Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tegnapelött KÖKI terminalban igy felcicomazott kocsival àllt be rokkant helyre. Miért? Az visitotta kérdésemre nemzetörségi vészhelyzet miatt. Eddig se néztem semmibe ezt a rendfokozat mániás fegyveres szolgalatra alkalmatlan bagàzst. Milyen jogon osztogatnak tábornoki rendfokozatokat. Egyenruha, kitüntetêsek halmaza...eldönthetnék szalagsávon vagy eredetben...
Kivancsi vagyok hogy a pohos vénülő tábornokaik hogy kapcsolódnának egy árviznél a rendfokozati idöt kiváró hivatásosokhoz. Hát én ugy elhajtanám hogy nac söt ha lenne erom annyi homokzsakot is dobnek ra
Vagy három éve már írtam a honlap helyesírási hibái miatt, úgy tünik azt sikerült felszámolni, de..
Most belenézek és a rendvédelmi szervezet a vidék biztonságáért parancsnoka, valami nör "ezredes", elérhetősége meg a mucika48@.
Eszem megáll már, hogy ilyen ostoba hibákat hogyan lehet elkövetni.
Vidéken óriási gond van a közbiztonsággal, de eléggé lehangoló, hogy ezt egy mucika48 fedőnevű "ezredessel" kell megtárgyalni.
(Volt hivatásos katonaként és rendőrként nem rajongok a nör "ranghullásnak", normál helyeken a dandár élén áll a dandártábornok, hadosztályhoz illik a vezérőrnagy, hadtesthez kell az altábornagy és hadseregek élére a vezérezredes)
Ebben a nemzetőrségben lassan már csak egy nemecsek lesz, a többi mind valami "tábornok".
(Ja, nem kivánok belépni semmilyen szervezetbe, különben is, ha egy kócfejű civilből ezredes, egy sorállományú őrmesterből vezérőrnagy lett, akkor a megszerzett rendfokozatom után "járó" nör rang nincs is jelenleg, elég hülyén festenék a sorban vezértábornagyként:))
Ui. A közgyülésről, beszámolóról készült fotó azt sugallja, hogy összesen nem voltak 15-en a rendezvényen.
Ami nem is csoda, hiszen a kezdeti kormányzati lelkesedés, mint az várható volt, rövid időszak alatt eltünt és a hadsereg nem óhajtott osztozkodni semmiféle félkatonai szervezettel. Ez ugyan évtizede történt, de ott a kezdeteknél vége is lett a mozgalomnak.
Azt hiszem, sokan tévedésben vannak. A nemzetőrség nem egy fizetéses munka, és a nyugdíjba sem számít bele. Ez maximum egy társadalmi rang, az inspiráció pedig a pártokon felülemelkedő hazaszeretet a történelmi múlt tisztelete. Hogy ezt kevés ember ismeri el, és a mindenkori kormányok is igyekeznek letaposni, az egy dolog. Ez az egyetlen szervezet amit egyetlen párt sem tilthat be, joguk van az egyenruhájuk viselésére, és rangjelzéseik, kitüntetéseik viselésére. Ez az igazolványukre rá is van írva.
Elnézést kérek, de az 1956 Magyar Nemzetőrség országos főparancsnoka v.l. Dömötör Zoltán nőr. vezérezredes. A nemzetőrség főbb feladatai együttműködési szerződések alapján katasztrófavédelem, természetvédelem, stb. és főképpen a hagyományok megőrzése 1848-49 től 1956-on keresztül napjainkig, és még sok egyéb.
A dán rendszernek nem is az a lényege hogy kicsoda-mit hord hanem maga a működési elv, ugyanis nagyon ügyesen megkerülték a politikai csapdákat
Most már a wikin is van róluk anyag angolul, érdemes beütni a wiki angol keresőjébe: Danish Home Guard
Míg mifelénk itt tökölődnek addig elfelejtik hogy kicsit arrébb van egy 1948 óta működőképes szervezet. A tisztikar a hadseregből van átvéve, a főtisztek szintén, kiképzést a seregtől kapják. Tehát nem a sokat emlegetett párthadsereg....
