Azt szeretném kérdezni, hogy volt egy bányás játék c64en két képernyő között át lehett járni és csille is volt benne. Nem tudná valaki ennek a játéknak a nevét?
Egy C64-t szeretnék valahogy feléleszteni, de manapság mindennek HDMI bemenete van, így tanácsot keresek, hogy miként lehetne rákötni HDMI bemenettel rendelkező eszközre. Köszi
Hy! Letöltöttem a winvice-t. Betölti a játékot, mindegy milyet, és nem tudok mit csinálni vele. A billetyüzetet nem tudom használni. Próbáltam beálítani de semmi. xp- használok. Kérem segítségeteket. Kösz
keresem azokat a retrofanokat, akik szeretnének maguknak a c64 és valamilyen ieee-488 eszköz (sfd-1001, 8250lp) közé illesztőt. ha elég érdeklődő jön össze, elkezdem a gyártást. ide várom a jelentkezőket.
Nem tudná valaki megírni annak a régi játéknak a nevét, ahol egy biciklis újságkihordó szerepébe bújva kellett dobálni az újságokat a postaládába? Gyakran betörtek az ablaküvegek, támadott a kutyus és hasonlók :)
Nekem régen volt C64-em. Amióta PC-m van szinte elő sem vettem -vagy csak egyszer. Évek óta ott porosodott a szekrény tetején. Most elővettem két napja, és hibátlanul működik, a lemezek sem sérültek. Vannak játékok amikkel a mai nap is frankón el lehet játszani. Több játék is akad, ami még mai nap is meglep, hogy mit kihoztak a gépből, mert 16bites gépen is megállnák a helyüket.
Nemtudja valaki hol tuvnék szerezni egy olyan kábelt, amivel az 1541/II -t rá lehet kötni a PC-re és másolni oda-vissza? Kapcsolási rajzom van, meg lehet hogy csinálok kábelt ha nemlesz más, de szívesebben használnék egy kipróbált, jól összerakott kábelt.
Na hali! Mi van már? Behalt a fórum? Nem hiszem el! Ne adjátok fel emberek!!!! Gyerünk írni!!!! Keep the c64 alive forever! (És ha egy jót C64-eznél: http://c64games.fw.hu :)
Na hali!
Mi van már? Behalt a fórum? Nem hiszem el!
Ne adjátok fel emberek!!!!
Gyerünk írni!!!!
Keep the c64 alive forever!
(És ha egy jót C64-eznél: [link1] :)
kell valakinek egy C64-es gép perifériákkal együtt ? (floppy meghajtó, kazettás egység, nyomtató, két joystik). Amennyiben igen írj egy sort a bazsixvii@freemail.hu címre, válaszolok. Ja, és ami még talán fontos, ára : 0,-Ft, csak sajnálom kidobni.
Hali!
Egy kicsit tanácstalan vagyok. Volt annó egy fergetegesen jó kis C64-es autós játék, aminek nem jut eszembe a címe. A kazetta, amire fellett véve még – elméletileg – megvan, de a gubanc az, hogy a magnóm már évek óta megadta magát ezért megváltam tőle, ezért a kaziról nem tudom betölteni a programot. Abban szeretnék tehát segítséget kérni, hogy ha tudja valaki a címét a keresett játéknak, akkor írja meg nekem.
Emlékeim szerint a játék elején 3 vagy 4 pálya közül lehet választani. Ezután egy körmenü segítségével megadható a játékos neve. Lehet még egy kis emberke fejet is választani, hogy ki integessen ránk az autóból. A verseny során tíz vagy több autó mögül kell rajtolni. A képernyő tetején egymás mellett balról jobbra fel vannak tűntetve az autókban ülő egyének arcai köztük a miénk is. A verseny során a helyezéstől függően ezek folyton változnak. Ha előzünk, akkor az autót vezető figuránk felénk fordul, s integet egyet örömében. Az út két oldalán különböző objektumok vannak, melyeknek ütközni nem ajánlatos, mert az autónk megpördül, port kavar, visszavált, lelassulunk, és sorra megelőznek azok, akiket véres verejtékkel sikerült magunk mögé utasítanunk. Én olyan pályákra emlékszek, ahol az út mellett kő oszlopok vannak egy bizonyos szakaszon. Sőt van olyan pálya, ahol az út mellett házak vannak vagy éppen egy ugrató is van, esetleg egy felüljárón kell kanyarogni, s ha óvatlanok vagyunk, akkor le lehet esni az ívről, ami szintén kellemetlen.
Ha ezen leírás alapján felismerhető a játék, akkor örülnék, ha valaki megírná a címét.
Előre is köszönöm.
Üdv: Isti
[ marosisti@freemail.hu ]
Namost:
Bejön a prompt, F9, load. Választasz a d64, t64, prg, stb. állományok közül, ezen belül játékot választasz. Load and reset (vagy vmi ilyesmi). Beírod RUN. :-))
Ekkor bejön a játék, F9 mindig működik, lehet az irányítást beállítani.
Ez eddig oké.
Ha többlemezes a játék, amikor kiírja, hogy fordíts lemezt, akkor F9, load, kiválasztod a megfelelő d64 filet (így teszed be a virtuális lemezt a virtuális meghajtóba), majd ESC-t nyomkodva vissza a játékba. Itt már lehet is nyomni a gombot, és folytatódhat a móka.
Én a linuxos VICE emulátort használom (de van W$-os portja is). Azzal T64 és D64 fájlokat lehet kezelni (lehet mást is de én csak ezekkel a formátumokkal találkoztam a site-okon). A lényeg hogy hozzá kell rendelni a szalagfájlt(T64) vagy a lemezfált (D64) az emulált egységhez. D64 esetén Pl. az Attach Disk Image menüpont szolgál erre. Itt hozzárendelhetem a megadodd számú lemezegységhez a lemezt, Pl. megmondhatom hogy a 8-as egység a "MOSZKVA.D64" legyen.
Ezután már más dolgom nincs csak kiadni a load "$",8 parancsot, majd a list hatására megjelenik a lemez tartalma. Utána vagy a Load "program",8 vagy a load "autobootos program",8,1 segítségével betöltöm, majd a run-nal indítom ha ezt automatikusan nem teszi meg.
na ezt ismerem csak nem tudom használni. hogy kell jatekot betolteni ezzel? mert bejon a c64 oldal es innnen nem tudom hogy hogy kell egyaltalan kilistazni a jatekokat, mert nem talal egyet sem. (lemezrol kell? vagy mi?) SEGITSEG!!!!
mondjátok már meg légyszi, hogy hogy lehet c64 emulátorba 2lemezes játékot betölteni, mert nekem nem megy. A Vice meg a Win64 emulátorok vannak meg. Az is jo ha megmondjátok, hogy honnan lehet olyan emulátort letölteni ami jo.
köszi a gyors választ. Nem onnan töltöttem le, de szerintem az mindegy honnan. A probléma az volt, hogy nem indult, mire rájöttem, hogy közvetlenül a c-re kell tenni, névváltoztatás nélkül. Most már ok. 10 évvel ezelőtt abbahagytam egy játékot, ( a 84-es pályánál) most legalább tudom folytatni. Köszi mégegyszer.