Keresés

Részletes keresés

József Galla Creative Commons License 2019.11.30 0 0 1233

Üdv! Megvételre keresem a Scorpions 1990 dec 3-ai

és 1993 szept 23-ai ,Budapest Sportcsarnokbeli koncertjegyeit.

Sajnos elvesztek az évtizedek alatt. Tel:20/667-4687.

Köszönöm,ha valaki tud segíteni az említett dologgal kapcsolatban!

Leonanonprofit Creative Commons License 2019.11.19 0 1 1232
BahnScorper Creative Commons License 2019.11.19 0 0 1231

Tegnap megtudhattuk, hogy a Föld körbejárásához valamivel több, mint három és fél év kell... ennyi idő kellett ahhoz, hogy ugyanaz a turné visszajusson hozzánk. Az, hogy most már nem 50. jubileumi - pedig lassan lehetne olyan szempontból, hogy másfél hónap múlva lesz fél évszázada Klaus csatlakozásának - hanem Crazy World, az egy dolog... a Sting In The Tail utáni időszakot is többféle néven, de hasonló tartalommal koncertezték végig. (Sőt, még a látvány is ugyanaz maradt.)

 

Most azonban a legutóbbi koncerthez képest kevesebb jutott ki... a Tease Me Please Me két számot ütött ki, az akusztikus blokk pedig egy szál Send Me An Angel-re fogyott. Ennyire nem bírnának már szusszal többet? Lehet, hiszen ezen három év alatt viszont Klaus és Rudolf is túllépett a hetedik X-en... szerencsére ez sem előbbi hangján, sem utóbbi energiáin nem látszott meg, ez a végén is jól bebizonyosodott, amikor belerikkantott a mikrofonba és külön megköszönte az estét.

 

De igazából az elmúlt húsz évben már nem volt hová öregedniük, néhány hete előszedtem a Moment Of Glory DVD-t, és azon is kb. ugyanúgy néztek ki, mint most. Matthias is tartja magát... inkább csak Pawel az már, akin egyre jobban meglátszik a kor. Viszont az is durva, hogy ő is már 16 éve tag, még két év és behozza Rarabell meg Buchholz bandában töltött idejét. Aztán még kettő, és Kottak-ét is... pont a legutóbbi pesti koncertjük volt az egyik utolsó, amikor még a Scorpions tagja volt. Mikkey viszont igen jó csere... lehet, hogy nem tolja magát úgy előtérbe, de az az energia, amit a szólóiba beletol, az legalább olyan ütős, mint bármilyen magamutogató bohóckodás.

 

A hangzás viszont most nemcsak az elején volt elég zavaros, később is sokszor visszhangos volt főleg az ének, de máshol is akadtak katyvaszok. A Top Of The Bill-re meg mintha valami tök más szöveg jutott volna ki, mint az eredeti... de miután a Speedy-nél is már az unplugged koncertre is átírták a második versszakot, ezen annyira nem lepődök meg. Innen még mindig a Steamrock Fever ütötte a legnagyobbat, de egy Blackout sem lehet mellényúlás, ahogy a Big City Nights és a Hurricane sem. De persze a Scorpions mégis csak a lassú számaival futott be, és ebből is megkaptuk a három kötelezőt...

 

...amit még ha sokan unhatnak is, nekem most is ugyanúgy jól estek. Egy kicsit megszűnt a világ mindennel együtt, ahogy a korábbi alkalmakkor is... noha közben én sem lettem fiatalabb, és talán a változatosság hiánya miatt én sem voltam "in trance". Lehet, hogy például egy Robot Man sem egy olyan, amivel sokan mit tudnak kezdeni, de kérdem én, a The Zoo vagy a Coast To Coast az? Lehetnének kevésbé biztonsági játékosok, ahogy a Priest is meglép szokatlan dolgokat...

