Keresés

Részletes keresés

othiss Creative Commons License 2020.09.22 0 0 8

....." a túl erős lámpás autóst kinézi a környezete, nem "sikk"...

..bocs, de azt hiszem nem érted miről szól a vakító lámpa...

Ebből a topicból kiszálltam, töröltem.

Előzmény: névtelen (7)
névtelen Creative Commons License 2020.09.22 0 0 7

Szerintem ezt sokféleképp lehet. Az ellenpólusa annak, amit mondasz, ha a szabályok jók, a szabályalkotó felelősséget vállal (tehát, elérhető, a rossz szabályozásokat kezelik, javítják, észszerűsítik), akkor az visszahat a közlekedőkre is.

Minden szabály annyit ér, amennyit be lehet tartani belőle, és amit be is tartanak.

"Nyugaton" szigorú, de logikus szabályok vannak, szigorú következményekkel, ezért általában be is tartják ezeket.

"Keleten" sokszor hülye és értelmetlen szabályok vannak, amiket random módon tartatnak be, és ezért sokan komolytalanul veszik.

Tehát, ha alapjában véve a társadalom szabálykövető, akkor  a túl erős lámpás autóst kinézi a környezete, nem "sikk". De, nálunk nem ez a helyzet, sajnos.

Előzmény: othiss (5)
névtelen Creative Commons License 2020.09.22 0 0 6

Azért nyitottam, mert a Városi és elővárosi közlekedés-ben rendszeresen előjönnek ilyen témák, amelyek nem kifejezetten a városi közlekedéshez tartoznak, de arról szólnak, hogy hogyan közlekedjünk. Pl, kerékpáros vidéken, ilyenek. Ezért, mivel ott off (most is olyan téma megy ott), és a moderátor néha ezért töröl - más nem lévén hasonló témával - nyitottam egyet.

Tehát, vannak az autós topikok, ahol autómárkák vannak, meg autósok, meg vannak a tömegközlekedés fan-ok, ahol meg busz, villamos, vasút meg..

A szabályozások, az, hogy hogyan közlekedjünk jó, az, hogy milyen a jó szabályozás (vakíthat-e a lámpa, pl, teljesen ON, meg minden ilyen), szóval, ezért, és ezért "tág" a téma..

Előzmény: othiss (2)
othiss Creative Commons License 2020.09.22 0 0 5

beszélhetünk, de a hatóság nem tesz semmit akkor sem...

Dolgoztam olyan (Európától távoli) országban, ahol ha a rendőr meglátta, hogy az egyik lámpa nem világít, vagy nagyon felhord, akkor megállította a versenyzőt, és a botjával rácsapott arra a lámpára, aminek annyi volt...."szerencsére" a közelben volt egy autólámpa javító "szerviz"...

Ugyanis csak úgy mehetett tovább a versenyző, ha (jól)működött mindkét első lámpája..

Kicsit kemény, de célravezető megoldás...ma már ezt nem szabad tenni, meg is látszik...

Előzmény: schlumberger (4)
schlumberger Creative Commons License 2020.09.22 0 0 4

Beszélhetünk itt a vakító lámpákról? Mert a hatóság nem tesz semmit, pedig balesetveszélyes.

lxt Creative Commons License 2020.09.21 0 0 3

De akkor is nekem van igazam!”

Megy, a gyalogátkelőtől 10 méterre, sietve közelít az úttest felé. Balra sandít, gépkocsi közelít.

- Kurva autósok – mormolja, majd hirtelen jobbra fordítva fejét, szinte szaladva lép le az úttestre.

- Anyádat! - kiált fel legbelül, hangtalanul, és mint oly sokszor eddig, melegség tölti el; hiszen ez idáig mindig bejött; bemattolta a gyökereket, hogy rohadnának meg mind.

- Nem, nem emlékszem semmire. Csak arra, hogy… nem… de, láttam egy autót, ami még nagyon messze volt… ezek szerint, vagy százzal is jöhetett… mert gyógyszert kellett vennem a beteg macskámnak. Hogy a KRESZ? De akkor se kellett volna elütni! Tudja hányfelé tört 12 csontom? 34 felé! Életem végéig tolószékben ülhetek… hát leperelem róla a gatyáját is… milyen felelősségem, hát én ütöttem el a kocsit?... na ugye… nem, itt én vagyok az áldozat… igen?… de akkor is nekem van igazam?!

othiss Creative Commons License 2020.09.20 0 0 2

....."KRESZ, forgalomtechnika, közlekedéstervezés, közlekedési kutúra, közlekedési cégek szabályai, minden, ami a közlekedés kereteivel, szabályaival, szokásaival foglalkozik"....

Többször nekifutottam a topiknyitónak, de nem vagyok biztos benne, hogy értem..ugyanis amit felsorolt, azokkal egész minisztériumra való igenjól felkészült ember  foglalkozik több száz mindenféle tudományos főosztályba rendezve, kivétel nélkül diplomás szakemberekkel megtöltve, a reszliről már nem is beszélve(akkor is sikerül néha eltalálnin a  szarva közt a tőgyét)

Talán szét kellene szálazni ezt az átláthatatlan kérdéshalmazt...persze annak ismeretében, hogy mindegyikről már nyitottak blogtól kezdve a topikig mindent...

Ahelyett, hogy azzal foglalkozna a topiknyitó, mit is tett annak érdekében , hogy akár a jövő héten elkezdjék a segédmotoros  eszközöket, valamint a kerékpárokat hatósági jelzéssel ellátni, inkább átláthatalan, semmitmondó topikot nyit..

A friss rendszámos füstölgő bontószökevényekről , buszokról természetesen nem mer topikot nyitni...

A hatósági jelzés fontosságáról kellene inkább néhány szót váltani...hogy is nézne ki egy bringakupac az ivó előtt,  valamint az a rengeteg szabálytalanul szédelgő mopedes a forgalomban...

...nos?  Jó buli lenne...

bakibaby Creative Commons License 2020.09.19 0 0 1

Közlekedési szokás 'bizonyos helyeken' ittasan vezetni biciklit, lovaskocsit, traktort, autót és éppen amilyen jármű akad.

bb

BGfromÉ-D Creative Commons License 2020.09.19 0 0 0

A sz0kás0k 0 esetben fedik a szabály0kat.

Előzmény: névtelen (-)
névtelen Creative Commons License 2020.09.19 0 1 topiknyitó

A közlekedési szabályokkal kapcsolatos témák sokszor előkerültek a Városi és elővárosi közlekedés topiban, ám annak témája nem minden esetben fedi le a közlekedési szabályrendszert, ezért nyitottam ennek egy új topicot:

KRESZ, forgalomtechnika, közlekedéstervezés, közlekedési kutúra, közlekedési cégek szabályai, minden, ami a közlekedés kereteivel, szabályaival, szokásaival foglalkozik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!