Keresés

Részletes keresés

cucu Creative Commons License 2 órája -1 0 133990

Kedves Both Lacika!

Szerintem miért ne lehetne, legfeljebb nem a kondenzációs kazántól... :)

Előzmény: Both Lacika (133987)
cucu Creative Commons License 2 órája 0 0 133989

Én anno sörös doboz anyagából vágtam bele szűkítő lapot. (Úgy emlékszem Pilsner Urquell volt...) :)

Ez a legjobb megoldás, hogy mindjárt a cső elején nem engedsz tovább ngyobb mennyiséget. Örülök, hogy elfogadtad végül ezt a javaslatot.

Amí a mosdót illeti, az nem külön van bekötve a szifonba? Egy csövön megy bele a káddal közösen? Így persze más...

https://dugulaselharitasbudapesten.com/a-buzelzaro-szuez-szifon-bekotese/

Előzmény: egonca (133986)
laca151 Creative Commons License 4 órája 0 0 133988

Elvileg az ilyen kazánoknak olyan kéménye (füstelvezetése) van, ami duplafalú, és az égéshez szükséges levegőt is a lakótéren kívülről szívja. Az égésterük zárt, abból füstgáz csak akkor tud a lakótér felé kijutni, ha pl. karbantartás/tisztítás után a kondenzvíz szifon nem lett feltöltve vízzel.

Előzmény: Both Lacika (133987)
Both Lacika Creative Commons License 4 órája 0 0 133987

Kedves fórumozók !

Az én kérdésem annyi volna, hogy lehet-e CO mérgezést kapni modulációs kondenzációs kazán üzemeltetésekor ? 

egonca Creative Commons License 6 órája 0 1 133986

A cucu nagyon érti az általam felvetett problémákat!!

A következőket gondoltam ki:

A korlátozást nem a szifonban, hanem a klikk-klakk dugóban valósítom meg. Azért mert a szifonban a korlátozás a mosdó korlátozását is jelentené, amit nem szeretnék.

Ez a klikk-klakk dugó:

Ezen a kerek egységen keresztül megy át a lefolyó vize. Kb. 35mm a belső mérete és négy szelvényre van osztva:

Ennek a négy szelvénynek a lezárásával korlátoznám a vizet. Vagy 2 szemben álló szelvény bezárásával vagy kisebb körméretű betéttel

Jelenleg a kisebb körméretű betéttel kísérletezem:

A betét mérete 29mm. A méreteket változtatni fogom a kívánt eredmény érdekében. A betét nem okoz zavart, nincs útban ami dugó működését illeti

A dugó az általam fabrikált betéttel:

Esetleges véleményt szívesen venném...

Kapocska Creative Commons License 1 napja 0 1 133985

Ok!

Jó éjszakát!

Előzmény: cucu (133984)
cucu Creative Commons License 1 napja 0 1 133984

Szia!

Nem az elmenőre gondoltam... hanem a bemenőre, (ebben is sok az e betű) csak elírtam mert közben mással is foglalkozom. Bocs.

Tehát ami a kád felöl jön, a szifonban, hamár a kádnál nem lehet.

Köszi a kiigazítást!

Előzmény: Kapocska (133983)
Kapocska Creative Commons License 1 napja 0 1 133983

Szia cucu!!

"szűkíti le az elmenő csövet."

Ha erre gondolt akkor kár a szóért.

A szuez bemenő csövére kell a szűkítés nem az elfolyóra.

"följebb van, de nem annyira... :)"

milyen mennyiséggel szoktak (l/p) fogat,arcot,kezet..... mosni kb.? (4-5-6l/p?)

(ez a mennyiség nem tölti fel a csövet hogy értékelhető  hidrosztatikai nyomás legyen belőle ,

akkor igen,ha bedugják a dugót és föltelik a kagyló majd kihúzzák a dugót)

Előzmény: cucu (133982)
cucu Creative Commons License 1 napja 0 0 133982

Arra gondolhat, hogy ha a szifonban szűkíti le az elmenő csövet... Szerintem ha a kádat úgy rendesen kezeli, akkor a mosdót is. Oké, a mosdó följebb van, de nem annyira... :)

Előzmény: Kapocska (133981)
Kapocska Creative Commons License 1 napja 0 1 133981

"kisebb mennyiségű víz okoz-e problémát?"

Nem a nagy okoz problémát , már a kicsi is ? :-)

Előzmény: egonca (133979)
Kapocska Creative Commons License 1 napja 0 0 133980

Példul , ismert mennyiségeket (20-30-40 …l) beöntsz a kádba és kinyitod a lefolyóját, stopper indul.

Észreveszed mikor/milyen mennyiségnél csordul túl a szuez.