Keleti György és Fürj Lajos volt Honvédelmi miniszterek elmondása
alapján.
Professzionális hadsereg az csak álom,sem létszámban sem hadi technikailag nem alkalmas önmagában az ország védelmére,nemhogy még katasztrófa védelemre!!Bármely környező ország hadserege akadály nélkül végig vonulhatna az országunkon!
A NATO katonáira vagyunk hagyatkozva,akik nagy valószínüséggel, tojnának a fejünkre pld egy orosz incidens esetén.A régi 70 000 fős hadsereg ma már alig éri el a 15-20 000 főt,melyböl kb 10 000 lehet aktiv harcos a többi kiszolgáló és irodista stb.Akkor ki védi meg az országot?
Erre az én hozzáfüzni valóm az!!
Ja! hogy állampolgári kötelességünk az országunk védelme! :)
Annak az országnak,ahol a Magyar szinte csak albérlő,mert mindenért fízetnünk kell búsásan és még lassan kisebbség is leszünk!Mig a külföldi 5 év adó mentességet élvez és szinte szolgaként potom pénzekért dolgoztat minket Magyarokat!Külföldröl hozatjuk azokat amiket mi is megtermelünk jobb minőségben,mert a vezetőink bizonyos vallási csoportba tartozó üzleti érdekeltségeinek ütköznek a magyar árúk.
Hogy a Nemzetőrségre szükség van e?Jól képzett hazafi nemzetőrökre igenis szükség lenne?Ez alatt nem a maguknak pénzkeresési lehetöséget biztosító nyugdijas katona és rendőr tisztekre gondolok,akik most mindenféle tábornoki és egyéb kiemelt rangokat adományozgatnak egymásnak.
A honlapjuk kinézetre nagyon hasonlít a Honvédelmi minisztérium honlapjára.
Történelmi gyökereiket a '48-as és az '56-os Nemzetőrséghez vezetik vissza. Amennyire számomra a jogi státuszukkal kapcsolatban kiderült, civil szervezetről van szó. (Akik, ahogy ez el is várható, minden politikai párttól elhatárolódnak.) Egészen pontosan megyénként külön-külön szervezetek alkotják. Leginkább a Polgárőrséghez lehetne őket hasonlítani ebből a szempontból. Ezzel a párhuzammal viszont van egy kis probléma. A polgárőrök ugyanis úgy is tudják segíteni a Rendőrség munkáját és javítani ezáltal a közbintonságot, hogy nincsen náluk engedélyköteles eszköz. A nemzetőrök viszont aligha tudnának a Honvédség segítségére lenni egy ellenséges támadás esetén, ha csak max. gáz-spray lehet náluk. Érdekes eltérés még, hogy amennyire én tudom, a polgárőröknél nincsenek rendfokozatok, a Nemzetőrségnél pedig vannak. (Az országos parancsnokuk pl. altábornagy)
Válogatás: A fegyverbuzik közül csak a higgadtakat kéne bevenni, meg kizárni azokat, akik hivatásos fegyveres rablók. Egyebekben ne legyen követelény, hogy vki igazolt sportoló legyen, ugye egy mélységi felderítőtől mást várunk, mint egyinformatikustól, stb.
Egyebekben akit érdekel, csinálja, amihez ért. Jutalom már az IS, hogy rálát egy rendszerre (pl. rádióamatőr, őket az előbb ki is felejtettem)
Szerintem 1/4 évenként vmi összeröffenés, megmutatni az embereknek a szakterületükhöz tartozó (honvédségi) technikát MŰKÖDÉS KÖZBEN, melyhez ők is hozzászólhatnának (a polgári sokszor fejlettebb), ill. a kvázi publikus anyagokból rendszerezett ismertetők)mert a google sokat elvesz az ember életéből, vmi világnyelven +angol (itt is bejönnének a bölcsészek, mert pl. ki tud Mo.-n franciául v. spanyolul - szerintem kevesen) Az ismertetőket persze a nemzetőr IS hozhatná, ill. az összeollózásban mindenképp segítene. Az összeröffenés végén "csapatépítés" (eszem-iszom ízlés szt.), bár ez úgyis menne magától, ill. nem ennek kéne hangsúlyosnak lenni
Nemzetőrség: Ha a Honvédségnek vannak olyan feladatai is, melyek nem fegyveresek, akkor talán a Nemzetőrségnek is lehetne. A katasztrófaelhárításon (árvíz, egyebek) és gyógyászaton kívül pl.
