egy érdekes kérdés, eszembe jutott a Modern Hungáriáról...
Fenyőről nem kell semmit sem mondani ugyebár. Bodnár Attila Ausztriában él
Plexi (Csordás Ilona) meghalt az ősszel, de Fruttival (Jován Beatrix) mi történt?
A kilencvenes években hallottam róla legutóbb, valami olyasmit hogy kiment külföldre énekelni, még valami rádióműsorban hallottam. De semmi híre manapság, a net sem dob ki semmitróla. Vannak olyan hírek, miszerint meghalt. Ki tud valamit róla?
Az első 100 jegyvásárló, aki a Láng Tékában (1137 Budapest, Pozsonyi út 5.), a Rock Diszkontban (1068 Király utca 108.), a Stereo Hanglemezboltban (XI. kerület, Bartók Béla út 59.) vagy a Solaris Hanglemezboltban (XIII. Szent István krt. 16.) vásárolja meg a jegyét, Solaris DVD-t kap ajándékba!
A vásárlók két album közül választhatnak: - SOLARIS - Archív videók DVD - SOLARIS - Live in Los Angeles DVD
NAGYON KIS GENERÁCIÓ Az megvan, hogy Poptaritop? Vagy így, hogy Pop Tari Top? Fiatalabbak kedvéért, nem, ez nem a Star Wars rendezői változatának soha be nem mutatott, gülüszemű, tapadókorongos, közepes erősséggel animált idiótája a Kebu galaxis Ridabala bolygójának kedvesen[...] Bővebben!Tovább »
Na szóval. Stewie Wonder említésre került még a legelején. Nesze, Új lemezzel jön. Depeche Mode-ról nem is beszélek, mert csak a régi DM-et lehet kötni a 80-as évekhez, az a szintipop leáldozóban van már. De az új lemez qrva jó akkor is :)
Nem is tűntek el...
Jön elő mndegyik egytól egyik. A 80as évek annyira kalsszikussá válik majd minden korszakban, mint mittuomén a 70-es évek zenéje.
Itt ez a hüle Duran-Duran is. Lesz még Bros meg Milli Vanilli is, meg Nyúkiccánteblák, meg minden ami kell. Jön a Neoton is ezerrel, akkora üzlet ilyeneket feltámasztani, amiken nemzedékek nőttek fel, hogy el sem tudjátok képzelni gyarakak.
Rapülők is lesz előbb utóbb.
Es hogy a Rapulok ujra osszeall... ezt mar hallottam regebben is de talan meg tavaly decemberben roppent fel errol valami - de a Geszti azt nyilatkozta, hogy soha tobbet Rapulok.
Emberek, es mi van a magyar 80-as evekkel?
Elso emelet meg ilyenek
Meg Modern Hungaria
Meg a pingponglabdas holdauto
Ja utobbi nem ide tartozik
Meg a RAPulok (Vagy az mar 90-es?)
Meg a Napoleon Buelvard
Ezekkel mi van mostanaban?
Meg a....
Nem jut tobb eszembe...
Tegnap eszembe jutott néhány popdal a tinédzserkoromból, amelyekre annak idején mindenki vadászott, hallgatta a kívánságműsort, mikor lesz. Ilyenek, hogy:
Ezt irtam a Blondie koncertrol, amin mult hetvegen voltam: ------------- Nem szegyellem bevallani, hogy nem kovetem (elegge?) az uj zenei iranyzatokat. Raadasul a 80-as evekben voltam tinedzser, tehat akkor alapozodott meg a zenei izlesem. Akkoriban rengeteg koncerten voltam. De a 80-es evek zenekarai lassan kihalnak, feloszlanak, eladjak magukat ezert ritkan van eselyem olyan egyuttest megnezni akit igazan szeretek. Ertheto tehat, hogy izgalomba hozott a hir, hogy Blondie az uj varosomban (Santa Barbara) fog jatszani. (Hamar ugy is kibosszankodtam magam azon, hogy ideerkeztem estejen David Byrne a szinten 80-as evekbeli Talking Headsbol jatszott es en nem tudtam rola.) A szerda esti Blondie koncertre 35 vagy 50 dollarert vehettem volna jegyet. De nem talaltam senkit akivel mehettem volna, hiszen meg senkit sem ismertem itt akkor. Egyedul meg mar tudom, hogy nem szabad mennem, ert csak rosszkedvu leszek tole. Megneztem tehat a zenekar honlapjat ( http://www.blondie.net/ ) melybol kiderult, hogy szombat este a 150 merfoldre (240 km) levo Newport Beach-ben jatszanak es ott csak 20 dollarert. Az sokkal jobb volt nekem, mert ugy is arrafele akartam tolteni egy hete.
