Felvételizik valakinek a gyereke hatosztályosban januárban?
Ahol az enyém fogja írni a felvételit, ott tartanak matek felkészítőt, annyira rosszak voltak a tavalyi eredmények. A legtöbb elért pont 28 volt az 50-ből. Gondolom, attól tartanak, odaböffent egyet az oktatási államtitkár egy pontszámot, hogy amelyik gyerek azt nem érte el, nem vehetik fel a suliba.
Ja, mondanom se kell, ez nem egy elit környék, vidék, leszakadó régió.
A matek felvételi feladatsor utolsó példáját néztem meg. Szerintem nagy előny lett volna, ha olyan ember fogalmazta volna meg, aki legalább középfokon beszél magyarul. Maga a feladat matek szempontból egyszerű, de a nyakatekert és összefüggéstelen megfogalmazás tökéletesen összezavar nem csak egy 12 éves gyereket, de egy felnőttet is.
A baglyoknak üzenem, hogy a http://felvizs.ga jelenlegi szerverszolgáltatója éjjel 2 és 3 óra között szünetelteti a hozzáférést (a költségkímélés – ingyenes hosting – sajnos kompromisszumokkal jár). Egyéb időszakokban rendes üzemmenet zajlik.
Szia! A Treforttal kapcsolatban továbbra is kedvezőek a tapasztalataink, a gyermekem jól érzi ott magát, pedig elég kényelmes típus, de itt a társai hozzáállása is ösztönzi őt arra, hogy szorgalmasabb legyen. A gyerekek zömének van valami komoly érdeklődési területe, ami leköti (irodalom, zene, reáliák, sport stb.), egy kicsit talán elvarázsoltabbak, mint az emberek többsége.
Javaslom, hogy látogasd meg a hoxa felvételis fórumát, ott mindig akadnak szülőtársak, akik válaszolnak a kérdésekre:
A felvételi esélyekkel kapcsolatban pedig érdemes tanulmányozni az iskolák ponthatárait, pontszámítási metódusait és az írásbeli vizsgaeredményeket is magába foglaló gyűjteményt:
Néhényotoknak akartam privit írni Treforttal, Eötvös sulival kapcsolatban, de nem találom hogy hogy lehetne. Rákattintottam a felhasználónévre, de csak egy valakinek volt megadva az emailcíme, a többieknek mind nem publikus volt kiírva. Ez azt jelenti hogy nekik nem lehet privát üzenetet írni, vagy man más módja ennek? Előre is köszi a segítséget, nem vagyok nagy fórumozó! üdv
Szia Morning Coffee! Téged is kérdeznéélek hogy milyen így a Trefort már hoyg jhobban ismeritek. A mostani ofők Jakabné Tóth Tímea, Gregorics Ádám és Kutrovácz László. Ismeritek őket?
Mi is gondolkozunk az Eötvösön, meg a Treforton és Bethlenen. Hogy bővültek a tapasztalataid az Eötvöstől? Nagyon érdekelne. Mi egy gyerekközpontú sulit keresünk, ahol a gyerek lehet önmaga, ahol ehhez segítik hozzá, értelmes tanárok és gyerekek vannak és jó osztályközösség.
Mit tudnál mondani most a suliról másél év távlatából? Nekünk is képben van a suli, bár a fiam egy erősebb 8 osztályosba jár, ahol viszunt nem tetszik a hangulat.
Szakkörök még mindig nincsenek? Nekem azt mondták h csak orosz van, meg persze színjátszó meg a kórus, amik viszont nagyon jók.
Sziasztok! Országos adatbázissá bővült a középiskolai felvételi táblázat, amely egyénre szabott pontszámítást is végez, és összesen immár 122 iskola felvételi adatai találhatók benne – ebből 64 vidéki. Ha a jelenlegi (a lenti hivatkozással elérhető) nyilvántartásban lévő sulikon kívül tudtok még olyanról, amely egy térség meghatározó intézménye, és a jelentkezőknek megmérettetéssel kell számolniuk, hogy felvételt nyerhessenek oda, akkor legyetek szívesek, osszátok meg velünk, mert később már nehezebb lesz felkutatni a most még elérhető felvételi információkat. A jövőre felvételizőknek fontos lehet a segítségetek.
