Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2021.01.01 0 0 46

Buék.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:)))))))))

Laviani Creative Commons License 2010.06.25 0 0 45
Azta mekkora az időkülönbség a hsz-k közt:D
viccescica Creative Commons License 2005.09.29 0 0 43

Amit a Kásás topicba írtam..ide is copyzható!

Hajrá Tibi:)

sakhum Creative Commons License 2005.08.12 0 0 42
Szia Tibi! Boldog születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minden jót nektek és sok sikert a továbbiakban!
golyo29 Creative Commons License 2004.08.29 0 0 41
Gratulálok Benedek Tibornak az újabb olimpiai bajnoki címéhez!!!!!
Milyen jól néztek ki a srácok a dobogó legtetején!!!!!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!
kezil Creative Commons License 2004.07.13 0 0 40
Az igazság az hogy én is 12.-ére emlékeztem, ezért is jutott 12.-én eszembe. Biztos akartam lenni a dologba ezért megnéztem az Olimpiai Kalauz Atlanta 1996-ot ( mivel a Sydneyst nem találtam), is abban VII. 10.-ke volt írva a születési dátumára...........
Előzmény: golyo28 (39)
golyo28 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 39
Én úgy tudom, hogy Tibi 12-én született, szóval éppen időben kívántál neki BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! (Nem úgy mint én, bár a 8 napba én is beleférek még...)

HAJRÁ DOMINO-BHSE!!!!!
Előzmény: kezil (38)
kezil Creative Commons License 2004.07.12 0 0 38

Igaz két nap eltelt ( a szokás szerint 8 nap belefér) Boldog születésnapot Tibi!

 

Hajrá Honvéd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

golyo28 Creative Commons License 2004.05.23 0 0 37
Benedek Tibor úgy érezte, még egy arannyal tartozik a Reccónak, de nem tudta megadni

A távozóba könnyű belekötni

SZABÓ GÁBOR

NS, 2004-05-21

Az olimpiai címvédésre készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szerda este a Margitszigeten kezdte meg a munkát, s csütörtökön a Komjádi uszodában folytatta.

Egyelőre az Euroliga négyes döntőjére hangoló Honvéd-játékosok és a pénteken csatlakozó spanyolországi légiós, Kiss Csaba nélkül. Ott labdázott viszont a többiekkel a csapatkapitány Benedek Tibor, aki az olasz bajnoki döntő elvesztésének friss élményével tért haza, s mint tudjuk, marad is, hiszen az új idényben a Domino-BHSE-t erősíti.
– Szomorúsággal a lelkében érkezett meg, vagy inkább megkönnyebbülve, úgymond letudva a bajnoki szezont? – kérdeztük Benedeket a Komjádi uszoda lelátóján.
– Egyértelműen szomorúan. Sokat köszönhetek a Reccónak, sokat kaptam a klubtól, többet a három év alatt, mint Rómában öt esztendő alatt. Ráadásul rendkívül megértően viszonyultak a vezetők a Dominóhoz történő szerződésemhez, holott még megállapodás kötött a klubhoz. Egy-egy bajnoki címet és Bajnokok Ligáját ugyan nyertem a Reccóval, mégis éreztem, ezzel az aranyéremmel még tartozom. Rossz érzés, hogy nem sikerült.
– Miért nem jött össze?
– Ez egy folyamat volt. A Posillipo három, illetve négy góllal vert minket Nápolyban, míg mi az első meccsen csak hosszabbításban győztünk otthon, igaz, a másik hazai találkozónkon jól ment a játék, és néggyel nyertünk. Az ötödik, mindent eldöntő mérkőzés a katasztrofális fórkihasználáson ment el, tizenhét emberelőnyből csak hatot lőttünk be. Az utolsó negyedben akciógólt kaptunk, ami nem engedhető meg, ráadásul a Posillipónak megadtak egy időn túli találatot másfél perccel a vége előtt, de hiába óvtunk, maradt a végeredmény. Mindent összevéve a nápolyiak kiegyensúlyozottabban pólóztak, s taktikailag fölénk kerekedtek a fináléban.
– Csalódottságát csak növelheti, hogy egyes írások Szavics és az ön nyakába varrják a döntő sikertelenségét. Mit szól hozzá?
– Nem esett jól, mert az egész idényt figyelembe véve jól játszottam. Tény, az utolsó fórt én hagytam ki, s az engem bírálók ebbe kapaszkodtak bele – a távozó játékosba nyilván könnyebb belekötni, mint a maradókba. Mindegy, ennél nagyobb gondokon is túltettem magam.
– Úgy tűnik, jól választott új együttest: a Honvéd megnyerte a bajnokságot, és az Euroliga négyes döntőjére készül.
– Tudtam, hogy remek csapathoz szerződöm, eleve úgy gondoltam, még nincs itt az ideje alábbadni. Örülök, ahogy összeszedte magát a Domino az évközi hullámvölgy után, de mindjárt megjegyezném: nagyon fontos, hogy a Vasas is megmaradjon az eddigi szinten. Magyarország büszke lehet arra, hogy a hazai bajnokságban tudja felvonultatni legjobbjait, s a játékosoknak nem kell visszamenekülniük, mondjuk, Olaszországba.
– Ezek szerint beszélt vasasos társaival a szakosztály egyelőre bizonytalan jövőjéről?
– Azért annyi időnk még nem volt, de nagyjából ismerem a helyzetet. Mindenesetre reménykedem abban, hogy az Euroligában mindhárom magyar indulónak, de legalább kettőnek esélye lesz a következő idényben a Final Fourba jutásra. Az olaszok csak csodálkozzanak, hogy a magyarok hazaszállingóznak, mert egyébként azt hiszik, tőlük függünk.
– Nem hagyhatjuk ki: a nyáron magas akadályok ágaskodnak a csapat előtt, mást ne mondjunk, az olimpiai cím megvédése a cél. Felsorolná, minek kell klappolnia az ügy érdekében?
– Sok mindennek. Először is rengeteget kell dolgozni, újra összhangba kell kerülni, el kell felejteni az idény közben történteket, és taktikailag vissza kell térnünk oda, ahol tavaly abbahagytuk. A Világligát komolyan kell vennünk, ugyanakkor Athénba frissen kell érkeznünk. Nem könnyű. Nemcsak a szurkolók várnak sokat tőlünk, hanem mi magunk is, s egy olimpia meghatározhatja a következő esztendőket is. Teendő akad bőven, éppen ezért nem is tiltakoztunk, hogy minimális pihenés után megkezdjük a munkát.
golyo28 Creative Commons License 2004.05.23 0 0 36
A Posillipo az olasz bajnok

2004. május 18.

Elveszítette az olasz bajnoki döntőt Benedek Tibor csapata a Pro Recco, de fordítva a magyar szemléleten azt is lehet mondani: a Carpisa Posillipo lett a 2003/2004-es idény férfi vízilabda bajnoka Itáliában.

