Keresés

Részletes keresés

Ferenc74 Creative Commons License 2020.01.04 0 0 37

Akkor énnálam volt olyan is mikor 8 éves voltam voltam és egy őszi hétvégén anyum tesómmal elmentek szüretelni az egyik falubeli ismerősünknek a hegyre, és én nem mehettem mert meg voltam fázva, és otthonhagytak engem apámmal. Mielőtt elindultak volna otthonról szüretelni akkor nekem előtte való nap nem is mondták hogy fognak menni szüretelni.

Ferenc74 Creative Commons License 2020.01.04 0 0 36

Akkor olyan is létezik ha az anyuka szabadságon van nyáron és a gyereket előszőr elviszi óvodába és utána meg elmegy a strandra??

bonsaifacska Creative Commons License 2018.05.11 0 0 35

Ahogy látom itt a téma inkább az utazás kérdése volt. De nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem az uticél megválasztása is fejtörést okoz, mert egy kicsi gyerkőccel sok kritériumnak meg kell, hogy feleljen. Ugye legyen elég látnivaló és kikapcsolódási lehetőség, legyen jó a konyha, hogy ne legyen szenvedés az evés és az sem árt, ha a személyzet bírja a gyűrődést. Szerencsére ma már nem nehéz véleményeket gyűjteni egy szállásról. Mi legutóbb itt jártunk a családdal, és m is pont olyan jó véleménnyel vagyunk róluk, mint amilyen véleményeket olvastunk. Remélem másnak is segítek a nyaralás tervezésben.

Juszuf_FAN Creative Commons License 2009.06.18 0 0 33

Kedves Kisgyermekes Családok!

Egy őszi programra szeretnénk felhívni a figyelmeteket, amellyel kapcsolatban egyelőre előzetes igényfelmérést végzünk.

Már eddig is több alkalommal szerveztünk Ringató hetet az alsópáhoki Kolping Hotelben, 2009 őszén pedig megszerveznénk a "Ringató-Kolping napokat". A három vagy négy napos rendezvény keretében természetesen lennének Ringató foglalkozások, emellett kiváló szakembereket hívnánk meg előadásokat tartani, továbbá a program során gyermekorvosokkal, gyermekpszichológussal, védőnővel és további vendégekkel való kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílna.

A részleteket a http://www.ringato.hu honlapon tudjátok megtekinteni!

vhala Creative Commons License 2002.06.09 0 0 29
Kedves Eribari!
Szerencsésen megérkeztünk tegnap este. Hát ezt tényleg nem lehet előre tervezni. Odafelé éjjel 2-kor indultunk és a fiam szinte egész úton ébren volt,nagyon szenvedett és kb. 30szor kérdezte meg, hogy mikor érünk már oda. Visszafelé nem volt vele gond, mintha megszokta volna, hogy egésznap autózunk. De végülis nem volt vészes, és egész úton be volt kötve. Ott ez valahogy nem is volt kérdéses, látva azokat az utakat.
Inkább ott volt vele sok gond, nagyon szófogadatlan volt, hol elindult egyedül a tengerbe befelé, hol meg majdnem elvesztettük a sétálóutcán. Voltak gyerekek, akik olyan jól elvoltak a parton, a mi fiúnk csak nagyon rövid ideig. Lehet, hogy mi vagyunk a hibásak, keveset hagyjuk magára, de nekem mindig lelkifurdalást okoz, ha nem foglalkozok vele.
Pedig a tengerpart gyönyörű volt, minden adott volt a kikapcsolódáshoz.
Kriszta
Előzmény: Eribari (28)
Eribari Creative Commons License 2002.05.31 0 0 28
Sziasztok!

