Keresés

Részletes keresés

B.GY Creative Commons License 2016.12.05 0 0 122

Ez nem nagyon sikerült :)

Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 121

Felhozom a topikot, kicsit régen írtak már ide!

SanTa Creative Commons License 2001.11.22 0 0 119
Kedves orlando, és mindenki!

Kicsit régen jártam errefelé, de úgy érzem, válaszolnom kell.
Nem az volt a célom, hogy házastársi veszekedést szítsak :)
Nekem a hozzászólásomban az volt a legfontosabb dolog, hogy amint valaki "erőszakot" követ el, meg sem hallgatják szinte az indokait, a körülményeket, semmit nem vesznek figyelembe,de az illető egy mocskos utolsó szemétláda, aki meg sem érdemli, hogy bárki szeresse.
Ez ellen emeltem föl a hangom leginkább, a férfiak megaláztatása külön mellékvágány volt.

Szóval én csak azt mondom, hogy az erőszak nem egy jó dolog (egészen enyhén fogalmazva), de bizony mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy elfogy a türelmünk, erőnk, akaratunk, stb.

Értsük meg a másik oldalt is, ne csaka hibáit lássuk.

SanTa

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.27 0 0 118
Még nem próbáltam megerőszakolni egy férfit sem, úgyhogy nem tudok nyilatkozni a technikai részletekről...
De, mivel viszonylag sokszor hallottam már ilyen esetről, elhiszem, hogy lehetséges, bár nem tudom, hogyan.
Előzmény: alkohol (117)
alkohol Creative Commons License 2001.06.27 0 0 117
hogy eroszakol meg egy no egy ferfit?
(azt meg csak csak kitalalom hogy egy ferfi egy ferfit de egy no?????? vagy ez itt nem kerdes?)
Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.26 0 0 116
Persze hogy van férfiak elleni erőszak, ezt ugyanúgy elítélem, mint a nők ellenit, de azt cáfolom, hogy a nők ellen elkövetett erőszakra olyan nagy súlyt fektetnének. Egyszerűen csak több nő meri elmesélni, mint régebben. De korántsem az összes. Ugyanis: az erőszakot elszenvedő nők többsége - ahogy a férfiak - inkább hallgat, mert fél a megaláztatástól (és nem csak attól, hogy gyengének tartják) meg épp az olyan véleményektől, hogy "biztos kiprovokálta" és hasonlók.
Persze, el tudom képzelni, hogy a férfiak még kevésbé merik bevallani, hogy áldozatul estek az erőszaknak, mert azt hiszik, ezzel magukat égetnék le (tudniillik hogy nem tudták megvédeni magukat), de csak akkor tudnak segíteni magukon, ha vállalják, elmondják a megfelelő hivatalos személyeknek, és nem a büszkeségüket helyezik előtérbe, vagy a félelmüket.
De ez tényleg más téma, mint amit umna fölvetett az elején.
Előzmény: SanTa (113)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.25 0 0 115
Szerintem nyiss neki egy új topic-ot. Ez eddig nem erről szólt, szólhat erről is persze, de egy kicsit házastársi veszekedésre hasonlít:
"persze, a férfiak megerőszakolják a nőket, de ellenben a nők meg ezt és ezt csinálják, tehát nem szólhatnak az erőszak ellen". Kicsit görbe ez a tükör.
Előzmény: SanTa (113)
SanTa Creative Commons License 2001.06.25 0 0 113
Na, akkor most én is hozzáröffenek.

Mindenféle erőszakot elítélek, induljunk ki ebből. DE! Én is azt mondom, hogy ha fél évig az orrod előtt huzigálnak egy habos tortát, senki nem nézhet rád rossz szemmel, ha a hatodik hónap utolsó napján ráveted magad. Ilyenkor már sehol sincs az a bizonyos "a férfi nem csak ösztönlény", meg a többi.
Másrészt: Ho,, és mikor törődött valaki is a férfiak ellen elkövetett lelki terrorról? Megalázások, érzelmi zsarolások, és egyebek. Hol védik a férfiak érdekeit ilyen vakhittel, mint a nőkét?
Valóban. Leginkább a nőt lehet nemileg megerőszakolni, de a férfit lehet lelkileg, és sokkal több olyan férfiismerősöm van, aki ilyennek volt / van kitéve, mint olyan nőismerősöm, akit megerőszakoltak. Mégis, a férfinak szerepe szerint nem szabad gyengének lennie, legalábbis kifelé nem. Szenved, sinylődik egy-egy kapcsolatban, nincs ereje kimászni, a nő pedig, hatékonysága teljes tudatában ki is használja ezt. Nem sok nő szájából hallani, hogy "ez a kapcsolat elvitte mindenemet". Annál több férfi áldozza föl magát egy jó kapcsolatért. Soha mág olyat nem hallottam, hogy legyen egy nő akármilyen sikeres, az ex-férje beperelje a fele vagyonáért.
Miért mindig a férfi a rossz? Tessék már elgondolkozni azon, hogy egy nő mennyire van benne egy-egy erőszakos nemi közösülésben. Hallottam olyanról, hogy kifejezetten ez izgatta fel a hölgyet. Ez akkor most erőszak, vagy nem?
Tessék már a többi színt is észrevenni, ne csak a feketét meg a fehéret!

