Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Gázpisztoly adás-vétel és cserével kapcsolatos hirdetések kitárgyalása, kérdések, hozzáfűzni valók, fikázások, stb. hogy az adás-vétel topik "tiszta" maradhasson.
Igen, mikor a szüleimnek mondom, hogy rossz helyre születtem, azt mondják, "ne szidd a hazádat, sokkal rosszabb helyek vannak a földön" Erre azt mondom, lehet, hogy igazuk van, de egyre kisebb a választék az említett helyekből.
Ez a tőke természete , kizárólag a saját haszonelvét hosszútávú zsákmányszerző céljait valósítsa meg . Ezért bármire képes az erkölcs számára ismeretlen . Valószínű kínáltak az ellenérdekelt befektetők M P szabotázsáért részesedést kiváltságot egyebet amire a K M képtelen .( A multitőkének mindegy hogy hol ki vesz fogyaszt csak vásároljon és hitelezze el magát . Lehet az kínai arab belga melós mindegy kik mindegy hol teszik .. ) (( Usa fegyvermárkák bukóban kiszervezés felvásárlás alatt és bizonyos ismert autós világmárkák halódnak, ezek szintén nem a sorozatos véletlenek műve hanem egyértelmű hazaárulások . ))
Sokáig kerültem az R1et , akkor 1500 Ft al került többe mint a Viper ez nem tűnt akkora eltérésnek . Évekkel később olvastam róla cikkeket használói véleményeket és váltig állították hogy minőségben a Zoraki 1 szinttel feljebb van az Ekoltól . Újságok videók méltatták a kidolgozottságot R-PAK kétéltűségét . 2020 tól meglódultak az árak és beszereztem a legkedvezőbb áron utolsó db R1 t . Akkor megvizsgáltam és összehasonlítottam a meglévő Viperrel , a tokfedél kissé eltér egymásra átrakott markolat egyiken túl szoros másikon hézagos . A nagy belső és kis mechanikai rugók méretei csapszegek és a kidöntőkarok eltérőek , tehát 90%ban csereszabatosak. Alapos olajozás kíméletes puffertöltet használat mellett minden 3.pak lövés csütörtök . Ezt kiírtam a fórumokra ahol nem találkoztam ennek a hibának az említésével , a tömör válasz ez köztudott és R 380al gyakoroljak . Majd pár hét előrántás pufferes gyakorlás 30 lövéssel a kilincs eltört . Ekkor befejeztem a Zoraki vásárlást .
Említett személyről megvan a jól kialakult véleményem. A rozsdamentes revolverei jelenleg a hazai gázrevolverek élvonalát képezik, ezek a revolverek messze túlélik a külföldi gyártók hasonló spiáter termékeit, alkotott valamit ha nem is az örökké valóságnak, de hosszú időre. Azt csiripelik a madarak, hogy mikor megmutatta neki az első HD-t, azt is nagyon leszólta, na ehhez képest jelenleg a forgalomban lévő leghatékonyabb lakásvédelmi fegyver a hazai, engedély nélkül tartható gumilövedékes fegyverek között.
Ezt tudom,hogy nem így van, van nagyker ár, csak a vidéki kereskedők nem 20%-al dolgoznak, hanem 50-100%-ig, de mivel nincs nála bizomány, a kereskedők kifizették, ezért annyiért adják amennyiért akarják, pont az említett személy miatt voltak vitája vele, a legközelebbi boltja az Oktogonnál van, ami a Gyöngysor utcában 75 volt, az a másik botban 140 többek közt ezért is engedték el egymást.
Soha nem fogom megérteni, hogy a Medgyessy kormány miért tette szándékosan tönkre, saját nemzetének a rendszerváltás utáni, első magán fegyvergyárát. Sokkal többre vihette volna, ha az elején nem árulják el. Amit sajtóban publikált a belügy minisztere, hogy uniós kötelező direktíva volt rá, az nem volt igaz, hisz a velünk együtt csatlakozó Szlovákiában és Csehországban is maradhatott engedély nélkül a 7.5 J alatti Flobert fegyver. Egyik országgal szemben sem indítottak emiatt kötelezettségszegési eljárást és a mai napig szabadon mehet náluk. Én ekkor engedtem volna el kompletten és tiplit vettem volna innen. Tudtommal a mai napig senki nem kért tőle bocsánatot, és fel sem merült, hogy kártalanítsák. A face oldalán olvasható, hogy ő ezek után még Európa és Világbajnokságokon képviselte hazánkat a saját pénzén, mint műrepülő válogatott pilóta.