Vhala, örülök, hogy sikerült megúszni a bárányhimlőt! :) Biztos nagyon jól fogjátok magatokat érezni.
Autós utazással nekünk is voltak problémáink, volt, hogy rögtön elaludt, (autósülésben) ahogy elindultunk (ekkor kb. 1,5 éves volt) de olyan is volt, hogy végig üvöltötte az utat a fáradtságtól... :( Szóval szerintem nem igazán lehet ezt így betervezni...
Mi télen vonattal utaztunk (éjjel) az akkor majd' 3 évessel - és naivan azt hittük, majd jól elalszik nekünk... Ehhez képest remek beszélgetőpartnerre talált, aki elszórakoztatta (azaz nem hagyta aludni!!!) :( Ahogy leszállt a kedves utas (kb. éjjel f.2-kor!!) rögtön elaludt, csak sajnos utána max. fél órát mentünk még..
Hazafelé is vonatoztunk, akkor meg napközben, (hajnaltól!) de talán még rosszabb volt a helyzet.. És aug. elején újra megyünk...

Eribari
az örök optimista
(háthaidénjobblesz)

vhala Creative Commons License 2002.05.30 0 0 27
Nekem is ugyanilyen kellemes tapasztalataim vannak. Sőt olyan is volt, hogy a húgommal ketten feküdtünk hátul. Nem tudom elképzelni, hogy férhettünk el. És soha semmi baj nem történt.
Köszönöm a gyors válasz, megpróbáljuk.
genetta Creative Commons License 2002.05.30 0 0 26
Nekem is gyerekkori élmény a hátsó ülésen való hancúrozás-alvás... Csak persze akkor egész mások voltak a viszonyok (kevesebb autó, jóval kisebb sebesség, és persze más hozzááállás).
Mi tavaly 8 hónapos gyerekkel autóztunk Franciaországba télen, meglehetős rémálom volt egyébként. Na mindegy, a lényeg, hogy szegény kis pocok nem akart aludni, pedig direkt az ő kedvéért indultunk este:-( Hajnalig virrasztott és néha nyafogott, hajnali 5 körülre elege lett és elkezdett zokogni, ekkor hátraültem, az ölembe vettem és azonnal elaludt, mintegy két órát így autóztunk (közben magamban imádkoztam, hogy csak ne most legyen balesetünk, nem lett:-)
Szóval, tényleg nehéz órákon át beszíjazva... Viszont ha ne adj isten történik valami.... Nem tudom. Ha nagyon rosszul bírja, én azt hiszem, kivenném....
Előzmény: vhala (24)
Agallis Creative Commons License 2002.05.30 0 0 25
Engem a szüleim rengeteget altattak így éjjelente utazás alatt. Igaz ez még a 70-es évek második felében volt, nem kellett a gyerekülés. A mamám kispárnát rakott a fejem alá, pokróc volt a takaróm és IMÁDTAM így aludni. Az első ülések háttámlája mögött mindig gondosan telepakolták az összes helyet,nehogy leessek. A kalaptartón sem volt semmi, nehogy fékezéskor rámessen vmi. Ők elöl ültek, én meg egyedül hátul. Kb. 3 éves koromtól mentünk így, (addig nem kaptam útlevelet állam bácsitól, nehogy disszidáljon a család.)

Agallis

Előzmény: vhala (24)
vhala Creative Commons License 2002.05.30 0 0 24
Kedves Eribari!
Úgy tűnik jól döntöttünk, hogy kivettük a fiúnkat az Oviból, mert nem lett bárányhimlős,pedig azóta láncszerűen, szinte minden gyereken végigment. Holnap éjszaka indulunk, már csak azon izgulunk, hogy fogja-e bírni a 800km-es utat. Elvileg egész idő alatt be kéne kötni a gyermekülésbe, ami nagyon biztonságosnak tűnik, de gyakorlatban meg fog őrűlni benne. Olyan jó lenne, ha éjszaka aludhatna a hátsó ülésen, de azt mondják ez felelőtlenség.
Ha valakinek van ötlete, véleménye erről, előre is köszönöm.
Kriszta
vhala Creative Commons License 2002.05.18 0 0 23
Kedves Eribari!
Megnéztem a Meseszálló honlapját és tényleg nagyon klassz lehet. A picúr biztos nagyon jól fogja érezni magát és ez azt jelenti, hogy Ti is.
Kellemes nyaralást!
Kriszta
Eribari Creative Commons License 2002.05.16 0 0 22
Szia Vhala!