Üdv,
SanTa

pidunga Creative Commons License 2001.05.29 0 0 112
orlando! orlando!
:-) :-) :-)
Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.27 0 0 111
Ezt az oldalt a NaNe honlapjáról másoltam ide, a címe:
http://www.tfk.elte.hu/hirnok/noi-dolgok/eroszak/eroszak.html
Van ottan még pár érdekes dolog, meg egy paródia is...

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A NEMI ERŐSZAKRÓL

Tévhit: Nemi erőszak csak olyan nőket ér, akik este egyedül közlekednek az utcán.
Tény: A nemi erőszakotlegtöbbször a négy fal között követik el, a napbármely órájában.

Tévhit: Nemi erőszakot csak fiatal, vonzó, kihívóan viselkedő nőkön követnek el.
Tény: Bárki lehet áldozata, tekintet nélkül korára, megjelenésére,viselkedésére, féléves csecsemő és kilencvenhárom éves asszony megerőszakolására is volt már példa.

Tévhit: A nők akarják, keresik az erőszakot.
Tény: A nemi erőzak nem valamiféle izgalmas erotikus játék, ahogy azt egyre több film ész regény sugallja. A nemi erőszak lelki és testi kínokat okoz az áldozatnak, fájdalmas és megalázó.

Tévhit: Lehetetlen megerőszakolni olyan nőt, aki ezt nem akarja.
Tény: Egyetlen nő sem akarja, hogy megerőszakolják. Ha a tűlerő és a fenyegetés hatására kénytelen elszenvedni az erőszakot, az nem jelent beleegyezést.

Tévhit: A férfi nem tehet az erőszakról, vágyai, ösztönei erősebbek akaratánál.
Tény: Az ember nem puszta ösztönlény.

Tévhit: A férj nem követhet el nemi erőszakot feleségén.
Tény: Bármiféle, a nő hozzájárulása nélküli nemi aktus: nemi erőszak, függetlenül a nő és a férfi viszonyától. (A nemi erőszakkal kapcsolatos magyar törvények azon a tévhiten alapulnak, hogy a nő férje tulajdona, a házasságon belül élő nőnek nincs joga saját testével rendelkezni.)

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.17 0 0 110
Én is ezen akadtam ki; ha el se hitték, az még a jobbik eset; ha az első eset áll fenn, akkor elég furcsa felfogásúak umna szülei.
Umna, nem vagy mostanában gépközelben?
Előzmény: Tövis (109)
Tövis Creative Commons License 2001.05.16 0 0 109
"Szüleim egyébként csak röhögtek azon hogy megerőszakoltam"

He? Ez komoly? Azon röhögtek, hogy ezt tetted vagy el se hitték?

Előzmény: umna (92)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.09 0 0 108
Most már értem, visszakerestem az 55-öst. De ettől függetlenül én más véleményen vagyok, és nem hiszem, hogy a lány ilyen. Egyébként, ha mégis ilyen lenne, azért még nem kell megerőszakolni.
Előzmény: v1.7 (107)
v1.7 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 107
Catkiller: az 55. hozaszolas masodik , bekezdeseben leirt lanytipusra ertettem. tudom ,hogy nem bizonyitot, de valamiert az a kenyszerkepzetem , hogy tortenetunk fohosnoje is ilyesmi jellemvonasokkal bir. :))
persze ez eloitelet tudom. sajnalom. ;)
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.08 0 0 106
Lehet, hogy én vagyok töksötét, de valahogy nem tudom megérteni v1.7 érvelését.
Először is, ha umna nem tudott uralkodni magán ezzel a lánnyal kapcsolatban, akkor máskor sem fog tudni; tehát az nem megoldás, hogy kerülje el az "ilyen" lányokat. Max. az, ha elkerüli a nőket, az összest, jó messziről, és még véletlenül se lesz szerelmes. Egyébként sem tudom, mit jelent az "ilyen" jelző: olyan nőt, aki kihozza a férfiakból az erőszakra való haljamaikat? Egyrészt, nem hiszem, hogy az említett lány ilyen lenne; másrészt - mivel vannak ilyenek - nem lehet őket elkerülni. Bocs, v1.7, ha nem erre gondoltál és hülyeségeket írogatok itt -össze-vissza. De az elkerülhetőség - tökmindegy, kiket kellene umnának elkerülnie - megoldhatatlan.

