Még nincs, de ha minden jól megy, 1 hét múlva már lesz :) most akarok venni egyet. 9 éve van 1,9 PDTDI SHARANOM, és 8 éve egy V6-os. 2001-es modellek. Jelenleg 2 áll az udvaron, a harmadik most érkezik :)
Szia! A változó geometria állító le van kormolódva, és letilt magas feltöltés miatt. Ha újraindítod jó lesz. Egy kicsit meg kell hajtani és egy darabig megint jó lesz. Vagy szét kell szedni és kitisztítani.
A segítségeteket,véleményeiteket szeretném kérni.Vw sharan,vagy alhambra vásárlása előtt állok,és kéne 1-2 tanács,hogy mire figyeljek a megvétel előtt.Milyen motor kód,(motor típusok,és betegségei stb..)Úgy 2008 -as évjárattól tervezem a vásárlást.Ahogy olvasgattam a dolgokat ezekről,ami gondot szokott okozni az a kettőstömegű lendkerék,pdtdi elemek,(bár szerintem a 2008 évjáratokban már nincsen) az adagoló,turbó stb.Jelenleg vw touranunk van csak már ki nőttük.Előre is köszönöm
Sziasztok. 2009-es évjáratú Sharanom van, projektroros világítással ami nem a legjobb...érdekelne tudná e valaki hogy az egész lámpát kell cserélnem vagy tudom magát az izzót cserélni aminek a foncsorja be van mattulva??!! Segítségeteket köszönöm.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van Volkswagen sharan 2002es autónk. Az a problémánk vele hogy eddig 1800 fordulat számnál bekapcsolt a turbo és tegnap folyamán egyszer csak be gyengült a kocsi. Padló gázt nyomok és az autó 40-50 döcög és nem kapcsol be a turbo. A műszerfal nem ír/jelez semmilyen hiba kódot. Tegnap délelőtt még semmi baja nem volt de délutánra már nem kapcsol be a turbo. Szerintetek mi lehet a baja?
Nem régibe lett teljes vezérlés csere rajta és motor olaj csere.(autó szerelő csinálta )
Nos Udv mindenkinek ! Lenne egy kèrdèsem.....97 - es WW sharanomban , az àllofutès sosem indult be.Leszereltem , szerintem sohasem volt mukodtetve - minthogy dèlolaszorszàgbol hoztam s ott nem volt rà szuksèg - vadi ujnak ès tisztànak làtom , izzito jo benne ( kiprobàltam ) sajnos a villamossàgàt- màrmint a bekotèst vagy a biztositèkokat nem tudom hol keressem.....tudna valaki segiten ?
Nagyrészt erre gondoltam állandó kiméletlen hajtás 0 szerviz.Olcsó olaj.
Használt daraboknál ez jellemző lehet.
Sokan belerakják az 1.9 esbe a 047-055 ös légtömegméröt mert ez többet enged de a turbót ez is jobban strapálja.
felszerelési szinten nem tudom mit értesz, nekem a family van, abból talán csak a tempomat hiányzik, meg a 6 elektromos ablak (csak 2 van).
Viszont van digitklíma (elöl-hátul), 2 gyerekülés (kihajtható), elektromos tükrök, fedélzeti komputer, 6seb váltó, sötétített hátsó üvegek. Szóval az alapnál kicsit több, de fontos és jó extrák. ja, és vonóhorog.
6 sebességes váltó nagyonjó, bár olyan nyomatéka van, hogy rendszerint az 5. átugrom felfelé. pontosan kapcsolható, de lehetne kicsit könnyebb is. tiptronicot nem próbáltam, bár az igazi az egy 4motion lett volna automatával, de a cégem kicsit sokallotta :-)
parkolás nem gond, de van tolatóradaros kivitel is, az biztos segít. elejét érezni kell nagyon, mert nem látsz semmit. de már nejem is megszokta. előtte a seatot nem szerette, ezt igen.
szervízeket nem ismerem. én nem otthon használom ezt. a seatot budaörsre vittem egy régi szerelőmhöz, meg nálunk a sarkon volt egy aki megcsinálta az apróságokat. meg öcsémék fusiban egy haverjával, aki VW-ket szerelget.
alkatrészeket is ő hozta, már ami kellett, és elég jó árakon.
ja, a turbóról meg annyit, hogy ha hidegen nyomod neki, akkor minden turbo kifekszik. :-(
oda kell figyelni:
- amíg nem kezd el emelkedni a hőmérő mutatója, addig max 2000-2500 fordulat. (1800tól tölt a turbo kb)
- ha hosszabb hajtás (autópálya, városi dugó) leállsz, akkor egy percig hagyd menni a motort megállás után. így nem sül be a turbo tengelye.