Mi idén kétszer megyünk nyaralni! :) Első alkalommal a pocok kedvéért Bőszénfára a Meseszállóba (lentebb találsz róla infót) 4 napra, majd augusztus elején Kolozsvárra rokonokhoz kb. 10 napra pihenni... :)

Eribari

vhala Creative Commons License 2002.05.15 0 0 21
Szia Eribari!
Gyermekem remekül érzi magát a Nagyiéknál, csak egy kicsit hiányzunk neki. Közben a hétvégére egy kisfiú, azóta még két gyermek lett a csoportban bárányhimlős. Ha még egy hétig semmi, akkor remélhetjük, hogy megúsztuk. Ha lesz fejlemény, megírom neked.
Ti mikor mentek nyaralni és merrefelé? Ha van kedved írjál.
Kriszta
Eribari Creative Commons License 2002.05.08 0 0 20
:) Nem baj, jobb kétszer, mint egyszer sem.
Örülök, hogy úgy döntöttetek végül, hogy mégsem mondod vissza a régen várt nyaralást! :)

Eribari

vhala Creative Commons License 2002.05.08 0 0 19
Ez hogy lehet, az előbb néztem, és nem láttam a tegnapi válaszomat?!
vhala Creative Commons License 2002.05.08 0 0 18
Kedves Eribari!
Köszönöm gyors válaszodat, végülis kivettem az oviból a kisfiamat, leutaztak a Nagyszülőkhöz vidékre. Ha azt szeretném, hogy mindenképp velünk jöjjön, ez az egyetlen megoldás. Ha már lappang benne, még talán kiheveri indulásig, de a lényeg, hogy mostmár ne fertőzzék meg. Most a jövő hét végéig marad, addig kiderül, hogy lesz-e újabb megbetegedés. Utána majd kitaláljuk, mi legyen a maradék két hétben. Mégegyszer köszi, hogy a segítségemre siettél.
Kriszta
vhala Creative Commons License 2002.05.07 0 0 17
Kedves Eribari!
Köszönöm szépen a tanácsokat.Közben úgy határoztam, hogy egyenlőre a Nagyszülőknél lesz vidéken a kisfiam, hogyha már megkapta, még talán kiheveri a nyaralásig. Az a fontos, hogy a következő napokban ne kapja el. Még ha pólóban is lesz, akkor is velünk jöhet.
Hát remélem jól döntöttem, a következő 10 napban majd meglátjuk lesz-e újabb megbetegedés a csoportban.
Eribari Creative Commons License 2002.05.07 0 0 16
Szia!

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nálunk tavaly nyáron volt a bölcsiben bárányhimlő. Természetesen a fiam is elkapta (nem akarlak elkeseríteni, de ha 1 hete lett bárányhimlős a csoporttárs, akkor nagy esély van rá, hogy már lappang a Te csemetédben is!), természetesen a legrosszabbkor - költözés előtt. Kb. 1-1,5 hét alatt zajlott le nála az egész. Napra addig nem mehet, amig az utolsó pötty is le nem száradt róla (az pedig nem tart fél évig!). Szerintem még várj azzal a lemondással (lehet, hogy mire hazamész már pöttyös a csemete), hiszen addigra akár túl is lehet az egészen! Nem tudom mennyire napos helyre mentek, de max. ráadsz a gyerkőcre egy vékony fehér polot ha még vannak le nem száradt pöttyök... :)

Eribari

vhala Creative Commons License 2002.05.07 0 0 15
Kedves Szülőtársak!
Tanácsért fordulok hozzátok, kérlek segítsetek!
3 és fél hét múlva indulnánk nyaralni Horvátországba, erre az ovis csoportunkban kb 1 hete bárányhimlős lett az egyik gyerek. Tudom, hogy lehet, hogy nem kapja el a kisfiam, de ha mégis...Az utunk be van fizetve, elég sokat buknánk rajta(kb.30ezret)Az is eszembe jutott, hogy ha most elkapná, akkor még túlesik rajta, de a doktornő megnyugtatott, hogy kb. fél évig nem érheti nap utána. Ez tényleg így van? Vagy vegyem ki az oviból, hogy később ne kapja meg? Szörnyű lenne itthon hagyni betegen a nagyszülőknél!
Ha van bárányhimlős tapasztalat, légyszí osszátok meg velem! Ti mit tennétek a helyemben? Hozzáteszem, erre a nyaralásra várunk(a gyerek is)már két éve.
MANYÓ Creative Commons License 2002.03.25 0 0 14
Szia Eribari!

