LG TV-m inicializálta a rácsatlakoztatott winchesterem. Minden jól is működik (felvétel, visszajátszás). Így természetesen a windows nem ismeri fel, ha rácsatlakoztatom a pc-re. A kérdésem az lenne, hogy mivel lehet újraformázni, ha ismét a pc-n szeretném használni, ezt a winchestert windos alatt? Egy hozzászólásban azt olvastam, hogy a lemezkezelőben van erre lehetőség. Én azonban nem találtam meg ezt az opciót.
Tudna valaki segíteni abban, hogy mit kell tennem?
Talán valaki elolvassa. Van (vagyis egyre inkább úgy tűnik, hogy már csak volt) egy WD 250-es HDD-m. Kivettem a gépemből addig, amíg faterom vinyójára feltelepítettem az XP-t. Az rendben végig is ment, viszont a WD visszahelyezése után azt a gép már nem tudta kezelni. A Sajátgépben abszolút nem látszódik, de a Disk Managementben is csak mint "unallocated" kötet látható, Disk 1 elnevezéssel. Nem tud sem meghajtó betűjelet, sem fájlrendszertípust megjeleníteni. Bármilyen művelet megkezdése előtt inicializáltatni akarja a win7, de ezt később hibával dobja vissza: "The request could not be performed because of an i/o device error". Próbáltam volna betűjellel ellátni, formázni, majd a File Recoveryvel visszamenteni róla a cuccaimat, de gyakorlatilag semmit sem lehet vele kezdeni. Annyit még, hogy még működőképes állapotában "D" meghajtóként volt elnevezve, majd faterom vinyója is "D"-ként szerepelt, amire az oprendszert feltettem. Az esetleg okozhat efajta gebaszt?
Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat!
Ha szükséged van a +40 GB-ra akkor természetesen használhatod nyugodtan, de mivel nagyon régi a merevlemez ezért a fontos adatokat az új winyón tárold. Én a helyedben vennék hozzá egy merevlemez keretet és hordozhatónak használnám.
lenne 1 kérdésem, minap vettem egy 160as winyót és lecseréltem a 40gigásat,nos azt szeretném megtudni h érdemes a 160assal együtthasználni egy 40gigásat, vagy nem ajánlatos mert előbb-utóbb tönkremegy?