Keresés

Részletes keresés

Vellor Creative Commons License 2019.05.27 0 0 134

Szia!

Gépeld be légy szíves, amit tudsz, nem lesz hiábavaló. Én is június végén járnék arra és érdekelne, hogy a települések közötti túraútvonalak közül melyik járható (nincs lezárva). Kb. milyen időszükséglete van átlagosan egy ilyen (két falu közötti) túrának (tudom, nyilván tömegfüggő is, de úgy kb.). És szerinted melyiket érdemes választani? Köszi!

Előzmény: cinnamon69 (132)
gemike7 Creative Commons License 2019.05.26 0 0 133

Sziasztok!

Most olvastam egy cikket hogy Cinque Terrén is belépőt kell majd fizetni ? Hallottatok erről valamit ? Jövőre vezetik be ? 

Szeretnénk jövő májusban visszatérni.

üdv

Gémi 

cinnamon69 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 132

Szia! Egy hete jottunk haza, segitek szivesen. Irj h olvasod e még a topicot, hogy ne gépeljek feleslegesen :). 

Előzmény: Hmartika68 (131)
Hmartika68 Creative Commons License 2019.05.07 0 0 131

Sziasztok!

Június végén töltünk itt néhany napot.Szeretnénk bejárni az öt kis falucskát.Olvastam itt is meg máshol is, hogy nehany rész le van zárva, nem járható.Van valakinek ebben friss információja?Megosztaná velem.Térképet érdemes előtte beszerezni vagy ott  helyben tudunk vásárolni nem csillagászati áron.

Előre is köszönök minden informaciót, tapasztalat átadást.:)

Bucci28 Creative Commons License 2018.06.30 -1 0 130

H

erikanyu Creative Commons License 2018.04.21 -1 1 129

Szia! El tudnék itt tölteni sokkal több időt is nyáron. Ha megunom a fürdőzést irány egy kis túrázás a hegyek között, és újra a tengernél találom magam. Majd ha milliomos leszek.:)  :) 

Előzmény: Cilikécske (128)
Cilikécske Creative Commons License 2018.04.18 -1 1 128

Szia! Végre én is olvashattalak:). Jó volt újra átélni, köszönöm.

Látom a két "legnagyszerűbb" túrát vállaltátok be, örülök.

A vonatjegyet a falvak között jól megdrágították, ráadásul távolságtól függetlenül. Megtehették, így is van elég látogatójuk.

A Trenitalián nem biztos hogy Ti szúrtátok el a helyfoglalást, nem mindig olyan a kupéban-kocsiban  az ülések számozott kiosztása, ahogyan az a foglaláskor látszik. Mi például odafelé külön kupéba kerültünk a gyerekeinktől, pedig igazán nem úgy foglaltuk! Na de túléltük.

Üdv. Cili

Előzmény: erikanyu (116)
erikanyu Creative Commons License 2018.04.18 -1 1 127

Jó így már értem. :) A falvak közötti jegyet ráérsz megvenni ott a helyszínen. Van automata és rendes pénztár minden állomáson. Automatát nem próbáltuk ki, pénztárnál vettük mindig a jegyet. A Pisából induló  jegyet vedd meg előre neten, azzal tudsz spórolni. Nyugodtan keress még, ha kérdésed lenne. Nekem is nagyon sokat segítettek itt indulás előtt. Igyekszem másnak visszaadni.

Előzmény: gemike7 (126)
gemike7 Creative Commons License 2018.04.17 0 0 126

Szia Erika!

Köszi a segítséget, igen Pisa-ban lesz a szállásunk, én onnan fogunk menni csillagtúra szerűen , elsőnap Pisa , második nap Firenze, harmadiknap Cinque Terre, sajnos a hajó kilőve mert egy

6 éves gyerkőccel megyünk és ő nem bírja a hajókázást. nekem tökletes a vonat. még 1 utolsó kérdésem lenne , Inkább Pisa Centrálén vegyem meg a vonatjegyet vagy pl Vernazza településen is

van rá lehetőség ? automata van ?

köszi

gemi

Előzmény: erikanyu (125)
erikanyu Creative Commons License 2018.04.17 -1 0 125

Szia!

