Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Gázpisztoly adás-vétel és cserével kapcsolatos hirdetések kitárgyalása, kérdések, hozzáfűzni valók, fikázások, stb. hogy az adás-vétel topik "tiszta" maradhasson.
Korrekt leírás, egy valag pénz egy fődarabsérült, gazdasági totálkáros spiáter szemmétért. Ennyiért jól működő, mókakapcsoló nélküli Zoraki 914-ek szoktak lenni!
Igen, ilyen esetben ragaszkodni is kell az adásvételihez, de jobb az egészet megelőzni ha semmi nincs meg amit nézni kell. Ha csak a kártya hiányozna mondván hogy elveszett az előfordul, akkor még vállalható lenne adásvételivel. Akkor még én is elgondolkodnék rajta mert kívánatos darab lenne, de ha semmi nincs amit szemügyre kell venni akkor én élből kihagyom, és szerintem több gyűjtő szaktársam is így tenne.
A hatástalanítottak piacát nem követem, azokban nem utazok. Hatástalanítottak jóval régebb óta vannak mint konverziók, a konverziók dömpingje csak kb. 18-20 éve kezdődött (és ugye három éve végződött gázos kategóriában). A hatástalanítottak többsége le lett írva a nyilvántartásból, csak sokaknak elhagyták a papírját, amúgy többször előfordult hogy hatástalanítottért is rángattak meg embereket. A konverzióknál maradva: átalakítást csak gyártói engedéllyel rendelkező végezhet, és köteles műszakiztatni átalakítás után amikor is a kiírás megtörténik, előtte meg a nevére veszi mint élest, tehát betartva az előírásokat. Illegál fegyver meg ha élesben kűlföldröl is van behozva (így nem szerepelve a magyar nyilvántartásban) itthon is illegális. Egyéb módon meg szerepelhet iratokban, pl. akármilyen bűncselekménnyel összefüggésben, ez esetben akár nemzetközileg is kibukhat a dolog. Ha csak egy padláslelet akkor is illegális a nem jegyzett fegyver és az összes többi utána azzal történt dolog. Tehát ha az aki besétál vele (elöször) a pklv-hez és nem tud számot adni mint a legális megszerzésről vagy az átalakításról (mint gyártói engedéllyel rendelkező) úgy kapásból az illegális fegyverbeszerzés megállja a helyét (és még jöhetnek a halmazatok). Ezért nem fogják elereszteni. Egy illegál holmit nem lehet legalizálni. Ezt nem árt tudni annak aki konverzióban utazik. Én nem belekötni akartam a hirdetésbe, csak jószándékból írtam a papíroztatási (már abban az esetben ha lehet) tanácsot a hirdetőnek, mert ha valami nem stimmel vele akkor az esetleges vevő megütheti a bokáját.
Itt a fórumon kínált hatástalanított fegyverek több mint a fele papír nélküli!
Azokhoz miért nem szólsz hozzá?
Feltételezzünk!
Ha valakinek a nevén volt az buta lenne feketén átalakítani, mert nem kerül le a nevéről!
Lehetett hatástalanított, csak valaki "feketén" átalakította..
Lehetett háborús "padlás" lelet, csak "feketén" átalakították..
Amennyiben az átalakítás megfelelő a jogszabályi követelményeknek, miért vinnék el karperecben?
Ha nyilvántartásban sem volt, nincs mit és honnan kiírni!
Ha a jogszabálynak megfelelően át van alakítva, akár házilag, akár hivatalosan, akkor az éles lőszer befogadásra és működtetésére alkalmatlan! Ha csak szabványos gáz vagy riasztó tölténnyel működtethető, nem ütközik jogszabályba a birtoklása!
Akkor csak én nem néztem korábban kellő figyelmességgel a vaterás hirdetést. Az aggály az hogy ha a pklv nem látta a holmit akkor -fekete- az átalakítás ergó az alany is -fekete- holmi volt. Néha felbukkan egy-egy ilyen a piacon. Nem mondom hogy ez ilyen, csak én nem látom a kellő infót a képeken. Ha pedig feketén van átalakítva akkor ez nincs kiírva az éles fegyverek nyilvántartásából, ha egyáltalán bekerült, és ki tudja hol hogyan van jegyezve. Ha egy feketén lefúrt holmival sétál be valaki a pklv-hez hogy le szeretné műszakiztatni akkor kártya helyett karperecet kap. Ezért fontos hogy egy konverzión meglegyenek a kellő pecsétek, gravírozások, és papírok. Az nem számít hogy lejárt csak legyen meg mert az bizonyítja a holmi legalitását.
Viszont miután itt írtam neki a vaterás hirdetésben tett fel pár részletképet is mellé. Előtte csak egy képet láttam a vaterás hirdetésben. Igaz a részlet képek között nem szerepel a pklv-s gravírozás, és annak a hiánya az ami aggályossá teszi a holmit. (Persze lehet hogy van rajta csak kép nem készült róla, de az az ami igazán lényeg, ami bizonyítja hogy tiszta a holmi.)
14. légfegyver: a 15 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú festéklövő fegyver kivételével a sűrített levegővel vagy egyéb sűrített gáz felhasználásával üzemeltetett, szilárd anyagú lövedék kilövésére alkalmas fegyver;
A paintball marker lehet 7.5J-nál nagyobb energiájú, de a felső határ 15J.