Eleg zavararosan, sok mindennel telt a szombat. Kozben kiderult, hogy a koncert egy vasar/fesztival kereteben zajlik. A Tastes of Newport Beach fesztival-on a varos nagyjabol szaz etterme es borozoja mutatkozott be a kisebb nagyobb standjaikon. Probaltuk megtudni, hogy hanykor kezdodik a koncert, de a honlapon ( http://www.tasteofnewport.com ) feltuntetett telefonszam a helyi kereskedelmi kamarae volt. Ez nem lett volna baj, csak eppen semmi hasznos informaciot nem sikerult megtudnunk. Azt, hogy mikor van a tanacs gyulese, hogy hol vannak motelek, mennyi a tagdij azt megtudhattam volna ha nagyon erdekelt volna. Nem erdekelt.
Egy ujsagban kozolt hirdetesbol derult ki, hogy aznap a fesztivalnak este 11-kor lesz vege. Ehhez kepest idozitettunk es odamentunk haromnegyed kilencre. Helyesen tettuk, mert a koncert fel tizkor kellett volna, hogy kezdodjon es a szinhazakban szokasos 8 perc kesessel ez meg is tortent. De addig meg volt idonk arra, hogy bejussunk es egy kicsit korul is nezzunk. Nagyon nem mert olyan tomeg volt, hogy csak lassan lehetett egyik standtol a masikig eljutni. Ez mar a 21. szazad ugyebar? (Igy igy 3-4 evvel a kezdete utan.) Arra utalnek, hogy a belepojegy megvetelekor vettunk egy chipkartyat, es a standoknal azt hasznaltuk fizetesre. Mast nem is fogadtak el. Tarsam egy kis kolbaszt evett fokhagymas kenyerrel en meg tiramisut. O ivott egy sort, de en hiaba akartam volna egy koktel inni, olyan tomeg allt a Bacardi pultnal, hogy feladtam. Inkabb vettem egy uveg vizet. Utana ugy dontottunk, hogy nem fogunk tobbet vasarolni a kartyaval, tehat odamentunk a pulthoz ahol elvileg visszavaltjak es visszaadjak a rajtamaradt penzt. Na ekkor romlott el a kartya. Egy perccel azelott meg vigan tudtam vele fizetni, de ekkor mar azt mondtak, hogy tul nedves es azert most eppen nem mukodik. Mar eppen elkezdtem volna erosebben panaszkodni, mikot jott egy menedzser, elvitt minket hatra az irodaba es miutan neki sem sikerult a kartyat olvashatova tenni adott egy masikat, amin 3 dollarral tobb volt. Na ezt mar utana sikerult visszavaltanunk. Azert docogos meg ez a 21. szazadi technika.
