A nyáron Görögországba készülök. Szeretnék víz alatti képeket is csinálni, van egy Nikon Coolpix S2800-as gépem, esetleg van valakinek ötlete, hogy milyen tokba megy bele? Előre is köszönöm szépen :)
Sziasztok! Jövő héten utazom az Adriára búvárkodni! Szeretnék jó minőségű, éles képeket készíteni a víz alatt, de nem tudok dönteni a sok vízálló gép közül. A Pentax vízálló gépek megbízhatónak tűnnek, de lehet, hogy jobban járnék, ha a meglévő Canon PowerShot G15 gépemhez vennék vízálló tokot. Ár alapján nem tudok dönteni, ezért inkább tapasztalatokra lennék kíváncsi! Bármilyen tanácsot szívesen fogadok!
Szia!Ahogy írtam is TZ4 és TZ5 gépekhez jó csak! (neked Panasonic DMW-MCTZ20E tok kell TZ18 és TZ20-hoz )Mint minden gyártó a Panasonic is mindent megtesz, hogy ha gépet cserélsz az összes tartozéskot is vele együtt cseréld!üdv!
Rendszerváltás miatt eladóvá vált a Lumix DMW-MCTZ5 vízalatti búvár tok. 4 éve vásároltam, Magyarországon kifogástalan, szép állapotban van. Panasonic DMW-MCTZ5E vízalatti tok Panasonic TZ4/TZ5 gépekhez 40 m-ig vízálló
Minden funkció elérhető A beépített vaku használható Állvány csatlakozó
Méret: 150 x 94 x 93 mm Súly: 434 gramm
Soha nem ázott be, tartalék O gyűrűkkel, dobozásban, papírokkal stb. Kipróbálási garanciával. Kérésre tudok küdeni további képeket.
Ára 49.000,- Ft (Eredeti ára 85-75 ezer között mozgott)
olyan kompakt ami ekv 28ról indul, és van manuális beállítási lehetősége. plusz pont, minél messzebb van a vaku az optika tengelyétől, de ilyet nem nagyon találsz. az olympus c5050 azt hiszem amit sokan használtak és szerették régen, de annyira régi hogy szerintem nem találsz már használtan. Mi canon a720-t használunk tokban, képek vele itt. Nekem megteszi hobbi szinten. Komolyabb képekhez meg külső vaku kell elsősorban, supaknak van azt hiszem jóárazott, DC-ről Bunny írt róla.
S Eladó NIMAR búvártok DV, vagy újabb kamerák-videó képes fényképezők (DSLR-bridge) részére! Nimar által gyártott alapban Sony VX DV (VX2000, 2100 ) kamera szériat fogadó, de átalakítható minőségi búvártok tartozékaival, 1-2 alkalommal használt állapotában, pótalkatrészekkel eladó. Kialakítása lehetővé teszi más kamerák, vagy fényképezőgépek befogadását, minimális , a fő szerkezeti egységet meghagyó módosítással. info/kukac/gregoryiron.com, vagy 06 hetven 316 ötven 15
5D-hez keresek valami olcsó vízálló nylon tokot, mint a Dicapac. Nem búvárkodáshoz kell, inkább csak vízpermet ellen, bár ha 10-20 centi mélységig vízálló az nem hátrány.
Van valami tippetek, hogy hol lehet ilyet kapni Magyarországon?
Eladó búvártok DV, vagy újabb kamerák-videó képes fényképezők (DSLR-bridge) részére! Nimar által gyártott alapban Sony VX DV kamera szériat fogadó, de átalakítható minőségi búvártok tartozékaival, 1-2 alkalommal használt állapotában eladó.
Kialakítása lehetővé teszi más kamerák, vagy fényképezőgépek befogadását, minimális , a fő szerkezeti egységet meghagyó módosítással.
FLAT dome-os, ami azt jelenti, hogy a kitekintő üveg nem domború kialakítású, így egyszerübb a helyzet!
Ajánlatokat vagy érdeklődéseket az underwaterhousing@gmail.com címre várok! Tel: 06 harminc 254 harmincöt 37
Hát ide nem néztem volna be magamtól mostanában. :) A helyeket a másik topicban már írtam neked, a véleményem az, hogy a legtöbb sziklás, kevésbé látogatott, sekélyebb öblökben, part közelben érdemes próbálkoznod, szinte mindenhol van valami érdekes. Sekély a víz, olyan 3-5 méter maximum, de volt olyan világos színű öböl, ahol nem ért le a 15 méteres horgonykötél függőlegesen.
Köszönöm, kőkemény :) 1000 forintért a másik Dicapac WP-510 5m mélységig vízálló tok is elkelt, azért gondoltam volna, hogy újként többért fog elkelni, mint a másik.
[Balage] : Akkor legyen így. ;) Én a saját tokomra írtam, hogy nem profi géphez való, a DSLR példát meg arra, hogy ugyanez a cég, ugyanezzel a technológiával gyárt DSLR géphez is tokot! :)
Tehát ha valakinek kell ez az 5 méterig vízállónak gyártott DiCaPac tok, akkor 3900.- forintért viheti. Nem búvártok, strand és hobbi célokra, parton, partközelben, esőerdőben, sivatagi homokviharban, gyermekmedencében. 3 méterig garantáltan kipróbált, 3x kb. 1 hetet használt. Ez idő alatt egy csepp víz sem került bele. Víz tetején fent marad, de súlyok nélkül is víz alá vihető.
Kétlem hogy ki lehetne nyomni úgy a levegőt hogy ne legyen felhajtóereje, de mondjuk azt elképzelhetőnek tartom, hogy nem nagyon zavaró.
"Ez nem búvár tok és nem is profi gépekhez van, hanem kompakt gépekhez."
Ezzel magaddal kerülsz ellentmondásban, miszerint azt írtad, hogy DSLR gépekhez is van ilyen neylonzacskó. Mi számít neked akkor profi gépnek?
Az meg hogy nincs összefüggésben a nyomással, elég nagy badarság ne haragudj. Minden összefüggésben van a nyomással, mivel mindent ér. Az hogy több ponton záródik, nem jelenti hogy nem esik rá nyomás. Sőt mivel a a zacskó semmit nem nyel el, csak rásimul a gépre, a gépváznak kell elbírni a 0,5 bar nyomást is.
De az utolsó bekezdésben megfogalmaztad amit én is gondolok erről a termékről.
"Ez a tok hobbi célra, nyaralásra akár a homoktól, vagy a parti vízekben használható és védi a gépet, de akár esőben, télen is jó szolgálatot tehet."