Umna, a nyugtatók sz@rt se érnek, és ha úgy gondolod, hogy nagyon rossz az életed és eszedbe sem jut, hogy ennél sokkal rosszabb is lehetne, tényleg nem ártana pszichológushoz fordulnod. Vagy segít, vagy nem - én nem vagyok híve a piszológushoz-rohangászásnak (néha úgy tűnik, vicc az egész), de ha muszáj, akkor muszáj. Amit Te csinálsz, az ÖNSAJNÁLAT, ebből vagy ki tudsz mászni egyedül, vagy segítség kell hozzá. Már rég nem az erőszakról szól a dolog, hanem arról, hogy túl sokat foglalkozol a saját problémáiddal.
Egyszerűen arra kellene rájönnöd, hogy értékes ember vagy, ha ez így nem elég egyértelmű számodra, hát keress magadban - magad számára - értékeket. Ja, és próbálj meg másoknak segíteni, ha vmi bajba kerülnek, így nem a saját problémáiddal leszel állandóan elfoglalva.
(Bocs, ha kemény voltam)

v1.7 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 105
a "statisztikat" kepletessen ertettem. eddigi kis eletem soran szerzett kozvetlen es kozvettet tapasztalatimra ertettem. masra meg ugye nem nagyon tudom a velemenyem alapozni. :) (1000 esetet pedig igazan nem szeretnek begyujteni :)
tudom hogy nem irtal semmit a pszichologiarol , azert irtam le a kis mentegetozesem, hogy ha elolvassa valaki a hozaszolasom, akkor ne higyje , hogy elvakult pszichologia ellenes vagyok.
nem szitok, es semmikep sem dicseret.
es tenyleg az a legegyszerubb ha sehogy :))

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.08 0 0 104
megsütheted a statisztikáidat, ha nem legalább 1.000 eseten szerezted a tapasztalataidat... ennyit a statisztikáról. és nem írtam semmit a pszichológiáról. a politikust meg kösz, csak még nem értem hogyan vegyem: szitoknak vagy dícséretnek. a legegyszerűbb az, ha sehogy.
Előzmény: v1.7 (103)
v1.7 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 103
:)))
tok jol tudom , pont egy panikbetegtol, hogy hogy gyogyitjak a panikbetegeket, a pszichologusok ;)
azert mondtam.
(amugy felre ertes ne essek , nincs bajom a pszichologiaval, meg van pszichologus ismerosom. aki norm. meg olyan is aki tokre nem ;) csak rosszak a statisztikaim .... :)
amugy umna szvsz nem panikbeteg.
jo politikus lennel amugy... ;)))
Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.08 0 0 102
azt hiszem abban több fifika van amit Yoo mondott az imént. tudod a pánikbetegeket sem úgy gyógyítják, hogy kerülje el azokat a helyzeteket és punktum, sose kerüljön abba a helyzetbe mégegyszer. mert mi van, ha abba fog kerülni?
Előzmény: v1.7 (101)
v1.7 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 101
bizonyos helyzetekben senki sem tud uralkodni magan.
es ezert a bolcsesseg abban van hogy , ismerjuk es elkeruljuk ezeket a helyzeteket... :)))

Yoo Creative Commons License 2001.05.08 0 0 100
Igenis, parancs.:) (már éppen indultam ám......:))
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.08 0 0 99
Éjfél elmúlt, tessék menni aludni.
Előzmény: Yoo (98)
Yoo Creative Commons License 2001.05.07 0 0 98
Szerintem nem feltétlenül az "ilyen" lányokat kell kerülnie, hanem azon kell elgondolkozni, mi az oka, hogy egy bizonyos helyzetben nem tud uralkodni az indulatain. Ehhez pedig nem elég a nyugtató. Annak egyszer elmúlik a hatása.
Előzmény: v1.7 (97)
v1.7 Creative Commons License 2001.05.07 0 0 97
na egy ideig megint lesz tema.....
umna: a hiszti az nem segit. (ez teny.) vond le a tanulsagot. probald meg kerulni az ilyen tipusu lanyokat. (mmint akik ilyesmit hoznak ki beloled.... ;)
keruld a lincselo tomegeket, meg a birosagot. szerezd vissza az eleted. bocsas meg te is.
kb.
na ez jo hisztis hozaszolas lett ,sajnalom :)

ps:nyugtatot pszichologus nelkul is vehetsz. de szerintem okosabbat is ki tudsz talalni.... ;)

