezető vagy saját döntésből vagy a körülmények okozta kényszerből nem tud beleadni annyit, amennyit hosszú éveken át megszokhattunk. Egész egyszerűen nem lehet véletlen egybeesésnek gondolni, hogy pont most van némi baj a matekkal. Ugyanakkor egyes pletykákkal szemben azért én más híreket is hallva nem gondolom, hogy olyan óriási mély gödörben lennénk pénzügyileg.

 

Edzőkérdés.

Ha nincs meg az, hogy ki fogja vinni a klubot, akkor kivel írjon alá az edző? Főleg ha mondjuk ajánlatokat teszünk (ezt múltkor is kérdeztem: vajon ezzel például ma ki foglalkozik?... költői), a körmendi viszonyokat ha más nem, másodkézből ismerő edzőknek, az hogy írjon alá?! Persze a mai világban bármikor bárki eladhat/vehet klubot, de azért ez plusz rizikófaktor. Szóval szerintem ha nyilvános lesz, hogy ki lesz az edző, akkor igazából a háttérben egy legalább ennyire fontos kérdés is eldől addigra, csak arról nem fogunk tudni.

 

Játékoskérdés.

Viszont hiába nincs klubvezetés, nincs edző, a magyar játékosok piaca lassan zár. Ez egy elég faramuci helyzet, de arra felhívnám a figyelmet, hogy itt sem igazából az edző, hanem az edzőnél fentebbi szint miatt. Hiszen a magyar játékosokkal történő tárgyalások elindulnak legkésőbb márciusban, tehát még a rájátszás előtt. Évente átlagosan hány magyar élvonalbeli klubnak van márciusban érvényes szerződése az edzőjével a következő évre? 4? 5? Idén mennyinek volt? Abból a kevésből az egyik kiesett a Kaposvárral. Mi is már hetek, hónapok óta állunk tárgyalásokban, de ez a természetes.

 

Takács.

Ez nem színház, meg nem 20 percekbe sűrített sorozat, hogy néhány látványos eseményt (barátnő incidens, Tatu-kiábálás) látva hozzunk végzetes következtetéseket. (Tatu a podban kitért erre is, szerintem teljesen érthető választ adott ezzel kapcsolatban.) Elég furcsa olvasni például, hogy valaki "őskörmendiként" a tábor miatt megy el - Sopronba. Ott biztosan békén fogják hagyni, második legjobban fizetett magyarként, ha lesz pár rossz meccse... Potocsnik meggyőzte évek után, számára ez most a karrierjében egy új, jelentős kihívás. Ráadásul egy sikertelen szezon után könnyebb meghozni egy ilyen döntést.


Én így látom, a tévedés mindenféle jogát fenntartva persze. Akárki nyer jövő vasárnap, remélhetőleg átérzi annak a felelősségét, hogy még hivatalba nem lépve, hatáskörökkel nem rendelkezve kell intéznie, hogy a nyáron elindulhasson a csapat. Bízom abban, hogy a színfalak mögött ennek a lépcsőin már haladunk.

BENyIbabu Creative Commons License 2 napja 0 1 5825

Chakarunnal szezon előtti szerződés bontás sem lehetett filléres menet. Továbbá a szezon közbeni legiosokkal (Carter, Cook, Sylla) is szerződés lett bontva, gondolom nekik is kellett valami bánat pénz szerűséget fizetni. Valamint nem tudom hogy alakult a szerződés kötésektől a dollár/euró - forint árfolyam. Szerintem nem lefelé mentek az árfolyamok.

 

Nem látunk bele, hogyan teljesültek a szponzori megállapodások. 

 

Ha csak a szerződésbontásokat nézem dollár/euró-ban meg is van a hatszámjegyű hiány a tavalyi évre.

 

 

balldontlie Creative Commons License 2 napja 0 1 5824

Múltkor realfan levezetett egy alsó becslést harminc millió forintra, simán reális lehet.

