Keresés

Részletes keresés

szabadító Creative Commons License 2025.10.05 0 1 5077

Igen, mikor a szüleimnek mondom, hogy rossz helyre születtem, azt mondják, "ne szidd a hazádat, sokkal rosszabb  helyek vannak a földön" Erre azt mondom, lehet, hogy igazuk van, de egyre kisebb a választék az említett helyekből.

Előzmény: Kazinc Barcika (5076)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2025.10.05 0 1 5076

Ez a tőke természete , kizárólag a saját haszonelvét hosszútávú zsákmányszerző céljait valósítsa meg . Ezért bármire képes  az erkölcs számára ismeretlen . Valószínű kínáltak az ellenérdekelt  befektetők M P szabotázsáért  részesedést kiváltságot  egyebet  amire a K M képtelen  .(  A multitőkének mindegy hogy hol ki vesz fogyaszt csak vásároljon és hitelezze el magát . Lehet az kínai arab belga melós mindegy kik mindegy hol teszik  .. )  (( Usa  fegyvermárkák bukóban kiszervezés felvásárlás alatt és bizonyos ismert autós világmárkák halódnak, ezek szintén nem a sorozatos véletlenek műve hanem egyértelmű hazaárulások . ))  

Előzmény: szabadító (5073)
ALI B. Creative Commons License 2025.10.05 -1 0 5075

Sokáig  kerültem az R1et  , akkor 1500 Ft al került többe mint a Viper  ez nem tűnt akkora eltérésnek .  Évekkel később olvastam róla cikkeket használói véleményeket és váltig állították hogy minőségben a Zoraki 1 szinttel feljebb van  az Ekoltól . Újságok videók méltatták a kidolgozottságot  R-PAK kétéltűségét .  2020 tól meglódultak az árak és beszereztem a legkedvezőbb áron  utolsó db R1 t . Akkor megvizsgáltam és összehasonlítottam a meglévő  Viperrel , a tokfedél kissé eltér egymásra átrakott markolat egyiken túl szoros  másikon hézagos . A nagy belső és kis mechanikai rugók méretei csapszegek és a kidöntőkarok  eltérőek  , tehát 90%ban csereszabatosak.  Alapos olajozás kíméletes puffertöltet használat mellett  minden 3.pak lövés csütörtök . Ezt kiírtam a fórumokra  ahol nem találkoztam ennek a hibának az említésével , a tömör válasz  ez köztudott és R 380al gyakoroljak . Majd pár hét előrántás pufferes  gyakorlás 30 lövéssel a  kilincs eltört . Ekkor befejeztem a Zoraki vásárlást .

Előzmény: kkn (5070)
szabadító Creative Commons License 2025.10.05 0 1 5074

Említett személyről megvan a jól kialakult véleményem. A rozsdamentes revolverei jelenleg a hazai gázrevolverek élvonalát képezik, ezek a revolverek messze túlélik a külföldi gyártók hasonló spiáter termékeit, alkotott valamit ha nem is az örökké valóságnak, de hosszú időre. Azt csiripelik a madarak, hogy mikor megmutatta neki az első HD-t, azt is nagyon leszólta, na ehhez képest jelenleg a forgalomban lévő leghatékonyabb lakásvédelmi fegyver a hazai, engedély nélkül tartható gumilövedékes fegyverek között. 

Ezt tudom,hogy nem így van, van nagyker ár, csak a vidéki kereskedők nem 20%-al dolgoznak, hanem 50-100%-ig, de mivel nincs nála bizomány, a kereskedők kifizették, ezért annyiért adják amennyiért akarják, pont az említett személy miatt voltak vitája vele, a legközelebbi boltja az Oktogonnál van, ami a Gyöngysor utcában 75 volt, az a másik botban 140 többek közt ezért is engedték el egymást.

Előzmény: 2RAW Rudi (5071)
szabadító Creative Commons License 2025.10.05 0 1 5073

Soha nem fogom megérteni, hogy a Medgyessy kormány miért tette szándékosan tönkre, saját nemzetének a rendszerváltás utáni, első magán fegyvergyárát. Sokkal többre vihette volna, ha az elején nem árulják el. Amit sajtóban publikált a belügy minisztere, hogy uniós kötelező direktíva volt rá, az nem volt igaz, hisz a velünk együtt csatlakozó Szlovákiában és Csehországban is maradhatott engedély nélkül a 7.5 J alatti Flobert fegyver. Egyik országgal szemben sem indítottak emiatt kötelezettségszegési eljárást és a mai napig szabadon mehet náluk. Én ekkor engedtem volna el kompletten és tiplit vettem volna innen. Tudtommal a mai napig senki nem kért tőle bocsánatot, és fel sem merült, hogy kártalanítsák. A face oldalán olvasható, hogy ő  ezek után még Európa és Világbajnokságokon képviselte hazánkat a saját pénzén, mint műrepülő válogatott pilóta.