Jól tudod, nekem Béla bátyánk elmesélte a sztorit. Volt egy félkész, hiányos rozsdamentes Pitbull, tartóssági teszt, arra hogy csettegtessék. A hőn imádott újságíró is kipróbálta, majd kategorikusan kijelentette, mekkora szar. Visszakereshető, ha azóta Chuck Norris néven nem törölte ki.
A másik dolog ami a többi kereskedőnek is csípi a szemét, hogy a Műveknél nincs nagyker ár. Ugyanannyiért kapja meg a boltos mint bárki aki beesik az utcáról, így mindenki látja, mekkora (pofátlan) haszonkulccsal dolgoznak a kereskedők. Egy vidéki vevő nyilván nem fog idejönni, nekem meg bicajjal pár perc, megéri.
Pedig ez a különbség. Nekem is volt PAK R1. A rézhüvelyessel alig pár működött el. Abból a kis körcikk támaszkodó peremből fakadóan látszódott a deformáció a réz peremen. A puhább fémen nem oszlott el a benyomó terhelés, és ott megroppant. Annyi elég is volt a csettenéshez. Kb, mint amikor elkopik az ütőszeg hegye, az sem nagy méretbéli változás, de elég a hibás működéshez.
Az acél hüvelyes Maxxtechek meg elműködtek, és azokon nem is nyomódott be a perem. Ezek a tények, a réz pereme egy helyen megnyomódik, és elcsetten, az acél meg nem, és működik. Ha erre más értelmes tézist fel tudsz állítani, várjuk.
Miután panaszkodtam a Facén is, hogy mi van, ( mert garira visszavittem, de azt mondták, semmi baja a cuccnak ) akkor az volt a válasz, hogy ismert a probléma, hogy csettegnek, acéllal kell használni. Utána nem is jött már újabb névben PAK-ra dedikált R1 széria.
Attól, hogy millió rézköpenyes töltényre van tervezve a világon sok cucc, az nem releváns itt. Ez egy peremes RKnallra tervezett dob, ami kapott egy pici peremdarabot elől, hogy a PAK feltámaszkodjon. Olyan fogmegasöröm sufnituning jellegű, méltatlan megoldás sorozatgyártásban. Mint mutatták, az Ekolnál megkapta a rendes teljes körben feltámaszkodó kiképzést a dob, ahogyan minden normális PAKnallra kitalált cuccban felfekszik.
Én maradok a Bonnie-nál, az Cnc alumínium és rozsdamentes acél, DAO és működik. Várom a 9 lövetű revolverét (Clyde ha jól emlékszem ) , amit a face-n belengetett, ha még megcsinálja, második dobbal 18 lövés és jó eséllyel ki is megy akadály nélkül.
Teljesen eltérő a két dob kialakítása. Az egyik egy forgácsolt vasdob, a másik egy felfúrásgátló acél tárcsára öntött spiáter dob. A Viper vasdobjában a töltény körkörösen, teljes homlokfelületen feltámaszkodik, a Zoraki spiáter dobjában pedig csak egy kis felületen, az acél tárcsa peremén, egy oldalon támaszkodik fel.
Vékonyabb falvastagságú, vagy puhább anyagból készült töltény esetén az hajlamos deformálódni, nem tud feltámaszkodni a dobon és nem fog elműködni. Mivel a töltény mélyebbre kerül, ezért a második körben sem fog működni. Hogyha utána olvastok, felhasználói tapasztalatok, tesztek során előjött ez a valós probléma.
A Wadie gáztöltényeivel lehet, hogy megbízhatóan működik az adott példány. Alaposan le kell tesztelni! Egy lövés nem lövés!
Legalább egy dobnyi gáztölténnyel abból a szériából, amellyel viselni kívánod.Célszerű a vegyes (PV/CS) tárazás. Önvédelem esetén hatékonyabb.
K M egyik aranykora 2015 a migri importtal kezdődött , leleményes németek osztrákok leszerződtek a KM gumis gyártásokra , nem győzte utolérni sem kinti sem a hazai keresletet . Pár német önvédelmiboltos ekkor lett milliomos . A kovid szintén segített a fegyverkezési mániában és modernizációi is sokat löktek rajta , okos kitartó pali .