 

És ugye amit máshol önkormányzati hiánypótlásnak neveznek, az nálunk az a kategória volt, amit az önkormányzat átgörgetett egyik évről a másikra, csak ugye most változások lesznek. Nem hinném hogy alapvetően rosszabbul gazdálkodtunk volna, mint előtte években, mert azért a 2 légióscsere kb minden évben alap volt, sérülés miatti szerződésbontás nem tudom milyen teherrel jár, idén végig magyar edzőnk volt. Nagyon sok költség szerintem amúgy előre kalkulálható, a fizetések évközben nem változnak, idegenbeli meccsek számát tudni előre, fuvardíjakban lehet valamennyi mozgás. Üzemeltetés, rezsi, akármi meg gondolom elég jól becsülhető az előző évek alapján. Mindemellett meg, ha felelősen gazdálkodsz, van még egy kis buffer is. Mindezek mellett, azért ha kicsit szigorúak és kicsit őszinték akarunk lenni, akkor azért ezt látni kellett volna előre már akkor, amikor ránéztünk az augusztusi egyenlegre. Nem tudom mit csináltunk volna, ha még nemzetközi utazásokat is fizetni kellett volna.

Előzmény: peli_w (5823)
peli_w Creative Commons License 2 napja -4 4 5823

Dollárban 6 számjegy viszont aggasztó lenne, 355-ös dollárral 35 millió forintról indulunk... (ami egy átlagos önkormányzati hiánypótlás 25 km-rel északra évente, de komoly következményekkel járó baj lehet nálunk). De ugye eddig sem bb1 pletyikből éltünk, ezután se tegyük.

Előzmény: balldontlie (5820)
Red037 Creative Commons License 2 napja 0 2 5822

Szoval sajnos igaz amit irtak bb1-en!

Előzmény: BENyIbabu (5821)
BENyIbabu Creative Commons License 2 napja 0 3 5821

Ha csak hat számjegyű mínusz lenne az nagyon jó lenne! Sajnos nem százezres tételről hallottam! 

Előzmény: Red037 (5819)
balldontlie Creative Commons License 2 napja 0 4 5820

Forintban? :-) mert akkor hatszámjegyet itt a fórumon összedobunk, ha ezen múlik a tizenkettes keret.

Előzmény: Red037 (5819)
Red037 Creative Commons License 2 napja 0 3 5819

Tudom BB1 de ezen a mondaton nagyon felkaptam a fejem, tud valaki valamit errol vagy csak valaki kitalalta?: Ahogy hírlik, Körmenden annál jóval nagyobb a gond, hogy ki megy, ki jön, egyáltalán lesz-e csapat ilyen 6 számjegyű mínusznál.

dontay Creative Commons License 3 napja 0 7 5818

Az, hogy ki hogy érezte magát Körmenden, egy életre felejtsük már el.

Véget ért az a világ (nem tegnap...).

Edmonsonra nagyobb esély van, mint Omenakára....

Előzmény: kutyara der (5816)
ementálib Creative Commons License 3 napja 0 2 5817

nem mintha nem örülnék neki nagyon,(bármelyik idei légióscenterünknél két klasszissal jobb) de azért elég csacsiság olyan játékost visszavárni aki egy éve úgy ment el hogy kilépett az opciós szerződéséből...

 

nem tudunk annyi (nemhogy több ) pénzt adni neki mint a bourg vagy a nancy (de mondhatnám a deacot is tökmindegy),ha meg annyiért jön akkor amennyit tudunk akkor szeretettel látjuk bármikor:)))))(0%)

 

ráadásul megállta a helyét a franciáknál,hülye lenne 34 23évesen ekkorát visszalépni.

kutyara der Creative Commons License 3 napja -9 3 5816

Na mondjuk en innentol 200%al allnam neki folhajtani (barmi aron) omenakat.

