Mivel nálam nem veteményeskertről van szó nekem szóba jöhetne, de az igazság az, hogy szabadon van kutya, macska a kertben és nem utolsósorban van egy 2 éves kisfiam. Ezért én minden ilyen szerektől egy kicsit óckodom. De azért köszönöm ha végképp nem lesz más megoldás akkor bevetem. :)))
Együttérzően olvasom a hozzászólásaitokat erről a förmedvény csigáról. Növényvédősként felmerült bennem, hogy a vegyszeres védekezéssel próbálkoztatok-e már? Lehet, hogy csak nem vettem észre a hozzászólásokban, akkor elnézést kérek. Ezeket ajánlja a szakirodalom: Delicia csigaölő szer (5% metaldehid) 15-20 kg/ha adagban, Limex csigaölő szer (6% metaldehid) 0,6 g/m2, Mesurol csigaölő szer (4% merkaptodimethur) 3 kg/ha, Detia Degesch Schneckenkorn (6% metaldehid) 0,6 g/m2.
Persze az egészséges zöldségfélék érdekében gondolom ez az utolsó, amihez nyúlhatunk.
Ma gépesítettem az irtásukat. :))) Megvártam amíg előjönnek és csak akkor kezdtem el füvetnyírni amelyik nem ment elég laposkúszásban annak leborotváltam a hátát. :)))
sőt, tegnap vettem észre, hogy felmásznak a bokrokra, fákra és képesek a nyálkájukon függeszkedve leereszkedni. A frász jött rám, amikor majdnem beleszaladtam az egyikbe.
( tavaly sokkal kevesebb volt, talán a szárazabb idő miatt)
:-))))))))))))))))))))) de már nem bírják enni, 15 cömös lemegy neki egészbe egybe:-O,,,kisöcsi az hurcolja nekik haza , de hát annyi van:-O,,, kellene jó-jó sok teki:-)
Dettó, összes szomszéd cseszik rá:-( csak nekünk kellene a gyerekeknek finom hazai egészséges zöldség:-( akkor nem tudom mi lesz:-( marad a kézzel szedegetés...most még a sót újra kidobjuk, azon bepezsegnek rendesen, csak sok-sok kell:-( és már utálom őket, már most, mi lesz még később:-(
Mi fával fűtöttünk és a telekhatárra öntögettük a hamut töltésképp de azon is átjönnek. :(( Szerintem ez nem nagyon fog bejönni. Az a baj ha az emberek nem fognak össze akkor semmi remény. Én kitakarítom a kertből de holnapra át jönnek a szomszédból és kezdhetem előről. :(
Most a fahamu a próba, ha beválik akkor hajrá:-) de szerintem halottnak a csók, csak apánkat nem akartam elkeseríteni:-(inkább ráhagytam hogy próba cseresznye:-(
Képtelenség kicsinálni őket, hiába eszetlenkedünk mindennel, apa ma is mondta amikor bejött a telekről hog ydugig volt most már 5 órakor elkezdik:-( tavaly még paprikánk és paradicsomunk sem lett, két este alatt ledaráltak jó 50 már erős virágzó palántát:-(de úg yhidd el, hogy kopaszra, a síró görcs kerülgetett amikor megláttam mit műveltek amíg nem voltunk idehaza:-(
nekünk fájt a szívünk jobb az a gyomorba, de abba legalább belemásztak, csalinak kiváló, csak ne lennének olyan sokan:-(Nem értek vele semmit, kint van 10 tálca mindegyikba bele megy 20-30, még akkor is ott marad fele:-(FELE????
Nálunk szó szerint szőnyeget alkotnak ha kezd sötétedni, és mivel gazdálkodunk, permetezni max a krumplit szoktuk, hát próbálkoztunk ezzel-azzal.Tálcákra burogattuk a sört, másikra sót.belemásztak szétfolytak, de olyan hamar tele lett a tálca a többi már a szátfogy tetemeket szó szerint áthaladt mint hídon.
Ha késő este megyek öntözni, és mezítláb teszem, szó szerint durrognak el a lábam alatt és abban trappolok:-( Borzalmasak, ennyinek se kacsa, se semmi nem jó:-(
Már ott tartunk sokszor, hog ybiza amíg a férjem lát este kézzel szedegeti fel akár órákon át:-(Most terítjük le a faszenet állítólag azt nagyon nem bírják, igaz lugosítja a földet, de nem tudom melyik jobb, így meg nem marad termésünk:-(((