Keresés

Részletes keresés

egászzsiget Creative Commons License 2018.02.10 0 0 35

Most találtam írásodat jó régi 2004-es. A társasház tetőtér beépítése még aktuális? Szinai János építész, városrendező 1133 Kárpát u. 12; jszinai@digikabel.hu  

Előzmény: Maggie Archer (5)
palingatlan Creative Commons License 2016.07.28 0 0 34

Eladó tetőtér a belvárosban és zuglóban, ahol  remek adottságú lakásokat lehet kialakítani. 

http://ingatlan.com/22516977 

http://ingatlan.com/22504432 

Részleteket mailben tudok közölni.

Szép napot!

Öregvitya Creative Commons License 2016.03.01 0 0 33

Helló,

Például én is ebben gondolkodom jelenleg, nem tudom, hogy te november óta megoldottad-e már...

vitya

Előzmény: mikkamakka5 (29)
Gángá07 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 32

Nagyon szépen köszönöm a segítséged!

Minden jót.

Gángá

Előzmény: murray (31)
murray Creative Commons License 2016.01.30 0 0 31

ez egy nagyon sokismeretlenes egyenlet.  én is most építem be a tetőteret, gipszkartonozok. 

eleve anyagválasztás: standard 12,5 vastag 600*2000 mm gipszkarton lap 1300ft.

ha tűzálló ha nemtommi már kétszer annyi. 

tetőablak lesz? 100e  az induló alap ablak de van 250ért is. 

munkadíj ugyanaz. 2-3 szoros szorzó is lehet.   az egész összeg fele lehet a munkadíj. 

nemtom.  munkadíj nélkül kb 1M amivel nekiindulnék. 

Előzmény: Gángá07 (30)
Gángá07 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 30

Sziasztok!

A tetőterem egy részének beépítésén gondolkodom (2 szoba + 1 folyosó, össz-vissz ~55 nm), a többit lezárnám falakkal).

A lépcső készen van, a közművek fent vannak, gázkazán elbírja (tehát nem kell új), Bramak tető, 2004-es építésű ház, tehát a tetőszerkezet rendben. Nem vagyok szakember, de úgy tudom, hogy az egész tetőteret le kell aljzat betonozni, a leendő közműveket el kell vinni majdani helyükre, tetőszigetelni gondolom elég azt a részt, amely használatban lesz.

Ezen adott feltételek mellett, gipszkartonos kivitelben, meg tudja mondani valaki, hogy átlag árral számítva, munkadíjjal, anyagokkal, nagyságrendekben mennyiből jönne ki nm-re?

A választ előre is köszönöm.

mikkamakka5 Creative Commons License 2015.11.12 0 0 29

Van még valaki, aki beépíthető tetőteret keresgél saját célra, nem befektetéssel? Én ilyesmiben gondolkozom most.

N.Zol Creative Commons License 2015.10.09 0 0 28

Köszi

Előzmény: KömKel (27)
KömKel Creative Commons License 2015.10.08 0 0 27

312/2012 komrányrendelet, mellékletek.

Előzmény: N.Zol (26)
N.Zol Creative Commons License 2015.10.08 0 0 26

Köszönöm! A lépcső helye már megvolt amikor a kivitelező átadta a házat!

Tudsz valamilyen erre vonatkozó jogszabályt is?

Előzmény: KömKel (25)
KömKel Creative Commons License 2015.10.08 0 0 25

Nem kell hozzá, amennyiben tartószerkezethez nem nyúlsz, illetve a homlokzatot nem változtatod meg.

De már egy lépcsőfeljáró is tartószerkezethez nyúlásnak számit, mert belepiszkálsz a födémbe.

Előzmény: N.Zol (24)
N.Zol Creative Commons License 2015.10.08 0 0 24

Sziasztok!

Van egy padlásom és arra gondoltam, hogy mindennemű változtatás nélkül leszigetelném, gipszkartonoznám és egy - két gipszkarton falat felhúznék gyakorlatilag két kis hálószobát alakítanék ki!

Kérdésem: Kell ehhez építési engedély? Ha nem akkor tudtok ehhez tartózó jogszabályt is adni?

Köszönöm:Zoli

mrjoni Creative Commons License 2005.10.22 0 0 23
Köszönöm ! Ez hasznos volt, és valóban mondott nekem az ács olyasmit, hogy valamit nekik még máshol meg kell gyalulniuk , meg nekem is jobb, hogy nem utólag kell alulról falazgatni, stb.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.22 0 0 22

Az ácsaid azért nem mennek mert tele vannak munkával és máshol is kell haladni.

A " cikkcakk" kiegyenítése betonnal   egy koszorút alkot ami összefogja, stabilizálja  a falat. Az Ytongnál különösen hasznos, mert kicsi a testsürüsége, könnyen bemozdulhat. 

