Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.13 0 0 5

Napgombára valami működő házilag kivitelezhető módszer?

Vettem Nizoral sampont, azt használom tusfürdőnek is. Kb. 1 hónapja. Talán mintha picit javult volna, de nem az igazi. Voltam szoláriumban is, hátha lebarnul a "gyógyult" rész, de ezek szeret nem gyógyult. Ja és azt olvastam, nem szabad zsíros krémeket használni, mert az is hizlalja a gombát. Csak így meg már le tudnám tépni a bőröm, annyira viszket a kiszáradástól. 

miloska Creative Commons License 2000.11.15 0 0 4
Kis: én Diflucan kapszulaval kezelem, meg Lamisil spryvel, de kevés olyan jelenséget tapasztaltam, amit a lexikonból idéztél. Én inkább csak néhány apró fehér foltot érzékelek a hátamon, ahol persze nem lesz pigment képződés. Azt is megtudtam, hogy azért napgomba, mert ha napsugárzás éri, akkor kiszárad, és hullik a többi bőrfelületre, majd úgy terjed. Szép kis térképszerű rajzolatok alakulnak. Azért köszönöm segítő készségedet.
ErniE: Lehet, hogy a személyem riasztó, vagy esetleg maga a bajom, de a múlt hét óta még én sem hallottam ezen kifejezésről. Lehet, hogy a teljes érdektelenség okozta az általad felvetett problémát.:)

Amúgy már javulok.
Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.15 0 0 3
Idézet a Pallas Lexikonból:

Pityriasis = "(gör. - lat.), bőrbetegség, amely majd az egész testre, majd csak egyes bőrészekre terjed ki, és a felhámnak igen finom lemezek, pikkelyek, korpák alakjában való leválásából áll. Több neme van. Ha a bőr egyáltalában kevesebb faggyut választ el, akkor száraz és törékeny lesz, és előáll a P. simplex; rendesen azonban a P. az u. n. seborrhoeával társul, illetőleg az által okoztatik; ilyenkor t. i. a faggyumirigyek több váladékot szolgáltatnak, de egyúttal fokozott lehámlás is történik bennük és a faggyumirigyek sejtjei szolgáltatják az epidermistömegeket. Ez különösen a hajzatos testrészeken, a fejbőrön fordul elő, P. capillitii. Olyan egyéneknél, akik súlyos betegségekben szenvednek és ahol a bőr táplálkozása szenved, szintén előáll a bőr lekorpázása, P. tabescentium. Mint önálló betegségek szerepelnek még: a P. rubra, igen súlyos, az egész köztakaróra kiterjedő megbetegedés, amelynek lényegéről még keveset tudunk; a P. versicolor, igen közönséges megbetegedés, melyet a bőrgombák, az u. n. microsporon furtur okoznak és a bőrön piszkos sárgás, szürkés-barnás, gyengén viszkető és korpázó foltok alakjában jelentkezik, melyeket a laikusok rendesen májfoltoknak tartanak, amelyek azonban egyszerü ledörzsölés és valamely enyhe parazitaellenes szerrel (jódtintura, szublimát, benzoetinktura, szalicil stb.) való bekenés által igen könnyen meggyógyíthatók."

Gyógyulj meg!!!

Kis

ErniE Creative Commons License 2000.11.15 0 0 2
blr:

Francba...! :-)

ErniE

Előzmény: blr (0)
ErniE Creative Commons License 2000.11.15 0 0 1
miloska:

Szerintem egy nagy 0-ád van. (azért az hihetetlen, hogy több, mint 4 órán keresztül nem vett észre téged senki)

ErniE

Előzmény: miloska (-)
blr Creative Commons License 2000.11.15 0 0 0
Hál'Istennek még h0ldg0mbám sincs.
Előzmény: miloska (-)
miloska Creative Commons License 2000.11.15 0 0 topiknyitó
Hogy mim van nekem!
Már egyszer kikezeltem, csak még nem tudtam mi az. Különösen fogékony vagyok rá. Most újra ezreket költök ezen címszó alatt.
Ha valaki valamit konyít hozzá ossza meg velem.
Azt hallotam úgy is hívják napgomba.

Javulást mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!