Keresés

Részletes keresés

martinaxe7 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 38
danike Creative Commons License 2003.07.30 0 0 37
kár hogy halódik ez a topic, most, hogy megtaláltam :(
Edmond Dantes Creative Commons License 2003.02.04 0 0 36
Karel Gottot akarják államfőnek a cseh művészek

2003. február 4., kedd, 11:54


Karel Gottot, a cseh könnyűzene évtizedek óta legnépszerűbb csillagát javasolja az ország új államfőjének cseh művészek egy csoportja. Az énekes részben hajlandó komolyan venni a kezdeményezést, s bár nem kampányol, ha megválasztanák, elfogadná a felkérést.

A javaslatot Ales Brichta énekes, a népszerű cseh előadó kezdeményezte. "A kezdeményezést komolyan gondoljuk. Célunk nem annyira a cseh könnyűzenei legenda államfővé választása, mint inkább a politikusok "felbosszantása", hogy végre komolyan lépjenek, mert már két alkalommal is elszúrták az elnökválasztást, s félő, hogy Václav Havel utódját harmadszorra sem tudják megválasztani. Kezdeményezésünkkel szeretnénk jelezni a politikusoknak, hogy gondolkodjanak és lépjenek, mert ha nem, könnyen megtörténhet, hogy minden másképpen lesz, mint ahogy azt ők szeretnék" - nyilatkozta újságíróknak Brichta.

"A kezdeményezést - bár bizonyos mértékben túlzásnak tartom - komolyan veszem. Valóban a politikusoknak címzett felhívás kíván lenni" - reagált Gott a művészek akciójára. Kifejtette, hogy ő maga ugyan sosem táplált államfői ambíciókat, de "minden megtörténhet". "Már volt egy drámaíró elnökünk, hát miért ne lehetne most egy énekes" - jelentette ki. Az utóbbi napokban több cseh politológus is felhívta a figyelmet arra, hogy a közvetlen, lakosság általi államfőválasztás ugyan demokratikusabb, mint a parlamenti aktus, de ennek is megvan a maga hátulütője, s lehetőséget nyújt arra, hogy akár a politikával eddig nem foglalkozó, de népszerű emberek kerüljenek az elnöki tisztségbe.

A cseh parlament két januári elnökválasztási kísérlete eredménytelenül végződött, mert a jelöltek egyike sem kapta meg a győzelemhez szükséges szavazattöbbséget. Egyelőre nincs döntés arról, mikor lesz a következő elnökválasztás. A kormánykoalíciónak még a közös jelöltben sem sikerült megállapodnia, s vezetői most arról tárgyalnak, hogy a politikán eddig kívül álló személyek között keresnek megfelelő jelöltet. Három személyiség került szóba: Ivan Wilhelm, a Károly Egyetem rektora, Pavel Klener, a Károly Egyetem rektorhelyettese és Helena Illnerová, a cseh tudományos akadémia elnöke.

A közvélemény és a sajtó jelentős része bírálja a koalíciót, amiért nem olyan jelöltet keres, aki már bizonyította rátermettségét, hanem olyan személyt, aki ellen a legkevesebb kifogás lenne. Az ellenzéki Polgári Demokratikus Párt a következő választáson is Václav Klaus volt kormányfőt kívánja indítani, aki az első két választáson a legnagyobb támogatást kapta. Mivel Václav Havel államfői megbízatása vasárnap véget ért, Csehországnak jelen pillanatban nincs köztársasági elnöke.

(MTI)

Drifter Creative Commons License 2001.06.24 0 0 35
Én is láttam már egy ilyet, ha jól emlékszem úgy fél éve. Akkor a egy "blúbox"-ban énekelt, frankó fehér öltönyben, és a valmilyen (velencei?) karneváli képeket nyomattak mögé ezerrel, és akkora pléjbekk volt, mint ide Prága.
Namármost... lehet, hogy Feró bácsi már 12 éve félévente előadja az örökbecsű slágert, hogy egy hazai előadótól is élevezhessék rendszeresen a fanok (hmm... kíváncsi lennék azért a két vénember copyright-dolgaira ... Lehet, hogy Karel meg cserébe magyar Bikini, Beatrice, és úttörődalokat énekelhet tomboló közönsége előtt - ráadásképp) ...VAGY, (és ez több mint gyanús), ha felljön az itteni Karel Gott topic, akkor Feró az ATV-s műsorában rögvest lezúzza a slágert ("még kér a nép" elven) ...

