Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
2 Munkalap van,
Az egyikben Dátum bevétel, pénznem
A másikban Dátum (más formátum), valuta értékei oszlopokban
A kérdés, hogyan lehetne autómatizálni, hogy kiírja, az adott napon a bevétel EURO értékét.
Példa:
Munkalap1:
Dátum Összeg Valuta EUR
01.02.2014 24,15 USD ?
03.02.2014 34,45 GBP ?
10.02.2014 13,45 HUF ?
Munkalap2:
Dátum EUR USD GBP
2014. 02. 01. 304,12 270,23 355,34
2014. 02. 03. 305,13 272,23 356,12
2014. 02. 10. 304,67 271,11 351,22
A kérdőjel helyére kell kiírni, hogy mennyi az euro azon a napon
A probléma az is, hogy a Munkalap2-ben az értékek a 1 Forinthoz vannak viszonyítva, tehát valamit egymással osztani kell?!
Sajnos ez meghaladta a föggvényírási képességemet. Kérlek segítsetek!
A függvény úgy lenne jó, hogy nem kell cellaformázást csinálni, hanem megcsinálja az összehasonlítást így.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Egy "online frissülő" árfolyamkalkulátor táblázatot készítek EXCEL-ben.
Elakadtam...
Van egy weboldal, ahonnan "importálom" a friss adatokat ("adatok/weblapról" beimportálom az egész részt, egy helyre).
Megkerestem a cellát, amely értékre szükségem van. (B125) - ez tartalmazza az adott árfolyamot. A megjelenő összeg (a B125) cellában így néz ki: 1,007,009
Csináltam egy (másik) szükséges cellát magamnak (legyen a neve A1), amibe beírtam képletnek, hogy "=B125" . Itt látom tehát a B125 értékét, de persze ugyanúgy, ahogy B125-ben.
A célom, hogy ezt szorozzam egy másik cellával...(Pl. A2-vel)
De itt teljesen elakadtam, ugyanis állandóan képlethibát ír ki. (=A1*A2)
Órákat töltöttem el a hiba felderítésével, biztos csak nem értek hozzá.
A b125 cellát hiába szeretném "átalakítani" (cellaformázás-összeg), az ugye minden internetes frissítésnél azonnal visszaugrik "1,007,009".-re.
Ezért gonfoltam, hogy az A1 cellát (ami ugye a B125 másolata "B125) formázom meg, hogy az A1 mező egy értékelhető számadat legyen az excelnek.
Egyszerűen nem jutok dűlőre, tudna valaki segíteni? Az A1 cellát kellene olyanná formázni, amiben benne van hogy az valójában a B125 cella tartalma DE átalakítva számmá. (gondolom a vesszők zavarják be az excelt:)
Ez a fórum teljesen felesleges. Legjobb lenne bezárni!
Ott van az Excel topik (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9009340), az pörög, és rendszeresen, gyorsan érkeznek válaszok az érthetően feltett kérdésekre. (Illetve visszakérdezések a pontatlanul feltett kérdésekre:-))
Arra szeretnék képletet találni, hogy ha a D oszlopba írunk egy számot ami ha nagyobb mint az E oszlopban, akkor ott legyen 0, a a maradékot pedig az F oszlopból vonja.
Arra szeretnék képletet találni, hogy ha a D oszlopba írunk egy számot ami ha nagyobb mint az E oszlopban, akkor ott legyen 0, a a maradékot pedig az F oszlopból vonja.
Segitseget szeretnek kerni. Van 2 cella, A1 es B1. Az A1 cellaba tartalmakat irok be, pl. C.Krisztina, vagy C.Hovirag. A B1 cellaba kellene egy olyan HA fuggveny (ha letezik) hogy az A1 cella tartalmabol csak az elso ket karaktert adom meg es ha egyezik akkor eredmenyul, hozza azt, hogy; kulcs pl.
igy nezne ki az elkepzelesem: =HA(A1="C.*";kulcs;"A szo nem C-vel kezdodik")
Mit kellene irjak a csillag (*) helyett, hogy nekem ugy tudja beazonositani, hogy az A1 cellaba beirt szo a "C." utan meg folytatodik es mind1, hogy mivel, de csak a "C."-ot vegye figyelembe es ha a szo nem C.-al kezdodik akkor irja ki azt, hogy: A szo nem C-vel kezdodik
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni Tőletek! Termelésütemezéses feladatban napi alapanyagigény szükséglet számítása lenne a kérdés. Csatolok egy képet, mert úgy szerintem könnyebben érthetővé válik:
Az alábbi táblázatból szeretném megtudni az átlagot, úgy, hogy a 12 hónap átlagába a nulla értéket ne számolja be.
(A 2013-as excelnék ÁTLGHA függvénnyel meg tudom oldani, de) sajna az office 2000-es excelben nincs ilyen függvény. Ennek a megoldásában kérem a segítséget. Előre is köszönöm:)
szeretnék úgy számítani egy különbséget, hogy az eredmény előjele csak akkor pozitív ha a kivonandó szám összege nagyobb mint amiből kivonom.
pl. hétfőn 2 litert, kedden 3 litert ittam, az a hétfőhöz képest kedden +1 liter.
lehet-e úgy kivonnom az xls-ben, hogy ne azt írja ki, hogy 2liter-3liter, az -1 liter, hanem pozitív mérleget hozzon, ha több volt a keddi mennyiség és így tovább?
csak akkor legyen - az előjel, ha a következő nap kevesebb vizet ittam.
nem tudom érthető e, de előre is köszi, ha vki segít.
A kérdőjel helyére kell kiírni, hogy mennyi az euro azon a napon A probléma az is, hogy a Munkalap2-ben az értékek a 1 Forinthoz vannak viszonyítva, tehát valamit egymással osztani kell?!
Sajnos ez meghaladta a föggvényírási képességemet. Kérlek segítsetek!
A függvény úgy lenne jó, hogy nem kell cellaformázást csinálni, hanem megcsinálja az összehasonlítást így.