- Vegyészkedés/Vegyvédelem - Repülés/polgári (mg., helikopterek, mittudomén) - Rádióelektronikai, távközlési (hálózati), INFORMATIKAI feladatok - Hírelemzés - Sima szállítás (begyakorolni az útvonalakat ki kihez, stb.) stb.
És a jó a dologban az lehet, ha az adott iparágban amúgyis dolgozó, ahhoz értő szakember lenne ilyen (persze önkéntesen, és nem azért, hogy munkaidő-kedvezményt, meg AK-47 et kapjon...)
El tudom képzelni, hogy van még Mo.-n, aki szereti a munkáját A fenti sorrend szerint pl. - Vegyészek, mikrobiológusok - A polgári repülők, meg akik belföldi repteret üzemeltetnek - Távközlési, hálózati és informatikus mérnökök - Bölcsészek pl. az orientalisztikai jellegű tanszékekről - Aki hivatásszerűen fuvarozik (???) szintén stb.
Voltam taggy?lésen (havi egy van).Egy-másfél óra hosszú volt: napirend elfogadása, beszámoló a pénzügyi helyzetr?l, a legutóbbi tevékenységekr?l(koszorúzás,alszervezet alapítása),el?adás a NATO-Mo. kapcsolatról,feladatokról,IPSC ismertetése.
Debrecenben a létszám hetven valahány f?,plusz 2-3 környékbeli telpülésen is alakult "alegység".Feladat: a katonai hagyományok felélesztése/?rzése(koszorúzások,megjelenés rendevényeken,gondolom ismeretterjesztés,reklámozás stb.),van sport szakosztály(hangsúlyos a IPSC).A jelen lév? tagok mind 30 fölöttiek voltak(nekem úgy t?nt).Felvételi követelmény büntetlen el?élet,önélet rajz,felvételi bizottság jóv hagyása(széls?ségeseket akarják kisz?rni).
Hogy pontosan mit is csinálnak a mezei tagok,azt még nem tudom, majad írok ha tudok valami konkrétabbat.
Nos,az elmondottak alapján katonai hagyományőrzéssel, civil kapcsolatokkal, sportokkal foglakozik (MHSZ jelleggel,bár ez nekem elég keveset mond), és még szervezés alatt lévő félkatonai szervezet.A gyűlés egyébként a laktanyában volt(valami koszorúzás miatt alig voltak,és rövidítve is volt), első benyomás alapján tisztek vannak felszerelés, és emberek már kevésbé.Felvételi követelmény csak a büntetlen előélet, jövő héten kapok működési szabályzatot, az alapján majd többet mondhatok. Valami olyasmit mondtak, ha ez működik, és szeretik akkor kb. év múlva alakul meg a Nemzeti Gárda,ami már fegyveres szervezet lesz.
Nem, ez biztos nem AZ a Nemzetőrség, vagyis nem a Simicskó-féle tervezet. Ez egyelőre egy nonprofit szervezet, állítólag most jó eséllyel elfogadnak majd valami határozatot, amitől egész komoly lesz a dolog.
Tök jó, hogy senki nem tud semmit, és a meglévő információk is teljesen ellentmondóak. :)
Hát itt (is) az áll, hogy még a tervet is el akarják vetni... Most akkor mi van? Ez a Nemzetőrség AZ a Nemzetőrség? :))
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9049822
Nos, én beszéltem egy taggal, aki úgy adta elő a témát, hogy ez egy létező és működő félkatonai szervezet, katasztrófaelhárítással, természetvédelemmel, bűnmegelőzéssel és közrendvédelemmel foglalkoznak, rendes katonai rangok vannak stb. Ez nekem elég meglepő volt, mert eddig azt hittem, hogy nincs tervezve Nemzetőrség létrehozása. :)
Viszont érdekel, hogy másnak milyen információi vannak, szeretek több forrásból tájékozódni.