Keresés

Részletes keresés

GBENY0V Creative Commons License 2021.06.08 0 0 3519

Phottix BP-450D markolat készlet, BG-E5 Canon EOS 500D fényképezőgéphez eladó.

A Phottix BP-450D markolat készlet három részből áll:
1. test, amely kompatibilis a Canon BG-E5 markolattal. Ez behelyezhető a felsorolt kompatibilis gépek akkumulátora helyére. Rögzítése az állványcsavarral történik. A test maga is rendelkezik saját állványcsavar hellyel.
2. akkumulátor fiók, BGM-E5, amely 2 darab LP-E5 akkumulátor befogadását végzi, ennek használatával duplájára növekszik a készíthető képek száma.
3. AA elemek/akkumulátorok (6 darab) beillesztésére szolgáló BGM-E5 fiók, amelynek használatával jelentősen megnő a fényképezőgép használatának biztonsága rendkívüli körülmények között, amikor nincsen lehetőség akkumulátorok töltésére, azonban az AA elemek beszerezhetőek.

A Phottix-450D markolatra kivezetésre kerültek azok a kezelőszervek, amelyik tovább könnyítik a fényképezőgép használatát is.

A készlet akkumulátort és AA elemet nem tartalmaz.

Állapota: jó, újonnan megőrzött, a fényképeken minden látható.

Átvételi idő: azonnal, mivel az eladó darab a rendelkezésre áll.
Személyes átvétel/megtekintés: Budapest XI. kerület - az M4 metró és a Kelenföldi Pályaudvar nyugati kijáratának közelében.

Szállítás: a személyes átvételt ajánlom, de ha mégis valamilyen szállítás lenne szükséges, annak semmi akadálya és lehetséges is, csak előre beszéljük meg, mert nem mindegy, milyen módot választunk ki, megkeressük a leggyorsabb és a legolcsóbb megoldást.
Utánvéttel, vagy dokumentálatlanul nem küldhetek semmit. Az már előfordult, hogy méltányos csere történt.

Ára:11950 Ft.
gbenyov(a)t-email.(magyarorszag)

Soká Creative Commons License 2016.11.22 0 0 3518

Sajnálom, annyira irreális ezeknek a kütyüknek a javíttatása :(

Igazából a javítás nem is áll másból, mint alkatrészcseréből.

Előzmény: GBENY0V (3517)
GBENY0V Creative Commons License 2016.11.21 0 0 3517

Köszönöm MegaHéja!

Évközben két helyen is rákérdeztem: 35000 forint lenne.

Nem csináltatom meg. A gép értéke nem sokkal több ennél az árnál.

Így marad, (egyébként gyönyörűen dolgozik) hiszen az értékek a hátlapon is megjelennek.

Előzmény: GBENY0V (3516)
GBENY0V Creative Commons License 2016.01.04 0 0 3516

Köszönöm, akkor irány a szervíz. Ha "normális" az ár, megcsináltatom.

Egyébként így néz ki:

Nem nagyon látszik, hogy az ISO "1600" értéken van.

Előzmény: MegaHéja (3515)
MegaHéja Creative Commons License 2016.01.04 0 0 3515

Sehogy. Az el van romolva.

Előzmény: GBENY0V (3514)
GBENY0V Creative Commons License 2016.01.02 0 0 3514

Kérdésem van a gyakorlott EOS 500D használókhoz:

A nézőkében látható, belső LCD kijelző un. "fényerő" beállítása hogyan változtatható?

Amikor a keresőben látom az idő-, az exposebesség, stb. beállításokat, akkor alig lehet felismerni a mutatott étékeket, mert a kijelzőben azok a "pixelek" is világosak, amelyeknek sötétnek kellene lenniük.

Ezért a világító pixelek és a sötét pixelek között alig van differencia, így nagyon nehéz leolvasni a mutatott értékeket.

Megoldható ez? És melyik menüpontban?

vigabi Creative Commons License 2015.12.31 0 0 3513

Részletgazdagabb, élesebb képek, legalábbis én a képeimen ezt vettem észre a RAW és a JPEG képek között. Bár a szerkesztésüket még csak most tanulgatom, de a tárhellyel nincs problémám és nézegetni is tudom őket ugyanúgy, mintha JPEG-ek volnának. Ha pedig majd belejövök a szerkesztésbe, akkor, majd tetszés szerint azt csinálok velük, amit akarok, illetve a rosszul sikerült képeket megpróbálom kijavítani. De ez persze még sok idő, meg sok próba.

Előzmény: benght (3506)
MegaHéja Creative Commons License 2015.12.29 0 0 3512

CA-t is, meg a torzítást is.

Előzmény: benght (3510)
GBENY0V Creative Commons License 2015.12.29 0 0 3511

Hello,

-mint mondtam, ha jó az expozíció, és ha pont az van a képen, amire szükség van, akkor megfelelő a JPG.