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.07 0 0 96
Gondolni nem. Írni. Sorok között. Én meg túl sokat belegondolni sorok közé.
Előzmény: Rosaly_ (95)
Rosaly_ Creative Commons License 2001.05.07 0 0 95
Hát én ezt az egész sztorit egyre kevésbé hiszem el.
Kedves orlando, a tyúkos hasonlat elég jó...:) Viszont: 1. nem hiszem azt, hogy csak engem érhet ekkora "csapás" 2. Mint a hasonlatod is mutatja, nem is gondoltam rá, hogy csapás ért.
Előzmény: bübüke (86)
Yoo Creative Commons License 2001.05.07 0 0 94
Nézd, én még mindig azt mondom, hogy elítélendő az erőszak. Ha ti ezt rendeztétek magatok között, akkor viszont próbálj túllépni rajta.
Én gondolkoznék a helyedben azon is, hogy hogyan jutottál addig a pontig, hogy megtörténhessen. És addig, ahol most vagy. Ahogy írsz, nagyon labilisnak tűnsz, és ha eddig nem tetted meg, menjél el orvoshoz. Egy pszichiáterhez vagy egy pszichológushoz. Talán sikerül rájönnöd a segítségével, miért vesztetted el ennyire a fejed, hogy egyáltalán nem voltál ura önmagadnak, és igyekezz meggyógyulni, feldolgozni a történteket. Tényleg kívánom, hogy sikerüljön.
Előzmény: umna (92)
umna Creative Commons License 2001.05.07 0 0 92
Újra gépközelben vagyok és megpróbálok irni valami okosat.Elolvastam a hozzászólásokat tényleg nem a segitségről szólnak.Még a mai napig sem tudok egészségesen élni.Nem csak emiatt az eset miatt. Mert a játék még fojtatódott telefonon sőt személyesen is. Nem fogjátok kitalálni a lány megbocsájtott.Megkerestem a munkahelyén és sikerült a margit-szigeten kerek 3 és fél órán át beszélgetni tök jó volt. Amikor mentünk haza a villamoson akkor kezdtem el dadogni, hogy most ok minden meg barátok vagyunk de meg kéne beszélni valamit akkor mondta , hogy megbocsájt. Ja és az ördögöt akarta és meg is kapta, na szép akkor miért nem kell továbbra is? Bocs az össze vissza irásért esetleg ha nem túl logikus de a mai napig is meg vagyok zavarodva az eseményektől. Adtam neki még aznap egy tök jó könyvet bucsúajándékként Hermann Hesse: Demian-t.Ha tehetitek olvassátok el nagyon jó. Most teljesen tönkre vagyok menve itthon vagyok vidéken a szüleimnél és semmi lehetőségem a normális életre.Kicsit naivan hangzik a történetem de szerelmesen egészen hülye dolgokat is megtesz az ember.Egyébként a margitszigeti találkozást az utolsó követte aminek a végét jól elszúrtam már teljesen be voltam dilizve és nem tudom miért azt mondtam, hogy megkivántam a barátnőjét valakit egy év után egy másodpercre elöször na ezzzel telt be a pohár azt mondta nem féltékeny csak azért van kiakadva , hogy még nekem milyen elvárásaim voltak.Ez tényleg hiba volt de már nem tudtam játszadozni ki voltam akadva az egyik haveromtól akart spanglit kérni én is féltékeny (Ennél a srácnál aludtam amikor felköltöztem nem is ismerte) voltam de ez akkor is hiba volt. Szüleim egyébként csak röhögtek azon hogy megerőszakoltam.Ez az egész őrülten szinvonalatlanra sikerült irás, bocs érte de ráment az agyam, a munkahelyem a pénzem az önbecsülésem remélem az életem nem és meggyógyulok.
bübüke Creative Commons License 2001.05.07 0 0 91
Úgy lett "ex", hogy kirúgták a főnökeim...
Kb. egy hete dolgozott nálunk, mikor megtörtént az "eset", amitől teljesen kikészült szegény... Egyáltalán nem tudott dolgozni, butaságokat csinált... a főnökeim többször is beszéltek vele, de sajnos nem sok sikerrel, munkáltatói kérésre nem igazán lehet megnyugodni...
Végül is nem tudom, hogy mi van vele, mi abban maradtunk, hogy felkeres egy pszichomókust (adtam neki címeket)... A múlt héten küldtem neki egy érdeklődő sms-t, de eddig még nem jelentkezett...
(egyébként volt egy topic, amit Umna miatt nyitottam, "Pszichológust keresek" volt a címe)

Előzmény: v1.7 (87)
v1.7 Creative Commons License 2001.05.05 0 0 90
Catkiller:" ferfiak nem szoktak csak ugy elsirni magukat."
orlando_005 :"Férfiak nem szokták elsírni magukat?"

ilyen es meg ehez hasonlok ;)))
(gyk: "... csak ugy ..." :)
ezt most biztos nem fogjak erteni, vagy valami hasonlo....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!