A honlapot html- vagy php-fájlonként is fel lehet nyomni a pendrájvra, és akkor elég egy böngésző ;-))))
Auchanban én nem vennék se laptopot, se más, a nyomtatónál, illetve porszívónál bonyolultabb műszaki cikket. Jó eséllyel szar lesz ugyanis. Ha már, akkor inkább valamelyik elektronikai áruházból (Mediamarkt, Electroworld), ott is szoktak egy-egy modellt eléggé szépen akciózgatni.
Már attól függ, mi az a munka. Öltönyben, nyakkendőben bohóckodni talán jobb egy laptopon, de például hardware-t, software-t fejleszteni azért inkább desktop gépen.
A pen-drive mondjuk egy honlap bemutatására nem jó, hiszen a gépen szerver is kell, hogy legyen, viszont ha nincs az adott helyen internet, akkor gáz van. Ezért kell a laptop. Persze kinek miért van rá szüksége.
Egyértelműen desktop. A laptopnak az azonos áron elérhető desktoppal szemben kizárólag a hordozhatóság az előnye, másban mindenben a desktop a nyerő. Ugyanakkor viszont egy kicsit is nem fostalicska laptoppal sem mutatkozhatnak olyan fizikai problémák, amiket írtál. Én pl. úgy szoktam a laptopot használni, mint egy desktopot, ha a melóhelyről távol kell dolgozni (rendes egér, billenytűzet rákötésével). De pl. ha prezentációt kell előadnom, akkor előbb megpróbálom leinformálni, hogy az illető helyen van-e már telepítve USB-s számítógép, és ha igen, akkor inkább pendrájvon viszem el a prezentációt. Ez ugyanis a legtolvajbiztosabb megoldás (egyszer valami szemétláda kilopta a laptopom tápegységét (!!!!!), és valami gagyi szigszalagozott szarral pótolta, hogy rázná meg a tápegységem a rohadt tolvaj kezit).
a laptop bejött nekem, de az asztalira voksolnék, megbizhatóbb, több mindnet tudsz csinálni rajta... de amint írták az elöttem írók is ártól függ mert 150e-ért a lemodernebb gépet ösze lehet rakni de laptopba 150ért nem biztos hogy egy kategoriájú gépet kapsz szal gyengébbet mint az asztali... a kényelmet és az elérhetőséget még meg kell fizetni...
Munkára egyértelmű jobb a laptop. Akkor is jó, ha harc van az asztali gépért. (Mint nálunk) :D Megosztod a netet és nincs balhé. Mehet a 21. századi családi idill. :D
Volt aki szidta nekem a laptopokat, hogy a kijelzőjükkel sok a gond, érintkezési hiba, egyik ismerősömnek az aksinál volt gyakran érintkezési gond. Ezek mennyire gyakoriak?
Ha ilyesmire kell, akkor egyertelmu. Hatranya nincs az elobb elmondott szempontokon kivul, ma mar egy laptop tudhatja ugyanazt, amit egy DT. Én jobban szeretem az apple-t, meg trendibb is, de mivel munkahelyen windows-zal dolgozom, ezert egy Livestrong HP-m van. 1 gig AMD procival 100 gig HD, gyors, mint a villám. Max annyi, hogy otthonra veszel kulon billentyut, meg ha bemutatora kell, akkor nem art hozza ket jominosegu hordozhato speaker. Ennyi:)
Ha otthonra kell, nem laptopot vennék. A hagyományos gép billentyűzete, egérzete is kényelmesebb. Persze a laptophoz is lehet ezeket kívülről csatlakoztatni, de akkor már oda a kis méret. Általában egyetértek az előttem szólóval.
Laptopot akkor vegyél, ha fontos a hordozhatóság, a kis helyigény, vagy ha "trendi" akarsz lenni... :-)
Amúgy: - ugyanazért az árért általában komolyabb asztali gépet kapsz - a laptopok általában nehezen, drágán, vagy nem bővíthetők - általában a merevlemezek is alacsonyabb fordulatszámon dologoznak, mint egy asztali gép esetén, tehát lassabbak - a laptopot könnyebb ellopni... :-( - ma még a laptopok merevlemeze kisebb, mint az asztali gépeké
Mindenesetre nem szabad bedőlni minden "olcsójános" laptopnak, s nem mindegy, hogy hol veszed. Inkább szakboltban vegyél, s ne valamelyik multi önkiszolgálóban...