A döntő ötödik mérkőzésére a Recco otthonában került sor, de a hazai pálya kínálta előnyt ezúttal nem tudta kihasználni a tavalyi BL-győztes. A nápolyiak egy góllal, 10-9-re nyertek egy olyan mérkőzésen, amelynek Benedek Tibor csapata volt az esélyese és a statisztikákat böngészve, a játékvezetők sem a Posillipóval voltak. A mérkőzésen tizenhét alkalommal (!) játszhatott emberelőnyben a Recco, de ezekből a lehetőségekből csak hat gólt szerzet, ami eldöntötte a mérkőzést. A Nápoly kilenc emberelőnyből öt gólt lőtt, így alig valamivel kevesebb, mint feleannyi előnyét lényegesen jobban aknázta ki. A mérkőzésen Benedek Tibor kétszer volt eredményes, de ennek ellenére az olasz internetes portálokon arról írnak, „Benedek lélekben már Budapesten járt”. Ismerve a magyar válogatott csapatkapitányát, ez nehezen hihető róla, de valószínű, az olaszok tudván, hogy Tibor a következő idény elején már a Kőér utcában készül, úgymond rajta verték el a port.

Olasz bajnoki döntő, 5. mérkőzés:
Pro Recco – Carpisa Posillipo 9-10 (2-3, 2-1, 3-3, 2-3)
A három győzelemig tartó párharcot 3-2-re a Posillipo nyerte.

golyo28 Creative Commons License 2004.05.22 0 0 35
Az ötödik meccs dönt, miután veszített a Pro Recco

NS, 2004-05-13

A Posillipo visszadta a kölcsönt a Pro Reccónak, hiszen 9–5-ös vereségét 10–6-os győzelemmel semlegesítette az olasz bajnoki finálé negyedik, nápolyi derbijén. Benedek Tibor a Recco első gólját szerezte (ezzel lett 1–1), s a liguriaiak 4–3-ig tartották magukat. A harmadik negyedben azonban csak a házigazda talált be Postiglione és Buonocore révén, majd az utolsó felvonás elején Jerisov is mattolta Tempestit, így a 7–3-as állás kellő biztonságot nyújtott a Posillipónak. A döntés az ötödik meccsre marad, akárcsak tavaly – akkor a Recco vesztett a Brescia ellen. A találkozón a nápolyiak elnöke köszöntötte Carlo Silipót, aki a 300. bajnoki meccsét játszotta a Posillipo sapkájában.

Olaszország. A1-liga. Férfiak, döntő, negyedik mérkőzés
Posillipo – Pro Recco (Benedek Tibor 1) 10–6 (1–1, 3–2, 2–0, 4–3).
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–2

golyo28 Creative Commons License 2004.05.22 0 0 34
Vezetnek Benedekék

2004. május 8.

2-1-re vezet a három győzelemig tartó olasz bajnoki döntőben, Benedek Tibor csapata a Pro Recco a Carpisa Posillipo ellen, miután a finálé harmadik összecsapását magabiztosan 9-5-re megnyerte a hazai pályán szereplő genovai együttes. Benedek ezúttal nem lőtt gólt, de csapatának nagy lendületet adhat a siker, hiszen az otthoni első meccset csak nagy nehézségek árán nyerte meg a BL-győztes, most azonban egyértelmű mérkőzésen bizonyultak jobbnak, Vujaszinovics és Ikodinovics vezérletével a Recco játékosai.

Olasz bajnoki döntő, 3. mérkőzés:
Pro Recco – Carpisa Posillipo 9-5 (1-2, 2-1, 2-1, 4-1)

golyo28 Creative Commons License 2004.05.07 0 0 33
Vízilabda: vége Benedekék sorozatának

NSO, 2004-05-06 11:49

Hosszan tartó negatív bajnoki sorozatot tört meg a Posillipo, amely 2001. április 19-én nyert legutóbb a Pro Recco ellen, azóta tíz bajnoki mérkőzésen csapott össze a két gárda, s a tizenegyediken, kedden, a Posillipo diadalmaskodott 10–7-re. A vesztes csapatban szereplő magyra légiós, Benedek Tibor egy gólt szerzett.
Az olasz férfi vízilabda-bajnokság döntője három nyert mérkőzésig tart, a párharc állása: 1–1
golyo28 Creative Commons License 2004.05.04 0 0 32
Benedek esélyt adott a Pro Reccónak

NS, 2004-05-04

A Pro Recco győzelemmel kezdte az olasz férfibajnoki döntőt, s ha játékosai babonásak, némileg meg is könnyebbülhetnek.

Tudniillik tavaly úgy mondtak búcsút a scudettónak, hogy a Brescia elleni maratoni párviadalban mindannyiszor idegenbeli siker született, s a liguriaiak húzták a rövidebbet – most viszont otthon nyertek Benedek Tiborék a Posillipo ellen, igaz, alaposan kapaszkodnia kellett a házigazdának. Hiszen a nápolyiak 7–5-re is vezettek már a negyedik negyedben, ám Angelini előbb szépített, majd Benedek találata meghozta az egyenlítést és a hoszszabbítást. A ráadásban már a BL legutóbbi nyertese, a Recco akarata érvényesült, így közelebb került huszadik bajnoki címéhez.

OLASZORSZÁG. A1-liga, férfiak. Döntő, első mérkőzés.
Pro Recco (Benedek Tibor 2)–Posillipo 10–8 (2–2, 1–3, 2–1, 2–1, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Pro Recco javára.

golyo28 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 31
Apró információk az olasz bajnoki döntőről:

A Posillipo Napoli három mérkőzés alatt elérte, hogy az olasz férfibajnoki döntőbe tempózzon, a másik ágon a Pro Reccónak ehhez négy meccs szükségeltetett.
A Pro Recco legutóbb 2002-ben szerzett bajnoki aranyérmet és összességében a tizenkilencedikért indul hadba a Posillipo Napoli ellen.
A döntő három nyert meccsig tart majd, melynek meccsnapjai: április 30., május 4., 7., 11., 14.

golyo28 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 30
Sziasztok!

Íme az olasz bajnokság elődöntőinek a cikkei:

NS, 2004-04-11

A Recco és a Posillipo szerzett előnyt az első meccsek után!

Az elődöntő első meccseit rendezték meg az olasz férfibajnokságban. A magyarok találkozóján Benedek Tibor Pro Reccója fogadta a Märcz Tamással, Monostori Attilával és varga I Zsolttal felálló Savonát, és a 3.negyedben produkált 4-1-es szakasszal maga javára fordította a meccset. Benedek hosszú idő után a rosszabbik formáját hozta, de nem csak ő, hanem Märcz és Monostori sem talált kapuba. Az egyetlen magyar gól Varga nevéhez fűződött. A másik meccsen a Posillipo szerzett előnyt.