Megnéztem Gabó honlapját, tényleg nagyon jó, csak ahogy Te is írtad, bizony vannak húzós árak.
Viszont ah a jobban belegondolunk, akkor nemhiába kérnek el ezekért a szállásokért ennyit! Én úgy vagyok vele, hogy inkább kifizetek egy picivel többet, csak jól érezzem magam, ne undorodjak bemenni a WC-be, vagy ne kelljen egy órán keresztül sikálni a kádat, mielőtt a gyerekemet megfürdetem benne.

No, csak ennyit akartam! Ja! Az a Meseszálló engem is nagyon érdekel. Biztos szuper lehet!

Sziasztok!

Manyó

Előzmény: Eribari (13)
Eribari Creative Commons License 2002.03.25 0 0 13
Sziasztok!

Primera, hát az az igazság, hogy télleg nem valami olcsó (annyiban változtak a honlapon lévő árak, hogy rászámolnak még +12% ÁFÁ-t) Így egy főre (felnőtt) 7400 Ft teljes ellátással (bár az én számításom szerint azért ezt felkerekítették). Gyereknek ha a honlapon lévő árhoz számolom hozzá az ÁFÁ-t akkor kb. 2900 Ft (a pasas telefonon azt mondta, hogy a felnőtt ár fele, ami ugye így 3700 Ft - nem mindegy!). De ha a honlapra hivatkozol akkor van 5% kedvezmény a szállásból... Nos, én azért döntöttem emellett, mert bár nem olcsó, de:
- ahogy máshol az árakat nézegettem egy szoba kb. 12-14e Ft/éj-től (csillagos égig) és ebben nincs benne csak a szállás;
- nem sok helyen ajánlják fel, hogy kocsival kimennek eléd a vonathoz (nekünk az is nagy dolog, hogy pl. nem kell háromszor átszállni);
- nem mondta, hogy ha utazási csekkel fizetünk akkor X %-kal drágább;
- úgy néz ki "minden a gyerek körül forog", nem egy pótágyas megoldás ahol esetleg a szállodában lévő vendégek ferde szemmel néznének ránk, mert hangoskodik a gyerek, ráadásul biztos lesz gyerektársasága.

Szia Manyó!

Igen ki lehet fogni akciósan jó dolgokat, csak sajna ezek általában nem pont akkor vannak amikor mi el tudunk menni szabira... :( de azért fel a fejjel, mert hátha másnak pont az az időpont a jó! :)
Nézd meg Gabó honlapját tényleg nagyon jó, össze vannak foglalva az ugymond gyerekbarát szálláshelyek (bár némegyik elég húzós..)

Eribari

Előzmény: primera (11)
MANYÓ Creative Commons License 2002.03.22 0 0 12
Sziasztok!

Engem is nagyon érdekelnek a bababarát szállodák, illetve panziók. Kisfiam nyáron lesz 2 éves, és mindenképpen szeretnék valahová elmenni nyaralni.

Ha nem haragszotok én is ajánlanék egy helyet. Tavaly nászuton voltunk Egerben, és a Panoráma Panzióban volt a szállásunk. Szuper jó hely! Végülis az egész panzió barokkos stílusban van felszerelve, de nagyon jól néz ki. Dohányzó- és allergiamentes hely. Nagyon szép udvara van és csendes környék. A belváros kb. 10 perc séta. Igaz, most elég húzos árai vannak, de szoktak akciók is lenni. (Mi tavaly 40ezer forintot fizettünk 1 hétért, ebben volt reggeli és pezsgőfürdőzés is). Ha valakit érdekel, itt a honlapjuk címe: www.hotels.hu/panorama_panzio_eger

Tudnak adni kiságyat és a kisgyermekes szülőket az udvarra néző szobákba helyezik el.

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam!