- jó olajminőség fontos, PDTDI csak VW 506.01 speckójú olajat eszik, ami nem olcsó...
- levegőszűrőt illik cserélni olajcserélénél, direktszűrő nem ajánlott teljesítménynövelésre, főleg, ha porosabb utakon is jársz.
ha ezeket betartod (és előtted is betartották) akkor hosszúéletű lesz a turbod (is)
nekem eddig egy 90LE TDi volt (igaz Alhambra, de egykutya), most pedig egy 115LE PDTDI Sharan.
Elsőt használtan vettem, 176ezer km-el, most adtam el 190-el, ezalatt csak olaj, szűrő és szíj- és görgőcsere volt, plusz fékbetét és tárcsa kell már előre. Nagyon megbízható, nem egy versenyautó, de folyamatos 130-140 autópályát még 6 személlyel, síboxxal is bírta. Fogyasztás 6,5 - 7,5 között. Előbbi nyáron autópályán és vidéken, utóbbi télen és városban. A 110 lovas se eszik sokkal többet, de sokkal jobban megy. Lendületből megy a 90 lovas is, de ha tudsz, vegyél 110 lovast.
A PDTDI más világ, sokkal jobb a kasztnija, átláthatóbb és kicsit nagyobb is. Motorja meg egyszerűen kiváló. Igaz, hogy hidegen kicsit zajos, de cserébe 6,3 az átlagfogyim eddig, és elmentem már 16000 km-t tavaly nyár óta.
Amit tanácsolnék:
- olyat vegyél, aminek a hátsótérben is van fűtés/hűtés (bal oldalon a hátsó ajtó mögött jön be a levegő) ellenkező esetben hátul hamar párásodik és nagyon meleg lesz.
- mindenképpen klímásat, nagy kasztni-nagy üvegfelület-nagyon meleg
- elektromos, fűtött tükör jó dolog, leghátsó ablak ha elektromosan billenthatő az is jó (hatékonyan szellőztet nagyon, de ha mindig hátra kell mászni, az macerás)
- ha tudod, akkor egy PDTDI-t vegyél. (sajnos nagy az árkülönbség :-( ) mindegy hogy 115 vagy 130 lovast (így is sokszor bekapcsol az ESP...) ha nem jön össze annyi pénz, akkor 110 lovas TDI-t.
ha konkrét kérdés van, szívesen segítek.
Üdv,
marcsello
1,9 TDI-nek a turbója elég karcsú gyakran elfekszik mert aránylag nagy kaszni gyenge motor és ezért rendesen kell taposni.Vétel után görgöket és szijat cseréld nehogy összegubancold a szelepeket mert a motoralkatrészek aranyárban vannak a TDI-khez.Amugy kiválló igásló.A jó olajat se sajnáld tölle meghálálja.
Pont erre van szükségem,1 belsö mértetét tekintve nagy autóra.Most 124/300-as Mercim van,de utálom,h sok nagyobb dologrol kell lemondanom,ha elindulok valahova.Persze csak 2 gyermek van,de a többi stimmel.
Én cégesen hajtok egy ilyet, Méretét és menettulajdonságait tekintve sok mindent elárul, hogy egymást közt csak tehénnek nevezzük.
A kasznija hatalmas, kicsit átláthatatlan, szerintem egy ilyen karosszériához egy erősebb motor kellene.
Cserébe viszont megbízható, kezes jószág, belül variálható (az ülések kivehetők) szóval ha van 3-4 gyereked és egyszerre kell vinni a bicikliket, a grillezőfelszerelést, a gumicsónakot, az anyóst, és a sátrakat akkor ideális.
Szóval szeretnék venni 3-4 éves VW Sharan 1.9 TDI-t.Nincs tapasztalatom az autóról,van valami amire esetleg oda kell figyelnem a vásárláskor,vagy akinek van,vagy volt ilyen autója,mi a tapasztalata?Köszönöm elöre is a segitséget.