A1-LIGA, FÉRFIAK. Elődöntő, első mérkőzések:
Pro Recco (Benedek Tibor) - Savona (Varga I Zsolt 1, Märcz Tamás, Monostori Attlia) 10-7
Posillipo - Brescia 10-4

NS, 2004-04-15

Ezüstgóllal egyenlített a Savona, míg a Posillipo már 2-0-ra vezet!

Egyenlített a Savona az olasz bajnoki elődöntőben. Monostori Attila, Märcz Tamás és Varga I Zsolt csapata 5-3-as hátrányba került a harmadik negyed végére, mégis egyenlíteni tudott a rendes játékidőben. A hosszabbításban a harmadik játékrész döntött, a reccói születésű Temellini ezüstgóljával nyert a Savona. A másik meccsen a Posillipo idegenben is nyerni tudott, így már csak egy győzelemre van a bajnoki döntőbe jutástól.

A1-LIGA, FÉRFIAK. Elődöntő, második mérkőzések:
Savona (Monostori Attila 1, Märcz Tamás, Varga I Zsolt) - Pro Recco (Benedek Tibor) 8-7 - ezüstgóllal. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-1.
Brescia - Posillipo 14-15. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-0, a Posillipo javára.

NS, 2004-04-19

Újra előny a Reccónál, a Posillipo pedig már a döntőben!

Az olasz férfibajnokság elodöntojében már csak ez egyik fronton harcolnak tovább a csapatok - a Posillipo ugyanis megnyerte harmadik mérkozését is, így a Brescia nem védheti meg bajnoki címét. A másik ágon a Pro Recco szerzett újra elonyt, miután hazai pályán három góllal legyozte a Savonát. A házigazdánál Benedek Tibor kétszer volt eredményes, míg a vendégeknél két magyar gól született: az egyiket Varga I Zsolt, a másikat Monostori Attila jegyezte.

A1-LIGA, FÉRFIAK. Elődöntő, harmadik mérkőzések:
Pro Recco (Bendek Tibor 2) - Savona (Monostori Attila 1, Varga I Zsolt 1, Märcz Tamás) 7-4. A három nyert mérkozésig tartó párharc állása: 2-1, a Pro Recco javára.
Posillipo - Brescia 11-7. A három nyert mérkozésig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Posillipo javára.

Vizipolo.hu, 2004.04.22

Döntős a Recco is!

Az olasz férfibajnokság elődöntőjében harmadszor is nyert a Pro Recco, Benedek Tibor csapata a Savona ellen, így a BL-címvédő együttes lesz a Posillipo ellenfele a fináléban. Az már korábban eldőlt, hogy a Brescia nem védheti meg címét, de a másik ágon tovább tartott a Recco és a Savona párharca, igaz nem annyival, mint ahogy Marcz Tamásék szerették volna. A Recco ugyanis idegenben nyert 8-6-ra, Benedek három gólt szerzett és csapata legjobbja volt, de a másik oldalon sem lehet panasz a három fős magyar különítményre, hiszen Varga, Marcz és Monostori is betalált.

A1-LIGA, FÉRFIAK. Elődöntő, negyedik mérkőzés:
Savona (Monostori Attila 1, Varga I Zsolt 1, Märcz Tamás 1) - Pro Recco (Benedek 3) 6-8 A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3–1, a Recco javára.

golyo28 Creative Commons License 2004.04.06 0 0 29
Tibiék a Savonával elődöntőznek majd, miután Märcz Tomi négy góllal segítette elődöntőbe a Savonát!

SZABÓ GÁBOR

NS, 2004-04-05

Az olasz férfibajnokság negyeddöntőjében csak a Savona és a Camogli túlórázott, hiszen harmadik meccsre volt szükség a továbbjutás eldöntéséhez.

Nos, a Savona Märcz Tamás, Monostori Attila, és Varga I Zsolt hathatós segítségével, összesen hat góljával simán győzött, így Benedek Tibor együttesével, a Pro Reccóval találkozik az elődöntőben. Kiemelendő Märcz fantasztikus teljesítménye, hiszen az olimpiai bajnok center négyszer rezegtette meg az ellenfél hálóját, egyik gólja szebb volt, mint a másik. Érdekesség, hogy a második félidőben, csapata 7–3-as vezetésénél indult útjára a magyar légiós gálája, a harmadik felvonást például az ő két találata vezette be, de az utolsó, azaz 15. Savona-gól is az ő nevéhez fűződik. Märcz tehát oktatott, amit a helyszínen Paolo de Crescenzo olasz szövetségi kapitány is láthatott. A szakvezető szerint a Pro Recco a favorit a két gárda elődöntős párbajában, ám a Savona Camogli elleni, harmadik mecscsen mutatott játéka cáfolatot adhat vélekedésére.

A1-LIGA, FÉRFIAK.
Negyeddöntő, harmadik mérkőzés:
Savona (Märcz Tamás 4, Monostori Attila 1, Varga I Zsolt 1)–Camogli 15–10. Továbbjutott: a Savona, 2–1-gyel.

Az elődöntő párosítása: Pro Recco (Benedek Tibor) – Savona (Märcz Tamás, Monostori Attila, Varga I Zsolt), Posillipo – Brescia.

A mérkőzések időpontjai: április 9., 13., 16., és ha szükséges, április 20. és 23.

golyo28 Creative Commons License 2004.04.01 0 0 28
Benedek: fél tucat

NS, 2004-04-01

A Pro Recco már bejutott az olasz bajnokság elődöntőjébe, miután idegenben is simán legyőzte az Ortigiát. Benedek Tibor fantasztikus formájáról mindent elmond, hogy hat (!) gólt ragasztott az ellenfél kapujába.

Katonás Gergő együttese, a Chiavari elvérzett a Brescia ellen, holott az első meccsen csak egy találattal maradt alul. A Savona ráadásra, azaz harmadik mérkőzésre kényszerült, mert a Camogli Szapics négy góljával és Pastorino kiváló kapusprodukciójával 9–7-re nyert. A mindent eldöntő mérkőzést pénteken 21.15 órakor rendezik meg Savonában, s a győztes a Pro Reccóval harcolhat a fináléba jutásért.

A1-liga, férfiak.
Negyeddöntő, második mérkőzések:

Ortigia (Regős Áron, Binder Szabolcs) – Pro Recco (Benedek Tibor 6) 5–11. Továbbjutott: a Pro Recco, kettős győzelemmel.
Camogli – Savona (Monostori Attila 1, Varga I Zsolt, Märcz Tamás) 9–7. Az állás: 1–1.
Chiavari (Katonás Gergő 2) – Brescia 6–9. Tj: a Brescia, kettős győzelemmel.
Cremona–Posillipo 7–13. Tj: a Posillipo, kettős győzelemmel.