Üdv. Mindenkinek:

MANYÓ

primera Creative Commons License 2002.03.22 0 0 11
Eribari tényleg jó helynek tűnik a Meseszálló.
Láttad már a honlapjukat?
Meseszálló honlapja
Már te biztos jobban körülnéztél árügyileg, ez tényleg nem drága? Bár mi csak egy 3 napos hétvégi kikapcsolódáson gondolkodunk, de bevallom kevesebbre gondoltam. Vagy ne legyek naiv, hogy találok ennél olcsóbbat és közel ilyen jó helyet?
primera
Előzmény: Eribari (10)
Eribari Creative Commons License 2002.03.21 0 0 10
Szia,

rákérdeztem, elfogadják. Ami még külön mellettük szól, hogy nem változik az ár ha utazási csekkel fizetünk (akárcsak valamennyi részét is). Én jártam úgy tavaly, hogy érdeklődtem több helyen is és volt olyan hely ahol azt mondták ok, elfogadják de akkor a szállás nem ennyibe hanem annyiba kerül mert nekik akkor ezzel plusz munkájuk van! :( De ITT nincs semmi ilyesmi! :)
Ma mindenképpen megfűzöm a páromat (még nem tudja, de én már feltételesen le is foglaltam az egyik szobát azzal, hogy legkésőbb a jövő héten visszaszólok). :) Még valami eszembe jutott: mivel hárman mennénk és nem volt már szabad 3 ágyas szobájuk ezért mondták, hogy akkor egy négy ágyasban leszünk elszállásolva, de természetesen ez árban nekünk semmi pluszt nem eredményez! Hm.. Néha kétségeim vannak, (sajnos) hogy tényleg jól hallok, tényleg ezt mondták... Lassan már nem is tételezünk fel semmi emberséget/előzékenységet másokról... Egyszerűen olyan jó érzés amikor ilyennel találkozok, hogy alig akarok hinni a fülemnek.

Eribari

genetta Creative Commons License 2002.03.21 0 0 9
Szia Eribari!

Ne aggódj, minden szobához van külön fürdőszoba, csak a legtöbbnél nem a szobából nyílik, hanem a folyosóról(de csak ti használjátok, zárható, stb). A "kollektív"-et csak azért írtam, mert esténként nagyjából mindenki ugyanakkor fürdetett-fektetett, össze-összefutottunk a folyosón a művelet különböző stádiumaiban, és minden szobából gyerekeket hallottál nyivákolni:-)
Ja, ha már fürdőszoba, 1 kivétellel csak zuhany van benne (kiskádat adnak, ha kell). Egyébként tiszta, szép (WC szűkítővel és kis gyereksámlival), törölközőt is adnak.
Az utazási csekket nem tudom, kérdezz rá.

Előzmény: Eribari (8)
Eribari Creative Commons License 2002.03.21 0 0 8
Szia Genetta,

köszönöm a válaszokat. Még azt szeretném megtudni, hogy vajon utazási csekket elfogadnak-e?

"..esténként kollektív gyerekfürdetés..."
??? De ugye ezt nem úgy kell érteni, hogy nincsenek a szobákhoz külön?

Amúgy egyre jobban tetszik, szeretném még a héten lefoglalni június közepére.

Eribari

genetta Creative Commons License 2002.03.20 0 0 7
Szia Eribari!

"Mekkora a fiad? A miénk most volt 3 éves, biztos neki is nagyon tetszene!"
A miénk 2 lesz, de egy pár hónapos babát kivéve ő volt a legfiatalabb a társaságban. A legtöbb gyerek óvodáskorú volt. Nagyon élvezte, önállóan rohangált az udvaron a "nagyokkal".

"Volt medence is?"
Van egy pici medence, most persze még üresen. Pancsolásra kicsiknek tökéletes, szerintem olyan max. 1 m mély lehet, de talán még annyi sem.