 

...viszont akkor is nagy teljesítmény, hogy valakik 71 évesen is ugyanúgy odateszik magukat, mint amikor még 56-nál tartottak... és ezt már akkor lenyűgözött, először látva őket az Unbreakable bécsi koncertjén. Meg hát mégis csak a legnagyobb kedvencről volt szó... így most is ott voltam a kiemelt álló 4. sora környékén, és nemcsak néhány elég jól sikerült fotó lett így a részem, hanem végre egy pengető is Matthias-tól.

 

Most viszont eljön majd lassan az ideje, hogy kipihenjék ezt a négy-öt év turnét (még akkor is, ha ez már nem  egy hónap alatt húsz koncertet jelent hálóhelyes busszal végigtolva...), és a stúdióba is benézzenek. Még akkor is, ha csak az Unbreakable kimaradt számait porolják le - lehet, hogy jobban járnánk, azok jóval eredetibbek voltak az utolsó két lemezhez képest - akkor is kéne valami frissítés, mert az a következő koncertekre is ki fog hatni. Mert biztos lesznek még következők... Klaus édesanyja 92 évig élt, tehát a gének megvannak neki, Rudolfnál meg minden másra ott a jóga. :-) Én pedig ugyanúgy ott leszek majd a kiemelt állón... 

József Galla Creative Commons License 2019.06.02 0 0 1230

Szia! Joci vagyok. Eladnád a Scorpions 1993 as Bs koncertjegyét? Ha nem színes fénymásolatát

el tudnád küldeni elfogatható áron? 20/667 4687

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: kistutu (842)
József Galla Creative Commons License 2019.05.31 0 0 1229

Megvételre keresem a Scorpions két régi koncertjegyeit.

1990 dec3 Budapest Sportcsarnok

1993 szept23 Budapest Sportcsarnok

20/667 4687

BahnScorper Creative Commons License 2019.03.28 0 0 1228

Egyszer láttam csak a Motörhead-et, akkor is fesztiválon... nem az én világom, amit csináltak, akkor se győztek meg, de Mikkey dobolásáról - szólózott is - csak elismerően tudtam nyilatkozni. Szerintem látványban sem fog elmaradni Kottack mögött.

Előzmény: murray (1227)
murray Creative Commons License 2019.03.28 0 0 1227

Kottak kicsit showman is volt. 

Most akkor az új dobossal keményebb lesz a banda? elég vicces..:-) 

Előzmény: KTATTIS65 (1223)
BahnScorper Creative Commons License 2019.03.14 0 0 1226

A mai első dolgom a kiemelt álló beszerzése volt... :-)

Előzmény: KTATTIS65 (1225)
KTATTIS65 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 1225

2019. NOVEMBER 18! :)

BahnScorper Creative Commons License 2016.09.12 0 0 1224

Soha rosszabb cserét... egyszer volt szerencsém Mikkey-hez egy Motörhead-koncerten, legalább olyan állat dobos, mint Kottak... vagy mint Terrana!

Előzmény: KTATTIS65 (1223)
KTATTIS65 Creative Commons License 2016.09.12 0 0 1223

Most értesültem, Kottak hivatalosan is kivált, az új dobos hivatalosan Mikkey Dee. Kicsit szomorú vagyok, szerettem Kottak-ot, de várható volt.

KTATTIS65 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 1222

Na én jó régen voltam itt, de mivel soha nem láttam senkit így csak most néztem be. igaz ugyan, hogy egy pár hónap már eltelt 02. 29 óta, de megint csak megerősíthetem, fantasztikus volt!!! Kottak-kal mi van megint? Nem tudjátok?

blueye Creative Commons License 2016.03.07 0 0 1221

Sokan voltunk ott :)
Sosem tudnam kihagyni, ez mar kotelezo - forever :)

Előzmény: Jabs (1220)
Jabs Creative Commons License 2016.03.05 0 0 1220

Akkor üdvözöllek ismét.