Az elődöntő párosítása: Posillipo – Brescia, Pro Recco – a Savona–Camogli párharc győztese.
A találkozókat április 9-én, 13-án, 16-án és ha szükséges, április 20-án és 23-án játsszák le.

golyo28 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 27
Olaszországban megkezdődött a férfibajnoki rájátszás, és honfitársaink közül Benedek Tibor (Pro Recco), Märcz Tamás, Monostori Attila és Varga I Zsolt (Savona) is örülhetett a negyeddöntő első találkozóján. Akár Katonás Gergő (Chiavari) is elégedett lehetne, hiszen csapata mindössze egy góllal kapott ki az alapszakasz-második Posillipo otthonában, csakhogy a két győzelemig tartó párharcban az egygólos vereség is ugyanakkora hátrány, mint a tízgólos kudarc.

Olasz bajnokság, A1-liga, férfiak.
Negyeddöntő, első mérkőzések:
Pro Recco (Benedek Tibor 2) – Ortigia (Regős Áron 3, Binder Szabolcs 1) 18–6
Savona (Märcz Tamás 1, Varga I Zsolt 1, Monostori) – Camogli 13–9
Brescia–Chiavari (Katonás Gergő 1) 11–10
Posillipo–Cremona 13–12
A 9–16. helyért, első mérkőzések:
Magyar érdekeltségű eredmény:
Catania (Fazekas Zoltán) – Florentia (Hosnyánszky Norbert 3) 6–7

golyo28 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 26
Szuperkupa-győztes Benedek Tibor

2004. március 19. (forrás: domino-bhse.hu)

A Pro Recco nyerte az olasz Szuperkupa-döntőt. A nyártól a Domino-BHSE csapatát erősítő Benedek Tibor együttese idegenben nyert egy góllal a Brescia ellen. Az alapszakasz utolsó fordulójában az elmúlt hétvégén már megmérkőzött egymással a két csapat, akkor a Benedek Tibor nélkül felálló Recco 12-8-ra simán kikapott a Brescia otthonában. Most azonban kiderült, hogy mennyire hiányzott, a nyártól idehaza játszó balkezes a Reccóból, mivel az olasz beszámolók alapján csapata legjobbja volt a két gólt szerző magyar játékos.
Systema Brescia - Pro Recco 5-6 (0-1; 2-2; 2-2; 1-1)
Gólszerzők: Baracs 2, Vicsevics, Mangiante, Csirics 1-1 ill. Benedek 2, Ikodinovics, Vujaszinovics, Mistrangelo, Bettini 1-1.
Igazolván, hogy az Euroligától távol maradó olaszok mennyire komolyan vették a Szuperkupa-sorozatot, a döntőre egy lengyel és egy spanyol bírót hívtak, jelezvén az esemény presztízsét. A lebonyolítás értelmében az első helyezett Brescia otthon fogadhatta az egy mérkőzésből álló döntőben a Reccót, de a vendégeket ez egy percig sem zavarta. Benedek Tibor szerzett vezetést a Recconak, ám a folytatásban 3-3-nál utolérték a házigazdák a genovaiakat. A harmadik negyedben azonban lényegesen pontosabban játszottak a Recco vízilabdázói, 5-3-ra is vezettek már a vendégek, akik éppúgy, mint a Posillipo elleni bajnoki rangadón ismét az emberelőnyös helyzetek kihasználásában kerekedtek ellenfelük fölé. A Brescia 10 előnyből összesen kettőt váltott gólra, a Recconál hétből négy fór fejeződött be góllal. Ez, valamint Benedek Tibor két találata a kupagyőzelmet jelentette a bajnokság alapszakaszát is első helyen záró csapatnak.

golyo28 Creative Commons License 2004.03.17 0 0 25
Hiába bízott a Pro Reccóban a Savona

Öt negyeddöntős magyar

SZ. G.

NS, 2004-03-17

Véget ért az olasz férfi vízilabda-bajnokság alapszakasza, amelynek utolsó fordulója adott választ több lényeges kérdésre. Így például arra, hogy a már biztos első Pro Recco képes-e annyira motiváltan játszani, hogy a harmadik helyen álló Brescia otthonából pontot lopjon a szintén a harmadik pozícióra ácsingózó Savona érdekében.

Azért fogalmaztunk így, mert a Pro Reccót az utóbbi időben hátán cipelő Benedek Tibor és társai a másik három magyarnak, a Savonában pólózó Märcz Tamásnak, Monostori Attilának és Varga I Zsoltnak tehettek volna szívességet. Nos, nem tettek. Benedek például ezúttal gólt sem szerzett. Märczék így hiába arattak papírformasikert az Ortigia ellen, maradtak negyedikek, ami mindenképpen rosszabb pozíció a rájátszás, azaz a negyeddöntő előtt. Katonás Gergő sem talált be a Pescara kapujába, ám mert együttese, a Chiavari legyőzte a Pescarát, fordulóbeli ellenfelét letaszította a hatodik helyről, s ezáltal elkerülte a keresztjátékot a B-csoport másodikjával. Katonásék tehát szintén a negyeddöntőben folytathatják.
A B-csoportban nem vált valóra a Catania álma, miszerint közvetlen riválisát, a Cremonát legyőzve megcsípje a második pozíciót. A szicíliaiak (Fazekas Zoltán egy gólig jutott soraikban) éppen a keresztjáték lehetőségéért hajtottak, de csak döntetlenre futotta erejükből. Az A-csoportban 14 találkozón mindössze egy pontot szerző magyar érdekeltségű magyar gárda, az Ortigia a B-csoport első helyezettjével, a Nervivel mérkőzik meg a negyeddöntős részvételért, és cseppet sem lehet nyugodt a Regős Áron, Binder Szabolcs duó.

Olaszország
A1-liga, férfiak. Második szakasz. 14., utolsó forduló
A-csoport (1–8.helyezettek): Brescia–Pro Recco (Benedek Tibor) 12–8, Savona (Märcz Tamás 3, Monostori Attila 1, Varga I Zsolt)–Ortigia (Binder Szabolcs 1, Regős Áron) 13–5, Chiavari (Katonás Gergő)–Pescara 9–7, Carpisa Posillipo-Camoglie 17-11
A végeredmény: 1. Pro Recco 34 pont (165–118), 2. Posillipo 34 (147–104), 3. Brescia 30 (142–115), 4. Savona 29 (141–108), ... 6. Chiavari 13 (120–124), ... 8. Ortigia 1
Az első hat helyezett negyeddöntős, a hetedik és nyolcadik a B-csoport első és második helyezettjével keresztjátékban dönt a negyeddöntőbe jutásról.
B-csoport (9–16.helyezettek): Florentia (Hosnyánszky Norbert 2)–CC Napoli 9–7, Catania (Fazekas Zoltán 1)–Cremona 13–13, R.N. Napoli-Nervi 8-17, Bogliasco - Palermo 12-10
A végeredmény: 1. Nervi 32 pont (152–123), 2. Cremona 24 (147–125), 3. Catania 24 (124–124), ... 6. Florentia 18 (134–132)

golyo28 Creative Commons License 2004.03.10 0 0 24
Benedekék nyerték az alapszakaszt

SZABÓ GÁBOR

NS, 2004-03-09

Alapos verésben részesült Genovában a Posillipo. A Benedek Tibor által öt (!) találattal megsegített Pro Recco 11–7-re győzött ellene, így függetlenül az utolsó fordulótól kijelenthetjük: a Recco megnyerte az olasz bajnoki alapszakaszt.

