Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.25 0 0 3

Sziasztok ! 

Előfordult már valakinél, hogy a garatmandula műtét után másfél hónappal még mindig nem érzett rendesen ízeket ? Nekem május 16-án volt a műtétem, és még mindig nem érzek ízeket, vagyis bármit megeszek szinte mindennek keserű útóízét érzek. Visszamentem a dokihoz aki műtött, jelen panaszokkal ..... megvizsgált, és azt mondta semmi kóros elváltozást nem lát, legyek türelemmel és idővel visszatér az ízérzékelésem. 

Kérlek írjatok ha valakinek vannak hasonló tünetei, és hogy egyáltalán hova lehet tovább menni a fül-orr-gégészeten kívül, ha nem javul ! 

Üdv.: 

Jucus 

SanyaX Creative Commons License 2007.12.18 0 0 2
Kiscement, régóta (3 nap) akarok veled beszélni. Lehet, hogy tudok egy kicsit segíteni neked, a "Fájó orr" topicba írtam neked. Meg pár egyéb topicban próbáltam üzenni neked.
Előzmény: kiscement (1)
kiscement Creative Commons License 2007.10.19 0 0 1

Azért kerültem f-o-g-re, mert az orromnak volt egy bacis megbetegedése, amit baromi nehéz volt kiirtani. Felmerült persze, hogy összefügghet a kettő, volt, aki ezt is mondta, de volt olyan szakember is, aki szerint meg nincs köze a kettőnek egymáshoz, mert a t.m.-t többnyire streptococcus betegíti meg, az orromban meg staphylococcus volt.

 

Allergiával már így sem állok túl jól, mi lesz velem, ha kiveszik a mandulámat? Egész évben folyamatosan náthás leszek, augusztus-szeptemberben pedig nem csak k.szar lesz, hanem egyenesen meg fogok fulladni?

Előzmény: Hattori Hanzo69 (0)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2007.10.19 0 0 0

Már k0rábban is lehetett hallani róla, hogy t.m. műtét után gyakrabban jelentkeznek légúti allergiás tünetek. Ezt még tud. fórumon nem hallottam megerősíteni (lehet, hogy csak én maradtam le erről...), de nálam is így történt !

Ennek ellenére mégsem beszélnélek le a mandulakivételről, mert valószínűleg nem ok nélkül javasolja több szakorvos is. Általában minden orvosi beavatkozásnak van kockázata, sőt hátránya is, de lehet, hogy a mérleg másik serpenyőjében esetleg még komolyabb dolgok szerepelnek. Ha a mandulád gócot jelent, akkor bőrtünetek, hajhullás, távolabbi szervek megbetegedése(i), stb. is előjöhetnek később.

Kérdés, hogy ha nem voltak panaszaid, tüneteid, akkor hogyan kerültél több F.O.G-észhez is ???

Régebben egy bizonyos baktérium ellenanyag titer (mennyiség) alapján döntöttek - többek között - a tonsillectomiáról; De úgy tudom ma már nem ez az elsődleges szempont.

Előzmény: kiscement (-)
kiscement Creative Commons License 2007.10.19 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Torokmandula-műtétet javasolt nekem több fül-orr-gégész is. Egy kicsit szkeptikus vagyok. Tüszős mandulagyulladásom nem szokott lenni (vagy ha van is, nem okoz lázat, illetve nem tudom egy sima torokgyuszitól megkülönböztetni), csupán idült gyulladás van állítólag. De különösebb panaszokat nem okoz.

Viszont pollenallergiám van, és attól félek, hogy ha kiveszik a mandulámat, ez rosszabbodni fog.

Vannak köztetek olyanok, akik pollenallergiásak, és kivették a torokmanduláikat? Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy a műtét után fokozódtak-e az allergiás panaszok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!