Keresés

Részletes keresés

lxt Creative Commons License 2017.04.02 0 0 3

Játékszervezés

 

A tevékenység engedélyköteles – pénzforgalom nélkül nehezen értelmezhető, legkésőbb a nyeremény(ek) elosztásánál kell fizikai síkra terelni a dolgot. (Jól értem? Mások számsorait saját költségeden megjátszod; a nyeremény felét szétosztod a regisztrált tippadók között, vagy risztelsz a nyerő számsor beküldőjével?:-))

 

Egyéb vonatkozások…

 

Ha jól tudom, a lottó (valamiért) nem minősül szerencsejátéknak (szerintük a sportfogadás szerencsejáték, mármint a totó, meg a Tippmix:-)); a lottót számsorsjátéknak becézik, ahol a véletlen, mint tényező, pusztán mellékes körülmény – tehát a lottó sorsszerű (le van írva, erről nem nyitnak vitát!), a pihe-puha lottónak semmi köze a determinál(hat)atlan káoszhoz.:-)

 

Különben is, számos morális problémát vet fel az ötleted…:-)

Vajk Creative Commons License 2017.04.02 0 0 2

Ez neked miért jó?

CSak úgy megosztod nem valós (nick) nevekkel a nyereményedet?

 

 

Előzmény: szjcsl (1)
szjcsl Creative Commons License 2017.04.02 0 0 1

Mint írtam, a készítő nem kérne pénzt, de általa meghatározott számú szelvény lenne, nem a tagok számának megfelelő, csak úgy oszlana el a nyeremény egy része. Ez ahhoz hasonlítható kb. minthogy azt mondom hogy 10 barátommal összeállok és ők kapják a nyeremény felét 10 részre osztva én pedig a másik felét. Mindenféle kötelezettségük nélkül számukra. Csak éppen itt egy weboldalon folyna a taggyűjtés és nem csak barátok lennének. Mint pl. a külföldi FFlotto.com-on. csak ott ugye szelvényárusítás is folyik ami más tészta és szerintem na az büntetendő. De egyszóval ez is az lenne?

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.02 0 0 0

Miért ne lenne ez csoportos lottó? Egy csoport a létszámával egyező számú szelvényt vásárol, praktikusan így. Annyiban más, hogy teljesen megbízhatatlanok és ellenőrizhetetlenek a szereplők.

Előzmény: szjcsl (-)
szjcsl Creative Commons License 2017.04.02 0 0 topiknyitó

Tehát a kérdés adott, lehet ide kellett volna beírnom, na mindegy, új vagyok itt :D Köszi a válaszokat!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!