Enzo D’Angelo együttese három ponttal (ennyi jár minden egyes sikerért) áll a nápolyiak előtt, s mert az első körben 7–6-ra diadalmaskodott a Posillipo vendégeként, az egymás elleni eredmény tekintetében egyértelmű a fölénye. Benedekék tehát akár ki is kaphatnak szombaton Bresciában, csakhogy ennek kevéssé sem örülne a másik magyar érdekeltségű gárda, a Savona. Märcz Tamás, Monostori Attila és Varga I Zsolt azért szurkol, hogy egy pontot csípjen meg a Pro Recco, ez esetben az utolsó helyezett Ortigia ellen sima diadalt betervező Savona letaszítaná a harmadik helyről a Bresciát.
S akkor térjünk vissza a rangadóhoz. A Posillipo remekül tartotta magát a harmadik felvonás csaknem feléig, hiszen a 22. percben (Olaszországban kilencpercesek a negyedek) 6–6-ra állt. Az utolsó (mintegy) 14 percben azonban félelmetesnek mondható, 5–1-es sorozatot hagyott maga mögött a Recco, a mezőny legjobbjaként tündöklő Benedek átlövéseivel szemben nem volt ellenszere az utolsó KEK-győztesnek. A házigazda malmára hajtotta a vizet, hogy nyolc előnyéből hetet gólra váltott, míg a másik oldalon a három aránylott a héthez.
Az osztályozó elkerüléséért hajtott és még hajt a Chiavari, amely Katonás Gergő három góljával könnyedén nyert az Ortigia otthonában, így a Savona által elvert Pescara elé, a hatodik helyre lépett. Ezt a pozíciót kellene megőriznie az utolsó fordulóban, amikor is éppen a Pescarát fogadja – a döntetlennel már megússza az osztályozót, azaz negyeddöntős lesz. Az alsóházat jelentő B-csoportban viszont éppen hogy osztályozóra pályázik Fazekas Zoltán és a jelenleg harmadik Catania. A szicíliaiak a második pozíciót célozzák meg, s tulajdonképpen szerencsések is, hiszen éppen azt a Cremonát látják majd vendégül az utolsó játéknapon, amely azonos pontszámmal áll előttük. A lecke adott: győzni kell, és akkor az A-csoport hetedikjével csaphatnak össze a negyeddöntős részvétel érdekében.

OLASZORSZÁG
A1-liga, férfiak. Második szakasz. 13. forduló.
A-csoport (1–8.helyezettek): Pro Recco (Benedek Tibor 5)–Posillipo 11–7, Pescara–Savona 10-15 (Märcz Tamás 1, Monostori Attila 1, Varga I Zsolt 1), Ortigia (Binder Szabolcs 1, Regős Áron 1)–Chiavari (Katonás Gergő 3) 3–11, RN Camogli - Systema Leonessa Brescia 10-14.
Az állás: 1. Pro Recco 34 pont (157–106), 2. Posillipo 31 (130–93), 3. Brescia 27 (130–107), 4. Savona 26 (128–103), ... 6. Chiavari 10 (111–117), ... 8. Ortigia 1 (99–169).
B-csoport (9–16.helyezettek): Nervi–Catania 9–10 (Fazekas Zoltán 1), Palermo–Florentia (Hosnyánszky Norbert 1) 6–6, Bissolati Cremona - Alcott RN Napoli 12-5, AR Piscine CC Napoli - RN Bogliasco 8-9.
Az állás: 1. Nervi 29 (135–115), 2. Cremona 23 (134–112), 3. Catania 23 (111–111), ... 6. Florentia 15 (125–125)

golyo28 Creative Commons License 2004.03.05 0 0 23
Már Benedekék vezetnek

NS, 2004-03-03

Már csak két forduló van hátra az olasz férfibajnokság második szakaszából, azaz lehet számolgatni, ki milyen pozícióban várhatja a rájátszást.

A legutóbbi játéknapon az A-csoportban megtestesülő felsőházban csak egy magyar érdekeltségű gárda, a Pro Recco diadalmaskodott, mégpedig a Pescara ellen 17–9-re. A találkozó legjobb egyéni teljesítménye Benedek Tibor nevéhez fűződik, a nyártól a Honvédot erősítő szélső négyszer talált be a vendégek kapujába. A genovai végeredmény pedig azt jelenti, hogy a Recco (jobb gólkülönbségével) átvette a vezetést a tabellán a Posillipótól, miután a nápolyiak csak 8–7-re diadalmaskodtak a fordulóban. Legnagyobb bánatunkra éppen a magyar trióval, illetve Märcz Tamás hiányában ezúttal duóval felálló Savona volt a szenvedő fél, amely, mint kiderült, csak átmenetileg léphetett fel a harmadik helyre egy héttel korábban. Varga Zsolt egy gólja és kiemelkedő produkciója sem volt elegendő legalább a pontszerzéshez, s a Chiavarit elverő Brescia visszaelőzött. Ami a rájátszást, azaz a negyeddöntőt illeti, a Recco elérheti a legjobb pozíciót, sorsa a saját kezében van. Legközelebb ugyanis éppen a vele azonos pontszámmal álló Posillipót fogadja, s ha nyer, az utolsó körben elég az egy pont is, igaz, azt Bresciában kell megszereznie. S akkor vissza egy kicsit a meccsekhez. Majdnem csúcsot állított fel Alekszandar Szapics, a Camogli légiósa. A szerb-montenegrói játékos 10 gólt szórt be Regős Áron és Binder Szabolcs csapatának, az Ortigiának. Csak érdekességképpen: a rekordot Ferretti tartja, aki 1992 áprilisában 13-szor zörgette meg a hálót a Savona–Roma (20–12) találkozón, míg a B-ligában 1974 júniusában De Magistris 14 alkalommal talált be a Fiamme Oro–Sturla (21–7) mérkőzésen. Szapics egyébként 59 találattal vezeti a góllövőlistát a bajnoki második szakaszban, az őt második helyen követő Benedeknél (30 gól) csaknem kétszer annyiszor volt eredményes.