"Milyen a kaja?"
Jó! Bőséges, házias, és konszenzuson alapul, tehát ők javasolnak valamit, hogy mit terveznének pl. vacsorára, jó lesz-e. Ha nem tetszik, választhatsz mást, ha a gyereknek spéci igényei vannak, azt is respektálják, a jelszó, hogy "bármit lehet kérni, csak maradék ne legyen!".
Nálunk pl. a 3 nap alatt volt sajtos/gombás/sonkás töltött husi, mustáros csirke, fasírt főzelékkel, palacsinta, dödölle, reggelire virsli, rántotta, hidegtál, stb. Mindent megcsinálnak, amit kérsz, és az étkezések időpontjában is rugalmasak, ha valaki később/előbb enne, mint a többség, az se baj. A hajókirándulásra csomagoltak nagyon finom szendvicseket, rántott hús, fasírt, savanyúság, stb. Tömik az embert. Gyereknek tej, kakaó, stb van.

"Ha teljes ellátást kér valaki (én azt szeretném) akkor gondolom nem kell mellette már csak esetleg valami nyami (fagyi pl)?"
A szobák előtti folyosón van hűtő, ott tárolhatsz saját kaját/piát. Egyébként bőséges az ellátás.

"Én örülnék ha teltház lenne legalább a gyerkőcnek is lenne partnere."
Biztos, hogy az lesz, ahogy mesélték, nyáron tömve vannak, de még most ezen a kora tavasz hétvégén is tele volt. Az egész olyan, mintha rokonoknál lennél látogatóban, a tulaj családján kívül csak 1-2 konyhásnéni van. Nagyon barátságos, kellemes volt, mi a szülőkkel söröztünk a teraszon, és néztük az udvaron kavaró gyerekeket:-) Van mindenféle kisbicikli, traktor,labda, homokozójátékok,stb. Esténként az emeleten kollektív gyerekfürdetés-fektetés, hancúrozás:-)Szerintem érdemes pl. baráti családokkal együtt menni, mi is tervezünk majd ilyet.
Ha még valami érdekel, kérdezz nyugodtan!

Előzmény: Eribari (6)
Eribari Creative Commons License 2002.03.20 0 0 6
Szia Genetta!

Jaj, de jó, hogy Ti már voltatok ott! :) Lehet kérni, hogy mesélj még róla? Mi júniusban (10.-e körül) tervezzük menni - egyenlőre akkorra még van hely. Mekkora a fiad? A miénk most volt 3 éves, biztos neki is nagyon tetszene! Volt medence is? Milyen a kaja? Ha teljes ellátást kér valaki (én azt szeretném) akkor gondolom nem kell mellette már csak esetleg valami nyami (fagyi pl)? Én örülnék ha teltház lenne legalább a gyerkőcnek is lenne partnere.
Írjál még róla légyszíves! Nem mondom, hogy külön mail-re, mert biztos mást is érdekel! Végülis erről szól ez a topic.

Köszönöm

Eribari

Előzmény: genetta (4)
Eribari Creative Commons License 2002.03.20 0 0 5
Sziasztok!

Megnéztem Gabó honlapját, tényleg vannak rajta jó ajánlatok a Bababarát szálláshelyekről. Már ki is néztem egyet: Bőszénfa - Meseszálló. Az árak szerintem a szolgáltatáshoz képest tűrhetőek, felnőtt 6600 Ft/fő/éj(+12% ÁFA)teljes ellátással! Gyereknek 2550 Ft/fő/éj ugyanez. Képzeljétek, felhívtam őket telefonon, hogy mégis kocsi nélkül hogy lehet odajutni és azt mondta a pasas, hogy kijön értünk kocsival a vonathoz! Most kinyomtattam róluk egy csomó mindent és viszem haza meggyőzni a páromat. :) Járt már ott esetleg közületek valaki? Kiváncsi lennék a tapasztalatokra!

Eribari

genetta Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4
Mi most voltunk egy Meseszálló nevű helyen. Ez Bőszénfán, Kaposvár és Szigetvár közt van, egy pici faluban. Óriási udvar, homokozó, hinta, csúszda, kutya-cica, mesefigurás szobák, gyerekszék-gyerekágy, házias kaja, játszószoba, barátságos, családias légkör (összesen 8 szoba van). A tulaj egyéb programokat is szervez (mi például hajókázni voltunk a Dráván). Rugalmasak, kedvesek. SAjnos szezonban jó előre foglalni kell. Teljes ellátással nem annyira olcsó mulatság, de megéri, legalábbis mi (és főleg a fiam) nagyon élveztük.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!