A címlapról 1 képet ha lehet. Létezik 2. kiadás térképpel, de a címlapon csak "83. képpel" szerepel. Az 1.kiadásnál a címlapon "83 képpel és 1 térképpel" szerepel. Akármelyik is, a vastag aranyozású kötést még nem láttam helyes címmel.
A könyv témája alapján a helyes címváltozat an -N nélküli cím.
(A könyv ugyebár arról szól, amúgy igen olvasmányosan, hogy elindulnak Budapestről, Észak-Afrikán, Egyiptomon, Felső Egyiptomon át Szudánba. Úgyhogy nem Szudánban autóznak.)
Lássunk egy kicsit szokatlan hirdetést itt a fórumon...
Eladó a lenti két kötet - ismerős lehet - de kevesek által látott :)
Feltehetném licitre az antikvarium.hu-ra v. a Darabanthra - aztán nézhetem, ahogy a legtöbbet ajánlót még lenyúlják +15-25% jutalékra is.... - de valahogy nem csípem a már általánossá vált pofátlan lehúzásokat.....
...ha valaki kifizetné a jutalékot is inkább fizesse ki árban nekem :)))
Az induló ár 500 ezer Ft.... Lássuk az évek óta hiányolt és elvétve felbukkanó, de sokak szerint ennyit simán megérő kötetre milyen ajánlatokat kapok.... Az ajánlatokat kizárólag az anisse@verslista.hucímre várnám február 29 csütörtök délig.
(a kötetek Pesten akár már pénteken-szombaton is átvehetők személyesen - fizetés után....)
Megválnék néhány dupla kötetemtől (csere is érdekel). Érdeklődni e-mailen tudtok, a címem publikus. A képek itt a méret korlát miatt nem túl jó minőségűek, mailen szívesen küldök továbbiakat, illetve a kiadások pontos meghatározását.
Nagybecskereken született 1901. április 9-én. Édesanyja: Tolveth Anna, édesapja: n.a. 1920. augusztus 20-án avatták hadnaggyá. Az észak-erdélyi bevonulás alatt a budapesti 101. légvédelmi tüzérosztálynál teljesített szolgálatot, 1939. május 1-jétől őrnagyi rendfokozatban. 1941. május 1-jén alezredessé léptették elő és a budapesti Térképészeti Intézethez vezényelték, amelynél beosztott tisztként október 1-jéig tevékenykedett. Ezt követően a 3. hadsereg-parancsnokságnál Pécsett, majd 1941. november 1-jétől Budapesten szolgált. 1942. november 1-jétől a HM 35. osztályának volt beosztott tisztje, november 15-től pedig parancsnoka. 1943. május 1-jén ezredessé léptették elő és még ebben az esztendőben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. Tisztségét 1944. november 20-ig töltötte be, amikor az I. hadtest létszámfeletti állományába került, majd november 25-től a hadműveleti területen lévő 29. határvadászezred parancsnokságával bízták meg. Ebben a beosztásban 1945. február 10-ig szolgált, amikor kinevezték a 27. gyaloghadosztály gyalogsági, 12-től pedig a 70. gyalogezred parancsnokává. (Egyes források szerint gyalogsági parancsnokként már 1944 novemberétől a 27. gyaloghadosztálynál szolgált.)
Sziasztok! Ilyen könyvet làttatok màr? Először azt hittem, hogy bemutató példàny, de csak az Almàsy könyv van benne térképpel, mindennel együtt. A borító kopott, de a test jól tart, nem utólagos cserének tűnik (főleg az előzéklap és a lapok állapota miatt).
Az ilyen megjelenésű és a sima lila félvászonból (pl.3899-es bejegyzés) úgy tudtam, csak a második kiadás ismert a Hedin könyvből, amelyikben van portré, de nincs térkép. A képes Pekingtől Moszkváig első kiadás, abban kell lennie térképnek. Viszont ebben a félvászon kiadásban is van térkép és ez meglepett. Úgyhogy most keresem, hátha valakinek van egy ugyanilyen példánya portréval, térképpel :)
A könyvek: A nap rabszolgái I-II.; Ázsiai titkok, ázsiai emberek; Kínai rejtelmek és Pekingtől Moszkváig.
Mai fogás, ebből a kiadásból egyszerre nem is láttam még ennyit :)
Kérdésem a következő lenne: a Pekingtől Moszkváig tudtommal térkép nélküli kiadás, ebben viszont van térkép. Akinek van hasonló példánya, tudná ellenőrizni, hátha…?!