Hmm.. ha nagyon belehúzunk, jövő héten talán jelmezben előadja a "Maja a méhecske" c. nagysikerű rajzfilmsorozat betétdalát. (Svoboda/Gott koprodukció, ha kora-gyermekkori emlékeim nem csalnak)

Előzmény: Dauby (33)
fulgur Creative Commons License 2001.06.24 0 0 34
Nesztek!

Dauby Creative Commons License 2001.06.23 0 0 33
Viszont amit a héten csekkoltam, az mostani felvétel, mert Feró már őszülő hajjal, igencsak ráncos képpel, a Feró korcsmája díszletei előtt nyomta el az örökbecsű sanzont!

Tényleg félelmetes volt...főképp az eredeti nyelven előadott részeknél fetrengtem a röhögéstől.

Előzmény: RedRiot (32)
RedRiot Creative Commons License 2001.06.23 0 0 32
Azt a remekmuvet én is láttam, vagy 12 éve. Akkor beégette magát az agyamba, és örökre ott maradt!
Előzmény: Dauby (31)
Dauby Creative Commons License 2001.06.23 0 0 31
Csütörtök este volt szerencsém az ATV-t nézni, ahol hirtelen felindulásból, mindenemmü parental advisory nélkül, Nagy Feró elöadásában félig magyarul, félig eredeti nyelven ment egy budget-videoklipp a mester örökbecsü számával...hát én majd összetojtam magam a gyönyörüségtöl!!!

Egy vizuális, és füleimnek-lelkemnek mélyébe szántó gyönyör volt. Miröl maradtatok le, gyerekek...

RedRiot Creative Commons License 2001.06.23 0 0 30
Hát hova tunt volna? Igaz hogy már undergroundban, csak egy kisebb német nyugdíjastalálkozókon nyomul, de az igazi fanok sosem felejtik ôt! Na, be is teszem a Kávu sí osladim-ot. Karel rulz!
Előzmény: fulgur (29)
fulgur Creative Commons License 2001.06.22 0 0 29
Hát hová tűnt KG?
Előzmény: Drifter (28)
Drifter Creative Commons License 2001.06.05 0 0 28
Nemnem: "Gott 'A' HIMmel", vagy "Gott in HIM". Persze így nem jön ki a 'poén', de ha elég messze lesz a transzparens akkor senki sem veszi majd észre a különbséget. ...Nomeg persze a transzparenst se.
Ejh, gondolom megint kint lesz majd ezermillió kis tinicafka, akik kifütyülik a mestert, mert nem tudják mi az igazi cselák életérzés, csak a hülye nyálmetálukat várják. És akkor persze megint kudarcba fullad a "Karel-o-gramm" kérő akcióm, és megint nem leszek ott, mikor sztédzsdájvingol.
Áh sebaj, majd csináltatok egy "HER", vagy egy "NOSTENY" feliratú pólót, és én leszek az egyszeményes ellentábor, aki elvonja a figyelmet...
Előzmény: Pivo (27)
Pivo Creative Commons License 2001.06.04 0 0 27
Gott in Himmel! Gott in HIMmel?
Előzmény: Drifter (26)
Drifter Creative Commons License 2001.06.03 0 0 26
Csakazértse! :)

Amúgy mi van szegény Karel bácsival? Eléggé eltűnt, mióta a nagyok nem beszélnek róla. Pedig úgy volt, hogy jön valamelyik frankó honi sómúsorba is, sőt, talán még a szigeten is ott lesz, és lezúznak egy duettet Uhrin Benedekkel. (Vagy netán a most oly népszerű "love-metal" együttes lép majd fel: "HIM featuring Karel Gott" c. műsorukkal. ... hmm... vagy még jobb a "Gott a HIMmel" fedőnév ... előadhanák "Dzsoin minyjá in smrty" c. megaslágerüket)

De most komolyan. Miért esett ekkorát mostanában ez a téma?

