Keresés

Részletes keresés

II. Tahó Süsü Creative Commons License 2015.02.19 0 0 3

Hát az a helyzet, hogy nekem ezt angolul mesélték, de most hogy így leírtad már 3,5 év szerb barátnő/feleséggel a hátam mögött meg is értem :)

Előzmény: Leontinus (2)
Leontinus Creative Commons License 2015.02.18 0 1 2

Pont ez a vicc jutott eszembe, csak nekem eszembe se jutna magyarra lefordítani, annyira crnagorac.

Szóval:

"Dobro jutro radni narod Crne Gore, tacno je dvanest sati"

Előzmény: II. Tahó Süsü (1)
II. Tahó Süsü Creative Commons License 2015.02.17 0 0 1

Huh meredek :D

 

"2015 február elején jártam életemben először Montenegróban. Ekkor már úgy érkeztem, hogy tudtam, életem következő szakaszát itt töltöm."

 

A feleségem szerb, alapvetően Montenegró nekik a lusta kisöccs. Van pár viccük a montenegrói életről, általában nem a túlfeszített munkáról szólnak. Például:

 

"Jó reggelt Montenegró dolgos népe, 11:30 van, a nap csodaszépen süt..."

 

Voltam ott egy esküvőn, nekem is tetszett az ország, kellemes, napsütötte, laza. Nyaralásnak pont megfelel, de ott élni már nem biztos hogy ott élnék. Az a tippem, ha akadályokba ütközöl, azok jellemzően a lassú és félbehagyott munkavégzés miatt lesz, de befavorizálom a topicodat, mert engem is érdekelne. Sok sikert! :)

Előzmény: Cruisr73 (-)
PETYUS Creative Commons License 2015.02.17 0 0 0

> ... külön bejegyzést fogok írni hamarosan.

 

Vár0m.

Előzmény: Cruisr73 (-)
Cruisr73 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 topiknyitó

 

2015 február elején jártam életemben először Montenegróban. Ekkor már úgy érkeztem, hogy tudtam, életem következő szakaszát itt töltöm. Az első benyomások kellemesek voltak. Próbáltam meghatározni, hova érkeztem: az ország, illetve a főváros egy egyedi meghatározhatatlan egyvelegét idézik a mediterrán - észak afrikai, az európai és a posztkommunista orosz utánérzésnek.

 

Nem mondom, hogy mindent láttam a fővárosból, Podgoricából ezen három nap alatt. Leginkább a belvárost, a Delta negyedet, valamint a Hotel Ramadát, és a repteret volt módomban megismerni.

 

Reptér kicsi, emberi léptékű, jó állapotban van. Mivel jelenleg nincs közvetlen járat Budapestről, én Belgrádon keresztül érkeztem, többórás átszállással. Belgrádban a reptéren ingyen wifi nincs, vagy nagyon korlátozott, szóval nem igen számíthatsz rá. Konnektor talán 4 darab van az egész központi terminálon. Ha keresed, akkor az átszállást intéző pultok előtt próbálkozz.

 

Hotel Ramada: nekem szép szobám volt, utcára nyíló ablakokkal. A szállodával szemben panelek, így röviden betekintést nyertem a hétköznapokba... :-) Vannak a szállodában kutricák, azaz olyan szobák, amelyek ablaka a belső folyosókra néz (ugyan van természetes fény a fenti világítóablak miatt), de ha lehet, ne ilyet kérj, engem biztos zavart volna. A szálloda teljesen európai, jól beszélnek angolul. A reggeli a tetőétteremben kerül felszolgálásra (svéd asztalos), ahonnan ragyogó kilátás nyílik az elővárosra, a havas hegyekre és a panelekre... :-) Már ha nem annyira borult, párás, hogy mindebből semmit sem látsz. Nekem a magamban tejpitének nevezett süti ízlett, vékony karamellel a tetején. A sonkákat is érdemes itt megkostólni.

 

A szállodából is megközelíthető az egyik legfelkapottabb konditerem. Itt esténként komoly tömeg és társasági élet van. Én nem próbáltam.

 

A szálló mögött bevásárlóközpont, szupermarkettel, emögött pedig a piac. Ez még felfedezésre vár. A szupermarketben éttermek is találhatók, valamint bowling, ellentétben a Deltával, ahol csak kávézók vannak.

 

A szálló a külvárosi részen fekszik, így a piac mögött rendkívül jó árfekvésű éttermek találhatók.

 

Közlekedésről, az emberekről, valamint az adminisztrációról külön bejegyzést fogok írni hamarosan.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!