Keresés

Részletes keresés

bandy_apo Creative Commons License 1999.06.17 0 0 18
Sziasztok!

No egybol a kozepebe... Nekem ASUS3400-esem van AGP, video in/out bla.. bla.. bla.. Namost! Az elejen ugy hirdettek, hogy milyen nagy felbontasban kepes grabbelni kepeket(allokat), igen ez igaz is volt de a video resze nagyon gyengere sikeredett... Az ido mulasaval a cimboraknak is lett TNT-je, igenam, de ok a VIPER-t valasztottak. Akkor egy kicsit szidtam magam, hogy egy nagyon picivel (komolyan kicsivel) gyorsabb a VIPER, en meg megvettem egy dragabb TNT-t raadasul a video resze nem azt hozta amit elvartam. Azota sokszor fordult korbe a homokora a windowsban es megjelentek uj driverek. Most ott tartunk, hogy az elejen meghirdetett ezer pixel feletti grab megszunt, van helyette 4 fele felbontas 88x72-tol 704x576-ig. Ezek mozgo, illetve allo kepek is lehetnek. A meglepetes az, hogy a legnagyobb felbontasban hanggal egyutt (44Khz 16bit stereo, uncompressed)is kepes 25fps-t produkalni (PII450 128MB Ram).
Ugyhogy en csak azt tudom mondani, a jelenlegi allapotban, aki a video reszt is akarja hasznalni az ASUS, aki nem az vegyen olcsobb kivitelt VIPER, bar ez az utobbi nem mindenhol olcsobb, meg ugye van video nelkuli ASUS is...
A fenti adatok a 2.17-es win98-as driverre es a Live3400 3.0-ra ervenyesek. Ha van valakinek kerdese az ASUS-sal kapcsolatban az irja meg, jol elolvassuk majd mindannyian. 5 perces Novella ;)

Rsüni Creative Commons License 1999.06.04 0 0 17
Üdv!

Már a nevében is benne van: gyorsított grafikus port.

Sün

Előzmény: Atee (13)
Rsüni Creative Commons License 1999.06.04 0 0 16
Winnetou!

Cserélj alaplapot, procit, meg memóriákat!
Úgyis ez jön. Ha nem most, akkor egy hónap múlva. Arról nem is beszélve, hogy sokat számít a látványban is, meg a file-ok is gyorsabban jönnek-mennek.
Persze csak akkor, ha a nyaralásra már megvan a keret.

Uff én beszéltem.
Sün

Előzmény: Winnetou (10)
bobafett Creative Commons License 1999.06.04 0 0 15
Atee,

Hát pont az a probléma, hogy (már) nem lehet kapni PCI kivitelben, csak az AGP-s verziót. Akinek az alaplapja nem támogatja az AGP-t, az vegyen egyből új alaplapot is. De erről asszem már írtam egyszer.

Amúgy szerintem az AGP-s gyorsabb, hiszen az AGP szabványt pont ezért találták ki. Mondom ezt úgy, hogy nekem PCI-os van. (A fent vázolt ok miatt.)
Szóval lehet, hogy valaki, aki már direktben összehasonlította őket megcáfol, de nem hiszem.

bobafett

Sunmalac Creative Commons License 1999.06.04 0 0 14
Az AGP-s!
Atee Creative Commons License 1999.06.04 0 0 13
Üdv Mindenkinek !
A V550-es kártya terén mindenki PCI-ról ír. Láttam, hogy van AGP is? Melyik a gyorsabb?
bobafett Creative Commons License 1999.06.04 0 0 12
Hi Winnetou,

Kb. két hónapja vettem egy Diamond V550 16MB PCI kártyát (OEM). Nekem már akkor is azzal kellett szembesülnöm, amivel most Neked, de végül egy ismerősömön keresztül sikerült szerezni.
A cég a Demand Kft. volt, s csak telefonszámot tudok adni, ha az jó.

Tel: 456-0133

Sok sikert!

Sunmalac Creative Commons License 1999.06.04 0 0 11
Szió Winnetou!

