Valamilyen bagolylepke lehet, de ezzel nem oldottam meg a rejtélyt, mert nagyon sokféle bagolylepke van. Úgy könnyebb lenne felismerni, ha látszana az alsó szárnya.
Üdv Mindenkinek! Nem tom mennyire vagyok jó helyen, de van egy olyan kérdésem hogy egy pávaszemes lepke lett a szobám állandó lakója ésérdekelne hogy mivel és hogy tudnám táplálni hogy ne legyen baja télen, vagy mi lenne a legjobb neki??? Elöre is köszi a válaszokat:) Üdv!
üdv! Remélem tudtok segíteni! Egyik tavaszi sétám során egy kökénybokron észrevettem egy fonalkuckót tele sok feketének tűnő kis hernyóval.Hazavittem és 3mmm-esről 4-6 cm-sre neveltem őket(akkorra már probléma volt a 130 hernyó tartása).20 Kivételével eltekintve a többit elengedtem a már megnövekedett kuckójukkal együtt(másnapra egyet sem találtam benne). Tápnövény:kökény,galagonya,gyepűrózsa. Növekedésükkel szép mintázat rajzolódott ki:fekete alapú, a testén végighúzódva 2soros narancsvörös kockák citrom szegéllyel.Szőre ezüstös,hátsó lábai narancsszínűek.(Csatolok egy szedett-vetett rajzot..:)) Talán még fontos:gyakori hernyó,nagyon sok olyan fonalas építményt találtam. Biztos vagyok benne hogy rosszul csináltam és ezért nem akar az a 6 db kibújni a bábjából:a lakásban tartottam őket-állandóbb tényezők mellett,mint kint-így valószínű felborult a bioritmusuk.(?) Bábja:olyan mint egy hosszúkás ürülékdarab-Már nem bírtam tovább egyet felvágtam(a képen is ez van mellette)és élt-mozgott-,de már lassan egy hónapja nem bújnak ki-szintén lakásban vannak. Előre is köszi a segítséget. Ui:vmilyen jó lepkehatározót tudnátok ajánlani?