S ha már ismét a magyar balkezesnél tartunk, említsük meg, hogy a Pro Reccóval hétfőn Szuperkupa-találkozót játszott, s miután a Brescia 7–4-es vereséggel tért haza Genovából, a Recco a második helyen végzett az alapszakaszban. Ez azt jelenti, hogy az élen végző Bresciával, annak otthonában játssza a döntőt március 18-án. Benedek egyébként kétszer mattolta a Brescia kapusát, Gerinit, aki viszont a magyar két (!) négyméteresét is hárította, az elsőt óriási bravúrral.

Olasz bajnokság
A1-liga, férfiak. Második szakasz. 12. forduló. Magyar érdekeltségű eredmények. A-csoport (1–8.). Posillipo–Savona (Varga Zsolt 1, Märcz Tamás, Monostori Attila) 8–7, Brescia–Chiavari (Katonás Gergő) 12–7, Pro Recco (Benedek Tibor 4)–Pescara 17–9, Camogli–Ortigia (Regős Áron 1, Binder Szabolcs) 17–10. Az állás: 1. Pro Recco 31 pont (146–99), 2. Posillipo 31 (123–82), 3. Brescia 24 (116–97), 4. Savona 23 (113–93), …7. Chiavari 7 (100–114). B-csoport (9–16.). Florentia (Hosnyánszky Norbert 2)–Catania (Fazekas Zoltán) 13–9. Az állás: 1. Nervi 29 pont (126–105), 2. Palermo 21 (120–108), 3. Cremona 20 (122–107), 4. Catania 20 (101–102), 5. Florentia 14 (119–119)

Szuperkupa
Alapszakasz. 6. játéknap: Pro Recco (Benedek Tibor 2)–Brescia 7–4. A végeredmény: 1. Brescia 7 pont, 2. Pro Recco 6, 3. Posillipo 4. Az első két helyezett játssza a döntőt.

golyo28 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 22
És akkor íme Tibi frissített adatai:

Névjegy

BENEDEK TIBOR
Született: 1972. július 12., Budapest
Magassága: 188 cm
Testsúlya: 93 kg
Posztja: jobbszélsô (balkezes)
Klubjai: UTE (-1996), Roma (olasz, 1996-2003), Pro Recco (olasz, 2003-2004. június), Domino-BHSE (2004. július-)
Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (2000); vb-1. (2003), vb-2. (1998), vb-3. (1991); Európa-bajnok (1997), 2x Eb-2. (1993, 1995), 2x Eb-3. (2001, 2003); Világkupa-gyôztes (1995), 2x Vk-2. (1993, 2002), Vk-3. (1997); Világliga-gyôztes (2003); 2x BEK-, ill. BL-gyôztes (1994, UTE; 2003, Recco), 2x BEK-2. (1995, 1996, UTE), KEK-2. (1997, Roma), LEN-kupa-gyôztes (1993, UTE), LEN-kupa-2. (2002, Recco); 4x magyar bajnok (1991, 1993, 1994, 1995), 2x olasz bajnok (1999, Roma, 2002, Recco); 2x Magyar Kupa-gyôztes (1991, 1993, UTE)
Válogatottság száma: 340

golyo28 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 21
Miért húzott haza a szívem

2004. február 11. (vizipolo.hu)

Rengeteg újságíró gyűlt össze hétfő délután a Nyugati pályaudvar állami várótermében. A szokatlan helyszín arról tanúskodott, hogy valami nagy esemény van készülőben. Csak egy dolgot tudtak biztosan, a Domino-BHSE fontos bejelentenivalóra készül, és mindent megtesz, hogy ennek megfelelő formát biztosítson. Egy formát, amelyre emlékezni lehet, és ami több egy szokásos napi hírnél.

