Keresés

Részletes keresés

RadikalRabbit Creative Commons License 2014.08.21 0 0 110

na és mi újság a városban? pfff...

most lenne jó tudni, mit szólnak ehhez azok (pl drteve, yrie19) akik olyan nagy vehemenciával védték az ügyet, amivel kapcsolatban azt gondolták, a jó oldalon állnak. nem hibáztatom őket. ez a mocskos rendszer ami a városban működik, őket is behúzza. az elmúlt évben néhány ember egészségét is odavágta, többek között az érintett új vezetőt is. szinte már sajnálom, de tudnia kellett volna, hogy mire képes, mire nem, és főleg, hogy akiknek a keze alá dolgozik azok milyen módszerekkel kooperálnak.  egyenlőre nincs megfelelő élelmezésvezetője a városnak, de gondolom ezt is megoldják majd valahogy, hiszen tudjuk:  jobban teljesít...

RadikalRabbit Creative Commons License 2014.07.21 0 0 109

hasonló esetek és a tanulság az alábbi (fenti?) cikkben:

Előzmény: RadikalRabbit (108)
RadikalRabbit Creative Commons License 2014.07.20 0 0 108

Kárpótlás

Nagyjából egy éve annak, hogy néhány rokonszenves illetékes a városvezetésnél úgy döntött, hogy jól elbánnak a helyieket már vagy harminc éve egészen normálisan kiszolgáló napközis konyhával (menza), így hát úgy gondoltam, ezen évforduló alkalmával ideje némi[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

yre19 Creative Commons License 2013.10.26 0 0 107

Zsófika69!Segíteni szeretnék Önnek. És tényleg nem szeretnék  ironikusnak tűnni és  távol álljon tőlem akár az is , hogy bántani szeretném.  De mielőtt felajánlanám segítségemet, szeretném ha pár fogalmat, amit Ön használt értelmezzünk. Kezdjük azzal,hogy mi az ünnep fogalma?

Az ünnep fogalmának jelentése: olyan naptári időtartam, amely valamilyen szempontból fontosabb eseménynek, személynek állít emléket és rendszeresen megünneplik.

A nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli.

Október 23. : az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja

1956. október 23-án a budapesti eseményekkel kezdődött a magyar nép diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás elleni fegyveres felkelése. 1956. október második felében a kommunista diktatúra ellen - főleg az egyetemi diákság részéről - országszerte meginduló tiltakozások október 23-án Budapesten válnak forradalmi tömegmozgalommá. A Bem-szobornál tartott szimpátiatüntetés hamarosan rendszerellenes tömegdemonstrációvá vált, ezt kifejezve a tömeg átvonult a Parlament elé, ahol a közel kétszázezer főre gyarapodott tiltakozók meghallgatták Nagy Imre reformokat ígérő beszédét. Közben a tüntetők ledöntötték a Dózsa György úti Sztálin-szobrot, a kommunista diktatúra egyik jelképét. A Magyar Rádió épületénél estére ostromállapot alakult ki, s a fegyverhez jutott felkelők hajnalra elfoglalják azt. A forradalmat majd a szovjet csapatok fegyverrel fojtják vérbe, melyet a hatalomra emelt Kádár-rezsim megtorlása követ.

Természetesen a forradalom leverését követően tilos volt nemhogy október 23-át megünnepelni, de még forradalomként említeni is. A hivatalos álláspont szerint „ellenforradalom” zajlott, melyet „reakciós” és „köztörvényes elemek” szerveztek. Október 23-a emlékét a külföldre emigráltak őrizhették nyíltan, itthon legfeljebb titokban lehetett szóba hozni. Az 1980-as évek végén a rendszer gyengülésével párhuzamosan kezd ’56 valódi története nyilvánosságot kapni, 1988-ban követelik Nagy Imre és a kivégzett mártírok rehabilitációját, s rá egy évre, 1989-ben több százezres tömeg előtt temetik újra a kivégzett miniszterelnököt és társait. Október 23-a jelképpé válását jelzi, hogy 1989. október 23-án az akkori megbízott államfő, Szűrös Mátyás a Parlamentnél összegyűlt százezres tömeg előtt kiáltja ki a III. magyar demokratikus köztársaságot. Az új, demokratikusan választott Országgyűlés 1991-ben hivatalos nemzeti ünneppé nyilvánítja.

