Keresés

Részletes keresés

letkri Creative Commons License 2019.06.22 0 0 70

Szia!

Megkérdezhetem, hogy van a nagynénéd, hogy megy a felépülés?

Sajnos mamámat is így járt.

köszi, ha válaszolsz!

Előzmény: teva56 (68)
csikkecske Creative Commons License 2019.05.29 0 0 69

Ülni lehet, kinyújtott lábbal.

Előzmény: teva56 (68)
teva56 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 68

Nagynénémek combnyaktrése volt 1 hete. Pénteken szállítják vissza az idősek otthonába (97 éves)  A műtét után 1 héttel tud majd ülni, vagy csak feküdni? Tartok tőle, hogy felfekvése, vagy tüdőgyulladása lesz.

csikkecske Creative Commons License 2018.08.14 0 0 67

Erről a protézisről írnál bővebben? Én 3 hét múlva megyek ortopédushoz. Bot nélkül csak a lakásban tudok közlekedni, lépcsőzni csak ha van mibe kapaszkodni. A lábam nem fáj, csak a csípőm, csak fekve jó.

A gond, a sebész csak műt, a többi nem érdekli. A műtét után 2 éven át mondogattam, fáj a térdem. Semmi reagálás.Elmentem MR-re, ott derült ki a szalagszakadás. Lett egy arthroszkópia. Ennyi.

De állítólag van valami sarokemelő megoldás is.

Előzmény: micaamica (66)
micaamica Creative Commons License 2018.08.14 0 0 66

Nekem eleve a műtét után rövidebb lett a lábam, amivel senki nem foglalkozott, és próbáltam korrigálni, ez oda vezetett hogy a csípőm olyan mértékben "elkopott" hogy iszonyú fájdalmaim voltak, a gerincem elferdült, de nem igazán foglalkoztak vele. A tavalyi évem egy borzalom volt, végül, a reumatológusom mondta, csípőprotézis kell. Elsőre a felkutatott ortopéd sebész nekem is kiszedte a csavarokat, hogy majd akkor jobb lesz, de nem így történt. Végül találtam egy nagyon rendes orvost, aki most januárban megműtött, a protézissel korrigálta a lábhossz különbséget is, nincs fájdalmam, visszakaptam a lábam, és az életemet is!

Előzmény: csikkecske (65)
csikkecske Creative Commons License 2018.08.08 0 0 65

3 évvel a műtét után kivették a csavarokat. Nem lett jobb, sőt. Rövidebb lett a lábam /vagy csak most tűnt volna fel?/ Fáj a derekam, csípőm, nehezen megyek. Járt már valaki így? Van megoldás?

György Pál Creative Commons License 2017.07.07 0 0 64

Szia! 2016 december 30-án volt combnyaktörésem. Műtét után egy hétre rehabilitációra kerültem, úgy adott ki az orvos, hogy terhelhető vagyok. A terhelést szabályozta a fájdalom, csak addig tudtam terhelni, amíg a fájdalom engedte. Sokat mankóztam, lépcsőztem, mozogtam, hogy mielőbb meggyógyuljak.Február 13-án voltam az első kontrollon, ahol mondta az orvos, hogy mielőbb elhagyhatom a mankót. Először egyet kezdtem használni, és otthon a lakásba rövid utakon elhagytam azt is. Gyakorlatilag magától ment a mankó elhagyás. Először billegtem azért, mert fájt a lépés, de lassan erősödött, és március 8-án mentem dolgozni, mankó nélkül. Persze ahányan vagyunk, annyifélék, nekem ez így alakult. A gyógytornász márciusig jött hozzám, és szerinte a gyógyulásom három hónappal jár előre. A mozgás tényleg fontos.

Előzmény: Kotori nyaralás (50)
comb17 Creative Commons License 2017.06.29 0 0 63

Sziasztok! Három hónapja szenvedtem combnyaktörést. Két csavarral rögzítették a csontot. Idáig havonta jártam ellenőrzésre(röntgen),legközelebb csak három hónap múlva kell mennem. Addig marad a két mankó,nem terhelhetem a műtött lábam. Két hétig járt hozzám gyógytornász,de a doki nem engedte,hogy csináljam azokat a gyakorlatokat,amit a gyógytornász javasolt.(Ő már 50%-osan terhelte volna). A doki csak az ágyban végzett tornát engedi. Azt mondta,ezt fél évig tartsam be. Nagyon hosszúnak tűnik,de kibírom. A csavarokra rákérdeztem,hogy kiveszi-e,de maradnak.