Ki tudja, hány fórumozó volt ott egy kupacban, csak nem tudtunk egymásról. :)

Előzmény: BahnScorper (1219)
BahnScorper Creative Commons License 2016.03.05 0 0 1219

Az nagyon lehet, mert én is ott voltam a kiemelt álló legközepén... akinél a zászló volt... ;-)

Előzmény: Jabs (1217)
Jabs Creative Commons License 2016.03.05 0 0 1218

Egy kassai momentum:

Jabs Creative Commons License 2016.03.05 0 0 1217

Sziasztok!

 

Hú, azt a bizonyos első koncert utáni hallgatás érzést lehet, hogy én mondtam? 2007-ben Pozsonyban alig bírtunk magunkhoz térni. Sosem felejtjük el.

Azt az örömöt kb. 80-90%-ban most is érezni lehetett és ezt láttam a többi ember arcán is. Szinte mindenki kisebb-nagyobb mosollyal jött kifelé, látszott, hogy nagyon meg vannak elégedve.

Mi is meg voltunk és meg is vagyunk elégedve.

Pláne, hogy két nappal később Kassán a Steel Arénában folytattuk a bulit. Gyakorlatilag ugyanaz volt a műsor, de Scorpions koncertből soha nem elég. Talán a hangzás egy picit jobb is volt, de gyakorlatilag ugyanúgy, jó értelemben lehengereltek bennünket, igazi örömzenét játszottak.

Hálás vagyok a Srácoknak a feledhetetlen élményért. Srácoknak, mert kortalanok, lenyűgöző a színpadi dinamizmusuk. Hatalmas energia és lendület jellemzi őket a mai napig, ami megnyugtató is, hiszen így még biztosan lesz folytatás.

Kérdés, hogy hol találkozunk újra. Mert találkozunk még, az biztos...

BahnScorper Creative Commons License 2016.03.02 0 0 1216

Mi ez a csend?! Az egy dolog, hogy én nem szóltam hozzá, mert tegnap hajnalban kellett kelnem, és a tegnapelőtt estével együtt az azért nem éppen kedvezett ahhoz, hogy írjak... :-)

 

Vagy már mindenki úgy van vele, mint a barátnőm, hogy minek működnek még, ha már egyszer tartottak egy búcsúturnét? Akkor miért is volt tele meglepően a papplaci, főleg hogy most a kiemelt állót is kisebbre vették, és ott is jobban érződött a tömeg?! (De lehet, hogy ez csak a 2011-es koncerthez képest sokkal jobban kihúzott színpad miatt volt így.) Az igény tehát megvan még a Scorpionsra, és bennük is megvan az az igény, ami több mint 50 éve viszi őket előre. Őket?! Hiszen amikor Rudolf ezt a nevet adta a bandának, Mathias még kisiskolás volt, Kottak a csattogó lepkénél tartott, Pawel pedig még csak egy pajzán gondolatként létezett... csak Klaus nyomta a The Mushrooms-ban...

 

Nekem ez még "csak" a hatodik koncertjük volt, és az elsőre is "csak" 12 éve került sor - az a bizonyos bécsi fellépésük, ami DVD-n is megjelent. A rutin azóta is megvan. Kottak ökörködik, Mathias szólózik jókat, Rudolfot le se lehetne kötözni és még mindig tud valami újfajta flying V-vel előrukkolni... Klaus sebésze pedig igazán érdemelhetne egy orvosi Nobelt azok után, amit a hangszálaival művelt, főleg hogy azok még most is ilyen minőségben működnek!

 

Az értékek persze megint csak 2-3 szám után jönnek ki, addigra áll össze úgy a hangzás, hogy a gitárok és Klaus is a megérdemelt módon legyenek hallhatóak - most is a Coast To Coast után sikerült. De így legalább megint hibátlan tud lenni mindaz, amit a nagy többség ismer... és sokadjára is oda tudnak verni egy Blackout-tal meg egy Still Loving You-val. De mindez most sehol sem volt a '70-es évek blokkjához képest. Pontosabban azok közül is egy emelkedett ki igazán... a Steamrock Fever!!! A többit elég érdekes módon játszották, nem mindig lehetett rájuk ismerni. Uli a Catch Your Train-t még a Sky gitárral is autentikusabban tolta...

