Keresés

Részletes keresés

garacini Creative Commons License 2015.10.05 0 0 31

Sziasztok!

 

Megbüntettek Berlinben a metron - természetesen jogosan - 60 eurora. Nem fizettem ki a helyszinen, felvették az adataimat (név, szül dátum, város, útlevél szám).

 

Kérdésem, hogy a gyorshajtáshoz hasonlóan ezt is be tudják e vasalni az emberen, vagy nem foglalkoznak vele.

 

Van valakinek tapasztalata ilyen téren?

 

Előre is köszönöm

 

 

Tuba tanar Creative Commons License 2008.09.28 0 0 27

Még semmi. Én most voltam ott és elgondolkoztam a jövőn.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.25 0 0 26
engem is érdekelnének a mostani viszonyok, egyelőre csak lehetséges célként. mennyi egy átlagos hónap és milyen költségekből állhat össze? albérlet, rezsi, közlekedés, minden érdekelne. feltéve, hogy benéz ide egy berlini magyar az idén :D
arnoldg Creative Commons License 2007.08.02 0 0 25
Halihó,

tudna valaki mondani nekem egy mostanában érvényes átlag rezsi és kaja költséget. Nagyjából egy tól-ig értéket.

Bértárgyalás előtt állok és eddig csak több éves adatokat találok.

Minden adat érdekel, viszonz igazából 4fős családról van szó és ha minden igaz Berlin.

Előre is és nagyon!
Szipolyka. Creative Commons License 2006.05.19 0 0 24

Kedves Berlinben élő magyarok!

Férjem állásajánlatot kapott az említett városba. Délkelet-Berlin, egészen pontosan Adlershof. Május 29-ig kellene választ adnunk, úgyhogy addig is jó lenne információkat gyűjteni. Kérlek, ha van kedvetek/időtök/türelmetek, segítsetek! Jelen pillanatban leginkább a következők érdekelnének:
1., A cég ugye Adlershof-ban. Hol érdemes lakni? Ami szóba jöhet a közelben: maga Adlershof, Altglienicke, Bohnsdorf, Köpenick. Ezek közül hol érdemes? Ha sehol, akkor egyéb ötlet? (S-Bahn-nal azért elérhető legyen)
2.,Az említett területeken milyen az idgengyűlölet?
3., Hát a közbiztonság?
4., Mik a tapasztalatok általános iskolás gyerekek napközijével kapcsolatban? Úgy, mint: minőség, ár, valamint van-e hely általában (itt pl. hosszú várólisták vannak).
5., Bármi egyéb, Berlin ellen vagy mellette. Most Freiburg mellett lakunk, ami gyönyörű, de a munkahely olyan, hogy el innen, amint lehet... Mennyire "élhető" város? Minden érdekel, persze leginkább a délkeleti csücsök, de ha ott nagyon gáz, esetleg lakhatunk máshol...

A segítséget előre is köszönöm!

zsazsa77 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 23

Sziasztok!

 

Udvozlom a nemetorszagi magyarokat. A segitsegeteket szeretnem kerni. Drezdaba szeretnek repulni juniusban, de nem nagyon ismerem a Magyarorszag-Nemetorszag kozott mukodo fapados jaratokat. Egy oldalt talaltam www.airberlin.com, de a jegyfoglalasi odaluk nem mukodott. Esetleg ha letezik meg 1-2 fapados jarat, ami barati arakon bocsajt ki jegyeket az nagy segitseg lenne. Minden segitseget nagyon  szepen megkoszonok.

 

Zsazsa

AngieMacsek Creative Commons License 2006.03.03 0 0 22

Sziasztok!

 

Egy olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni, amit egyedül eddig nem sikerült megoldanom.

Szüleimnek van egy nyaralója Harkányban a Lanka üdülőben.

Ezt szeretnék eladni és mivel a németek igen sokat vásárolnak magyar ingatlanokat, szeretném meghirdetni ezt valami ismert német apróban, ami ingyenes.

Amennyiben valaki tud nekem ebben segíteni a mail-címem lohee@freemail.hu

Köszi: Angéla

dongenaro Creative Commons License 2003.03.27 0 0 21
T. Berliniek!!!

Ti valahogy tényleg "álmosak" vagytok, vagy túlterheltek, fene tuggya....

Itt lenne egy kiváló alkalom, hogy megismerjétek egymást, s nem éltek vele... tudom, hogy van ez... mindenki ül a saját lehetőségein, és attól fél, hogy amennyiben megismer egy másik embert(aki akár lehetne egy ugyanolyan körülmények között élő másik berlini is), az majd őt(a "rejtőzködőt") majd megpróbálja kihasználni...
Pedig (én aztán tényleg tudom, 5 év folyamatos ottlét uán), ezzel a lehetséges segítséget is elmulasztjátok!!! No mindegy!!!
Az ember, akarva - akaratlan, de lassan átveszi a hűvös és visszahúzódó, ambivalens és kissé arogáns stílust, és ... marad inkább egyedül!!!!
Nehéz ez elől a hatás elől megmenekülni...