Bert Creative Commons License 2017.06.25 0 0 62

Úgy voltam vele, hogy egy esetleges későbbi törés esetén (továbbra is tekerek) jobb, ha nincs bent a 3 csavar.

Nyár volt, éppen ráértem. A műtét után talán 2 napig maradni kellett a kórházban, aztán haza, párszor vissza kötéscsere, majd az öltések kiszedése. Talán már gyógytorna se kellett, mert nagyságrendileg kevésbé piszkálták meg az izmokat, mint az első műtétnél. Pontosan nem emlékszem, meddig tartott.

Előzmény: csikkecske (61)
csikkecske Creative Commons License 2017.06.19 0 0 61

Ha rendben voltál, ahogy írtad, miért szedetted ki a csavarokat?

 

Mit jelent a gyors felépülés?

Előzmény: Bert (60)
Bert Creative Commons License 2017.06.17 0 0 60

A csavar kiszedése előtt már teljesen rendben voltam. A kiszedéskor nálam sokkal kevésbé piszkálták meg az izmokat, azt ezt követő felépülés gyors volt.

 

Azóta sincs vele semmi gond, ennek már 6 éve.

 

Előzmény: csikkecske (58)
csikkecske Creative Commons License 2017.06.13 0 0 59

Augusztusban lesz a 2 éves kontroll. Mivel ugyanez a doki műtötte a térdemet is, visszamegyek.

Előzmény: micaamica (57)
csikkecske Creative Commons License 2017.06.13 0 0 58

Hát én nem vállalom be a csavarok kiszedését ezek után.Nem akarok több szenvedést. Itthon elvagyok segédeszköz nélkül, csak a lépcsőzés nem megy kapaszkodás nélkül. Igaz, decemberben volt egy térdműtétem is, szerintem a porckopás több gondot jelent a járásban.

Előzmény: Bert (56)
micaamica Creative Commons License 2017.06.12 0 0 57

Én is hasonlóan 2015 augusztusában szenvedtem combnyaktörést, két hónappal ezelőttig nem is volt gondom, bár hosszútávú gyaloglást, főleg emelkedőn nem igazán szerettem. Járok tornázni, táncolni, heti 3-4 alkalommal. Kb. két hónapja kezdődött a baj: felálláskor nem tudtam percekig elindulni, fájdalmak az egész lábamban, térd, lábszár... Nekem rövidült a lábam 0,5 cm-vel, amivel mondták nem kell törődni, a járással kiegyenlítődik. A férjem sokszor rám szólt, hogy dőlök a rossz oldalamra.

Mostanra kiderült - mivel visszamentem a fájdalmaik miatt az orvoshoz aki műtött - már nem 0,5, de 1 cm a rövidülés. Ez azt okozta, hogy a rossz tartás miatt az utolsó két csigolyám elmozdult.

Ezért, továbbküldött reumatológushoz. Ő megállapította beszűkült a csípőízület - a sok mozgás ellenére -, több vizsgálat kimutatta - izotóp, ct-, és sajnos, meg kell műteni a csípőmet, protézis kell, ráadásul aránylag sürgősen, mivel napi szinten romlik a lábam.

Ebből tanulván, menj orvoshoz...

 

Előzmény: csikkecske (46)
Bert Creative Commons License 2017.06.11 0 0 56

Egy ideig mankóztam, 3 hónappal később már elrepültem egy jóval korábban szervezett városnézésre, bár akkor még a hosszabb séta annyira nem volt jó. Összesen talán fél év után már nem volt vészes, hamarosan újra tekertem. A műtét után 1 évvel már voltam síelni, a csavarokat másfél év után szedték ki. Felvágták az öltés helyén és egyszerűen kicsavarták őket.

Előzmény: csikkecske (55)
csikkecske Creative Commons License 2017.06.11 0 0 55

Pontosan mennyi ideig tartott a teljes felépülés? És hogyan történt a csavarok eltávolítása?

Előzmény: Bert (54)
Bert Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54

Én még 2010-ben jártam így, szintén bicajozás. Szerencsére nem mozdult el, a röntgenen először nem is látták, hol tört el. Egy évvel később már síeltem, fél évvel utána kiszedettem a csavarokat. Nem volt gond vele, de gondoltam jobb az úgy egy esetleges későbbi törés miatt. Ezt követően némi lábadozás és gyógytorna, hamar gyógyult. Utána már csak a műtéti heg emlékeztet a dologra.