Előzmény: 2RAW Rudi (5072)
2RAW Rudi Creative Commons License 2025.10.05 0 2 5072

Az első pedig a flóbertek, amikor a gázolgók még engedélykötelesek voltak.

Előzmény: Kazinc Barcika (5066)
2RAW Rudi Creative Commons License 2025.10.05 0 3 5071

Jól tudod, nekem Béla bátyánk elmesélte a sztorit. Volt egy félkész, hiányos rozsdamentes Pitbull, tartóssági teszt, arra hogy csettegtessék. A hőn imádott újságíró is kipróbálta, majd kategorikusan kijelentette, mekkora szar. Visszakereshető, ha azóta Chuck Norris néven nem törölte ki.

A másik dolog ami a többi kereskedőnek is csípi a szemét, hogy a Műveknél nincs nagyker ár. Ugyanannyiért kapja meg a boltos mint bárki aki beesik az utcáról, így mindenki látja, mekkora (pofátlan) haszonkulccsal dolgoznak a kereskedők. Egy vidéki vevő nyilván nem fog idejönni, nekem meg bicajjal pár perc, megéri.

Előzmény: szabadító (5062)
kkn Creative Commons License 2025.10.04 0 3 5070

Pedig ez a különbség. Nekem is volt PAK R1. A rézhüvelyessel alig pár működött el. Abból a kis körcikk támaszkodó peremből fakadóan látszódott a deformáció a réz peremen. A puhább fémen nem oszlott el a benyomó terhelés, és ott megroppant. Annyi elég is volt a csettenéshez. Kb, mint amikor elkopik az ütőszeg hegye, az sem nagy méretbéli változás, de elég a hibás működéshez.

Az acél hüvelyes Maxxtechek meg elműködtek, és azokon nem is nyomódott be a perem. Ezek a tények, a réz pereme egy helyen megnyomódik, és elcsetten, az acél meg nem, és működik. Ha erre más értelmes tézist fel tudsz állítani, várjuk.

Miután panaszkodtam a Facén is, hogy mi van, ( mert garira visszavittem, de azt mondták, semmi baja a cuccnak ) akkor az volt a válasz, hogy ismert a probléma, hogy csettegnek, acéllal kell használni. Utána nem is jött már újabb névben PAK-ra dedikált R1 széria.

Attól, hogy millió rézköpenyes töltényre van tervezve a világon sok cucc, az nem releváns itt. Ez egy peremes RKnallra tervezett dob, ami kapott egy pici peremdarabot elől, hogy a PAK feltámaszkodjon. Olyan fogmegasöröm sufnituning jellegű, méltatlan megoldás sorozatgyártásban. Mint mutatták, az Ekolnál megkapta a rendes teljes körben feltámaszkodó kiképzést a dob, ahogyan minden normális PAKnallra kitalált cuccban felfekszik.

Előzmény: Böcker76 (5061)
szabadító Creative Commons License 2025.09.29 0 2 5069

Én maradok a Bonnie-nál, az Cnc alumínium és rozsdamentes acél, DAO és működik. Várom a 9 lövetű revolverét  (Clyde ha jól emlékszem ) , amit a face-n belengetett, ha még megcsinálja, második dobbal 18 lövés és jó eséllyel ki is megy akadály nélkül. 

Előzmény: Babfaló Béla (5067)
szabadító Creative Commons License 2025.09.29 0 0 5068

Ezek szerint feléli a tartalékait nyugdíj előtt?

Előzmény: Kazinc Barcika (5066)
Babfaló Béla Creative Commons License 2025.09.29 0 3 5067

Teljesen eltérő a két dob kialakítása. Az egyik egy forgácsolt vasdob, a másik egy felfúrásgátló acél tárcsára öntött spiáter dob. A Viper vasdobjában a töltény körkörösen, teljes homlokfelületen feltámaszkodik, a Zoraki spiáter dobjában pedig csak egy kis felületen, az acél tárcsa peremén, egy oldalon támaszkodik fel.

Vékonyabb falvastagságú, vagy puhább anyagból készült töltény esetén az hajlamos deformálódni, nem tud feltámaszkodni a dobon és nem fog elműködni. Mivel a töltény mélyebbre kerül, ezért a második körben sem fog működni. Hogyha utána olvastok, felhasználói tapasztalatok, tesztek során előjött ez a valós probléma. 

A Wadie gáztöltényeivel lehet, hogy megbízhatóan működik az adott példány. Alaposan le kell tesztelni! Egy lövés nem lövés!

Legalább egy dobnyi gáztölténnyel abból a szériából, amellyel viselni kívánod.Célszerű a vegyes  (PV/CS) tárazás. Önvédelem esetén hatékonyabb.