A meghívókat már csütörtök este szétküldték, hiszen hétvégén már nehéz a szervezés és innen most senki sem hiányozhat. Az információ vadászat azonnal megkezdődtek, és aznap este genovai lakásomon már csörgött is a telefonom. Akkor még felkészületlenül ért ez a korai kérdezősködés, de a késobbi hatás kedvéért még biztosan tagadni kellett. Találgatások - gondoltuk, és nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget egy eltévedt újságcikknek a talányok özönében. A megkérdezett klubvezetés tagadott, én úgyszintén, így a rejtély fennmaradt, ki érkezik majd a Nyugatiba azon a bizonyos szerelvényen. Fontos ember lesz biztosan, hiszen a Westel egy egész oldalt foglalt magának a keddi Nemzeti Sport oldalain.
Jelen fontosságom teljes tudatában ültem már harminc perce kényelmes kabinomban, odakint a hidegben egy fiatalember elkeseredetten próbálta felragasztani a show utolsó kellékét - egy Genova-Budapest táblát, mintha egyenesen 1200 km távolságról érkeztem volna - vasúti kocsink oldalára, hogy végül elindulhassunk a várakozó tömeg felé. Minden ment a megbeszélt forgatókönyv szerint, még egy földrengés sem változtathatott volna a program menetén és szép komótosan begurultunk a Nyugatiba, pontosan a váróterem bejárata elé. Remegő lábakkal szálltam le, úgy látszik, van amire nem lehet eléggé felkészülni, és mint vizsgák előtt a tanterem felé, üveges tekintettel, fotósok százainak kereszttüzében léptem be a várócsarnokba. Itt lassan kezdett agyamba visszaszállni a vér, hiszen nemsokára meg kellett szólalnom. Az embernek vannak olyan pillanatai az életében, amit örömmel és büszkén kell megélni, bármilyen izgalom, idegeskedés volt előtte és talán jön következményként utána. Ezzel próbáltam magam meggyőzni és lassan érzékeltem, hogy értelmes mondatok hagyják el a számat. Arra, amiket először mondtam, egyáltalán nem emlékszem, talán nekem is meg kellene néznem az esti összefoglalókat.
Ezután Sugár Andrással lehúztuk a leplet saját óriási arcképemről. Meg kell állapítanom a kép egész jól sikerült, az előkészületek alatt nem voltam ebben olyan biztos, mikor 25 fokos medencében dideregve készítettük a felvételeket, a szám vacogott, minden kattintás között fél órát álltam a forró zuhany alatt és a végén az egész medencéből persze semmi sem látszik. De a lényeg a végeredmény, és én szentül hiszek ebben.
A jelszó VIP - Végre Itthon Pólózom. Miért pont a Dominóban? Rengeteg magyarázatot tudok. Abból indultam ki, hogy itthon, és a legjobb csapatban szeretnék játszani, és ezzel azonnal leszűkítettem a kört, két - három lehetőségre. Azzal a feltétellel tudtam csak hazaigazolni olasz klubomtól, ha távozásomat március 31-ig bejelentem. Ehhez, pedig szükség volt a Westel idejében felmerült igényeire, akik pont egy Benedeket kerestek, és én véletlenül tudtam is egyet.
Így született meg a megegyezés az elkövetkező három esztendore és csak az időhiány hozhatta úgy, hogy az aláírás valóban a sajtótájékoztatón született meg. Aztán az ilyenkor elengedhetetlen kézfogás, a szentesítés talán legfontosabb része, és pezsgő, remények, tervek, álmok, minden, ami a nagy jövobeli célok felé mutat.
Ezekről a célokról kérdeztek azután engem az újságírók, de ritkán kérdeznek nyilvánosan, inkább egyesével, négyszemközt szeretnek beszélgetni. Kezdeti izgalmam ekkorra már teljesen elmúlt, a kérdés - felelet játékban már otthonosabban mozgok, mint a felhajtás célpontjaként. Szívesen kérdeztem volna én arról a kérdezőket, meglepődtek-e, hogy ennyire titokban lehetett tartani ezt az eseményt egészen az utolsó pillanatig, de biztosan azt felelték volna, ők már régen tudták. Tegnap délután azonban nem az én feladatom volt kérdezni, és talán egyelőre ez még a helyes szereposztás. Félő, ha túl sokat érdeklődöm, a végén még rám ragad, hogy inkább már kérdezek, mint gólt lövök.
Pedig nem levezetni vállaltam ezt az új feladatot, hanem a csúcson maradni, és bátran szem előtt lenni. Kibújni a védelmet jelentő elzárt világból, szembenézni a kritikákkal, gúnyos, és rosszindulatú megjegyzésekkel. Miért ne lennének, mindig voltak, és amíg vannak féltékeny emberek, mindig is lesznek. De már megtanultam, nem lehet mindig mindenkinek tetszeni, és nyugodt szívvel lehet ellenségeket nem meghallani.
A későn érdeklődők aztán már a reptéren találtak, hiszen már így is igazolatlanul hiányoztam a Pro Recco hétfő délutáni edzéséről. Pár napig eltart még ez a hír, aztán jön majd egy másik, és minden visszatér a régi kerékvágásba. Én holnaptól Olaszországban próbálom bebizonyítani, annak ellenére, hogy jövőre elmegyek klubomtól, a szívem egy kicsiny része májusig még az övék. Már megkértek arra, minél kevesebbet beszéljek távozásomról nyilvánosan, mert el szeretnék kerülni, hogy a fő kérdés mostantól az legyen, kit hoznak majd helyettem.
Mintha csak a tavalyi év bosszulná meg magát, amikor Jesus Rollan a szezon alatt tudta meg, bármilyen formában véd is, a következő évtől már nem ő lesz a csapat hálóore, mert a klub fiatalabb tehetséget vásárolt. Akkor egy éven keresztül ettől a hírtől zengett az uszoda, Jesus mégis a májusi BL-döntő hősévé vált és bebizonyította, mit jelent egy csapatért létezni.
Magyarországon, pedig a Domino folytatja a megkezdett utat, amit az őszi vereségek tapasztalataival a háta mögött jelölt ki magának a tavaszi folytatásra.
A cél, foggal - körömmel fennmaradni a világ tetején, ahová a jövo évtol majd én is velük készülök. Egy nagyon fontos dolgot szeretnék még itt megírni, talán a legfontosabbat. El szeretném kerülni azt a félreértést, hogy ez az oldal innentől kezdve valamiféle reklámot szolgáljon az én választásomnak. Ebben a cikkben személyes élményeimet próbáltam röviden elmesélni.

Benedek Tibor

golyo28 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 20
Nyolc év után hazatér Benedek Tibor

2004. február 9. (vizipolo.hu)

1996-os Olaszországba távozását követően hazatért a magyar férfi vízilabdázás elmúlt 13 esztendejének meghatározó játékosa Benedek Tibor. Emblematikus figura. Ez nem nagy szó, tény. Halk szavú, hihetetlen munkabírású és kitartó. Megtanulta a vízilabdát és nem középiskolás fokon műveli. Első említésre méltó eredményét az 1989-es ifi Európa-bajnokságon érte el, amikor aranyérmes lett a magyar válogatott tagjaként. Ma már tudjuk, az csak az első lépés volt a felfelé vezető úton, amely a DOMINO csapatával folytatódhat tovább.A szerződés három évre szól és ezzel párhuzamosan a Westel a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón bejelentette, újabb három évig támogatja a Domino-BHSE-ben folyó szakmai munkát és a csapat meghatározó játékosai is a Kőér utcában maradnak.