Előzmény: csikkecske (48)
Edit62 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 53

Szia

 

A 3.5 hetes visszarendeléskor készült röntgenfelvétel után a főorvos azt mondta hogy nagyon jó a röntgen kép, és kezdjem el terhelni fél súllyal.

Most vagyok a 7-ik hétben, jövő héten lesz a második ellenőrzésem.

1,5 hete már 1 mankóval járkálok, és itthon meg már egyedül totyogom itthon. Hát nem könnyű igy az élet mert örökmozgó voltam.

Mostantól szeretnék uszodába járni ahol csak sétálni és mozogni szeretnék.

Néha fáj az ágyékom, beleszur, ilyenkor persze megijedek pedig nem vagyok félős fajta. Csakhogy mint vállalkozó dolgozom Angliában ami azt jelenti hogy lassan 2 hónapja sehonnan nem kapok pénzt. 

Remélem, hogy jövő héten sem lesz semmi gond a röntgennel.

Persze 2 évig monitoros leszek, mindig ellenőrizni fognak.

És juliusban lesz csontsűrűség vizsgálatom....bizom hogy ott sem lesz gond.

Egyébként amit mindenkinek csak ajánlani tudok, hogy ilyenkor erősitse magát homeopát szerekkel.Én a balesetem után azonnal arnika-t szedtem, és Symphytum-ot ami nagyon erős csontosodást elősegitő.

Közben még Calcarea Phosphorycum, magnesium phosphoricum-al is támogatom a gyógyulást.Nembeszelve a D, a komplex B vitamin amit liquid formájában a legjobb szedni, és osteo vitamin komplexumot is.

Megjegyzem a D vitamint mindenkinek kellene szednie felnott korban is.

Ja és még 1. Elkezdtem használni a Hemp olajat is ami szintén nagyon nagy segitség a csontoknak, az idegrendszernek, a görcsöknek, azasz mindenre jó hatással van.

 

Előzmény: Kotori nyaralás (51)
Kotori nyaralás Creative Commons License 2017.05.15 0 0 52

Szia! Érdeklődöm, hogy neked 6 hét után ,mikor visszamentél mit mondtak a terhelhetőségre? Köszönöm!

 

Előzmény: Corratec72 (45)
Kotori nyaralás Creative Commons License 2017.05.15 0 0 51

Szia! Érdeklődöm, hogy a 6 hét letelte után már rendesen járhatsz, vagy mit mondtak?

 

Előzmény: Edit62 (49)
Kotori nyaralás Creative Commons License 2017.05.15 0 0 50

A férjemnek 5 hete, 2017.04.08-án, egy baleset következtében lett combnyaktörése. Szerencsére jól van, fájdalmai nincsenek, gyógytornász tornáztatja. Lassan de biztosan mankózik. Május 24-én kell az orvoshoz visszamennie.Mit fog az orvos mondani , meddig kell még mankózni? Személyes tapasztalatok érdekelnének! Köszönöm!

Edit62 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 49

Sziasztok

 

Én április 16-án szenvedtem combnyaktörést 55 évesen, egy borzalmas nagy esés következtében.

Angliában élek, ahol az egészségügy sokak szerint briliáns, sokak szerint a paracetamol hazaja. Panaszkodni nem tudok, a klinikán ahol műtöttek minden rendben volt, persze nincs hasonlitási alapom hogy otthon ez hogyan történhet.

3 Csavart kaptam mert áll. nem mozdult el a törés, viszont 6 hétig nem terhelhetem a bal labam. Nincs is vagy nem is volna ezzel baj ha nem lettem volna előtte " duracellnyuszi" .

Viszont azon kivül hogy a klinikán megtanitottak mankóval járni, meg lápcsőzni azon kivül semmi mást nem mondtak, hogy mit csináljak otthon...vagyis hogy mit csinálhatok, gondolok itt valami egyszerű tornagyakorlatokra.

Nagyon nehéz.Elég sokat időzöm Magyar oldalakon hogy kicsit okosabb legyek ebben a témában.

Természetgyógyász masszázsterapeuta vagyok, igyekszem homeopátiával rásegiteni a csontosodásra, maszirozom is magam mértékkel, de ha igazán nem tudom mit hogyan az igy kicsit nehézkes.