Ami nem világos számomra. Többször ingáztok Pisa és Cinque Terre falvai között? Vagy  jól értelmezem, hogy Pisában lesz a szállás, én onnan egy napra elruccantok a Cinque Terre városkáiba? Akkor vedd meg oda, és vissza a jegyet Pisa és a kiválasztott városka között. Ha pedig már kint vagytok, akkor a helyszínen megveszed a városok közötti jegyet. Az mindenhová 4 euró, akármelyik településre mentek az 5 közül. DE mondok mást a hajójegy az valóban egy napra szól és azzal ki és be szállhattok. Lehet nektek az lenne a jobb. Nézd meg azt is osszál szorozzál és nézd meg hogyan jössz ki jobban anyagiakban. 

Előzmény: gemike7 (124)
gemike7 Creative Commons License 2018.04.17 0 1 124

Szia Erika!

Összeállt a kép !! tehát vagy meg veszem a Cinque Terre Cardot a vonatra ( arra bárhol fel és le szállhatok ) vagy meg veszem a vonat jegyet a szakaszokra! 

Megvilágosodtam!!

gémi 

Előzmény: erikanyu (121)
gemike7 Creative Commons License 2018.04.17 0 1 123

Szia Erika!

ugy vegyem meg a jegyet visszafelé hogy Vernazza-Manarola és Manarola-Pisa Centrále ? ugye jól értelmezem?

köszi

gémi

gemike7 Creative Commons License 2018.04.17 0 1 122

Szia Erika ! 

még lenne 1 kérdésem, mi Vernazza és Manarola településeket szeretnénk megnézni, köszi a linket olvasgattam már, meg a Trenitalia honlapját is . Elösször  a távolabbi települést szeretnénk megnézni, 

Pisa Centrále és Vernazza, ide meg veszem a jegyet (gondoltam retur jegyet veszek)  , leszállunk megnézzünk, majd Vernazza -Manarola táv jön.  Tehát ha Vernazzába felszállok és érvényesítem a retur jegyet 

akkor Manarolába ha visszaszállunk a vonatra azt elfogadják? nincs időkorlát ? 

Azt olvastam hogy ugy kell elképzelni mint a hop on hop off buszokat, hogy ha megveszem a jegyeket akkor bármikor le és fel szállhatok,  

Előre is köszönöm a segítséget és a gyakorlati tanácsokat.

üdv

gémi

erikanyu Creative Commons License 2018.04.16 -1 0 121

Szia!

A vonatjegyet jóval előre megvettem, úgy sokkal olcsóbb. Néztem aznap a jegy a duplája lett volna. Itt vettem: http://www.trenitalia.com/

Bankkártyával több helyen is tudtam fizetni. A helyi vonatjegy csak 1 szakaszra érvényes. Sajnos minden útra újat kellett venni, vagy veszel vonatkártyát. Ezt az oldat is nézegesd. http://cinqueterre.hu/utazas/vonattal/

Előzmény: gemike7 (120)
gemike7 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 120

Szia Erika! 

Köszi az élménybeszámolót. Mi október 19.-én megyünk Pisa, Firenze,Cinque Terre, Pisába repülünk ott lesz a szállásunk. Az lenne a kérdésem hogy a vonatjegyet te előre vetted meg ?? vagy elég ott helyszínen

megvásárolni ?? Bankkártyával tudok mindenhol fizetni ?? pl. étteremben ?? 

A vonat tényleg ugy működik hogy megveszem a jegyet ,leszállok az első kis faluban , megnézem visszaszállok és ugyanazzal a jeggyel mehetek a következő kis faluba ? 

A jegyet ugye a peronon érvényesíteni kell ? 

Visszük a 6, 5 éves kislányomat ,esetleg van ötleted gyerkőccel merre induljunk? Engem főleg Manarola és Vernazza érdekel. Szívesen fogadok étterem tippet .

üdv

Gémi 

erikanyu Creative Commons License 2018.04.14 0 0 119

Igen, sok helyen láttunk kutyusokat.

Előzmény: toma66 (118)
toma66 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 118

Sziasztok      Mi is hó végén mennénk erre a csodás helyre de van egy kis kutyánk mennyire lehet pl vonatozni vagy hajóra szállni láttátok-e kutyákat vinni a kiranduloknál?

Előzmény: bonnita (117)
bonnita Creative Commons License 2018.04.13 0 1 117

Örülök, hogy minden jól sikerült :) 

erikanyu Creative Commons License 2018.04.12 0 3 116

Sziasztok!

Megjöttem 5terréből. Ez egy álomszép hely, vagy inkább meseszép. Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, legfőképpen Cilikécskének. Tulképpen az ő útvonalát jártuk végig, kicsit lazábbra komponálva. Akkor jöjjön egy kis beszámoló, hogy hozzá is tegyek  a fórumhoz. 