Előzmény: szabadító (5058)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2025.09.29 0 3 5066

K M egyik  aranykora 2015 a migri importtal kezdődött , leleményes németek osztrákok leszerződtek a KM gumis gyártásokra , nem győzte utolérni sem kinti sem a hazai keresletet . Pár német önvédelmiboltos ekkor lett milliomos . A kovid szintén segített a fegyverkezési mániában és modernizációi is sokat löktek rajta , okos kitartó pali .

Előzmény: szabadító (5065)
szabadító Creative Commons License 2025.09.29 0 2 5065

Valami titka lehet, mert én is úgy gondoltam, hogy 2022 után leereszti a redőnyt. Talán már nem akar nagy céget, sok dolgozóval, ezért a beszállítók. A facen írta, hogy közeleg a nyugdíj és nem akarja folytatni, de nincs a látókörében olyan személy, aki a helyébe lépne, olyan valaki akinek pénze, akarta és hozzáértése is van. Talán, hogy az állampapírok kamatai lecsökkentek lesz utódja. Ameddig 18.5% kamatot kifizettek, nem értettem ki az akinek megérte az idegeskedés minimális nyereségért. A termékei jellemzően a nagy kaliberű gumisok működnek, a DAO revolvereivel van a baj, de azokkal már, ha emlékszel 1993 óta. Nem a Colt rendszerű revolvert kellett volna lemásolni, hanem az S&W-t, mint a többiek, de ez a hajó már elment neki.

Előzmény: Kazinc Barcika (5064)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2025.09.28 0 2 5064

V G  cseh forgalmazótól vette az Ekolt Voltrant  kozap néven fut . K M  túl rendes mert amit ő árul azt garancia után is ingyen megbűvészkedte . Millió cuccot hozhattak sokat szétrakétázhattak 2010 től stb .K M saját termékeinek minősége működése  rapszodikus , nem saját műhelyből gyárt külcégekkel dolgozott dolgozik sok a méretbeli eltérés . Ez miatt jogosan éri őt  a kritika . A dob furat excentrikus lehet a Bonniban nem láttam - Az excentrikusság   nem gond  hanem az R1 spiáter dobja  egy keskeny tárcsára van öntve . Kis peremen áll a töltet  félig mint ebben a Record dobjában látható .  

Előzmény: szabadító (5062)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2025.09.28 0 2 5063

Az  R1  Viper  dobhézagok teljesen egyeznek  mert mindkét török gyár RG 89 et másolta .Konkrétabban a Viper pár évvel idősebb azt másolta a Zoraki . RG89 nem szerelhető  hátsó irányzékos a Viper az , ebben újított az Ekol és ezt leste le róla  a Zoraki ....  Az   éles lőszer hüvelyek is  rézből vannak kijelentés  sehogy sem illik ide .  Viper minőségban megbízhatóságban már  bizonyított   .  R1 el  lőj  pár dobot vegyesen  revolverezve  Victory  Maxxtech pakkal és gázzal aztán a valóság felébreszt  az illúziódból .

Előzmény: Böcker76 (5061)
szabadító Creative Commons License 2025.09.28 0 3 5062

Úgy tudom összevesztek és emiatt nem árul semmilyen terméket, ami az említett forgalmazótól, gyártótól származik. Ami előtte jó volt, később rossz lett. Tudtommal a Voltrant is a K művek kezdte forgalmazni 2004-ben, de saját bevallásuk szerint olcsó, de meghibásodásra hajlamos termékek voltak, emiatt csak a Zorakit hozzák, a fő forgalmazók a Harmónia és a Dianna lettek. Az oldalra kitolt furat a dobban nem a legszerencsésebb megoldás a PAK töltényekre, de a K műveknél is így van a Bonnie-nál, az pedig hibátlanul működik, tapasztalat. 

Előzmény: Kazinc Barcika (5060)
Böcker76 Creative Commons License 2025.09.28 -1 2 5061

A rugòk gyengülèse ès a szerkezet kopása minden fegyverrel igaz.

Előttem már nèhány patront èletemben ès annak a nagy rèsze rèz hüvelyes volt.

A rèz hüvely a leg elterjedtebb az èles fegyverek világában is. 

Az a gondolat, hogy a rèz hüvely szája a kakasrugò erejètől összenyomòdik, nettó ostobaság.

Ezek a gázriasztò fegyverek nem 10 ezer lövèsekre vannak tervezve, mint az èles társaik,

persze, hogy elkopnak. A zoraki másik előnye, hogy viszonylag kicsi a dobhèzag.

Ezèrt a gáz kevèsbè megy a lövő arcába. Persze nem egy Nagant revolver, de egèsz jòl tömìt.

