Szerintem megérne egy külön topikot. Főleg házi energiatárolás tekintetében érdekelne, hogy miket lehet kihozni ebből. Pl. lehetséges-e értelmes áron megoldani házi akkumlátorokkal + napelemekkel egy ház áramellátását, itt Mo-on.
Feltételezem, hogy ólom akku. Nem lesz jó a 24V adapter. A "12V"-os akkutöltő töltés közben 14,4V-ig felmegy, a töltés végén 13.8V-ra kapcsolva szinten tartó kis áramú töltést végez.
Konstans 24V-ot adva a sorba kötött akkukra csak a teljesen lemerült akkut töltené egy minimális töltöttségi szintre (néhány százaléka csak a teljes töltésnek), azt is nagyon lassan.
Üdv. Adva van egy 2x 12 volt 7 ah akku sorban kötve.Általában egy 12 voltos töltővel szoktam tölteni külön-külön. Van egy 24 voltos adapterem /1.2 A/ , vajon ezzel is lehet tölteni?
A Toyota kezdte, de most már a legtöbb gyártó fogadkozik, hogy az ő szilárd elektrolitos akkuja lemossa a többi gyártót... :-) Toyota, Tesla, CATL, Hyundai.
Meglévő napelem rendszer és meglévő 1500 W-os Ups tápegység közé keresnék töltésvezérlőt. Jelenleg 3 db 12 v párhuzamosan kötött akku látja el a szünetmentes szolgálatokat a házban, de ma a NAGY SZÉLVIHARBAN rá kellett döbbennem, hogy nem sokáig tud működni önállóan, miközben hatalmas napsütésben állt a napelem termelése a hálózat kimaradás miatt. Fél napig járattam egy autót, aminek az akkuját rákötöttem a szünetmentesre.
Ha 3-4 napelem után beteszek egy elosztót a panelek közé, és azt rákötöm egy 190 voltos töltésvezérlőre, akkor működőképes lehet egy hosszabb áramkimaradás esetén?
Van nagyon okos töltő, igen. Nekem egy LiitoKala Lii-500 nevű töltőm van, tényleg magától felismeri, hogy mit tesznek bele és aszerint tölt. Sőt kapacitást számol egy kisütés/töltés ciklus segítségével. Négycellás, cellánként is be lehet állítani különböző funkciókat.