Információra volna szükségem.Jelenleg Usában tartózkodom és az autómat haza szeretném vinni.Az autó édesanyám nevén van (kettős állampolgár).Van egy olyan szállítási lehetőség ami kimondottan autószállítással foglalkozik ezen belül Ro-Ro shipping (te rakod be és te veszed ki a konténerből) az autót.Erre kellene egy kis infó hogy is működik.
Utána az érdekelne,hogy kell e vámot fizetni mivel az autó saját tulajdon nem pedig céges és,hogy van e ennek valami vám vonzata.Olyat is mondtak,hogy az autot helyeztessem forgalomba németországba es a német papirokkal utána magyarba csak a kpm regadó és atírás van.Persze ezt mind akkor ha magyar rendszámot akarunk az autóra.Csak itt az még a kérdés ,hogy mivel családon belül más nevén van és más használja ez gond e a vámosoknak....Nem tudom mi a megoldás jól jönne egy kis információ...
erdeklodni szeretnek, hogy szerencsevel jartal a honositassal? En is egy amerikai gyartmanyu autot hoztam haza de gondjam vannak a honositassal. Van valami tanacsod?
Hazahoztam a 2013-as Audi A8-asomat USA-bol. A forgalomba helyezest szeretnem elintezni.
Az elso lampai rendben vannak, azonosak a nemettel, a hatso lampakat kellene lecserelni/atprogramozni, hogy sargan villogjon. Sokfele megoldas lehet, mar talalkoztam nehannyal. Minden jozan otlet erdekelne.
Ahogy elnézem nem valami nagy itt a forgalom ! Mindenki arról beszél, hogy hogyan lehetne megkerülni,a jogi szabályozásokat. Arról tud-e valaki , hogy teljesen szabályosan, hogyan lehet behozni usa-ból/kanadából gépjárművet ? Gondolom a tengeren túli járművek nem eu kompatibilisek. VÁM és KF díjakról tudtok valamit ? Vagy hol találnék róluk valamiféle felvilágosítást ?
A Házon kívül most csütörtöki adásába az unión kívüli rendszámú kocsikkal kapcsolatos vámeljárásról forgatok. Ha bárkinek van mondanivalója, és vállalná arccal vagy esetleg kitakarva, jelentkezzen a kruzslicz.david@rtlklub.hu címen. A dolog sürgős, a forgatás holnap van.
Pár hete még működött a http://usarendszam.webs.com oldal, beszéltem is az oldal tulajával, de én hülye nem mentettem el a számát, most meg már nem megy az oldal. Nem tudja valaki az elérhetőségét?
Egyébként én USA rendszámmal jártam elég régóta, de pár hete a vámosok lekapcsoltak (kinti cég, kinti lakcím, munkaszerződés, usa jogsi, stb., mégse volt elég, vámeljárás alá vették a kocsit, ki kellett fizetni a vámot, pereskedhetnék hónapokig, de felesleges, csak még több pénzbe kerülne). Nem működik már sajnos a dolog, végre kell hajtani egy homologizációt és valószínű cseh forgalomba hozatalt, ez ügyben ígérte a segítségét az usarendszam-os oldal tulaja, de nem tudom elérni.
A HERTZ-et csak képletesen írtam. Egy akármilyen amerikai cég bérautójára gondoltam.Nem valószinü ,hogy egy Hertz-es autót kiengednek Amerikából. A kérdés csak az volt,hogy egy amerikai kölcsönzö vagy lízing cég autóját hogyan vehetik el ,ill hogy vámoltathatják
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy amerikai cég az amerikai autóját Magyarországon forgalomba lehet-e helyeztetni vagy kell-e ehhez a cégnek itt székhelyet v. fióktelepet létesítenie? Úgy használhatja itthon az autót a cég, hogy van magyar magánszemély üzembentartója?Ekkor nem kell, hogy legyen itt székhelye?
Eu-n belül, olyan Eu rendszámos kocsit vezetsz, amilyet akarsz. Legyen más nevén, (cég vagy magánszemély) és legyen meghatalmazás. Teljesen jogszerű, semmi probláma nincsen vele...
a harmadik országos rendszámról, itt a vpop állásfoglalás.