 

A körülöttem állók közül valaki azt mondta, hogy amikor először látta a bandát, és vége lett a koncertnek, csak álltak ott szótlanul, nem tudtak mit mondani, mert annyira a hatása alá kerültek az egésznek. Persze egy első alkalom az mégiscsak más, de még most is tudtam ezt érezni, 20 év rajongás után is. Amikor pedig a metrón mentem hazafelé, egy idősebb, "szüleim lehetnének" korosztályú pár ült velem szemben, azok, akiket "kispolgárnak" is be lehetne skatulyázni kinézetük alapján. Ők ott hallgatták vissza a koncerten felvett dalrészleteket... és pár üléssel odébb valaki ugyanezt csinálta. Egy kicsit úgy éreztem magam itt, mint Axl Rose, aki megállt a piros lámpánál, és a körülötte lévő összes autóban más-más Scorpions-szám szólt. Most ez 30 év után is működik... és ez a lényeg!

KTATTIS65 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 1215
KTATTIS65 Creative Commons License 2016.02.15 0 0 1214

Előzenekarról lehet tudni valamit?

BlankName Creative Commons License 2016.01.11 0 0 1213

Ha valakinek lenne eladó 2db állójegye a február 29i koncertre az kérem írjon a schlitta@gmail.com címre!

klaucino Creative Commons License 2015.09.09 0 0 1212

Tegnap megvettem a jegyet a februári koncertre. Csak legyen már február ;)

BahnScorper Creative Commons License 2015.09.02 0 0 1211

Ilyen is csak szökőévente fordul elő... :-)))) amúgy most olvastam, és örülök...

Előzmény: klaucino (1210)
klaucino Creative Commons License 2015.09.01 0 0 1210

Hallotátok a nagy hírt? 2016 február 29-én Scorpions koncert lesz Budapesten! :)

klaucino Creative Commons License 2015.08.23 0 0 1209

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra, de sajnálattam látom, hogy eléggé kihalt. Én most jöttem meg egy koncertről, tök jó volt, nagyon élveztem :)

BahnScorper Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1208

A franc egye meg, hogy a történelem ismétli önmagát... be volt tervezve, hogy megyek holnap Zlínbe Uli Roth fellépésére, erre az marad el egyedüliként - megint csak "logisztikai okokból", mint a pesti nyolc éve. Igaz, elég merész is volt egy regensburgi koncert másnapjára tenni úgy, hogy harmadnap meg már az angoloknál lép fel. Azt meg nem tudtam, hogy Pozsonyban is játszik, meg az pont nem is fért bele az életembe... :-(((((

murray Creative Commons License 2014.06.17 0 0 1207

hatalmas volt a tegnapi koncert. csillagos ötös a show-ért , a jó zenéért és mindenért!

metal jozsi Creative Commons License 2014.06.09 0 0 1206

Hánykor kezdődik a koncert hivatalosan, mert a plakáton (http://m.cdn.blog.hu/ro/rockstation/image/scorpions/Scorpions%20Omega.jpg), meg több oldalon 18.30 szerepel kezdési időpontnak, az Omega facebook oldalán (https://www.facebook.com/omegaoratorium.music) viszont 19.30 van. Most akkor melyik? Vagy ez utóbbi időpont az Omega blokkjának a kezdőidőpontját jelentette a teljes, Szabadságkoncert nevű Eseményen belül? Mert nekem ez ott nem volt egyértelmű.

 

Köszi.

KTATTIS65 Creative Commons License 2014.05.22 0 0 1205

http://www.the-scorpions.com/english/tourdates.asp

 

Már itt is fennt van, úgyhogy biztos!!!!

 

blueye Creative Commons License 2014.05.21 0 0 1204
Előzmény: Jabs (1203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!