Az itteni ugymond háziorvosi szolgáltatás egyenlő a nullával, már 2-szer hivtam őket hogy időpontot kapjak de a recepción túl még nem jutottam, mert közölték menjek oda ahol műtöttek.

Mit tehetek, milyen gyakorlatok azok amikkel segithetek magamon, vagy erősithetem magam.

 

csikkecske Creative Commons License 2017.03.16 0 0 48

Ha valakinek van tapasztalata, kérdezném, mivel jár, ha kiveszik a csavarokat? Mennyi időt vesz igénybe a gyógyulás? Jobb-e nélküle vagy maradjon? Másfél éve van bennem, fáraszt  a séta, fáj  a gyaloglás. Köszönöm, ha választ kapok.

leti0528 Creative Commons License 2017.02.10 0 1 47

Udv En januar 23- an szenvedtem combnyaktorest megis mutotek 3 csavart kaptam 34 eves vaok nalam sajnos a sok

Even keresztul tarto steroid szedese okozot csontritkulast

Nem tudom mi lenne jo most mankoval tudok kozlekedni de a gyogyulas akinek nagymerteku csontritkulasa van az milyen

Tornat vegezen hogy ne keljen ujra muteni csavarok elmozdulasa veget itthoni gyakorlatokat vegzem amit a korhazban mutatot a gyogytornasz 5 felet az agyon mast nem lehet + mankozas .

Felek hogy elmozdul a csavar mert gyenge a csontvazam.

6 Het utan kontrol Rotgen vizsg.utana mondjak meg mehetek

Gyogytornara nem mozdultak el a csavarok.

Korall Calcium es kollagenrol valaki velemeny?

csikkecske Creative Commons License 2017.02.05 0 0 46

Sziasztok! 2015 augusztusában műtöttek, de még mindig nem tudok lépcsőzni, emelkedőn/lejtőn közlekedni. A csavarok tájékán fájdalmaim vannak, olyan érzés, mintha ki akarna jönni. Meddig tarthat még a gyógyulás? (A sebész nem foglalkozik ezzel.)

Corratec72 Creative Commons License 2016.12.17 0 0 45

Sziasztok

 

Én 2015 novemberében egy kerékpárbaleset után álltam be a combnyaktöröttek társaságába. Gyors műtét és 6 hét mankózás után már görgőztem otthon. 1 év - közben 6000 km-t letekertem - után most vették ki a csavarokat. Egyébként nem mozdultak el úgyhogy tudtam mindent csinálni vele. 

Most 2 hét mankózás vár óvatos terheléssel. 

Van valakinek tapasztalata mennyi idő a csavarkivétel után a rehabilitáció? 

 

Üdv

Péter

Mutual Friend Creative Commons License 2014.09.20 0 0 44

Mi lett veled ?

Előzmény: Aliz Bognár-Soós (43)
Aliz Bognár-Soós Creative Commons License 2013.11.26 0 0 43

Sziasztok. Szerintetek normalis dolog a tores utan 6 hettel meg iszonyat fajdalmat erezni?

Előzmény: Aliz Bognár-Soós (42)
Aliz Bognár-Soós Creative Commons License 2013.11.25 0 0 42

Sziasztok. En okt.16.-an szenvedtem combnyaktorest. A problemam az, hogy az utcan meg mindig iszonyu lassan es rovid tavokat tudok megtenni. Egy mankot hasznalok. Szerintetek mikorra all be valtozas??? Gyogytornaszt 1 hete kaptam, eddig youtubes videok alapjan tornaztam. A serult labamra meg mindig nagyon nehezen terhelek. Januartol mar dolgozni szeretnek...37 eves vagyok. Valaszotokat koszonom

Előzmény: Speedfitness Centrum (41)
Speedfitness Centrum Creative Commons License 2013.08.02 0 0 41

A Speedfitness Centrumban Kocsis Orsolya gyógytornász és humánkineziológus, illetve Csuba Adrienn személyi edző várják Önöket, hogy segítséget nyújtsanak a rehabilitációban!

Legyen baleset, betegség, műtét után történő rehabilitáció vagy bármilyen egyéb ok, mi kimagasló eredményeket tudunk elérni a gyógyulásban!

Stúdiónkban az EMS (elektromos izom stimuláció) technológia, -amit a német miha bodytec gyártónak köszönhetünk-, illetve edzőink szakértelme segíti Önt a gyógyulás felé!

 

Elérhetőségünk: +36-30/974-3521

Speedfitness Centrum: 1015 Budapest, Ostrom u. 29.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!