mrjoni Creative Commons License 2005.10.22 0 0 21
Nem egészen beépítés, de tetőtér.
Szóval segítségre lenne szükségem :
Adott egy épülő ház.
Az ácsok a szélső szarufa-párokat(meg egy néhányat) már felállítottak, de azt mondták, hogy rakjuk fel véglegesre a tűzfalakat (esetleg a belső főfalakat is) és akkor folytatják a munkát (deszkázás,lécezés...)
A kérdés :
Meddig kell rakni magasságban a téglát ? (ytongot)
A szarufa aljáig? Tetejéig ? közé érjen véget ,és mindegy?
Egyenes (azaz srég) a teteje, vagy maradhat kissé cikcakkos is ?
Sőt láttam olyat is, hogy a cicakkot betonnal egyenesítették ki. Ez kell, vagy csak lehet?
Sürgős lenne kicsit a válasz, mert amíg nincs kész a fal, nem jönnek, én meg beázok ilyen időben, holott már megvan a cserép is :)
Vierne Creative Commons License 2005.10.11 0 0 20
Persze.
Előzmény: kentaura (19)
kentaura Creative Commons License 2005.10.11 0 0 19
Esetleg egy fotót felraknál róla?
Előzmény: Vierne (17)
kentaura Creative Commons License 2005.10.08 0 0 18
szívesen
Előzmény: Vierne (17)
Vierne Creative Commons License 2005.10.08 0 0 17
Beraktam a kiváltót, fasza. Köszi!
Előzmény: kentaura (12)
Vierne Creative Commons License 2005.10.01 0 0 16
Még van egy pár ilyen , tudnál majd  tanácsot adni azoknál is?
Előzmény: kentaura (13)
Vierne Creative Commons License 2005.10.01 0 0 15

:-)) az csak egy drót:-)))) vagy mi.

Köszi  szépen a segítséget, ábrát!

Előzmény: kentaura (14)
kentaura Creative Commons License 2005.09.30 0 0 14
Én marha vakegér, meg itt gúvasztom a szemem, hogy mit karikáztál be kékkel azon a gerendán! Mára már elég volt a monitorbámulásból, mert már úgy se látok! (pláne hogy egész este rajzoltam, még annyit se látok mint máskor!)
Előzmény: Vierne (9)
kentaura Creative Commons License 2005.09.30 0 0 13
Igaz, hogy ez így nem a klasszikus feszítőmű, mivel az erővonalak nem esnek egybe, de egy ekkora méretű tetőnél azt a kis külpontosságot elbírja a szerkezet, ha a székoszlop rendesen be van csapolva a középszelemenbe. Ha esetleg nincs rendes kapcsolat a két elem között, azt pótolni kell, mondjuk két oldali átlapolással + fűzőcsavaros rögzítés, 3-3 200-as szeggel megtámogatva
Előzmény: kentaura (12)
kentaura Creative Commons License 2005.09.30 0 0 12

Nem kell feltétlenül acélszerkezet hozzá, meg lehet csinálni fával is:

Előzmény: Vierne (11)
Vierne Creative Commons License 2005.09.30 0 0 11

Nekem is a 3. tetszik:-))

12 es vagy 14 es I szelvényből lesz:-))) Bika lesz nagyon!

Ezen kívűl van még 4 kiváltandó, mindegyik hasonló módon lesz kiváltva.

De várom a javaslatokat még!

Köszi

Előzmény: Dióhéj (10)
Dióhéj Creative Commons License 2005.09.29 0 0 10
Így laikusszemmel egy kötőgerendának tűnik, én a harmadik variációt választanám magamnak. De mérget ne vegyél rá.:-)
Előzmény: Vierne (9)
Vierne Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9
Hello!

Szerintetek melyik a jobb kiváltás ebben az esetben?

A piros az 12 cm es acél I szelvény t jelöl. A fekete átmenő csavart, a barna a gerenda.
oriza_triznyak Creative Commons License 2005.07.12 0 0 8
Az építész az egyben a statikus is, ő volt kint, rábólintott, és kerületi (remélem ezt a szabályozási tervet is ismeri...). Felhívtam egy ügyvédet, szerinte a háztól szándéknyilatkozatot is kell kérjek az eladásra vonatkozóan. Amit ne m tudtam viszont, hogy nem kellett volna egyesével kilincseljek a lakóval, hanem kérhettem volna egy (ill. kérhettünk volna, többen szándékozzuk beépíteni a tetőteret) lakógyűlést is, ahol szavazásra bocsájthatták volna a krédést. Ráadásul az egyik ügyvéd szerint 51% másik szerint kétharmados többség kell...
Előzmény: kentaura (7)
kentaura Creative Commons License 2005.07.06 0 0 7
Először egy építésszel kellene leülni csak annyira, hogy mit lehet egyáltalán kihozni a tetőtérből (szintterületi mutató, építménymagasság, utcakép, lift elhelyezése, védett-e az épület stb..) Ehhez az önkormányzaton meg kell nézni a szabályozási tervet és csak egy elvi területszámítást kell csinálni. (Már én is csináltam egypár hasonlót. Az is előfordulhat, hogy nem lehetséges a tetőtérbeépítés valami miatt.) Ha megvan ez az elvi számítás, el kell gondolkodni mennyire térül meg a tetőtér beépítése. Én csak ezután kezdeném a megvételt.
Előzmény: oriza_triznyak (6)
oriza_triznyak Creative Commons License 2005.07.01 0 0 6

sziasztok, sajnos látom nem aktív a topic, de talán valaki tud segíteni. jelenleg ott tartok, hogy megvan az 51% aláírás. statikusi vélemény és értékbecslés szintén.

Most ügyvédet kell keressek előbb az alapítóokirat módosítás és a tulajdoni bejegyzés miatt, vagy előbb építészeti tervet kell készíttessek? Kérném, aki már túl van ezeken a dolgokon, segítsen, lásson el némi hasznos tanáccsal. Esetleg ha tud ajánlani Budapesten építészt, netán ügyvédet, azt  is szívesen venném.

Előre is köszönöm a segítséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!