Azért nem gondoltam ám ezt igazán végig, csak úgy tervezgetem, aztán összeállt az egész. Az indulás napján már izgultam rendesen. Mi van ha nem repülünk időben, mi van ha nem is jó vonatra vettem jegyet, mi van ha nincs meg  a szállásunk? Aztán mikor benyitottunk a szálloda szobájába már minden rendben volt. Azért egyet csúnyán vétettem. A vonaton odafelé háttal ültünk, de hazafelé már menetirányban ültünk. Na ez legyen a legkevesebb.

Indulás reggel fél 4-kor, jó korán kelés, de menni kell. A repcsi időben indult, nyugodt utunk volt. Milánó reggel 9 órakor.  Elsétálunk a dómig, majd vissza, mert félek, hogy lekéssük a vonatot. Vonat megvan, jegyünk rendben, ülés háttal, sebaj. A vonat tiszta, suhan, mi izgatottan nézelődünk. Ismeretlen tájakon járunk.  Aztán Genova után meglátjuk a tengert. Alagutakon keresztül utazva eljutunk Levantóba. A szállás hamar megvan, már vártak minket, a foglalással minden rendben volt, booking.(Hotel Garden)

Elindulunk felfedezni a várost. Megnézzük a partot, finom fagyit nyalogatva.  Találunk egy szép parti sétányt, bicikliút, itt sétálunk estig Monassola felé. Találunk egy jó kis pizzázót. 

Második nap reggeli (nagyon finom, még a kávé is jó), utána programok pontosítása. Hátizsák csomagolás, innivalók beszerzése. Nem tudjuk, mire vállalkozunk, de lelkesen elindulunk a tervezett túraútvonal felé. Minden nagyon jól ki van táblázva, főleg Cilikécske tanácsai alapján könnyen megtaláljuk az utat. Hosszasan ballagunk az emelkedőn, jó a kedvünk, nézzük a tengert, bírjuk a tempót. Többet kirándulnak az úton, de nincs zavaróan nagy tömeg, elférünk kényelmesen. KB. 1 órára elérjük a következő várost Monterossot. Lélegzetállító a hegyről megtekinteni a 5terrét, csodálatos. Keresünk egy talponállót és 1-1 szelet pizza elfogyasztása után lerogyunk, lefekszünk a partra. Isteni az idő, tényleg jó hogy hoztam fürdőruhát is, párom csobban is egyet a tengerben. Pihenő után, nekivágunk bejárni a falucskát. Minden magasabb pontra felmegyünk, hogy lássuk a kilátást. Nagyon aranyos városka. Átsétálunk a régi negyedbe is, az még jobban tetszik nekünk. Bemegyek minden templomba, szépek, aranyosak, kis diszkrétek. Nem találjuk az óriás szobrát, mire megfejtjük, hogy az bizony be van állványozva azért nem ismertük fel. Azért a kötelező fotó elkészül róla. Miután alaposan bejártuk a falut, vonattal megyünk tovább terveinknek megfelelően. Egy vonatjegy 4 euró, akárhány állomást is utazunk a 5terre között.  Következő városunk Vernazza. Ez  a falu is csodás. A kilátás legszebb a Doria várból.  Elfáradunk, irány a vonat, és hazazakatolunk. Otthon vacsi a már ismerős pizzázóban. Egy kis fagyival még sétálunk egyet a városban. Találok még templomot, de már zárva, és megtaláljuk a városka kempingjét is. Nagy kempingezők révén bemegyünk körülnézni. Késő este van, mire ágyba kerülünk. Még ha táncolnának a fejünk tetején akkor is el tudnánk aludni.