Előzmény: Kazinc Barcika (5059)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2025.09.28 0 2 5060

A boltos a saját fórumuk kezdetén  2018 óta   elismeri a R1 csettegést . A német piac miatt a  PTB változott emiatt is drágább lett a Zoraki. A Viper népszerűbb volt olcsóbb és ismertebb mint az R1 . Nem árul teljes Röhm (ME revolvert hoz inkább ) sem teljes Zoraki termékskálát mert megcsappant a kereslet a főforgalmazó K Művek olcsóbb  . 

Előzmény: szabadító (5058)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2025.09.28 -2 0 5059

Zoraki r1  akasztótárcsa ívének  20%  áll meg a töltény míg a Vipernek több mint felén . Belesel a sajátod  furatába és ezt megállapíthatod  . A fotón a Viperé látszik , ebben nem  csetteg semmilyen töltény . Az R1 csettegése  a felhasználói visszajelzés , tervezési  hiba  . Tényeken felesleges vitatkozni  pláne csekély tapasztalattal  azzal az 1 lövéssel  .  Ahogy növekszik a  gáztölténnyel is leadott lövések  száma úgy fog sűrűbben megjelenni a hiba .A szerkezet bekopik a rugók minimálisan gyengülnek . egyszeri tapasztalattal .

Előzmény: Böcker76 (5057)
szabadító Creative Commons License 2025.09.28 0 3 5058

Én is olvastam ilyet , de az volt az érzésem, hogy üzleti megfontolások állnak a dolog mögött Mióta a bolthálózat tulajdonosa nem árulhatja, azóta a másik török gyártó revolvere a jobb.Sajnos ez mindenre igaz, amit éppen árul (hat) , mindig az a legjobb. 

Előzmény: Böcker76 (5057)
Böcker76 Creative Commons License 2025.09.28 -1 2 5057

Sziasztok!

Egy règi felvetèsem volt: vajon a PAK kèpes zoraki r1 tüzeli és biztonságosan

a wadi PAK parrikát. Itt több fèle választ kaptam. Volt aki elszólta a zorakit

mondván "nem fekszik fel teljesen a töltèny", volt aki elszólta a rèz hüvelyt,

mondván "össze nyomòdik" a nyaknál. Gondoltam kipròbálom. Mivel a 

lőtèrről kitiltották volna, irány a termèszet. Íme az eredmèny:

Jelentem a zoraki R1 PAK kèpes revolver tökèletesen tüzeli a wadi PAK

paprikát. Mèlyet ès szèleset üt az ütőszeg.

hmendre Creative Commons License 2025.09.25 0 0 5056

Köszönöm szépen Kedves Béla :-) !

Előzmény: Babfaló Béla (5055)
Babfaló Béla Creative Commons License 2025.09.25 0 0 5055
Előzmény: hmendre (5054)
hmendre Creative Commons License 2025.09.25 0 0 5054

Kösz, azzal tisztában vagyok, de az ADMIN -tól szeretnék kérdezni valamit... :-)

Előzmény: Csumovszkij (5053)
Csumovszkij Creative Commons License 2025.09.25 0 2 5053

Pont itt lehet hozzászólni a dolgokhoz, itt a -kibeszélő- részlegben, az adásvétel részlegből törlik a sima hozzászólást. Csak a bejegyzésszámot nem árt csatolni hivatkozásként hogy mihez szólsz hozzá.

Előzmény: hmendre (5052)
hmendre Creative Commons License 2025.09.25 0 0 5052

Kedves Csoporttagok !

Azt szeretném kérdezni, hogy a fegyveres "klubnak" van itt külön ADMIN -ja vagy csak központi van ?

Hol tudok személyesen írni Hozzá ?

Megköszönve a megtisztelő Segítségeteket: Legyen szép Napotok !

Babfaló Béla Creative Commons License 2025.09.24 -2 1 5051

Csak mutogatja. Nem akarja eladni.

Előzmény: Balintix (5050)
Balintix Creative Commons License 2025.09.24 -2 0 5050

Főleg, hogy pár hete még 195 ezerért, most már 220-ért árulja...

Előzmény: J_Zimre (5049)
J_Zimre Creative Commons License 2025.09.24 -3 3 5049

Gyerekek...

Ezek az árusok... egyértékelhető kép nem nagyon de a szarból kettőt is feltölt... (Gumis adásvétel Izs puska)

Az eszem eldobom, hogy vagy valami sz@rt árulvagy csak

mintha a csajomat kérném meg, hogy fotózza le (Ő tényleg azt se tudja, hogy mit kell látni a fotón).

Babfaló Béla Creative Commons License 2025.09.22 -2 0 5048

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=170453892&t=9122838 Ön csak ír? Nem olvas? Ott van az email cím a szövegben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!