-Az eredeti kép a 18-55 alap-zoom-objektívvel készült, kb. a nagylátószög "vége" felé.

-Csináltam még egy bemutató fotót annak bemutatására, hogy a "különbség a differenciában" van.

Ez egy erős nagylátószöggel készült konyha.

A sötétben van egy mikrohullámú sütő.

Nézzük meg a CR2-ben rögzített képről.

Nezzük meg a JPG-ben készült képről is.

Mindkét nagyításban minden -lehetőleg pontosan ugyanazt- a lehetséges digitális javítást igyekeztem bevetni.

Tudni kell, hogy csodák nincsenek, de azért a differencia jól látható:

Előzmény: benght (3509)
benght Creative Commons License 2015.12.28 0 0 3510

A lencsekorrekció csak a peremsötétedést korrigálja, ha jól tudom, nem? CA-t külön szoftverrel kell eltüntetni.

Előzmény: nemethla (3508)
benght Creative Commons License 2015.12.28 0 0 3509

Hello, köszönöm a választ. Őszintén szólva valami misztikusabbra gondoltam, valami olyasmire, hogy plakátot csináltatsz a képekből, kiállításra viszed stb, azért kell a raw. Ezt a képet zoom optikával készítetted? 

Előzmény: GBENY0V (3507)
nemethla Creative Commons License 2015.12.26 0 0 3508

Ebben valószínűleg a Jpeg még a lencsekorrekciót is rátette. A Jpeges uis CA mentes

Előzmény: GBENY0V (3507)
GBENY0V Creative Commons License 2015.12.23 0 0 3507

Hello,

A CR2 használatára íme egy egyszerű példa.

Csináltam egy kockát egyidejűleg CR2-ben és JPG-ben rögzítve a kártyára.

Mindkét kockából kinagyítottam ugyanazt a részletet. Az egyik rosszabb, mint a másik. Melyik volt a JPG-ből való nagyítás? A nyilván, a rosszabb.

Tehát

-a CR2 képen minden rajta van, amit a lencse a felvevőre vetített,

-a JPG kép többféle tömörítési procedúra után kisebb file méretű.

-HA NEM KELL BELENYÚLNI a képbe, akkor többnyire a JPG úgy jó, ahogy van, a tömörítésekből származó hibák kevéssé láthatók.

-HA BELE KELL NYÚLNI utólag a képbe, akkor a tömörítésekből származó hibák már eltűntethetetlenül láthatóakká válnak.

Előzmény: benght (3506)
benght Creative Commons License 2015.12.13 0 0 3506

Bocsánat, hogy ilyet kérdezek, de számodra mik a RAW fotózás előnyei? Mert azt írtad, meglehetősen kezdő vagy.

Előzmény: vigabi (3504)
Chewwwbacca Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3505

vegyél egy jó állapotú, használt, kétszámjegyűs gépet! 60D, 70D..

Előzmény: vigabi (3504)
vigabi Creative Commons License 2015.11.19 0 0 3504

Ebben igazad van, csak, akkor már le kell, hogy mondjak a RAW fotózás előnyeiről, mert abba szeretek fotózni. RAW-ba csak 18 megába lehet fotózni a többi felbontás már JPEG. De még hogyha lehetne is úgy csökkenteni a felbontást mondjuk, hogy lecsökkentem 12 megára és maradna a RAW, korántsem vagyok benne biztos, hogy egy eredetileg 18 megásra tervezett szenzor "lebutítva" 12 megára ugyanazt a minőséget adná, mint egy eredetileg 12 megásra tervezett szenzor.

Előzmény: Törölt nick (3502)
vigabi Creative Commons License 2015.11.19 0 0 3503

Bocsánat 450D

Előzmény: vigabi (3501)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.19 0 0 3502

Kisebb felbontású gép???

tetszőlegesen állíthatod(csökkentheted) a felbontást bármely gépen.

Előzmény: vigabi (3500)
vigabi Creative Commons License 2015.11.19 0 0 3501
Előzmény: vigabi (3500)
vigabi Creative Commons License 2015.11.19 0 0 3500

Csak amiatt gondolkodtam a cserén, mert egy kisebb felbontású gépet kerestem volna. Az a baj, hogy még az a 15 megapixel is sok, viszont olyan gépet meg már nem gyárt sajnos a Canon ami 10, vagy 12 megás volna elérhető áron. (pl.40D, 45D) Ezekhez már csak használtan lehet hozzájutni, mert azok, ha jók az ismereteim talán még az 500D-nél is régebbi típusok. A használt fényképező vásárlása meg elég rizikós, arról nem is beszélve, hogyha bármi elromolna rajtuk, akkor az alkatrész beszerzése is már elég bizonytalan.

Persze, akkor jogos a kérdés, hogy minek vettem egy 18 megás gépet.