Harmadik nap azért már rendesen érezzük a vádlinkat, de kitartóak vagyunk. Jól bereggelizünk, utána irány a vonatállomás. A mai terv vonattal Corniglia és onnan kezdjük a túrát. A lépcsős felmenetelt nem vállaljuk be, mert tudjuk a túra még előttünk áll. Busszal felmegyünk a városközpontba. Corniglia nagyon kicsi, hamar bejárjuk. A látvány inkább a túra alatt csodálatos, ahogy vissza-visszatekintünk a városra. Akkor tűnik is elő, milyen magasan, sziklákon áll a város. Nem gondoltuk milyen emelkedőn kell felmenni a túrához a végén már a nyelvünk is lóg, de megérte. Csodás a tengerre a kilátás. Óriási kaktuszok mentén vezet utunk. Most sem vagyunk sokan, élvezhető a túrázás. Valóban átmegyünk több magánkerten is, érdekes, izgalmas a túra.  Aztán beérünk Volastrába. Már éppen jókor, mert kissé fáradunk. Megnézem a cseppnyi templomot, eszünk kekszet, iszunk majd indulás tovább. Megyünk végig a szőlősökön keresztül. A lefelé menet sem könnyű már, lábaink fáradnak, de lejutunk a végére. A városban kicsit szeles, hűvös az idő. A tésztát kabátban fogyasztjuk el a városka elején. Finom, friss tésztából készült pastát eszünk, jóféle borral. Manarola szintén egy kis ékszerdoboz. Még egy kis attrakcióban is van részünk fiatalok ugrálnak a tengerbe a magasról. Felsétálunk a temetőhöz is, tényleg nagyon szép onnan a kilátás.  Fáradva már, de nekiindulunk a vonattal Riomaggiorébe.  Megnézzük a várból a kilátást, majd lesétálunk a faluba és a tengerpartra. Innen visszavonatozunk Levantóba ahol pizza után irány a szállást, elfáradtunk valóban.

Utolsó nap már a hazaútról szól. Csepereg az eső, azért reggeli után még búcsúséta  a parton, majd irány a vonatállomás. Vonatunk picit késik, nem baj addig ücsörgünk és a szép emlékeket elevenítjük fel. Kinek mi tetszett a legjobban. Elfoglaljuk a helyünket a vonaton, immár menetiránnyal szembe. Kis idő után mindketten szundizunk. Az út nyugalmas, és pihentető. Mire Milánóba érünk eláll az eső, bár csak kis időre. Nincs kedvünk a dómhoz, inkább sétálunk a városban. A Sforza felé vesszük az irányt. Előző nap írt a Terravision, hogy nem megy a buszunk csak előbb, vagy később, így nem merünk kockáztatni a korábbi busszal megyünk ezért a Navigli kimarad. A pályaudvar közelében találunk egy szuper önkiszolgáló éttermet isteni tésztát és tiramisut eszünk. Innen már tényleg csak a reptér, és irány haza. A repcsi időben indult, hazaértünk hajnali 1 órára. Nagyon szép út volt. Bár a túrák nem voltak könnyűek, anélkül nem lett volna teljes a kirándulásunk. A kilátás sokszor fantasztikus volt az utakról.

Ildoszka Creative Commons License 2018.03.27 0 0 115

Sziasztok! Ment már valaki Lericiből hajóval?

aszofi Creative Commons License 2017.03.03 0 0 114

Én 4-nek látom...rosszul látom?

Előzmény: juhlaci (109)
aszofi Creative Commons License 2017.03.03 0 0 113

Mikor indultok? Mi április végén. Remélem lesz részletes beszámoló, ha megjöttetek! :-)

Előzmény: nyagyzoli (110)
aszofi Creative Commons License 2017.03.03 0 0 112

Ezek fizetős utak?

Előzmény: Laci_BP (101)
aszofi Creative Commons License 2017.03.03 0 0 111

Szuper beszámoló! Köszönet érte a mostanában arra felé készülők nevében is :)

Előzmény: roobrt (79)
nyagyzoli Creative Commons License 2017.02.21 0 0 110

Köszönöm...Most már nagyjából minden infóm megvan.Már nagyon mennék...

Előzmény: juhlaci (109)
juhlaci Creative Commons License 2017.02.20 0 0 109
Előzmény: nyagyzoli (108)
nyagyzoli Creative Commons License 2017.02.20 0 0 108

A vonat egyébként milyen áron van,pl:La spezia-Monterosso?

bbmagdi Creative Commons License 2017.02.16 0 0 107

Leginkább vonat. De voltunk hajóval is, még korábban végig is jártuk az ösvényt. Buszt akkor használtunk amikor a magasabban lévő ösvényeket akartuk elérni, felfelé busszal mentünk gyalog ereszkedtünk le. Riomaggioréban és Manarolában is szálltunk már meg. Imádom! :)

Előzmény: nyagyzoli (96)
nyagyzoli Creative Commons License 2017.02.15 0 0 106

Húú..Nagyon aranyosak vagytok hogy megosztjátok velem az infókat.Minden segítség jól jön hogy azt a pár napot fullosan éljük meg...

Cilikécske Creative Commons License 2017.02.14 0 0 105

Szia. Ha érdekel, mi tavaly húsvétkor töltöttünk el itt pár napot, a "Minden, ami Olaszország.. " topikban írtam a túráinkról bővebben.

Előzmény: nyagyzoli (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!