Tehát, attól hogy a kedves anyukája, akár Ön nem „érzi magáénak” ezt az ünnepet, akkor milyen jogon meri magyar – magyarnak vallani magát?  Miért gond az Önnek, hogy egy „mindenféle határ menti magyar” vagy akár egy „huszonéves román- magyar” ezt a napot megünnepli, független attól, hogy átélte vagy nem. Milyen jogon dönti Ön el, hogy ki tartozik a magyar néphez és ki nem? Ön magát tényleg magyarnak vallja? És milyen jogon? Azért mert Magyarország területén született? Mert magyarul beszél? Vagy miért? Mert ez van beírva a személyi igazolványában? És azok az emberek, akik ugyancsak  Magyarországon születtek, de amikor 1920-ban Trianon palotában aláírták a magyar kormány megbízottai a békeszerződést, minek következtében Magyarország elveszítette területének több mint kétharmadát és lakosságának is csaknem ugyanennyi részét, akkor azok az emberek lakosok milyen nemzetiségűek voltak?  És ezzel nincs vége. 1940 szeptemberében a magyar honvédsereg ismét bevonult Erdélyben . Ismét Magyarországé volt Erdély északi része. És akik ebben 4-5 évben születtek, azok mind magyar állampolgárokként voltak bejegyezve. És amikor visszacsatlakoztatták e részt, akkor úgy gondolja, hogy ezek az emberek automatikusan románok lettek?  És, ha mégis azok lettek, akkor Ön hogy jön ahhoz, hogy megkérdőjelezze nemzeti hovatartozásukat? Lehet, hogy Ön és az Önhöz hasonló emberek nem érzik magukénak egy ilyen ünnepet, ez valószínű az Önök szegénysége és tájékozatlansága, ami nem felháborító hanem rettentően szomorú és elkeserítő.

A konyhára visszatérve. Ha tényleg ennyire gáz a helyzet, akkor örüljön. És ha úgy érzi, hogy nem megfelelő az óvodás gyerekének az étel, akkor hétvégén keverjen a kenőmájasába zsírt, a lekvárjába vizet, adjon neki mócsingos húst stb. És ha még ez sem elég vegye ki a gyerekét onnan, és vigye jó messzire….. MAGÁTÓL. És ajánlom, hogy kóstolja meg a paprikás krumplit céklával, egyen sok  vega kosztot , hogy ez a sok méreg (anyag) ami Önben felgyülemlett, szervezetéből kitakarodjon.

Azzal nincs semmi probléma, ha valaki vállalja a véleményét. Sőt, én személy szerint tisztelem is. Viszont, ha azok a vélemények nem fedik a valóságot, valamint el vannak torzítva, az viszont nem elfogadott.  Az informátorait is le kellene informálni, hogy mennyire valósak az információk, vagy teljesek-e.

Miből gondolja azt, hogy nem megfelelő személyt állítottak a konyha élére? Normális kifogásnak tartja, hogy valakinek a hozzáértése azon múlik, hogy hol született? Ezt így végiggondolta?  Az megfelelő lett volna, ha egy nyugdíjast állítottak volna a konyha élére?  Akinek 25 éves tapasztalata van, az 25 évvel ezelőtt hány év tapasztalattal rendelkezett? 25???.....

És amit az elején mondtam segíteni szeretnék Önnek. Legyen szíves lépjen be a google-ba, utána keressen rá a pszichiáter szóra, és kidob egy csomó nevet és telefonszámot. Azok közül lehet tallózni, és amelyik a legszimpatikusabb azonnal hívja fel. Mesélje el, hogy micsoda rémképei vannak, szerintem azonnal küldenek magáért. És ha szerencséje van, akkor talán amikor nemzeti ünnep lesz, akkor talán kap egy kis vega kaját is a zárt osztályon, vacsorára pedig paprikás krumplit céklával. Persze, azt ne nagyon hangoztassa, hogy magáénak vallja vagy nem.Ha pedig nem akkor indítson egy másik fórumot.

Előzmény: Zsofika69 (106)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 106