- Kávét?
- Köszönöm kérek. – mondja Benedek Tibor, miután lezser eleganciával megérkezik egy belvárosi kávéházba. Felcsillanó tekintetek felé, visszafogott mozdulatok és halvány mosoly az asztalnál ülőknek tőle.
- Ez már a lassan nyolc éve tartó olasz élet hatása?
- Nem. Úgy fél éve szoktam rá a kávéra.
- Más olasz szokások?
- Amiket itthonról vittem és megfelelnek az olasz életvitelnek, csak azok. Az olasz kajákat, a tésztát már itthon is szerettem. Nem mondom, hogy nem változtam, de ilyen szempontból nem annyira.
- Azért barátaid lettek?
- Persze. Például Massimiliano Ferretti. Három évig játszottam vele Rómában és most itt a Reccóban is. Ő valóban a barátom lett. Amikor a doppingügyem kirobbant és eltiltottak ő felhívott, de ugyanígy az olimpiai döntő vagy a vb-döntő előtt is telefonált. Barátok lettünk.
- Csak barátság van, harag nincs?
- Nincs. Na, ez például teljesen átalakult az évek során. Lehet, hogy egy-egy pillanatra elveszítem a fejem, de hamar elmúlik. Ez régebben nem így volt. Mostanában viszont már nem hagyom, hogy a haragom bármivel kapcsolatban irányítson.
- Mennyiben más ez a Benedek Tibor, aki itt ül velem szemben, mint az 1996-os „kiadás”?
- Más. Persze, hogy más. Eltelt nyolc év. Történtek dolgok és azok hatnak rám.
- Inkább mentálisan vagy más szempontból változtál?
- Hát… Mentálisan egyáltalán nem, fizikailag inkább. Most is megcsinálom, amit kell, de érzem, amikor csinálom. Viszont, amit esetleg erőben vesztettem azt az eltel éveknek és a tapasztalatnak köszönhetően, pótolni tudom. Meg azért, történtek velem dolgok. A sportban is és az életemben is. Nyertem ezt-azt, elváltam stb. Szóval más ez a Benedek Tibor.
- Célok tekintetében is?
- Nem. Céljaim ugyanúgy vannak! Ez semmit nem változott a nyolc év alatt. Kiléptem a magyar életből. Ez lehet, hogy most első hallásra nem egészen érthető, de én csak nyáron és karácsonykor voltam itthon. Kiléptem abból az életből, amiben benne van az egész éves küzdelem, az apróbb kudarcok, a rossz meccsek utáni kritikák és a –10 fok. Én csak melegben és az ünnepek alatt voltam itthon. Tehát nem is voltam itthon.
- Azért a dicséret is benne van.
- Jó, de most csak a rossz oldalát mondom. A nyár mindig könnyebb volt. Itt az ideje, hogy visszacsöppenjek a valóságba. Ide ebbe az országba. Itt van dolgom. Kellett néhány év, hogy erre rájöjjek. Lehet, hogy egyszer még visszamegyek Olaszországba, de most meg kell tudnom, itthon mit tudok, mert utána itt kell majd élnem. Látni akarom, mit tudok a vízilabdából és azon kívül idehaza.
- 10 éve nyertél az Újpesttel Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Ősztől abban a Dominóban játszol, amelyik idehaza mindent megnyert, de pont ez az eredmény – ma már persze Euroligának hívják - hiányzik a polcról. Össze lehet hasonlítani a két csapatot, tudva, hogy itt rajtad kívül még öt olimpiai bajnok játszik?
- Azért ott is volt négy-öt meghatározó játékos: Vincze Balázs, Dala Tomi, Mátéfalvy Csaba vagy a Bene Andris. Igaz, amikor nyertünk tizenhárman nyertünk, ha viszont kikaptunk négyen-öten kaptunk ki, mert azt hittük, ennyien is meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Már akkor igazolódott egy egyszerű tétel, amit mégis nehéz megérteni, nevezetesen egy 13 fős csapat, nem véletlenül 13 fős csapat. Itt, a Dominóban is 13-an játszanak.
- Van valami rendkívüli oka annak, hogy a Dominót választottad?
- Olyan játékos kellett, akit el tudnak fogadni a többiek. Koromnál fogva szerintem mindannyian hallgatnak majd rám. A többieken, a csapaton jelenleg komoly eredménykényszer van, ami terheli a játékosokat. Engem is terhelne, ha itt lettem volna. Most azonban még kívülről látom, hogy egy nagyon komoly feladat előtt áll ez az együttes – már tavasszal is, gondolj csak az Euroliga-csoportra -, amit meg kell oldani. Van egy másik oldala is a hazatérésemnek. 32 éves elmúltam és egy új élethelyzetben vagyok. Nem Athénig, hanem a 2008-as nyári játékokig tervezek. Továbbra is válogatott szeretnék lenni, de 32 esztendősen nem lehet már csak úgy hazajárogatni. Itthon kell bizonyítani, hogy mindenki lássa, ami fontos. Nem úgy fogom fel a Dominóhoz szerződésemet, hogy most érkezett el a levezetés ideje. Ez nem a lezárás, hanem a folytatáshoz szükséges út. Igazából négyéves szerződést lett volna célszerű kötni, de valahogy így alakult. Nem is tudom, miért ragaszkodom ehhez a négyéves ciklushoz, mert eddig sehol sem jött be. Ahol ilyen szerződésem volt csak baj lett belőle. Az UTE csődbe ment, a Rómánál is anyagi gondok voltak. Lehet, hogy jobb is ez a három év.

golyo28 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 19
Sziasztok!

Jól leült Tibi topicja, pedig azt hittem, most hogy hazajön, talán ez a topic is feléled.
Nos, gondoltam bemásolok pár róla szóló cikket, ami a napokban jelent meg az internetes oldalakon.

Három évre írt alá a magyar válogatott csapatkapitánya

Benedek Tibor nyártól a Dominóban

NSO, 2004-02-09 13:45

Nyáron hazatér Magyarországra Benedek Tibor: a válogatott csapatkapitánya a Domino-BHSE-ben folytatja pályafutását. A jelenleg a Pro Reccóban játszó balkezes klasszis tavasszal még kitölti a szerződését az olasz csapattal, majd a nyáron a magyar bajnokcsapathoz igazol, amelyhez hároméves kontraktust írt alá.

Benedeket már tavaly szóba hozták több magyar klubbal, amikor szerződést bontott korábbi egyesületével, az Ina Assitalia Romával - akkor azonban még hiányoztak a szükséges (elsősorban anyagi) feltételek a világ egyik legjobbjának tartott klasszis hazatéréséhez. 2004. július 1-jétől azonban véget ér Benedek nyolcéves légióskodása: a Domino-BHSE főszponzora, a Westel áldozatának köszönhetően immár az olimpiai és világbajnok válogatott valamennyi meghatározó egyénisége hazai medencében játszik, amint azt a mai, a Nyugati pályaudvar különtermében tartott sajtótájékoztatón bejelentették. A mobiltársaság egyébként a klubbal kötött szponzorációs szerződését is meghosszabbította 2007-ig. Benedek szerződése még két évig élt volna a Reccóval, de egy külön kikötés alapján magyarországi hívásnak köteles volt eleget tenni az olasz klub.

Benedek átigazolásának hírét egyébként már szombaton felvetette a Blikk (Benedek Tibor májusig marad), de akkor az érintettek cáfolták az értesülést. Az ügyletet mindenesetre bizonyára nem gátolta, hogy a Domino edzője, Kovács István Újpesten már évekig dolgozott együtt a jobbszélsővel.

Egyik legeredményesebb és a jelenlegi élmezőnyt tekintve egyértelműen legtapasztaltabb pólósunkról van szó, aki tavalyi Bajnokok Ligája-fináléban éppen a Domino ellen vezette győzelemre a Pro Reccót. Válogatott szinten mindent megnyert, ami megnyerhető, klubszinten csak a Kupagyőztesek Európa-kupája hiányzik gyűjteményéből (döntőt azért itt is játszott), s valószínűleg ez már így is marad, hiszen a sorozat azóta megszűnt. Érkeztével immár hatra nőtt a Honvéd olimpiai bajnokainak száma: Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergő, Molnár Tamás és Vári Attila mellé szállhat be a vízbe a nyártól, amennyiben a többiek maradnak. Még egy leendő csapattárssal máris egyeztetnie kellett Benedeknek: Szívós Márton beleegyezett abba, hogy 8-as sapkáját nyártól a hazatérő balkezes viselje.

ragyás Creative Commons License 2003.09.22 0 0 17
Azért persze Fanika évek óta megvolt tarcsiba :)))
Előzmény: Törölt nick (16)
ragyás Creative Commons License 2003.09.22 0 0 15
jaja, olvastam
nagyon tetszett
Előzmény: Törölt nick (14)
ragyás Creative Commons License 2003.09.19 0 0 13
Hajrá Tibi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!