Csúnya egy kérdés : )
Utánna néztem, és tényleg nincs sehol, csak a PC-mágusnál találtam, de ez lehet, hogy nagyker...

PCI/V550/16MB: 24400,-
PCI/V770/16MB: 21700,- (ez nagyon hihetetlen, de így van az árlistájukban!)

Telefon: 307-3172
Cím: 1155 BP Rákos út 138.
Remélem ez nem számít reklámnak...

Sünmalac

Winnetou Creative Commons License 1999.06.04 0 0 10
Sziasztok.
Lenne egy nagy kerdesem. Nekem 16 megas PCI-os!!! TNT kene, Lehetoleg Asus vagy Diamond, De ha csak mas gyartotol van, az sem baj. Magyarorszagon mar nem lehet kapni sehol, legalabbis minden ceg ezt mondja. Honnan tudnek szerezni egyet? Aki tud, kerem surgosen segitsen nekem... PCI-osrol van szo.
Elore is koszonom
Winnetou
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 9
Sunmalac,

Koszi a verzioszamokat.

Bobaf

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 8
Különbség csak a nagyobb felbontásoknál lehetne nem? Ott a 8 megás kártya(memória korlát miatt) nem tud már accellerálni 3D-ben, ezért ha a tesztproggy azokat is teszteli, akkor azért tűnik sokkal lassabbnak (pl. a 8 megás 1024x768-ban z-bufferrel szoftveresen gyorsít 3d-ben, míg a 16 megás hardwaresen. A különbség ég és föld). De szerintem egyébként u.a. kéne hogy legyen a két kártya sebessége.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 7
Bobafett!

Az nVidia Detonator drivernek 0.48, a Diamonde meg 255.

Fecer!

Csak azert irom le, hogy tovabb noveljuk a V550 elonyeit, de nekem a 3DMARK -ban 3400 pontot ert el. (640x480/16b).

Sunmalac

bobafett Creative Commons License 1999.05.14 0 0 6
Sziasztok,

Olvasgattam a velemenyeket. Az igazsag az, hogy nekem is egy Diamond V550-es kartyam van, de azon van aktiv hutes. hutoventillator) Miert irtatok, elvileg nincs?
Meg egy kerdes: mi a verzioszama, ha van olyan a legujabb detonator drivernek?

Koszi, ha valaszoltok.

fecer Creative Commons License 1999.05.14 0 0 5
Hali !

Volt szerencsém mind a két kártyához /8 - 16 MB/ és csak a tényeket közölném...

3DMARK99 :
V550 8MB RAM 32mbSD 300 Cel./400-on/ : 1570 pont

V550 16MB RAM ua. a konfig : !!! 2484 pont !!!

Egy 16MB-os Woodoo Banshee -nak ez a teszt hasonló értéket hozott ki, viszont a TNT 2D-ben lealázza a BANSHEE-t...

/A 8MB-os Diamondnak viszont átirattam a BIOS-át a CHIP CD-n található ASUS V3400 -asra, mert az eredetivel fagyogatott/

Ennyi.

csakany Creative Commons License 1999.05.14 0 0 4
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Lehet kapni a V550 egy olcsóbb változatát, 8 MB RAM-mal, 13 eFT+ÁFÁ-ért. Viszont sehol nem olvastam róla, hogy mit tud ez? A Diamond honlapján is csak 16 MB-tal ismertetik. Mivel tud kevesebbet a 8MB-os? Mert az árkülönbség elég jelentős. Ennyivel kevesebbet érne a gyakorlatban? Egyébként Celeron 300A/450-en + ABIT BH6 a konfig. Különösebb igényem a VGA kártyával kapcsolatban nincsen. Átlagos felhasználó számára elegendő-e a kisebb V550? Ha van tapasztalatotok, véleményetek, írjatok!

