A 6 osztályosba készülő gyerekeknek van egy nagyon jó , és számomra is sok hasznos információt adó fórumja. Ugyanakkor biztosan sokan vannak mások is, akiknek a gyerkőce 8. után felvételizik 4-5 évfolyamos gimnáziumba a következő tanévben. Nagyon jó lenne, ha minél többen összegyűlnénk itt, hogy segítsük, támogassuk egymást az elkövetkező nem könnyű időszakban.
Szívem szerint összefonnám a 2 topikot ,vagy a réginek a címét változtatnám általánosabbra, de erre sajnos nincsen lehetőségem.
Nálunk is a gyerkőc állítja fel a sorrendet. Sajnos úgy néz ki, hogy nagyon magasra tette a lécet, amit nem biztos, hogy át tud ugrani. Ő készül szorgalmasan. Szerintem már kicsit túlzásba is viszi.
Az akarás itt is meg van, de a készülés... hát az nagyon periodikus. Én úgy gondolom, hogy megnézünk pár sulit. Versenyistállót nem akarok, mert bár jó tanuló de nem a legjobb és nem akarom, hogy végig megszakadjon. Azt szeretném, hogy jól érezze magát és szívesen menjen be. Ezért úgy gondolom, hogy a végső sorrendet ő állítsa össze, aztán majd meglátjuk, hogy a pontjai mire lesznek elegek. Nálunk egyelőre csak a nyelv játszik, a matek eléggé mumus.
Még egyelőre nincsen eldöntve fixen. Majd meglátjuk, hogy milyen kiírások jönnek. Tavaly voltunk már néhány helyen nyílt napokon. Eötvös, VMG, illetve tájékoztatókon a Madáchban és a Veres Pálnéban. Tetszettek. :) Az idén is tervben van még 1-2. Fontos lenne a jó nyelvoktatás, második nyelvnek lehetőleg a német az angol mellett, a történelem és a matek is a kedvencek között van. Persze nem csak a topok között keresgélünk, hiszen a felvételin múlik minden. A léc mindenesetre magasra lett téve. Aztán majd meglátjuk. Az Eötvösbe fog járni előkészítőre magyarból és matekból.
Hát igen a hormonokon, meg a pillanatnyi lelkiállapoton is sok múlik. Az én fiam alapból egyáltalán nem stresszes, de mégis félek egy kicsit attól, hogy az adott helyzetben leblokkol, mert annyira akarja és annyit készül..
Azt hiszem a hormonok támadása volt a gond két éve..... a mai napig nem tudom, hogy igazából mi volt a baj. Az írásbelit teljesen jól élte meg, úgy gondolta, hogy jól sikerült. Hát amikor megláttam az eredményt, én másként gondoltam... a sulik velem értettek egyet. Egy helyen volt csak szóbelizni, de végül hiányzott pár pont ahhoz, hogy felvegyék.
Magyarból fog előkészítőre járni, az két hét múlva indul a Szent László gimibe. Matekból jár hozzánk egy tanár. A sulik még csak körvonalozódnak... Ti?
Nálunk még minden bizonytalan, várom, hogy a gyerek megvilágosuljon. A kinézett előkészítő a hónap végén indul. És van egy klassz matek tanárunk. Két éve nagy pofára esés volt a felvételi (vagyis az írásbeli eredménye), most sokkal kevesebb elvárással futok neki.
Nagyon sajnálom, hogy nem talál ide senki, pedig biztosan sok érdekelt van rajtam kívül is. Közben mi már járunk előkészítőre, és ezerrel készülünk. A cél még mindig bizonytalan.
Az én kisfiam most megy nyolcadikba. Érdeklődő, jó képességű gyerek, akinek szeretnénk megtalálni a neki legjobb iskolát. Történelem, nyelvek érdeklik leginkább, de a matekot, fizikát is szereti.
Budapestre készülünk, de még nem pontosan tudjuk, hogy hova, bár sok szimpatikus iskola van. Mi már tavaly is voltunk néhány nyílt napon, és az idén is folytatjuk . Nagyon nagy segítség lenne, ha minél többen oszthatnánk meg egymással a tapasztalatainkat. Bár nyár van még, de hamarosan itt a szeptember. :(