Előzmény: fulgur (25)
fulgur Creative Commons License 2001.06.03 0 0 25
CSAKAZÉRTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fulgur Creative Commons License 2001.03.05 0 0 24
Csakazértis Karel Gott!!!!
Whiplash Creative Commons License 2001.02.02 0 0 23
Néhány vájtfülűnek egy koncertdátum:

Rammstein 2001-5-22 Bécs - Wien

Forrás: www.ticketexpress.hu

Whiplash Creative Commons License 2000.11.21 0 0 22
Atya Úr Isten és az összes Szentek!
Már megint milyen topicra bukkantam a Tóth Kocsma után?!
Pivo Creative Commons License 2000.11.21 0 0 21
Fiam, úgy látom, te itt több jogot is súlyosan megsértesz. Meg leszel mondva valami ombudsmannak (vagy kinek)...
Előzmény: Hancu (20)
Hancu Creative Commons License 2000.11.20 0 0 20
Jut eszembe, láttátok már az új Rammstein-album borítóját...?

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Hancu Creative Commons License 2000.11.20 0 0 19
Én készültem:

ein Zweibeiner auf allen Vieren
ich führe ihn spazieren...

Előzmény: Pivo (18)
Pivo Creative Commons License 2000.11.20 0 0 18
Kár, hogy kórusban nem ment a 'noch einmal'. Most jöhet a Wollt ihr das Bett ins Flammen sehen, vagy nyomjuk ezt még egyszer, cselákul? (Büková dity)
Előzmény: Hancu (17)
Hancu Creative Commons License 2000.11.20 0 0 17
bück dich - noch einmal!
Pivo Creative Commons License 2000.11.18 0 0 16
...dein Gesicht ist mir egal...
Előzmény: Hancu (15)
Hancu Creative Commons License 2000.11.17 0 0 15
wende dein Antlitz ab von mir
Előzmény: Pivo (14)
Pivo Creative Commons License 2000.11.17 0 0 14
Befehl' ich DIR!
Előzmény: Hancu (13)
Hancu Creative Commons License 2000.11.16 0 0 13
Bück Dich
Előzmény: Pivo (12)
Pivo Creative Commons License 2000.11.11 0 0 12
Hancu, ez elég szomorú, hogy Photoshopban kontárkodsz, és még egy nyomorult Helveticát se tudsz találni...
Előzmény: Hancu (9)
sulla Creative Commons License 2000.11.10 0 0 11
Nagy Ferótól már magyarul is hallhatjuk az Isteni Karel Lédi Karnyeválját! Hogy ezt is megértük! Egészen meghatódtam tőle.
Drifter Creative Commons License 2000.11.09 0 0 10
Hahhh... az "Ogyin"-t már réges-rég lenepsztereztem, most épp a klippet hajtom (az uncensored versiont, mielőtt még rákérdeznél). Az album egyébként kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak levélben lehet megrendelni. Gott pr-managerei arról tájékoztattak, hogy a mester minden hónapban más együttes (boltokban nem kapható) albumán fog vendégszerepelni. Az előfizetők különleges kedvezményekhez jutnak. (ha megírod nekik a postacímed, boldogan küldenek csekket)...

Hmm.... nos, igen, az infóim pedig.... izé... azok általában szándékosan pontatlanok. Egyrész így sokkal autentikusabbnak tűnnek a pletykák, másrészt ugye szerinted is eléggé kétségbeejtő lenne, ha most ideálnék egy "kevéshozzászólású", "ismeretlen" (ugyan nem fríméles) nickkel, és szinte minderől hajszálpontos imeretekkel rendelkezem? Még a végén dölyfösen meggyanusítanak, hogy én vagyok a sótész gyögy, vagy valami ilyesmi....

Ja, az "Ogyin" dalszövegét belinkeljem? ... vagy ti sem szeretitek a hosszú és információmentes hozzászólásokat?

Ó, mégvalami: Beszéltél az öreg mesterrel? Elárulnád mit üzen a magyar rajongóinak? Várj, inkább ne... kivételesen PONTOSAN, SZÓ SZERINT tudom, és (vállalva a "lebukás" kockázatát) le is közlöm az öreg örökérvényű magsztos szavait (és hogy a cselák nyelvben járatlanok se maradjanak le semmiről, átültettem öket édes anyanyelvünkre), íme:

"Fizessetek elő, küldünk csekket!"

Előzmény: Hancu (9)
Hancu Creative Commons License 2000.11.08 0 0 9
Ejj, már megint pontatlanok az infóid... Az album címe Master of Napster, Karel mester vendégszereplése pedig nem Agyin, hanem Ogyin néven fut, amint az a mellékelt szupertitkos felvételen is látható. Különben az öreg már jelentkezett a kopirájt-söreiért, el is küldtem a Pumához, beszéljék meg a dolgot édes kettesben.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Drifter (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!