Most nem mindegy: Eu-n belüli külföldi rendszámú autó vagy Eu-n kívüli ,harmadik ország-os autó. Gondolom a Hertz-es Eu-n belüli és arra megint más törvények vannak,Eu-n belüli külföldi rendszámos autó üzemeltetésére van legális lehetőség.
a vpop egy kulfoldi ceg autojat pont ugyanugy vamoltatja mint egy magyar ceget. a vamot azert kell fizetni, mert behoztad az orszagba. nem fugg attol, hogy kie, ki hozta be, ki hasznalja. a vam az vam.
es mivel a messzi idegenorszagbeli cegekkel maceras a kommunikacio, meg neha kicsi a hajlandosaguk a fizetesre, a kommunikacio es a hajlandosag javitasa celjabol a vamarut lefoglaljak :-)
Csak azt írtam ,hogy "szerintem". A logika azt diktálná ,hogy ha az autót szabályosan bérlem,akkor az nem az én tulajdonom,tehát én nem vámoltathatom ,nem helyeztethetem forgalomba . A VPOP egy külföldi cég bérautóját hogyan és mi alapján szeretné vámoltatni?
A biztosítás megoldható , kb. 140000/év = 12000/hó.+ a cég évi kb.130000Ft. Én bónusz 5-ben fizettem egy több mint 4literes autóra 9500Ft/negyedévre. Ha kiszámolom és nem kell új autó akkor jobb itthon üzemeltetni egy 7-10 éves nagy köbcentis autót ,még akkor is ha fizetem a luxusadót. de persze egy új autónál már más kérdés.
Amennyiben az autót bérlem(USA cégtől) és van biztosítása is(valahogy megoldható ,úgytudom) . Akkor a VPOP-nak nem sok köze van hozzá.Legalább is szerintem
Nem tudom a TV ben honnét vették a 3 ból 1et. A vámosok 10 ből 9 et emlegettek. a vpop honlapjan szépen leírják, hogy mit nem lehet... http://www.vam.hu/viewBase.do?elementId=11547
A híradóban látottak alapján elment az egésztől a kedvem . Nincs megoldás. Majd román rendszámos autót veszek, mivel a rokonom román, azt meg vezethetem./ha mellettem ül nincs baj, egyébként két nyelven meg kölcsönadási szerződést írunk,és még egy ideglenes címem is lesz Romániában.A fenntartási költség kb. 2/3-ba kerül mint itt , és luxusadó sincs./ Köszönöm a hozzászólásokat........
A haverom autóját éppen tegnap kapták el. Iszonyatosan felkészült vámosok foglalkoznak az üggyel. Elmondásuk szerint nincs legális mód már arra, hogy usa autóval itthon furikázhass. Hiába usa cég, meg megbízási szerződés.. A vámosok mondták, hogy erre most az összes rendőr rá van állítva. Igazoltatnak, aztán hívják a vámosokat. Azok szépen bekísérnek, autó marad.. vám áfa bírságot be kell fizetni. Nincs más mód. AKi teheti szépen ballagjon be a számlával és vámolja be, akkor nincs bírság... Aztán akkor egy hónapig furikázhat és kitalálhatja hogy hogyan lesz magyar rendszám rajta... A vámosok egyébként segítúkészek meg korektek voltak, de ettől még szépen kiszabják a bírságot ...
USA rendszámos autósok! Ha megvan az amerikai rendszámos kocsim, USA cég meg még a biztosítás is ok. Akkor a kérdésem a következő: Menetlevelet kell e vezetni ?/gondolom kell mert céges autó/ Külföldre szeretnék utazni vele, de nem a "schengeni" határon belül. Például Romániába, Bulgáriába vagy Eu-n kívülre Szerbiába. A határon nem kötnek bele? Vagy kell valami plussz papíros? Külföldi rendőr elfogadja ezeket a papírokat?
"Vannak olyan államok amerikában, ahol nincs müszaki vizsga"
Csak kíváncsiságból : ilyenkor a kötelezővel mi a helyzet?
Amúgy ha belémjönne egy USA rendszám, én spec. azonnal rendőrt hívnék minimum a vezető adatai miatt, és másnap polgári per, nem szaroznék a biztosítójával.
Vagy személyi sérüléses baleset esetleg ( nem kell nagyra gondolni, zebráról lelép a hülye ) , mindjárt más lesz a bíróságon elmagyarázni a hátterét a dolognak..