Keresés

Részletes keresés

LézerPulyka Creative Commons License 2021.04.05 0 0 12

Szerintem PS5 

gameboi Creative Commons License 2020.11.21 -1 0 11

ja, és azt elfelejtettem, hogy én fiatal vagyok :-)

gameboi Creative Commons License 2020.11.21 -1 1 10

Sziasztok! Nyíltan elfogult vagyok a sony termékei mellett, nekem jobban tetszik az exkluzív felhozatal a playsatation oldalán, mert a narratíva vezérelt játékokat részesítem előnyben. Én biztosan PS5-öt fogok venni, pusztán azok az exkluzív címek nyomán amik meg fonnak jelenni rá. Emellett ott van az új kontroller, a dual sense is, ami heptikus visszajelző rendszerrel van felszerelve. Hogy hozzátesz-e érdemben majd a játkélményhez azt szerintem mindeniknek magának kell megtapasztalnia, de ígéretesnek tűnik. Lényegében a szituációtól függően programozhatók bizonyos gombok, hogy a lenyomással ellentétesen erőt fejtsenek ki, így nehezebb legyen azokat lenyomni. Szerintem izgalmas koncepció. A formatervezés és iszonyat jó lett szerintem.

 

Mindkét konzol befogad kormányt, gondolom botkormányt is. Ha simulatorokat szeretnél játszani, akkor a microsoft flight simulator juttott eszembe, ami ugye az xbox oldala, de elérhető mindkettő platformra. Nem hinném, hogy nem optimalizálták volna megfelelően ps-re.

 

Ha nincs személyes preferenciád, akkor az ár-érték arányt nézném meg elsősorban, de általában a specifikációk fej-fej mellett vannak. A dual sense szerintem egy plusz, amit érdemes lehet számításba venni. Viszont ha most akarsz vásárolni, akkor a PS5-re várnod kell, ugyanis mindenhol elfogytak, XBOX-ot pedig lehet kapni szinte mindenhol. (talán ez is beszédes)

 

Őszinte Ököl Creative Commons License 2020.08.19 0 0 9

Annyira fiatal azért nem vagyok már. :) 

Előzmény: -kozi- (7)
libalegelo Creative Commons License 2020.08.18 -2 0 8

mar oreg gamer vagyok (c64-en kezdtem), de mar csak xboxon a kanapen jatszom. nem birja a derekam a munka + jatek gep elott ulest...

Előzmény: -kozi- (7)
-kozi- Creative Commons License 2020.08.18 -2 0 7

"

1. Nem szeretek a monitor előtt görnyedve, egérrel kattintgatni és a billentyűzeten a WASD-ot csapkodni. Nekem kényelmesebb az, hogy a 2-3 méterre van tőlem a tv, és a kanapéra dobom magamat. 

2. Amúgy sincs gamer PC-m, építeni pedig nem fogok. Nálam a számítógép az munkaállomás." 

Hű. ezek a mai fiatalok. :P

Előzmény: Őszinte Ököl (2)
pimpa1982 Creative Commons License 2020.08.17 0 0 6

Én mindig is számítógépes voltam játékok terén is

De gondolkodom egy konzol megvásárlásán a jövőben, mivel olyan magasságokban van ma egy gamer pc, hogy az kifizethetetlen ilyen fizetések mellett

Kalózverziós játékok meg már nincsenek is fenn a neten, alig lehet találni néhányat ami még futtatható, a többi meg 50 giga kamu amit töltesz 1 napig majd installálod 3 órán át a semmire vagy full virusos már alapban az egész program, szóval egyenlőre úgy tűnik, hogy leáldozott már egy pár éve a netről letölthető crackes játékoknak

 

 

 

 

Előzmény: Őszinte Ököl (5)
Őszinte Ököl Creative Commons License 2020.08.17 0 1 5

Azért egy PS4 Pro-nak már nem rossz a grafikája. A PS5 és az Xbox Series X is elég ütősnek ígérkezik. Televíziókból is már egyre több az olyan, ami már több, mint 60 Hz-es. Most ha valaki akkora nagy GrafikaPistike vagy FPSMarcika, hogy arra élvez el, hogy húú vásárolt magának csodab*szó Geforce videókártyát 150ezerért, azért hogy a CoD vagy Fortnite +5 fps-el többel pörögjön, az nem is azért vesz ilyen drága cuccot, mert szeret játszani, hanem, hogy tudjon villogni vele. Ja és akkor még vehetsz 50 rongyért olyan tápegységet, ami 5ezer forinttal megdobja a havi villanyszámládat. :) 

 

A Gamer PC, számomra soha sem volt vonzó dolog. Mindig úgy voltam vele, számítógép az munkára/netezésre/e-mailre/böngészésre legyen, játékra pedig ott a céleszköz, a konzol. Bár azt is aláírom, hogy például egy RTS-hez a konzol nem jó. Oda tényleg kell az egér. (Mondjuk az RTS-ek többségéhez, nem is kell komoly PC). 