Berlinben élni egy magyarnak duplán olyan nehéz, mint egy cigánynak egy bőrfejűek által lakott faluban. Lassan ti is elkezditek egymást értékelni, mintha az a lakás, amit béreltek, a ti tulajdonotok lenne; s a Wilmersdorf-ban lakó alacsonyabbrendű lesz a Charlottenburgi-nál, de a leg, a fő-fő természetesen Grünewald-ban lakik, nem igaz??? Egy Zehlendorf-ban lakó már szóba sem jöhet itt...

Gondoljátok meg ezt a csöndet itt a topicon, nem hiszem, hogy igazi lehet ez a nagy közöny....

dongenaro

Ivan_berlinben Creative Commons License 2003.03.24 0 0 20
A marlboro-piros istenség hibátlan.
Amióta hétvégén is kell dolgozni, egyre kevésbé élvezem ezt a Berlint... Ráadásul hétvégén otthon nagyon jó party volt.
dongenaro Creative Commons License 2003.03.20 0 0 19
A Potsdamer Platznál jártam (még az NDK-s) időkben úgy is, hogy amikor a metró kelet-berlini terület alá ért, egyszerűen átsuhant a kisértetiesen kinéző, de kivilágított, néptelen megállókon, persze, megállás nélkül...
Tudom, hogy ma ott épült fel a kormányzati negyed, és mivel helyük bőven volt, el tudom képzelni az építkezések méreteit. Ott ugyanis igencsak széles volt a Mauer....
Repülőterek: Charlottenburg közelében (attól északra) van TEGEL. EZ volt mindig a nyugati negyedek hivatalos reptere. Tempelhof: ennek csak a BLOKÁD idejében volt nagy szerepe, mert ide érkeztek a nagy teherszállító gépek, de a leszállópályája rövid, így ott ma csak légcsavararos és kisebb gépek tudnak leszállni. Schönefeld: a hivatalos Kelet-Berlini repülőtér, melynek eléréséhez át kellett lépni a keletnémet-nyugatberlini határon; a Malév gépek annak idején CSAK ide szálltak le... Nagyon messze van Nyugat-Berlin központjától ( a 7-es metrón mérve 27-28 megálló).. nekem pont ez utóbbira kellet mindig leszállnom, aztán még másfél óra, míg otthon voltam... A berlini utazás több volt, mint a repülőút egésze, és a repülőút háztól-házig kb olyan hosszú volt, mintha autóval mentem volna Bp-ről Berlinbe!!!

dongenaro

Előzmény: k__chris (18)
k__chris Creative Commons License 2003.03.20 0 0 18
ESCOM mar regen nincs, Vobis van meg de a MeidaMarkt meg a Saturn tarol mostanaban :). Repteri buszok biztos vannak, de én sztem keverem a reptereket, Tegelre tuti van :). Én Tempelhofnal laktam. Ha mostanaban nem voltal ott akkor szerintem elcsodalkoznal.. Muterek 20 eve most karacsonykor voltak ujra es igencsak néztek :) Pl az uj varosresz a Potsdamer Platznal.. stbstb..

Ha akarsz kepeket akkor irj a chris@centralnet.hu-ra, fotozgattam amikor a varost jartam, kinn van neten :)

Előzmény: dongenaro (15)
LeChuck Creative Commons License 2003.03.20 0 0 17
március legvégén kimennék egy pár napra Berlinbe és keresek valamilyen olcsó szállást, ami a youth hosteleknél is olcsóbb, de leginkább egy kétágyas szállodai szobára emlékeztet (pl. Rómában ill. Prágában a szerzeteseknél van ilyen)
van valami tippetek?

dongenaro Creative Commons License 2003.03.19 0 0 16
T Berliniek!!!

Annak idején, mikor Berlin a Mauer mögött volt, és csak a Wannsee volt az egyetlen nyaralási lehetőség, akkor erről a városról is el lehetett mondani: Berlin sohasem alszik... Ti most alusztok, vagy valahol máshol jártok????

dongenaro

Előzmény: dongenaro (15)
dongenaro Creative Commons License 2003.03.19 0 0 15
Sziasztok Berlinben élők!!!

