Keresés

Részletes keresés

midnight coder Creative Commons License 2021.06.28 0 0 0

Nálam itthon csak egy monitor van, de az szép nagy. Ebbe viszont bele lehet dugni két számítógépet HDMI-n keresztül, és mindig a bekapcsolt gép nyer, ha mind a kettõ be van kapcsolva, akkor a saját gép.Ha lenne még egy monitorom, és a gépeken még egy videókártya kimenet akkor valószínûleg menne két monitorral is a mutatvány, de õszintén szólva itt arra nincs hely, másrészt a windows virtuális desktopja (task view) elég jól pótolja a második monitort. A task view-ban tudsz definiálni több desktopot, aztán Ctrl+Win+jobb/bal nyíllal lehet váltogatni õket.

 

Ezen kívül van egy USB-s hub, azon van az egér, a billentyûzet és az USB-s hangkártya, ennek a vége valamint a két gép usb portja hosszabbítóval ki van hozva az asztalra, így egy mozdullattal tudok váltani a két gép között egeret, hangszórót, billentyûzetet. Igazából még nyomtatót is tudnék ha a céges géprõl akarnék nyomtatni is.

Előzmény: rddqd (-)
rddqd Creative Commons License 2021.06.27 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni home office munkaállomás létrehozása kapcsán.
Munkahelyemen két monitort használok és nagyon kényelmes.
Szeretnék itthon is egy "munkaállomást" létrehozni, szintén két monitorral.

Viszont van egy asztali PC-m is.
Úgy szeretném megoldani,hogy ne kelljen dugdosni állandóan a monitorokat, hanem lehessen váltani a gépek között, hogy most a munkahelyi laptop csatlakozik a 2 monitorhoz vagy az otthoni privát pcm.

A laptopot dokkolóról használnám (HP ultrasalim).

Monitorokat is vennem kell, mert a mostaniak egyrészt régiek (10+) másrészt kicsik.Tehát itt is fennáll a rugalmasság a portot illetően (display, HDMI, DVI).

Hogyan lehetne ezt kivitelezni, milyen switch kell?
A legtöbb, amiket néztem 2 vagy több PC-t engednek és 1 monitort.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!