De lehetne a szuezbe is önteni pl. 2db 10l-es kannával(edénnyel).

A gond ott van ,hogy a kádból nézve a hidrosztatikai nyomás a szueznél 20cm-es víz esetén

19,6mbar.

A szuez pereme a cső fölött kb.1-1.5cm =1,47mbar ,na ennek a nyomásnak kellene

„átpréselni” a vizet a szennyvíz lefolyón, aminek a lejtése vízmértéken kb. fél víz.

Na most ezeknek a hidrosztatikai nyomása messze elmarad 19.6mbartól ezért kijön

a légkörire (padló).

Más volna a helyzet ,ha csak 30-as volna a kád lefolyó a szennyvízé meg min. 50-es és nagyobb lejtéssel  v. emeletről földszintre menne (beállított légbeejtővel).

A vakdugó furatait a mérési adatokhoz kell igazítani szintén beöntéssel.

Előzmény: egonca (133978)
egonca Creative Commons License 1 napja 0 0 133979

Szó szerint erről van szó, a dugós megoldás.

Pontosan ismerem ezt a jelenséget, mi is csináltuk. Utálatos dolog.

Azt gondoltam a kádcsere megoldja majd ezt a problémát is, de sajnos nem.

A vizesek azt mondják, a legjobb az lenne, ha megszüntetnénk ezt a szifont, hiszen a kádnak és a mosdónak is van sajátja, ezért nem indokolt a fenntartása. Persze egy esetleges csőtörésre és következményeire felhívta a figyelmet.

De valahogy nem füllik a fogam újabb "romboláshoz", meg hasonlókhoz (lehet, hogy elkerülhetetlen lesz)

A Kapocska által írt szűkítést azért kipróbálom, de vajon a mosdóból érkező lényegesen kisebb mennyiségű víz okoz-e problémát?

Előzmény: cucu (133977)
egonca Creative Commons License 1 napja 0 0 133978

Persze, a mosdó nem Niagara...

Kimérném én, de hogyan kell?

Előzmény: Kapocska (133975)
cucu Creative Commons License 1 napja 0 0 133977

Akkor alul lett méretezve a szifon. 

Korábbi házamban is volt ilyen probléma. Amíg teljesen fel volt töltve a fürdőkád, azt a vizet csak úgy volt ajánlatos leengedni, ha a dugót megfordítva bele tettem. Kb. a felénél már kivehettem, onnantól már bírta a szifon az elvezetést.

Igen, mint a mosdó esetében, magasabb a vízoszlop, aminek nagyobb a nyomása, és emiatt nem képes a kis átmérőjű szifon elvezetni. 

Előzmény: egonca (133971)
Kapocska Creative Commons License 1 napja 0 0 133976

És a mosdó felől nagyobb a hidrosztatikai nyomás.

Előzmény: Kapocska (133975)
Kapocska Creative Commons License 1 napja 0 0 133975

Gondolom a mosdó nem Niagara (5-6l/p?) a 60literhez képest az a  tizede.

Mérd ki a Szuez nyelését.

Előzmény: egonca (133974)
egonca Creative Commons License 1 napja 0 0 133974

A szifonba csatlakozik a kád és a mosdó, egy csövön. Szerinted az nem baj, ha a szűkítő miatt a mosdó nagyon le lesz korlátozva?

Előzmény: Kapocska (133973)
Kapocska Creative Commons License 1 napja 0 1 133973

"belebarkácsolni valami szűkítő"

Ne abba.

Ha nem jön ki akkor a Szuezbe tegyél PVC  vakdugót (csőméretnek megfelelőt ) amire/be 

tudsz furatokat , réseket vágni.

Előzmény: egonca (133969)
egonca Creative Commons License 1 napja 0 0 133972

Kádcsere után vagyok és az új kádból úgy megy (menne) lefelé a víz mint a Niagara..

Előzmény: cucu (133968)
egonca Creative Commons License 1 napja 0 0 133971

Föl vagyok készülve rá, hogy szét lesz verve az egész. De ha lehet, ezt gondoltam elkerülni, ugyanis most volt kádcsere. A régi kádnál is volt ilyen probléma, de ott szűkítéssel meg tudtam oldani.

Előzmény: Rollei (133966)
cucu Creative Commons License 1 napja 0 0 133970

Mozgasd le-föl, ki kell annak jönni! És közben húzzad középre.

Előzmény: egonca (133969)
egonca Creative Commons License 1 napja 0 0 133969

Megpróbáltam kivenni, de ellenáll. Lehet, hogy beragasztották annak idején, hogy törne le a keze aki azt tette

A korlátozás biztos jó lenne, de un. klikk.klakk leeresztő van felszerelve és még nem jöttem rá, hogyan lehetne belebarkácsolni valami szűkítő szerkezetet.