(ha lejart a szerzodese ugy,ha meg még nancy akkor kolcsonbe akár)

es nem azert mert legalabb magyar 8csapat ne tudna neki tobbet adni,hanem mert nalunk erezte magat a legjobban nalunk jatszott a legtobbet (kosz cakarun) es minden masodpercet elvezte az ittletnek.

megmagyarazhatatlan hogy miert vagy mikepp, de o pontosan aterzi a kormendi filinget nagyon rezonalt a kozeggel. Tudja (mert tiz evig csinalta) milyen az albaba gazdag kulbba hallgatni a ciponyikorgast meg a 15fos b kozepet,meg ott ugrallt velunk szolnokon onkivuletben es tokeletesen erti a kulonbseget.

-1legios bere,-takacs bere stb. minden tobbletet arra forditanek h hozzuk vissza goodwint!!!!!!!!

 

(akar olyan aron is hogy rookie legiosbol hoznank egynel tobbet)

 

balldontlie Creative Commons License 3 napja 0 5 5815

Edző kellene először.

Előzmény: Red037 (5814)
Red037 Creative Commons License 3 napja -2 1 5814

Elment Taki ertem, de erkezo lesz szerintetek? Valaki irta Paart az mennyire igaz?

ptbbtb Creative Commons License 3 napja -1 0 5813

“Tökéletes leképezése a klub anyagi helyzetének Taki távozása.

Kevesebb légióst kell fizetnünk jövőre, mégsem elég rá a pénzünk.”

A dráguló magyar játékosok bőven elviszik azt az egy légiósnyi bért, sőt többet is. Ez nem bizonyíték semmire.

Előzmény: dontay (5796)
ptbbtb Creative Commons License 3 napja -5 4 5812

Nem igazán ismerem a sztorit és a részleteket, de gondolom te sem maradnál lojális a munkahelyedhez, ha a munkavégzés közben a párodat szidnák kórusban.

Előzmény: Basketballfan (5810)
justafan Creative Commons License 3 napja -4 7 5811

Ha majd időd engedi és megteheted jár utána annak, hogy melyik csapattal tárgyal legkevésbé szívesen menedzser, vagy játékos. Ezek mi lennénk. Magyar játékos épp ezért nem jön ide. Menedzser sem hoz ide játékost, üzleti szempontból óriási öngól egy ügynökségnek, mert a legtöbb játékos elégedetlen, késik a fizetés, nincs normális medical staff, rehabra szintén nincs meg a szükséges infrastruktúra, marad szhelyen a Csimborasszo.

 

A tábor nem dob kosarat, nem ők nyerik a meccseket. Nagy segítség, hogy vannak ez kétségtelen, de önbecsapás lenne azt állítani, hogy olyan a hangulat a csarnokban mint amilyen régen volt. Sokszor a B-Közép 1/4-e üres... és a saját értékek fikázása is egyre népszerűbb. Nem csak Taki igazolt volna el idén, csak volt akit kötött a szerződés.

 

Magának a szurkolónak is tudnia kell változni, megújúlni és átértekelni a helyzetet. Nézzük meg, hogy akik tőlünk távoztak azok hogy és hol játszanak, valamint nézzük meg azt aki ide igazol az hogy teljesít nálunk (Duro kb az egyetlen kivétel). Ég és föld sajnos a különbség. Túl kellene látni már a régmúlt sikerein és belátni, hogy jelenleg mi a realitás. 

Előzmény: Basketballfan (5810)
Basketballfan Creative Commons License 3 napja -9 4 5810

“Aki valamit is akar az menekül innen és ha teheti vissza nem jön.”

Ez aztán a hozzáállás, írjál még sok ilyet! 

A faszt! Ha valakiben van egy cseppnyi Körmendi érzés, az most amikor a legnehezebb, nem lép le!

A fantasztikus tábort meg lehet fikázni, de nélkülünk nem kellene most az igazolásokról beszélgetni! 
Minden meccsen még a play outba is ott voltak végig a csapat mellett!

