Germán Suzuki oldalon fenn van de a Suzuki Spare honlapon is megtalálod a gyári kiegészítőket és van még magyar ár is. Esetleg nézz szét a Highway Hawk meg a Deprettomoto oldalon is, króm kiegészítőkkel kapcsolatban meg keresd Mücét. :-)
Elhoztam a gumikat! Csinos darabok. Így felni nélkül nagyobbnak tűnnek...
Egyszer régen találtam az interneten egy VL800-ra felrakható kiegészítőket tartalmazó pdf-et. Nincs meg vkinek véletlenül. Kéne egy csomagtartó, de nem találok sehol.
sajna a WW ME880 nincs minden méretben, amiben a sima, mondjuk VL meretben van, de sacc olyan +8-9e körüli
elmeletben nem, szürkül meg veszit fenyeből nyilván, mivel öregszik, de repedezni azt nem fog mert az csak az ilyen 10 eves gumikon lathattad, addig meg ugye kinek fut el...
Az se rossz a Metzért. Főleg ha ugyanennyiért megoldható lenne a fehér oldalfalas ME880 na az lenne a tuti! :-) Télle! Fehér oldalfalas gumikon az oldalfal nem sárgul be vagy nem repedezik meg idővel?
AZ S az 180-ig használható a H meg 210-ig. :-) Lehet választani. Hacsak nem valami überbrutáltuninvasad van akkor elég lesz a 180-as tempóig szavatolt biztonságú gumi is. :-) Elvileg bír többet is de egyrészt eddig garantálják hogy nem lesz baja, másrészt ritka az a széria VL800 ami megy ennyit. No és azt se feledjük hogy chopperen 160 felett minden méter sportteljesítmény. Egyszer mentem (német autópályán :-D ) 180 felett de csak igen rövid ideig. Félelmetes volt. Csak a kapaszkodásra tudtam koncentrálni.
A kispiros donorján még használható IRC gyári gumik voltak (jópár éves, 2000-es a donor, 2006-ban vettem) mikor csereérett lett a kispiros,azok kerültek fel. Nem egy kategória volt. Gondolom ha a Heidenau is megfelelne gyári első beszállítású abroncsként akkor azt szerelnék fel és nem az IRC-t ami még drágább is. Az hogy idehaza nincs neve, az egy dolog. Normális gumiként képes volt viselkedni. Persze sportmotoron más lehet a helyzet de ott nem 50 ló dolgozik meg nem ér le a lábtartó a kanyarban olyan hamar. A Conti gumik állítólag megint tesztgyőztesek lettek,mintha ezt olvastam volna a sportmotoron. Nekem is volt ContiTwist a kispiroson (RoadAttack minta) és állítom hogy nagyon jó volt. Tavaszi hűvös napon is olyat lehetett borítani vele a Bükkben hogy ihaj. A Michelin Macadamot is szídják a sportmotorosok, kollégámnak meg semmi baja vele az SV1000-esen,pedig nem nagypapis stílusban megy vele. Kifutó gumi sztem nem gáz, max autónál lehet problémás ha már nem tudsz új gumit venni ugyanolyat mert ott két gumit kell emiatt lecserélni. :-) Más kérdés hogy a Dunlop gumikat a fóka így kapta, a négy került annyiba mint két más márkás gumi,tehát megérte! :-D
azert az igaz egyelore, hogy az IRC max Heidenau szint és nem több, az hogy milyen dizajnos a minta mar lattuk nem jelent semmit a leszerepelt conti road/sport attack gumiknál más kategoriakban
a brandek Bridgestone (G701-702), Metzeler ME880, Michelin Commander még mindig jóval többet tudnak itt is mint egy név nélküli gyáró cucca az MT66 sem rossz, annyi a helyzet vele, hogy itt az utod a Night Dragon es söprik ki a készleteket
Nem a helyi szervízben dolgozom sőt nem is a motoros szakmában szóval ha szervízeltetni jönnél ide akkor kénytelen leszel bejelentkezni a Maxx-Powernél. :-) Alkatrészt a Láng Webshopból tudok neked rendelni, elég jó kedvezménnyel (25-35%). Akár autóhoz is. Aztán meg a posta kiviszi bárhová utánvéttel. :-) Ha a prüszkölés miatt vinnéd csak szervízbe akkor érdemes sztem csak azt megnézetni és előtte rákérdezni az intervallumokra. Ha van szervízkönyv (és valós,számlával igazolható vagy a szervízben munkalappal) akkor van még 3ekm az olajban. :-) Nem olcsó mulatság még vitt alkatrészből sem egy olajcsere érdemes átgondolni az időzítést. Van még benne 6 nagyobbacska túra ha úgy tetszik. Pirelli-Dunlop-Metzeler-Michelin-Avon-Continental-Bridgestone-IRC. Ezek között nemigen lehet olyat találni chopperre ami ne elégítené ki a normál utcai használat követelményeit. Nálunk nem szempont a lapradűtés,a sportmotorosoknak sokkal jobban meg kell válogatniuk a gumikat. Meg 15e alatt a harmadik szettet szereltenék fel. :-)
Köszönöm a segítséget. A helyzet az, hogy a motort idén vettem a Motorrad-nál. 12e km volt benne. Augusztus óta belecsaptam még 3e-t. A motor dadog (pár km) ha alapjáratnál egy kicsivel magasabban pörög. A fékeket is megnézetném. Lehet, hogy igazad van a 6e-es intervallumokkal, de majd betartom, ha már láttam, hogy rendbe teszik. Én bp-i vagyok, úgyhogy ha lemegyek Miskolcra ( mert a túra éltet :-) ) akkor még aznap vinném vissza a gépet.