Még meglehetősen kezdő vagyok, ez az első gépem és mindenki azt ajánlotta, hogy akkor már érdemes beruházni egy belépő szintű DSLR gépre, ha jó képeket akar készíteni az ember és nem csak "kattintgatni" akar összevissza. Így esett a választásom erre a gépre, mondván, hogy ez a gép az utódja az 1100D-nek, és, akkor már valószínűleg jobban járok, ha ezt veszem meg.

Előzmény: Törölt nick (3499)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.19 0 0 3499

Kíváncsi lennék rá, hol kapható még 500D Újan. Azóta már kijöttek: 550-600-650-700-750-760D-k , tehát már csak valami porosodó, raktár mélyén fellelt, egérrágta váz lehet.  1200D frissebb, újabb procival szerelt, szerintem többet tud, mint az 500D. Én nem gondolkodnék a cserén, mert értelmetlen, vagyis talán inkább visszalépést jelentene.

Előzmény: vigabi (3498)
vigabi Creative Commons License 2015.11.19 0 0 3498

Sziasztok!

Szerintetek megéri becserélni, ha van rá mód kevés kiadással egy 1200D-t egy 500D-re? Mert, ha minden igaz, akkor a neten még találtam egy olyan helyet, ahol újonnan lehetne hozzájutni. Azért is kérdezem, mert ez már egy viszonylag elég régi típus. (alkatrész hozzá, stb) Megbízható konstrukció?

Köszi a választ!

Chewwbacca Creative Commons License 2015.04.10 0 0 3497
Előzmény: Soká (3495)
benght Creative Commons License 2015.04.07 0 0 3496

Én még szeretettel használom. Betehetnéd ide a döglött akku képét, hogy nehogy ugyanolyan márkát vegyünk. Mert gondolom nem eredeti Canon volt? 

Előzmény: Soká (3495)
Soká Creative Commons License 2015.04.07 0 0 3495

Úgy látom, a kihalás szélére került ez a géptípus, de ha netán még valaki nyüvi és tud tanácsot adni, hogy milyen utángyártott aksit érdemes venni hozzá, azt megköszönném. Amit legutóbb vettem, az elég gyorsan megadta magát :((

Chewwbacca Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3492
Előzmény: Cseresznye72 (3491)
Cseresznye72 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3491

Sziasztok!

Ezt írta ki a gépem:

Err 20 Valamely  hiba miatt nem lehet fényképezni.....

Esetleg valakinek valami ötlet????

kese53 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 3490

Köszönöm megtisztelő fegyelmed.  Hogy jobb lett-e ettől azt még nem tudom. Az biztos, hogy minden saját beállítást újra kellett állítani. Ami rögtön feltűnt, hogy a HDR készítésnél / 3 expo, -2-0-+2 fényérték/ teljesen másképp néz ki a menü. A többi dologgal még ismerkedem. Üdv : gyula

Előzmény: ruzsa janos (3489)
ruzsa janos Creative Commons License 2014.10.19 0 0 3489

http://www.canon.hu/Support/Consumer_Products/products/cameras/Digital_SLR/EOS_500D.aspx?type=firmware&firmwaredetailid=tcm:128-845720

K: Milyen javításokat tartalmaz az 1.1.1 készülékszoftver-verzió? V: A következő javítást tartalmazza. 1. Kijavítja az arab és portugál nyelvű menüképernyő hibás kijelzéseit.
A (korábbi) 1.1.0 verzió javításai: 
1. Növeli az Élőképes felvételkészítés megbízhatóságát. Ez a készülékszoftver kijavítja azt a jelenséget, amely időszakosan előfordulhat az Élőképes felvételkészítés bekapcsolásakor, ha a tükör nem kerül a megfelelő pozícióba. Ennek eredményeképpen az Élőkép nem jelenik meg az LCD kijelzőn. 2. Kijavítja az arab, angol és svéd nyelvű menüképernyők hibás kijelzéseit.

Biztos vagy benne, hogy ettől lett jobba géped???

Előzmény: kese53 (3487)
ruzsa janos Creative Commons License 2014.10.19 0 0 3488

http://www.canon.co.uk/Support/Consumer_Products/products/cameras/Digital_SLR/EOS_500D.aspx?type=firmware&firmwaredetailid=tcm:14-845720

Q: What is the fix provided with Firmware Version 1.1.1? A: The following fix has been incorporated. 1. Fixes incorrect indications in the Arabic and Portuguese menu screens.
(Previous) Version 1.1.0 improvements: 
1. Enhances the reliability of Live View shooting This firmware corrects a phenomenon that may occur intermittently when Live View shooting is activated and the mirror does not position itself properly. As a result, the Live View image does not appear on the LCD monitor. 2. Fixes incorrect indications in the Arabic, English, and Swedish menu screens.

Előzmény: kese53 (3487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!