Üdv mindenkinek!

robi9611 Creative Commons License 1999.05.14 0 0 3
Sziasztok!
Annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy nekem is asusom van, nagyon szép, van rajta TV I/O (a diamond tv verzióján csak tv kimenet van...) tudok vele képet, illetve avit digizni bár szerintem animot fizikailag képtelenség ilyen vinyókkal akadásmentesen elrakni, még akkor is ha a kárty bírja a 25fps-t.
És ez még csak a kép ugyebár.. persze én olyan rossz vagyok, hogy hangot is szeretnék digizni egyszerre, ezt pl. nem tudja az asus live, ezért más progihoz kellett nyúlnom.
Ha valaki ismer olyan módszert amivel hibátlan avit rakott el, az lesz szíves megosztani velem :)
Viszont a diamond-on még a lehetőség sincs meg, hogy ilyesmin bosszankodjak.
A legnagyobb bajom a kártyával mégiscsak az, hogy nt40 alá képtelenség felinstallni, bárhogy próbáltam sp3, sp4, kizárólag vga módban 16 színnel bír menni az én drága asus kártyás nt-m.
Érdekes, hogy adnak hozzá nt drivert is, bár azzal próbáltam először, aztán utána még két újabbal, amit a netről szedtem le 1.0-1.02 ig, egyik sem működött. Ezért, ha melózni is akartok, nem csak lőni, akkor lehet, hogy nem az asus a legjobb választás..
Aa diamondról nem tudom, hogy megy e nt alatt.
Előzmény: fezo (-)
qayol Creative Commons License 1999.05.14 0 0 2
Helló

V550-em van és eddig semmi problémám nem volt vele. Amikor felraktam a detonátor dirvert, az alap driverhez képest, amit hozzá adtak kb. 10-15%-al gyorsultak be a programok. Hajthatóság szempontjából csak annyit tudok mondani, hogy 125/105 -ön fagyizott egy idő után de 120/100-on már stabil, igaz tettem rá 1200 Ft-s PII hűtőt. Lehet hogy menne még 1-2 Mhz-vel feljebb is de én szeretem a kerek számokat :)

detri. Creative Commons License 1999.05.13 0 0 1
Nekem is ASUS-om van, soha nem volt vele semmi problémám, pedig sokan szidják emiatt a TNT-t. De nem tudom miért lenne jobb, mint a Diamond, a hűtésen kívűl. Ami nekem nagyon nem tetszett, hogy 96/116 -nál feljebb nem stabil.(biztos pechem volt) Bár nem tudom, ez mennyire lehet fontos.
Nem láttam még sebességben összehasonlítva Diamonddal, de hiába jelennek meg 2-3 hetente az új detonator driverek, semmivel sem megy töbet, mint az originallal. A Pc-x -ben, a májusi számban azt írták, hogy nekik sem sikerült meghatni az ASUS-t a detonátor driverel, az eredménye u.az maradt. (Másnál is így van?) A többi TNT gyorsult vele. Kíváncsi lennék, hogy gyorsabb -e egy másik TNT (ami gyorsul a detonatorral), mint az ASUS.

Nem hiszem, hogy mindez nagy segítség lenne, de gondoltam leírom...

üdv,
detri

pettya Creative Commons License 1999.05.13 0 0 0
szerintem az Asus sokkal jobb. Nekem is ilyen van most, s teljesen meg vagyok elégedve vele. Az Asus a leggyorsabb is saját driverekkel. A Diamond csak detonatorral veszi fel a versenyt. Ja, az Asusok Sgramosak. (És mindegyiken van aktív hűtés. A Diamondokon nincs -elvileg-.)
Előzmény: fezo (-)
fezo Creative Commons License 1999.05.13 0 0 topiknyitó
Egy haverom kérését tolmácsolom, a srác 3D gyorsitós vid.kártyát
szándékozik venni és addig jutott, hogy TNT ,de nem tud dönteni,
hogy az Asus 3400-as TNT-t, vagy a Diamond Viper 550-est vegye.
Tehát akinek birtokában van( vagy volt ) valamelyik kártya jó lenne
ha megosztaná tapasztalatait a kártyákkal kapcsoltaban.
Tudom, hogy fut most egy 3D-s topic, de én most erre a két kártyára
kihegyezett véleményeket várok.
Előre is kösz.
Ja a srác konfigja Celeron 400, Abit alaplap, 64 MB SDRAM
Várom a véleményeket

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!