Nagyon sokféle mobiltelefonnal lehet fényképezni. Élünk-e a lehetőséggel, ha igen, milyen a képek minősége?
Márkák, megapixelek, események. Esetleg szerény dicsekvés is befigyelhet, milyen jó, hogy a mobil épp kéznél volt...
Régebben volt egy Nokia 6300-ás telóm, azzal(is)fotóztam.....jó volt, csakhát az igények ugye...kicsiben még elment, de ha nagyítani kellett, akkor igencsak raszteres volt..
Még annyit, hogy ha lúd, legyen kövér.... most kajtatok egy olyan lencse után, amit a Sony telóra lehet applikálni...viszont akkor már majdnem olyan nagy, mintha a DSLR gépet cipelném...
nna ez az..most lebuktam. Telót kellett cserélnem, mert a samu feladta, az új csak pár napos, még nem volt sem időm, sem hely, ahol olyan képeket készíthetnék, mint példul Te...
örülök, pont ez a szándékom...mindenki, aki itt jár, legyenszíves eldicsekedni, hogy milyen hasznos volt, hogy mobiltelefonjával felvett/lekapott egy megismételhetetlen jelenetet.
mert a nagyobb fotoapparátot nem hordjuk állandóan, de a telót igen...
szóval nem igazán a telefon márkája az érdekes, hanem a hasznosság, hogy milyen nagy találmány..
persze a márkával is lehet dicsekedni, hadd örüljön a gyár is.
mégegyszer nekifutok, mert félreérthető voltam..talán..
szóval, ki mennyire van megelégedve a mobiltelefonja által készített képekkel, videóval?
Nagyon jól tudom milyen egy profi gép, mert nem is egy van...de
ez a topik a mobiltelefonnal készült képek dicséretére, vagy szidalmazására indult(volna)...csakhát..
látom, előttem már mocorognak a hozzászólók... ezt kértem, képek mobillal.. bármilyennel.. főleg, tessék dicsekedni...mert igenis jó képeket lehet mobillal készíteni.
a tükörreflexes, és egyéb gépek képei másik topikban..
Nézeknek: magam is azt ajánlanám ha ennyire érdekel a fotózás nem a mobil a jó választás. tény hogy egyre jobb telefonok vannak nagyon sok beállítási lehetőségekkel de egy tükörreflexes géppel sokkal többre mész. Én is épp nézelődöm a megfelelő után, mert szeretném a több éves fotózási tapasztalataimat végre kicsit magasabb szintre vinni. Eddig mindig a mobiltelefonjaimmal fotóztam, de az igazi az nem itt kezdődik hanem egy jó géppel. Nikon, Canon stb.
Komolyan kérdezem, miért nem túrod fel magad a netet, és keresel olyan fórumokat, ahol az adott telefonok tulajai osszák meg egymással a tapasztalataikat? És te ott tőlük kérhetnél képeket.
Te komolyan azt gondolod, hogy nyitsz itt egy topikot, és majd minden telefon tulaj hanyatt-homlok rohan ide, és csak arra várnak, hogy mikor szólítod meg őket, hogy most ez vagy az a telefon tulaj ossza meg veled a fényképeit?
Esetleg valaki eldicsekedhetne, milyen képeket sikerült készítenie mondjuk a Lumia 1020-al, vagy a Samsung S4-S5-el, illetve ami erre alkalmas Sonyval készült víz alatt...
Ami izgalmas, az a SONY Z ULTRA kamerája.. de nem érdemes topikot nyitni konkrétan, mert nagyon keveset adtak el belőle, és nem hiszem, hogy bárki is azok közül erre járna...
mondjuk nem is csodálom, mert a sony centerben 230e volt a nyitóár, és nagy keservesen asszem húsz darabot adtak el...
..viszont épp' most dicsérik a rádióban az LG G 3 vadonat új telefonját, aminek a kamerája 0,3 sec-belül élesít/exponál..már csak a kép minősége kérdéses...de remélem valaki megírja(itt) Azért 0,3 egy telefon kameránál nem semmi.
errefelé még furcsa, de a mobilokban(is) nagyon nagy jövő van..fotózás terén is... bárki bármennyire is fanyalog.
van dslr(is), van másmilyen gépem(is), de inkább a mobilok kínálta lehetőségek érdekelnének...
Próbálok arra utalni, hogy nem mindig visszük a böszme dslr-t,( amitől csak a vaku a nagybb,) de a mobil az többnyire ott van a zsebünkben...kinek ilyen, kinek olyan...ezért igyexem megtudni, hogy az igényes fotósoknak mi a véleménye a már majdnem jónak mondható telefon-kamerákról?
(rossz példa, de példa: egy esküvőn készült profi gép képei"elúsztak", maradt a telóval készített már-már egész jó sorozat..)
Nem az érdekel, hogy melyiket vegyem/ne vegyem, hanem hogy a telóval készített (kényszer)kép mennyire tetszik?
...csak neked elmondom, hogy akarok venni egy Z Ultra telót, amin nincs vaku. Ezt sokan, még a mobilaréna is szörnyülködve leszólja, mint megbocsájthatatlan hiányosságot...
Elolvastam mindent, ami magyarázza a japánok gondolkodását. A Sony angol nyelvű brossúrája részletesen elmagyarázza a Z Ultrában alkalmazott EXMOR RS kamera működését, és az ebből eredő bátor tettet, hogy kihagyták a vakut.....(mertugye, mint tugggyuk, a Sonynál nem hülyék alkotnak)
Egyébként a gyári, és egyéb felhasználói teszteken már túlvagyok, ezért vettem a bátorságot, hogy itt érdeklődjek..