 

Konzolon mindig megy a játék és az esetek 99%-ban jogtisztán. Egy félmillás gamer pc-t lehet 2 évente, építgetni. Aztán szopkodás a driverekkel, beállítgatások, frissítgetések, lefagy a windows, vírus van, ha kalózverziós játék akkor nem tökéletsen fut...stb. Szóval akármilyen drága is egy gamer gép, ezek a problémák mindig előjönnek. 

 

Persze legyen szép a grafika, de itt sem kell átesni a ló túloldalán.

 

 

Előzmény: pimpa1982 (4)
pimpa1982 Creative Commons License 2020.08.17 0 0 4

Anyagilag is jobban jár ma már az ember ha vesz egy konzolt, mintsem költsön minimum 300.000-et alaphangon egy gamer pc-re

Bár olyan szép grafikát nem fog adni egy konzol soha mint egy drágább számitógép de kinek van ma már pénze itt félmilliót beleölni egy számítógépbe ilyen fizetések mellett 

Szóval nehéz kérdés, hogy XBOX vagy Playstation, mind a kettő elég versenyképes egymással szemben

 

 

 

 

Spanos Creative Commons License 2020.08.17 0 0 3

Bár a mostani felhozatalban nem tudom, hogy milyen játékok vannak, de nekem egy XBOX360 van és azon kapom magam, hogy a 4 éves gyerekemnek NINCS olyan játék, amivel tudna játszani. Egy hót gagyi, egyszerű szar. Ebből a szempontból jobb a Nintendo. azon kívül csak az XBOX, vagy a PS jöhet szóba.

Őszinte Ököl Creative Commons License 2020.08.16 -1 1 2

Ugye hamarosan jön a PlayStation 5 és az Xbox Series X. Valamint olvasgattam olyat is, hogy 2021-ben talán jön a Nintendo Switch 2 (vagy Switch Pro.... majd kiderül mi lesz a neve pontosan). 

Régebben volt Wii-m, ami pöpec volt nagyon, legalább is szerintem. Ez a mostani Switch... háát elismerem, hogy sokat adtak el belőle, meg hogy hibridkonzol, de engemet valahogy nem nyűgöz le. A Joyconok nekem kényelmetlenek. Másrészt, nem tud 4k-t. Noha nem vagyok kimondottan grafikab*zi, de azért ideje lenne a Nintendo-nak is fejlődni technikailag. Tudom, hogy más a célközönsége a Nintendonak, azt is tudom, hogy a Switch-et nem PS4 és Xbox One ellenfélnek szánták. De viszont most már egyre több embernek van 4k-s tv-je. Viszont ugye a Switch hordozhatóságnak a teljesítmény látja a kárát. Ami engemet illet, én SOHA sem játszottam hordozható kézikonzollal, de még telefonon sem szoktam játszani. Csak is kizárólag TV-n játszok, szóval nekem asztali konzol kell. PC-n sem játszok, két okból: 

 

1. Nem szeretek a monitor előtt görnyedve, egérrel kattintgatni és a billentyűzeten a WASD-ot csapkodni. Nekem kényelmesebb az, hogy a 2-3 méterre van tőlem a tv, és a kanapéra dobom magamat. 

2. Amúgy sincs gamer PC-m, építeni pedig nem fogok. Nálam a számítógép az munkaállomás. 

 

Ugyanakkor szeretek pár Nintendo játékot (pl: Mario), továbbá a repülőszimulátorokat is. Bár nem tudom, hogy melyik konzollal kompatibilis egy joystick/botkormány. Az  Elite DangerousOdyssey-t azt várom nagyon, ez kicsit ilyen űrhajószimulátor is. 

nyman Creative Commons License 2020.08.16 0 1 1

Nem vagyok szakértő, de jellemzően az exclusive címekkel szoktak érvelni.

 

Attól is függ, hogy milyen típusú játékokat preferálsz.

 

Van hasonló topik pl. a prohardveren. https://prohardver.hu/tema/konzol_rovat/friss.html

 

Pl. ennek a srácnak van mindkettő van. https://prohardver.hu/tema/konzol_rovat/hsz_7004-7004.html

 

De egy játékkonzol nem olyan vészesen drága, meg lehet venni mindkettőt. Elég nagy a másodpiaci választék, ki lehet próbálni mindkettőt és jó eséllyel 5-10 ezer buktával gyorsan el is tudod adni.

Előzmény: Őszinte Ököl (-)
Dolgozó ember Creative Commons License 2020.08.16 -1 2 0

Xbox0 vagy PS0-át :)

Őszinte Ököl Creative Commons License 2020.08.16 0 1 topiknyitó

Üdv!

Jó magam is konzol vásárlás előtt állok, és nem tudom el dönteni, hogy milyet vegyek. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!