MÁr nem vagyok ott, de a legfontosabb időkben ott éltem: 1978-1983-ig. A saját kezemmel bontottam a "Mauer-t". Annak idején büszke Charlottenburg-i polgár voltam, a 7-es metró Mierendorfplatz-megállójánál, és a Siemensstadt-ban dolgoztam, és abban a ki bevásérlóközpontban vettem meg a napi kaját, amit(mint hallottam) sajnos, mára lebontottak. Nagyon szerettem Berlinben élni. Majdnem elégtem én is a Q-damm legnagyobb tüzében, mert a Central-szállóban laktam annak idején (mint tudjátok, ez volt a legnagyobb tűz Berlinben a II. Világháború óta. A tűz előtti reggel utaztam el onnan. Ha ott maradok, biztosan odavesztem volna, mert pontosan a tűzfészek közepén laktam egy szobában... Így csak a két nagy bőröndöm veszett oda... A biztosító TERMÉSZETESEN nem térítette meg a kárt azzal az indoklással, hogy a szállót NEM A TULAJ gyújtotta fel! Azt a részeges pacákot is ismertem, aki felgyújtotta a szállót - egy szál gyufával - az idétlen barom állat!!!
Nosztalgiázom, ha Titeket hallak... Ismeritek a ANO KATO-t, a legjobb görög éttermet egész Berlinben, a Leibnitz és Kant-str sarkán? Érdemes kipróbálni... Van még VOBIS meg ESCOM? annak idején ők voltak a legnagyobb számológép árusok...
Sokat kell még sorban állni az Auslaenderamt előtt? Annak idején mi hóban-fagyban álltunk reggel 5-től a kerítés előtt, csak , hogy aznap bejussunk... Van már repülőtéri busz Schönefeldre? Annak idején nem volt, úgyhogy ki kellett metrózni a 7-essel Rudow-ig, aztán fel a buszra, át a keletnémet határon... vagy már nem...
de mindenképp nagyon hosszú volt....
Ismeritek a volt ismerőseimet, Éder Karcsit vagy GYapjas Misit? Jóban voltam mindkettőjükkel...
Ennyi előszörre elég...
Jó lenne, ha válaszolnátok...

dongenaro

TamasS Creative Commons License 2003.03.19 0 0 14
Ti is inkább dolgozzatok fijugg, mert jön az erdôkerülô (Jocó) és jól seggberúg tieket, hogy itt bomlasztjátok a közrendet ;-))

Iván! Megcsinálták már a pözsóistent? Vagy még mindig romos?

Előzmény: christoforo (13)
christoforo Creative Commons License 2003.03.17 0 0 13
Te, akkor az nem az a tipikus babysitter korosztaly :)
Előzmény: Ivan_berlinben (12)
Ivan_berlinben Creative Commons License 2003.03.16 0 0 12
Tegnap láttam egy csomó magyart.
ELmentem este a Cafe HU-ba, tele volt kokárdás magyarokkal, csak az átlagéletkor 45 volt, a minimum meg 40...
Ivan_berlinben Creative Commons License 2003.03.14 0 0 11
Čn olvasom, de minek...

8000 ezren vagyunk?

Én miért mindig ugyanazt a négyet látom, reggel meg az ötödiket?

christoforo Creative Commons License 2003.03.12 0 0 10
Nem lehet igaz, hogy a 8000 magyar kozul, aki Berlinben tartozkodik, senki nem olvassa a topicot!?
Ivan_berlinben Creative Commons License 2003.03.12 0 0 9
Én is itt vagyok Krisztofóróval.
Chippendale fiúk vagyunk!
Bébiszitterek írjatok!
christoforo Creative Commons License 2003.03.10 0 0 8
Felhozom, hatha megis csak van valaki Berlinben.
Attács Creative Commons License 2003.02.22 0 0 7
Végülis én nem Berlinben vagyok, de már 12 éve
itt kint evezek egy "kissé" nyugatabbra...
(210km) :-)))
Előzmény: k__chris (-)
k__chris Creative Commons License 2003.02.22 0 0 6
én már jan óta ismét :( Bp...
Előzmény: christoforo (5)
christoforo Creative Commons License 2003.02.21 0 0 5
Most erkeztunk par napja a barataimmal, itt fogunk dolgozni marcius vegeig. Irjatok, ha vagytok meg rajtunk kivul Berlinben, aztan osszehozzunk valami vicceset.
kheiron Creative Commons License 2002.11.14 0 0 4
Nezd meg a mailedet :-)

22-ig maradok, es napjaimat az UKBF-en toltom...

Előzmény: k__chris (3)
k__chris Creative Commons License 2002.11.13 0 0 3
merre fele vagy, meddig maracc? mostanaban erkeztel?

nem gondoltam volna hogy ilyen sullyedes utan valaki reagal valaha is erre a topicra :)))

Előzmény: kheiron (2)
kheiron Creative Commons License 2002.11.13 0 0 2
Dede, meg maradok egypar napig...

Udv
Kheiron

Előzmény: k__chris (1)
k__chris Creative Commons License 2002.10.02 0 0 1
telleg senki?
sneci Creative Commons License 2002.09.24 0 0 0
úgy lázszik 0 fő van itt
Előzmény: k__chris (-)
k__chris Creative Commons License 2002.09.24 0 0 topiknyitó
hi, van aki most meg rajtam kivul ott/(itt :) van?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!