Valami titka lehet, mert én is úgy gondoltam, hogy 2022 után leereszti a redőnyt. Talán már nem akar nagy céget, sok dolgozóval, ezért a beszállítók. A facen írta, hogy közeleg a nyugdíj és nem akarja folytatni, de nincs a látókörében olyan személy, aki a helyébe lépne, olyan valaki akinek pénze, akarta és hozzáértése is van. Talán, hogy az állampapírok kamatai lecsökkentek lesz utódja. Ameddig 18.5% kamatot kifizettek, nem értettem ki az akinek megérte az idegeskedés minimális nyereségért. A termékei jellemzően a nagy kaliberű gumisok működnek, a DAO revolvereivel van a baj, de azokkal már, ha emlékszel 1993 óta. Nem a Colt rendszerű revolvert kellett volna lemásolni, hanem az S&W-t, mint a többiek, de ez a hajó már elment neki.
V G cseh forgalmazótól vette az Ekolt Voltrant kozap néven fut . K M túl rendes mert amit ő árul azt garancia után is ingyen megbűvészkedte . Millió cuccot hozhattak sokat szétrakétázhattak 2010 től stb .K M saját termékeinek minősége működése rapszodikus , nem saját műhelyből gyárt külcégekkel dolgozott dolgozik sok a méretbeli eltérés . Ez miatt jogosan éri őt a kritika . A dob furat excentrikus lehet a Bonniban nem láttam - Az excentrikusság nem gond hanem az R1 spiáter dobja egy keskeny tárcsára van öntve . Kis peremen áll a töltet félig mint ebben a Record dobjában látható .
Az R1 Viper dobhézagok teljesen egyeznek mert mindkét török gyár RG 89 et másolta .Konkrétabban a Viper pár évvel idősebb azt másolta a Zoraki . RG89 nem szerelhető hátsó irányzékos a Viper az , ebben újított az Ekol és ezt leste le róla a Zoraki .... Az éles lőszer hüvelyek is rézből vannak kijelentés sehogy sem illik ide . Viper minőségban megbízhatóságban már bizonyított . R1 el lőj pár dobot vegyesen revolverezve Victory Maxxtech pakkal és gázzal aztán a valóság felébreszt az illúziódból .
Úgy tudom összevesztek és emiatt nem árul semmilyen terméket, ami az említett forgalmazótól, gyártótól származik. Ami előtte jó volt, később rossz lett. Tudtommal a Voltrant is a K művek kezdte forgalmazni 2004-ben, de saját bevallásuk szerint olcsó, de meghibásodásra hajlamos termékek voltak, emiatt csak a Zorakit hozzák, a fő forgalmazók a Harmónia és a Dianna lettek. Az oldalra kitolt furat a dobban nem a legszerencsésebb megoldás a PAK töltényekre, de a K műveknél is így van a Bonnie-nál, az pedig hibátlanul működik, tapasztalat.
A boltos a saját fórumuk kezdetén 2018 óta elismeri a R1 csettegést . A német piac miatt a PTB változott emiatt is drágább lett a Zoraki. A Viper népszerűbb volt olcsóbb és ismertebb mint az R1 . Nem árul teljes Röhm (ME revolvert hoz inkább ) sem teljes Zoraki termékskálát mert megcsappant a kereslet a főforgalmazó K Művek olcsóbb .
Zoraki r1 akasztótárcsa ívének 20% áll meg a töltény míg a Vipernek több mint felén . Belesel a sajátod furatába és ezt megállapíthatod . A fotón a Viperé látszik , ebben nem csetteg semmilyen töltény . Az R1 csettegése a felhasználói visszajelzés , tervezési hiba . Tényeken felesleges vitatkozni pláne csekély tapasztalattal azzal az 1 lövéssel . Ahogy növekszik a gáztölténnyel is leadott lövések száma úgy fog sűrűbben megjelenni a hiba .A szerkezet bekopik a rugók minimálisan gyengülnek . egyszeri tapasztalattal .
Én is olvastam ilyet , de az volt az érzésem, hogy üzleti megfontolások állnak a dolog mögött Mióta a bolthálózat tulajdonosa nem árulhatja, azóta a másik török gyártó revolvere a jobb.Sajnos ez mindenre igaz, amit éppen árul (hat) , mindig az a legjobb.
Pont itt lehet hozzászólni a dolgokhoz, itt a -kibeszélő- részlegben, az adásvétel részlegből törlik a sima hozzászólást. Csak a bejegyzésszámot nem árt csatolni hivatkozásként hogy mihez szólsz hozzá.