A "Település(rész)" és a "Korosztály" beállítása után ellenőrizhető, hogy egy adott iskola megtalálható-e az adatbázisban.
Az újonnan felvett intézményeknek (köztük 12 új budapesti iskolának) még csak a központi nyilvántartásból nyert adatai kerültek rögzítésre, a pontszámok és a pontszámítási módok bevitele a közeljövőben történik meg.
A Trefort "Középiskolára éretten" előkészítő kezdési idejére kétféle információnk van. Tud valaki segíteni: elkezdődött ezen a héten, vagy a jövő héten lesznek az első órák?
Engem meg a Szilágyi érdekelne, a 8 osztályos képzés, ha jár valakinek oda gyereke, illetve info a szóbeliről és a lehetséges felvételi ponmthatár, vagy mennyi volt tavaly. Köszi
Nincs véletlenül valakinek információja negyedikesek (8 évfolyamos gimibe) felvételi eredményeiről? Megnéztem pár suli oldalát, de egyik se tett ki listát.
a Budapesti II. Rákóczi Ferenc gimnázium 7 évfolyamos tehetséggondozó programjáról van valakinek gyakorlati tapasztalata? Milyenek a tanárok, a diákok, milyen erős, stb?
Engem konkrét tapasztalat érdekelne a Kosztolányiról, ha valakinek jár oda gyereke. Emellett az is érdeklen, hogy a Szilágyiba hány pontos irásbelivel érdemes egyáltalán próbálkozni?
Előre is köszönöm, nem vagyok túl tapasztalt és minden felkészülés ellenére nem sikerült jól az irásbeli.
Fiam oda jár szeptember óta. Közepesen erős helynek tűnik, bár reál oldalról a korábbi évek kompetencia teszt eredményei alapján jobbra számítottam (a matekra gondolok, ami szép fejlődést mutatott 5 évre tekintve, és erős bp-i gimnáziumi szintet hoz), a hangulat viszont szuper. Az évfolyam felelős mindent megtesz, hogy összehozza a társaságot (mind a két osztályt), rendszeresek a közös programok, korcsolyázás, lézerharc, szabaduló szoba. A tanárok nem veszik lazán, a számonkérés a gimnáziumi hozzáállást idézi (elég sok dolgozat, felelés), de tehetséggondozásban annyira nem tűnik jónak. A nyelvoktatásról nincs annyira jó tapasztalatunk, mert 6 év német tanulás után az emelt német nem jött össze (a többség angolos). Aki versenyekre akar menni, annak nem fogják a kezét, utána kell járni. Támogatják, de nem "lökdösik" a gyereket ilyen irányba.
A gyerek egy pest megyei suliból ment, ahol végig kitűnő volt (+ junior nyelvvizsga 6. végén), itt most vegyes a kép, néhány négyese is lett, pedig most sem tanul keveset. Az évfolyamán a kb 62 gyerekből 4-5 kitűnő lehet, mindkét osztály osztályátlaga olyan 4,3-4,4 között van.
Amire panaszkodik: egyik-másik órán lehetne nagyobb rend, hogy jobban lehessen figyelni (a rendetlenkedő diákok figyelmeztetési rendszere elég érdekes: az évfolyam felelős sokféle "soft" eszközt, fogalmazások íratását és hasonlókat, alkalmaz, ami nekem szimpatikus), de ez alakulni fog (sőt, már fél év alatt is alakult, javult), ahogy összerázódik a társaság. Akad egy-két szakkör, pl. informatika, de nem valami sok. Szóval vegyes a kép, de az látszik, hogy kézben van tartva a suli, a hangulat nagyon jó, és az egész olyan nyugodt, rendezett, sem verekedésről, sem nagy zrikálásokról, vagy bandázásról nem lehet hallani, és ami nekem fontos, a gyerek fél év alatt teljesen kinyílt, magára talált, önbizalma lett.