Előzmény: Kapocska (133965)
cucu Creative Commons License 1 napja 0 0 133968

Belenyúlsz és ügyesen kiveszed azt a pipát...

Utána meg kitisztítod a szifon elmenő csövét, ami vélhetőleg le van szűkülve a lerakódások miatt.

Csak egy kérdésem lenne: mindig ilyen volt, vagy csak az utóbbi időben lett ilyen? Mert ha kezdettől fogva ilyen, akkor nem is értem, miért hívtatok tisztító embert.

Előzmény: egonca (133964)
Capt.IQ229 Creative Commons License 2 napja 0 2 133967

Jól tudom, hogy a szifonban lévő "pipa" kivehető?

Na most akkor mit tisztított az alább említett ember?

"Csőgörényes és vegyszeres tisztítás után is.... "

Rollei Creative Commons License 2 napja 0 0 133966

Valószínűleg szappanos lerakódás lehet a szifonban. Anyámnál is hasonló volt a helyzet, ott a kád bűzelzárójaként (szifonjaként) a padlóösszefolyó működött. Tehát a padlóösszefolyóból nem csak elmenő vezeték volt, hanem be is ment egy másik, ami a kád és a mosdó közös vezetékét fogadta. Ilyet ma már nem csinálnak persze. Nála is gond volt azzal, hogy a mosógép öblítővize, ami a kádba folyt, időnként kihabzott a padlóösszefolyón. A vizet elvitte, de nyilván lassabban mint kellett volna, ezért jött föl a hab. De látszott is a padlóösszefolyó szifon részén is a szappanos lerakodás.

A szifon vegyszerezése (Mr Musclee rendszeresen, első alkalommal meg az a kristályos brutális valami) végül is kezelte a dolgot, persze nem volt az igazi. Próbálkozhatsz még azzal, hogy a kád lefolyását lassítod, vannak azok a lefolyóra tehető lukacsos szűrők, amiket a mosdónál, meg mosogatónál használ az ember, én egy olyat tennék a kádba is. Remélhetőleg lassítja a lefolyást annyira, hogy a szifon elbírja. De előtte meg többször alaposan öntögesd föl lefolyótisztítóval. 

De lélekben készülj föl arra, hogy előbb-utóbb hozzá kell nyúlni. Anyámnál kb. 50 évig muzsikált így, de amikor kiszedtük látszott, hogy már éppen ideje volt. Padlóösszefolyó most is van a kifröcskölő víz miatt, de az külön bekötéssel. A kád, pontosabban most már: zuhany bűzelzárását meg a zuhanyfolyóka oldja meg.

Kapocska Creative Commons License 2 napja 0 2 133965

Elvileg kivehető,ha nem változik a helyzet tisztítás után akkor

korlátozd a kád leeresztőnél a mennyiséget.

(nálad a tervezés ,kivitelezés egy nagyon fekete doboz számomra).

egonca Creative Commons License 2 napja 0 0 133964

OK

Arra jutottam, hogy nem tudom eldönteni, tiszta-e a levezető cső vagy szűkülés, lerakódás van.

Vagy esetleg egy rossz tervezésről van szó. Ugyanis a kád kb 60L/p vizet tud engedni és a szifon az feltételezett rossz tervezés miatt nem tudja elvezetni, ezért kiönt. (kb 100L van benne fürdés után)

Jól tudom, hogy a szifonban lévő "pipa" kivehető?

Előzmény: Kapocska (133963)
Kapocska Creative Commons License 2 napja 0 0 133963

Mivel a dugulás mértékét nem ismerem az utóbbi lehetőségre gondoltam.

Hogy közben mennyi azt te látod majd.

Előzmény: egonca (133962)
egonca Creative Commons License 2 napja 0 0 133962

"20l/p mennyiséget elvileg elvinne"

Ezt a szifon tisztítására vagy a normál működésére érted?

Előzmény: Kapocska (133960)
abalek Creative Commons License 2 napja 0 0 133961

Wc tartályomból szivárgott a víz. Felhívtam és fotókat is küldtem. Az alsó vastag csöpög? Neeem! Felette, a tartály! Anyámnak adtam 25 ezret, én nem tudok odamenni a lakására, ennyiből tuti kijön. Az alsó vastag csövet kicserélte, a 25 ezret elvitte számla nélkül, a tartály tovább csöpögött. És igazából ami az undorító, hogy többször felhívtam és kértem, hogy jöjjön vissza és csak hitegetett. Holnap, meg itt mindjárt végzek és indulok!

0630 8939370 Jóri István KERÜLENDŐ!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!