A koncert minden kulonosebb fanfar nelkul kezdodott. 80 percet megallas nelkul jatszottak. Illetve meg-meg alltak neha, bar nem sokat, de szunet az nem volt. A szamok 3/4-et ismertem regrol. Ami vagy azt jelenti, hogy voltak uj szamok, vagy azt, hogy voltak regiek amiket nem ismertem. Valoszinuleg mindket allitas igaz, hiszen igazabol csak azokat a szamokat ismerem jol, amik rajta vannak az en egyszem elo koncert CD-men ("Picture this live") es van uj lemez is. Ez utobbiba bele lehet hallgatni a honlapon, amit meg is tettem. Orultem, hogy hangzasban ismet rockosabb a zenekar, az enekes jazzesebb szololemezei utan. Minden zenekari tag feketeben volt. A dobosnak mar nem sok haja volt de viszont azt egy jo nagy fejhallgatoval takarta. Olyan energetikus volt, hogy egyszer felallt a dobok tetejere es onnan cseplte a boroket. Az 54 eves szologitaros kifejezetten osz haju volt. A basszus gitarosrol es a masik gitarosrol semmi kulonsebbet nem tudnek mondani. Viszont a billentyus sokkal fiatalabbnak nezett ki a tobbieknel. Az ujatlan polot nyilvan ezert vette fel, hogy mutassa milyen jol tartja magat. A hatara "Blondie" volt irva feher betukkel, az elejere meg "whiteboy". Nem tudom mire utalt. O is elegge beindult, csak ugy dulongelt a szintetizator a kezei kozott, ahogy azt meg szoktuk a boszebb szintipop zenekaroktol.
Az enekesno remekul nezett ki. Tisztelem azert, mert nem hodolt be a kornak es nem akar sokkal fiatalabbnak kinezni a koranal. Nyilvan tobb ranca van, mint ahany plasztikai muteten mondjuk Cher atesett. Viszont o is vegig nyomta ugralta, tancolta es nem utolsosorban enekelte a koncertet. A fekete pantos bluzat, felul izlese csipke fedte, a derekan ket csillogoan fenyes ov feszult, hogy azert megadja a rockandroll kulsonek ami jar es a labszarkozepig ero nadragja enyhen fel volt vagva a combnal epp csak kivillantasnyira. A mozgasa torott macskara emlekeztetett. Egyreszt macska mert ugy suhan egyik sarokbol a masikba, masreszt meg ahogy a jobb labat bal ele rakja es viszont. Ugyanakkor a felsotest tordezett, mintha csak egy uvegtorokbeli jelenetbol vette volna. Megintcsak a sokszor ismetelt 80-as evekre kelll utalnom, amikor is a breakdance-en belul a pantomim jellegu toredezett dulongoles elterjedt. Blondie-nak jol all.
Mar egy csomot irtam anelkul, hogy a zenerol szoltam volna. Nem vagyok elegge vajtfulu hogy szakmai szempontok alapjan tudjam leirni. Az teny, hogy nagyon jo hangulat volt. Omlottak a slagerek reank. Talan egyszer vagy ketszer hallottam az enekes hangjat egy toppedt kisiklani, amugy minden profi volt. Annak ellenre, hogy a kozonseg tomott soraiban nem alakult ki tanchangulat, de azert a masodik feler mar csak nem tudtuk megallni es tancoltunk egy kicsit. Az is jolesett. Aztan a mellettunk allok hangulata is felengedett vagy csak direkt olyanok sodrodtak mellenk aki hasonlo rongylabbal rendelkeztek.
Sajnos a kepeim nem igazan jol sikerultek, mert a vakum nem ert el a szinpadig igy anelkul fotoztam es igy elmosodtak.
A Média Marktokban egy rakat 80-as évekbeli előadó lemeze kapható CD-n 990 Ft-ért. Láttam kétféle Pet Shop Boyst (Disco és Disco 2), Best of Kajagoogoo, Ultravoxtól vagy 4-5 cím (Lament, Vienna, Monument, Quartett, best of Midge Ure), aztán Johnny Hates Jazz, Mel and Kim, és még egy csomó, ami nem jut az eszembe.
Egyébként vagy 5-t megvettem, mind igényes kiadvány, kis füzetkével, képekkel vagy dalszövegekkel.