Tisztel Fórum tagok!
OTP tartozásomat az OTP Faktoring megkapta, majd továbbadta az Alpha Financial Servicesnek, akivel részletfizetésben állapodtam meg, immár 16 hónapja fizetem rendszeresen csekken a tartozást, minden probléma nélkül.
Időközben egy másik OTP tartozásom letelt, amit a fizetésemből vontak, Fodor Tamás végrehajtó által. Ebben az ügyben jelentős túlfizetésem keletkezett 104 ezer forint, amit Fodor Tamás szerint azért nem kapok vissza mert az első ügy végrehajtási díjaiba könyvelik el az összeget, ami szerintük 120 ezer forint. Egyetlen kérdésem lenne, ha megállapodtam az Alpha Financiallal (amely megállapodási szerződésében az előzményekben Fodor Tamás egyébként említésre sem kerül, csak az OTP->OTP Faktoring->Alpha Financial folyamat) akkor a végrehajtó jogosan követeli-e tőlem az összeget, ha gyakorlatilag semmit nem tesz, mert nála szüneteltetve van az ügy a részletfizetés miatt. Köszönettel, KPeter
SOS! Segítségre van szükségem, mégpedig a lehető legrövidebb időn belül. 2005-ben bedőlt ingatlanos hitelről van szó. Akkor a létező összes számla ellen incassót bocsájtott ki a vh. Azt követően a bért folyamatosan terheli, mind a mai napig.
Utolsó végrehajtási cselekmény 2009-ben történt (meghiúsult árverés), ezt 2018-ban érkezett megkeresés, hogy új értéken,nevezetesen 5 millió Ft értében határozták meg az ingatlan értékét. Elkövettem a hibát, hogy nem fellebbeztem meg.
Azóta kiírták az árverést, én végrehajtási kifogást nyújtottam be, alacsony érték, ill elévülés tárgyában. Az árverést lefolytatták, a végrehajtást kérő vette meg.
A kifogásra min ez idáig érdembeli válasz a bíróságról nem érkezett.
Van valami lehetőség, hogy az árverés ne emelkedjen jogerőre? Van esély arra, hogy a bíróság számomra kedvező határozatot hoz?
Ezt még kiegészíteném: ha a főkövetelést a hitelező jogutódjának teljesen kifizeted, a cég pedig jelzi a végrehajtónak, hogy megszűnt a követelése, attól még a végrehajtó folytathatja a végrehajtást a költségek tekintetében.
Ezért javaslom, hogy egyezz meg a végrehajtóval is, nála is lehet részletekben fizetni, ő is engedélyezhet ilyesmit, ha jól emlékszem, max. 6 hónapra.
Ha két végrehajtási ügy indult, a végrehajtó nagy valószínűséggel azonos személy (az adós lakhelye szerint osztják a végrehajtási ügyeket), de ez attól még két külön ügy.
Ha az első ügy is végrehajtásra került anno, még mielőtt megállapodtál a hitelezővel (illetve a faktoring céggel, mindegy), akkor a végrehajtónak jogosan jár a végrehajtási munkadíj, költség.
Ennek összege egyébként rajta van a végrehajtási lapon, amit nyilván megkaptál, amikor indult a végrehajtás.
Ha jól értem, te a főkövetelés kérdésében kötöttél megállapodást a hitelező jogutódjával, holott egy végrehajtási eljárásban nemcsak a főkövetelés összegét, hanem az összes költséget ki kell fizetni, csak akkor zárja le a végrehajtó az ügyet.