Ez a láng mintás gumi beszarás. Utána nézek a Pirellinek. Most az autónkon az van és teljesen meg vagyok elégedve.
Ha nem garis a gép akkor alkatrészben tudok segíteni,UV megoldható. :-) Ha garis hozott jó minőségű olajat el kell fogadjanak akkor is- Olaj,olajszűrő és tudtommal a levegőszűrő szintén cserés. De javíts ki ha tévedek, a Suzuki 6ekm-es szervízperiódussal dolgozik. Első szervízt kivéve, az 1000km-nél esedékes. Utána 6,12,18 és így tovább. Akkor kell ettől eltérni ha nincs meg az évi 6ekm futásteljesítmény. Utána kell nézni pontosan a Használati utasításban,ott le vannak írva az intervallumok és az is hogy mikor mit kell csinálni/cserélni).
Krossz Heidenaura már én is hallottam hogy jó,de a sárban bármi megtapad amin akkora bütyök van. :-) Én nem ajánlom a saját tapasztalataim alapján és soha többé nem veszek. Ez is csak erősen kényszerből került a gépre. Választhattam. Vagy ez, vagy kockáztatok egy defektet Pesten vagy hazafelé. Teszem hozzá miskolci vagyok... :-D Na ezért nem gatyáztam hogy mi legyen a gépen. A többi gumiról amit írtam nem tudok semmit,a név kötelez alapján nagy bajod nem lehet ha azokból választasz. AZ MT66-os Pirelli a Heidenaunál olcsóbban sztem best buy, azt vedd inkább ne a Metzet vagy a Michelint. Azokkal sincs gond de az ára jelentősen kedvezőbb a többiekénél. Van még egy gyártó, ők most jutottak az eszembe, több japán motorgyártóhoz gyári beszállítók. Például a VL800-ak is jöttek ki ilyen gumival. IRC a gyár neve és egy elég különleges kinézetű gumijuk idehaza is kapható, a VL800 hátsója 26eFt. Mitől különleges? LÁNGMINTÁS a futófelülete! :-) Párban 21+26e-s költség a csere ilyenre.
Naigen!Hát vmi ilyesmire számítottam. Az olcsó hús, meg a híg lé esete. Csúszkálásból már kivettem a részem. Bár van vmi csajok motoron honlap, ahol az egyik sunának Heidenau van a gépén és dicséri. A Metzelert én is néztem (elől-hátul 60 rugó). A Michelin szimpatikus. Tudsz róla többet is, vagy csak, hogy a név kötelez.
Tényleg egy 15000-es szervíz az alant leírtakkal kb mennyibe kerülhet? Mert akkor ehhez igazítom az amúgy nem túl acélos tavaszi költségvetesem.
Heidenaut NE!!!! A Majestyn az van elöl-hátul de nagyon hitvány. Már új korában is hitvány volt. Nem fogtam rá a 100km-t futott gumira a mátrai buktámat de még akár az is lehetett az oka. Addig jó sokat kanyarogtam vele,szal az olajos réteg le kellett kopjon. Vizes úton mindíg csúszott ha meg még hideg is van a vizes út mellé akkor a jégmotorozáshoz hasonló az élmény. Simán lehet keresztbe menni egy 22 lovas maxirobival. Kár hogy nem igazán élmény. Tehát Heidenaut NE! Metzeler ME880 az van gyári méretben is fekete vagy fehér oldalfallal vagy a Volusiariders honlap infói szerint 200-as szélességű gumi is felszerelhető,van olyan Metz is igaz csak fekete oldalfallal. Gyári méretű Heidenau 21e a Pásztóy webshopban, nem drága ez tény. Viszont!!! Van akcióban Pirelli MT66 picivel 20e alatt vagy Michelin 28re-ért. Nem érdemes Heidenauval kínlódni.
Tavasszal viszem a gépet 15000-es szervízre. Olajcserén és karbiszinkronon (már dadog a kicsike) kívűl mi az amit ilyenkor érdemes megnézetni? Gondolom a fékek.
Gumit is akarok cseréltetni, mert k..ra csúszkálok. Lenne egy Heidenau, de szerintem az elég gagyi. Van esetleg vmi tapasztalat? Eddig a gyári gumik voltak rajta, de az nem vált be.
Ahogy az 1800-as topic "pörög" az utóbbi időben, talán versenyre kelhet ezzel. :-) Az hogy a C1800-as be se indult szinte és úgy döglött be az már meg se lep. Node talán a tavasszal új élet költözik oda is ha megszaporodnak a tulajok mert egyelőre elég ritka gépsas.