Attol, hogy a CDROMod ismeri a olvassa a CD-I szabvanyt, attol meg az op. rendszernek nem kotelessege azt olvasni.
Szerintem is a legegyszerub, ha keresel valami ceget es atrakjak neked.
Vagy probalkozol Linuxal az mtvp + valami patch le tudja jatszani a CD-i lenezt.
Hát éppen ez az, hogy nem tudja! Beteszem a lemezt, megnyitnám a D: meghajtót, ő meg azt mondja, hogy "az eszköz nem áll készen" vagy ilyesmi. Másik korongokkal műxik.
Szóval szerinted a hézag a CD driver hardverben van? Akkor asszem semmilyen segédprogram nem segít...
A dolog kicsit olyan, mintha NTFS meghajtót akarnék olvasni Win95-tel, nem? A fájlok használhatóak lennének, csak a lemezt magát nem tudom olvasni. Nem tudná valaki egy írható CD-re átmenteni a zenei anyagot a remek kis CD-i ről? Örökké hálás lennék ám!
Sosem volt szerencsém cd-i lemezt számítógépbe rakni, de szerintem nézz utána, hogy a cd olvasód ismeri-e a cd-i formátumot. Szerintem fileokat látnod kellene, ha ismeri.
Az emulátor, ha létezik, ahhoz kellene, ha "asztali" cd-i lejátszóként akarod lejátszani a cd-i lemezt.
Egyszer láttam valódi cd-i lejátszót és egy lemezt benne :). Gondolom láttál már "hagyományos" cd-s multimédia enciklopédiát, vagy bármi interaktív cuccot, amit PC-re terveztek. A cd-i durván ugyanaz, de nem számítógép kell hozzá, hanem egy CD-i lejátszó, plusz egy TV és a CD-i távvezérlőjét használod az egér helyett.
Szóval, tudja a cd olvasód olvasni a lemezt egyáltalán?
Honnan "szerez" az ember egy "CD lejátszó emulátort"? Kérlek ne mondd, hogy az internetről... www.download.com/CD_emulátorok ? vagy www.CD.emulátor/CD-I hez való ? Mondj egy URL-t, ha tudsz, lécci!
Óvatosan visszaterelném a topicot az eredeti célom felé...
Szóval mit kell tegyek ahhoz, hogy egy CD-Interactiv korong tartamát a windows-os PC-men élvezzem? Esetleg minimális követelményként megelégednék azzal, ha a rajta levő hanganyagot audio-CD formátumban elő tudom kaparni.
Kicsit off: Megkérdeztem a Microsoft magyarországi hotline-ját egy e-meilben, hogy a CD-Interactiv formátumú lemezek használhatók-e Windows 95 alatt, és ha nem, hogyan. Erre azt mondták, hogy nézzem meg, milyen kiterjesztése van a file-oknak a lemezen... Hiszen, ha file-okat látnék rajta, akkor már a nehezén túl lennék!
A CD-i az legjobb tudomásom szerint '93 magasságában keletkezett philipséknél de tiszavirág életű lett mint a dcc. A lényege: A CD-re többszálon futó cselekményű videofilmet tesznek. A Felhasználó beavatkozhat a történet folyásába. Aki járt játékteremben biztos ismeri azt a lövöldözős játékot a Sierrától amiben attól függően hogy kit lősz le másképp folytatódik a cselekmény. a CD-i lejátszóban egy M68K alapú mikroszámítógép volt és ez kezelte a lemezen levő jelentetket (reel-ek). Volt még egy japánból jövő add-in a jól ismert karaoke CD-i (már aki ismeri)
Ugy latszik Joe elhagyta a PC/x-et, vagy netan csak kihagytak az impresszumbol mert valaki haragszik raja. Samu Jozsef a komplett neve egyebkent. Probald meg TRf-tol (Spanyik Balazs) megkerdezni hogy Joe merre tavozott, es hol lehet utolerni. Augusztus kozepen meg elt a samjoe@idg.hu cim.
Ja, ahogy a moricka elkepzeli.
A VCD az VCD, a CD-i meg egesz mas. Bizonyos szempontbol mondhatjuk hogy az elodje. A VCD-t pont azert talaltak ki, hogy kompatibilis legyen a filerendszere a pc-vel...
Ekkora butasagor miert irsz?
A Video CD es a CD-I ket teljesen kulonbozo szabvany. A CD-I vagyis a CD Interactive a Philips (1986) altal kifejlesztett multimedia anyagokat tartalmazo CD formatum. Annyi koze van a VCDhez, hogy mind a ketton a digitalis video formatum MPEG1. Ebbol kovetkezik, hogy egy CD-I lejatszon letudod jatszani a Video CDt de ez forditva mar alltalaban nem igaz. Mert a CD-I re egyeb mas interaktiv funkciokat is rapakolnak, amit egy egyszeru Video CD lejatszo nem tud ertelmezni.
Amugy az egesz CDI szabvany kihaloban van.
CDI lemezt en linux alatt tudtam megnezni, bar nem trivialis a dolog. Es interaktivitas ott sem volt, de legalabb multimedia anyagot meg lehetett nezni.
Na, most már kezdek kevesebbet érteni, mint eddig...
Pasa_,
Elmentem a www.pcx.hu-ra, ami azonnal átirányított a www.gamestar.hu-ra. Próbáltam megtalálni Sam.Joe e-mail címét, de nem sikerült. Az impresszumban a szerkesztoség tagjai a "valódi" nevükön szerepelnek...
DnP,
Most akkor vigyem vissza? A baj az, hogy a boltban nincs PC (amikor vettem, akkor sem tudtam belenézni), és ez az 1 példányuk volt a CD-bol. Ha ragaszkodom hozzá nyilván visszaadják a pénzemet, de örökké bennem motoszkálna a kisördög, hogy "mégiscsak szoftvergond volt", és lecsúsztam az élményrol. A kérdéses CD egy ritka opera felvételt tartalmaz, ami nagyon hiányozna a gyujteményembol...
Tud valaki egy helyet, ahol _garantáltan_ le tudom játszani a korongot, ha nem fizikailag sérült? Könyvtárak, játéktermek, internet-kávézók, ilyesmi?
Haaat... Ez nem tejjesen igy van..
Lattatok mar VideoCDt? Na az CD-i
es siman lejacca a windoz is.. Es mijaz hogy nem lattya cdi-t a windoz???? lazan ott a cuccos lehet maszkalodni benne. ugyhogy a cd vel van baj..
na errol ennyit. Szal azt latod... joo nagy DAT fileokat... egyet vagy kettot...
Bye!
Komolyra forditva, van olyan programod, amelyik azt allitja, hogy lejatssza a CD-i-t? Ha nincs, akkor nem csoda.
A CD-i-nek egeszen sajat fajlformaja van, es alapbol a windows es hasonlok uresnek latjak emiatt.
Esetleg megprobalhatsz DVD-lejatszo szoftverrel ramenni, hatha az ki tud csiholni valamit. De az sem kizart, hogy csak mpeg kartyaval.
Szóval van egy CD-m, amin multimédia anyag kéne legyen (pénzért vettem egy könyvesboltban), de nem tudok vele semmit se kezdeni. Most akkor sérült vagy mi a szösz? Az egyetlen
technikai infó a CD-ről annyi, hogy minden CD-i kompatibilis lejátszó le tudja játszani. Nekem még az explorer se látja, azt mondja rá, hogy "D:\ nem érhető el, az eszköz nem áll készen".
Akkor most sérült a lemez, kell valami segédprogram, vagy mi van?