253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet a fegyverekről és lőszerekről
39. § (1) * A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csőtorkolati energiájú működőképes tűzfegyvert, a légfegyvert, a festéklövő fegyvert, gáz- és riasztófegyvert a hozzá tartozó lövedékektől, tölténytől elkülönítve, jól zárható helyen úgy kell tárolni, hogy ahhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá.
(2) * A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csőtorkolati energiájú működőképes tűzfegyveren, a légfegyveren, a festéklövő fegyveren, a gáz- és riasztófegyveren olyan változtatás nem végezhető, amely annak csőtorkolati teljesítményét megnövelné, illetve azt a fegyver jellegének megváltoztatásával lőfegyverré alakítaná át.
Amíg valaki fel nem jelent valamiért és ha házkutatásnál lefoglalják feltekert állapotban, akkor büntető eljárás. Te bevállalod az rendben, de mikor eladod, jó ha a vevő is tudja mit kockáztat.
Üdvözlet. -Attila71- PPK hirdetéséhez szólnék ha esetleg olvassa a hirdető a kibeszélőt is. Csak javaslatként mondanám hogy jóval könnyebb lesz eladni ha előtte leműszakiztatod, és papírral adod. Sima gr.-nél a papír nem számít, de konverziót papír nélkül ép eszű ember nem vesz, pláne részletesebb képek hiányában. Legalább a műszaki pecsétekről, gravírozásról, és az átalakítás nyomairól kellene még képet csatolni hozzá. Ez mellett megkérdezném hogy milyen jellegű konverziót szeretnél cserébe?
A vatera vezetőségének teljesen elment az esze. Egy év alatt tönkretették és most ütik be az utolsó szöget a koporsójukba. Vevővédelmet törlik és a jutalékot emelik.
Üdv. Én még az 50-et sem adnám meg, én kb. 40-re becsülném. Gyűjteménybe jó lenne ha újszerű állapotban lenne, de nincs abban mert viselve volt aminek a nyomai jól láthatóak rajta, plusz a műszaki pecsétekkel is tele lehet verve mert az folyamatosan meg volt rá kérve. Önvédelemre meg mondhatni felejtős, teljesen kihalt kaliber, ami fellelhető patron van hozzá azok meg rég lejártak. Kihalt kaliber okán még szórakozni sem jó, nincs kiváltó patronja. Alapban hiába jóféle Röhm, egy tucattermék volt. Ha ugyanez gyűjteményi állapotban lenne, pláne ha bontatlan dobozú patronokkal, akkor 70-re is becsülném, de így csak ennyire. (Persze ez csak az én becslésem az írottakat figyelembe véve.)
Szerintetek az a megkímélt RG90 315K sok mindennel amit frissen hirdetnek 50 ezret ér vagy 125 ezret ? Az első az én tippem a második a tulaj fix ára .
Bocsánat rosszul fogalmaztam az előbb, a tuning nincs bele szerelve tehát csak tartozékként van hozzá. jelenleg gyári állapotban van. De akkor köszönöm a választ így nem is lesz bele szerelve. A történyre lennék kíváncsi melyik hatásosabb.
Sziasztok! A napokban beszereztem egy Umarex T4E hdx 68at 40joule-os tuninggal, jelenleg PLB 68-as (4grammos) műanyag gyakorló lövedék van hozzá, arra lennék kíváncsi, hogy melyik lövedéket ajánlanátok hozzá ami a legnagyobb hatást éri el. Fémporos gumilövedéket néztem ami hasonló mérettel rendelkezik mint a PLB 68as. Köszi előre is a tippeket!
Üdv, nekem, ha ez hiányozna a gyűjteményből, ennyit érne. Azt is leírtam, hogy a"megfelelő vevőnek" és azt is, hogy napi viselésre ma már nem eladható. Bízom benne, hogy senkit nem vezettem félre, mielőtt napi viselésre akarna venni egy öntöltő gázpisztolyt beírja a keresőbe és megtalálja, hogy az egyik legismertebb fegyverboltban, akcióban 29.900.- bruttóért lehet vadonatúj, SA/DA elsütőszerkezetű török, 9 mm PAK, soklövetű pisztolyt, bevizsgálva. Remélem kielégítő választ adtam. Egyébként tartom a korábbiakban általam itt leírtakat, mely szerint minden annyit ér, amennyit hajlandóak fizetni érte, és ez az életünk más területére is igaz.
Üdv . Mi miatt adtál 40-60 ezer Ft értéket hiányos umarex Luger 8 mm Pak ra ? Azért érdekel mert ilyen állapotban de se papírok se doboz se toldat még Röhm rg 800 esetén is komolytalan . Leírtad a kérdezőnek a hátrányokat mégis túláraztad . Köszi .
Gumisban értem én, hogy el akarja adni a Zalánt, de ennyire nem kellene túltolni, aki nem ma kezdte, tudja, hogy amit leírt annak egy jó része nem így van, aki meg új, és megveszi az tanuljon a saját kárán, hogy nem olvasott utána vásárlás előtt, nem nézegetett róla független teszt videókat? Mondjuk ezt is megértem.