 

Előzmény: justafan (5797)
Scola82 Creative Commons License 3 napja 0 0 5809

(y)

Előzmény: Mivagyunka... (5808)
Mivagyunka... Creative Commons License 3 napja -2 10 5808

Azért mielőtt ráadjuk a kabátot, érdemes volna meghallgatni, miért döntött így.

Szerintem okulhatnánk belőle. Egyelőre az elmúlt években úgy tűnik, hogy nem okulunk semmiből, inkább mindig másban keressük és találjuk meg az okot, a hibát. Persze ez egyszerűbb, kényelmesebb. Csak nagyon nem jó, mert hamis következtetésekre, eredményreke juttat és - többek között - ez visz minket egyre mélyebbre.

Talán okosabb lenne házon belül keresgélni a mélyrepülésünk (és a saját nevelésünk távozásának) okát, és minél hamarabb tanulni az elkövetett hibákból...

 

Előzmény: ementálib (5807)
ementálib Creative Commons License 3 napja 0 3 5807

kristóf megkapta volna ugyanazt a penzt,nem anyagi szempontok megy el.

nem akarom bántani mert nem szolgált rá különösebben, de aki azonos vagy közel azonos körülmények közül nem az alma-matert választja arra -minden rosszindulatat meg bántás meg stb. nélkül az impulzusigényét elfogadva- rá kell adni a kabátot.

lehet basztatni Feput de ez pl. különbség.ezért az egyikük klublegenda a másik meg gyüttment mindenhol

 

sok sikert kívánok neki meg eredményes szezont(azt magunknak is mondjuk)

Scola82 Creative Commons License 3 napja 0 0 5806

Jav, mezönyben

Előzmény: Scola82 (5805)
Scola82 Creative Commons License 3 napja 0 0 5805

Centerben lesz gond,egy ötös sincs keretben, Duro-Schmera messze nem az,és csak négy légiós lehett ugye,azaz oda elmegy 2vagy3 opcio,hacsak nágyest nem Duro-Schmera visszi telibe,de Duro serülékenysége miatt necces lenne.

Red037 Creative Commons License 3 napja 0 1 5804

Gondolom Paár is csak azert sikerült vagy fog, mert kiesett a Kaposvar.

Előzmény: justafan (5797)
balldontlie Creative Commons License 3 napja 0 3 5803

Nem anyagilag nem vagyunk versenyképesek, hanem nem tudunk megfelelő víziót adni egy magát építeni akaró játékosnak. Ne húzzuk már rá szegény gyerekre izomból, hogy a pénz miatt megy el. 

 

Jövőre Takács Sopron, Németh+Balogh Albacomp. Nem is lenne rossz ez a magyar mag nálunk...

Előzmény: peli_w (5793)
kendeffy Creative Commons License 3 napja -2 0 5802
kendeffy Creative Commons License 3 napja -1 0 5801

Akkor félreértés. Valahol ezt olvastam róla. Tévedtem.

Előzmény: justafan (5800)
justafan Creative Commons License 3 napja -1 2 5800

Cseh Boti életében nem volt se 1-es, se 2-es. Tipikus mezőny ember, 3-4 combo. A tavalyi, debreceni U19-es VB-n ő volt a válogatott kezdő 4-ese épp, Schmera előtt. Az idei B-csoportos bajnokságban is a Vasasban négyes poszton volt kezdő.

 

 

Előzmény: kendeffy (5799)
kendeffy Creative Commons License 3 napja -5 0 5799

Taki tudja, hogy miért megy. Ha helyére tudjuk hozni Paár Márkot, az jó lenne. Paár is utánpótlás-válogatott volt, mint Taki. Ráadásul 3-as poszton szintén. Nem gyengülnénk ezzel a cserével. Cseh Botond 1-2-es poszton játszik. Ott van Doki, Kiss Matyi és Hercegh is. Fontosabb volt hozni valakit Takécs helyett, az ő posztjára.

Előzmény: justafan (5797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!