Jó, hát akkor tényleg fejezzük be itt és most, mivel nyilvánvalóan semmi értelme a vitánknak. Először is ti egy embert védtek akit bizonyára jobban ismertek, mint én, - én viszont nem az embert támadom, hanem megkérdőjelezem a szakmai tudását, hozzáértését, illetve támadom azt a politikai hatalomrendszert, amely (jellemzően a mostani hazai politikai és közéletbeli hozzáállásokra) belenyúl egy jórészt normálisan működő, a legtöbbek megelégedése által elfogadott, működő folyamatba, s mindezt teszi két dolog miatt: egyrészt jól jön, hogy egy erdélyi magyart ültetünk a székbe, hiszen most ez a divat, ezt diktálják a politikai elvek (jé, most is idejöttek okt 23-ra "ünnepelni" a mindenféle határmenti magyarok-és senki meg nem kérdezi, hogy mi közük van nekik "56"-hoz, amikor igazából már nekünk sincs. anyám, aki az '50-es évek elején született már szintén alig érzi magáének az egészet, nemhogy a mostani huszonéves román-magyarok. Természetesen az '56-os események  meghatározták a mi jövőnket is, de ettől még nem kell úgy tennünk, mintha átéreznénk, mert ez nem igaz). Na de vissza a konyhára: a másik ok, amiért az önkormányzat saját kézbe vette a konyhát, az az, hogy így majd szépen el lehet irogatni az irdatlan üzemeltetési és egyéb költségeket, úgymond "papíron rá lehet tolni" a konyhára mindent. A legrosszabb pedig az ezzel párosuló képmutatás, miszerint olcsóbb és egészségesebb lesz az étel (Kőszegi úr nyilatkozta több fúrumon). Ez a parasztvakítás egyszerű hazugság: az árakat egyrészt felemelték (tudom, mert az én gyerekeim is járnak oviba), és egészségesebb sem lett. szinte minden uzsonna eéőre gyártott, ízfokozókkal és stabilizátorokkal meg miegymással telepakolt yoghurt meg keksz vagy pár szem zöldség. Azzal, hogy joghurtot, meg pudingot adunk még nem lenne baj , csak mondjuk nem egy héten négyszer. (Igen, szülőként látom az étlapokat minden héten az oviban). Mellesleg ki szerettem volna venni napköziből a gyerekeket, de ezt sajnos aDabason nem tehetem meg (WTF?), csak a gyóni részen tehetném, mert ott emberségesebbek a vezetők és nem olyan "pártkatonák" mint ebben a körzetben egyesek. Mindegy. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem a megfelelő személyt választották meg a konyha vezetésére. Teljesen mindegy, hogy milyen ember, szakmailag nem megfelelő. Még mindíg nem tud számolni, pedig már másfél hónap eltelt a szezonból. Egyik héten nem marad egy darab meggyes pite sem, következő héten meg két szatyorral viszik haza a konyhások a pogácsát. Aztán meg ízlések és pofonok, de én még életemben nem ettem a paprikáskrumnplit céklával, meg, hogy mit fognak szólni a kedves barótiak a vegakoszthoz (rántott brokkoli, rántott karfiol, petrezselymes burgonya, oszt jó napot) na de nem is ez a lényeg.  Növekszik a létszám? hol? Ha jól tudom nagyjából 10 ember jár oda magánszemélyként kajálni, az ovisok meg iskolása étkeztetése meg nem mérvadó, hiszen az kötelező (ahogy az előbb is írtam). hogy a dadusok meg az osztók miért nem lázadoznak? Már rég le vannak "kenyerezve" és szó szerint, mert mindenhova dupla annyi kenyeret küld, aztán a végén meg általában nem marad (mert megint nem bírta kiszámolni normálisan). Sajnos az elosztórendszer még mindíg úgy működik, hogy megjön az ebéd, beül a tíz ovónő vagy tanár (ebből nagyjából 4 adag van befizetve), és jól megebédelnek, aztán utána jöhetnek a gyerekek -így aztán nem csoda, ha néha nem marad, máris lehet telefonálni a konyhára, hogy kevés. És még sorolhatnám, de nem sorolom, mert titeket úgy sem a konkrét érvek érdekelnek (Hiába hiányoltátok az előző kommentekben - hát tessék itt vannak, mint ahogy az elejétől foga is ezekre alapoztam), titeket csak az érdekel, hogy ki milyen színű. Engem vontok felelősségre a szavaimért, aztán haragotokban elkövetitek azt a hibát, hogy megpróbáltok tükörképet mutatni nekem az előző rendszer hiányosságairól (az, hogy "Sanyibácsi" kenyeret lopott valaha is, vagy egyebet , na ez az igazi rosszindulat. aki egy kicsit is ismeri, tudja, hogy ő lett volna az utolsó , aki bármilyen szinten ártott volna bárkinek, és azzal, hogy őt belekevertétek, érezhető a kényszeredettségetek, hogy felbosszantsatok, és ha velem nem értetek egyet, akkor hogy tudtok ezek után tükörbe nézni ilyen nyilvánvaló rágalom és hazugság után?) Az én rágalmaim szakmai tényeken alapulnak, a tieiteket viszont a csalódottság és a nyüszítő bosszúvágy fűti, ezért megalapozatlanok.  Ti emberekben gondolkodtok, én meg rendszerben. Úgyhopgy hagyjuk is ezt abba. Azt gondoljátok ismertek, s bár egy kissé arrébb állok, mint hiszitek, tulajdonképpen engem nem is érdekel. Bárkinek elmondom a véleményem erről az ügyről, nincs szükségem erre a fórumra, meg, hogy két-három emberrel vitatkozzak ezen, amikor odakint az utcáb, meg a boltban sokkal többet tehetek. És hallom a véleményeket, és tudom, hogy nagyon sokan úgy gondolják, ahogy én, csakhát amint már említettem: senki nem pofázik, mert a végén még kirakják a szűrét, meg hát mit mond a szomszéd. Én vagyok rossz ember? Én mindíg vállalom a véleményemet, bármilyen színű is a hatalom. És soha nem voltam képmutató, mint annyian mások ebben a városban. Úgyhogy ennyi. Jó éjszakát mindenkinek. Többet nem jövök. És tényleg. el sem fogom olvasni, ha erre kommenteltek, sőt, törlöm is magam, mert felesleges ez az egész.Birkák.

drteve Creative Commons License 2013.10.02 0 0 105

Kedves Zsofika!

 

Én csupán annyit szeretnék hozzáfűzni ehhez az egész históriához, hogy az étellel soha semmi problémám nem volt!

A vanília sodót meg nem a Klárika készítette és sózta el az óvodás gyerekeknek... :)

 

Valószínűleg ez a válasz is sekélyes és értékelhetetlen, mert nem Ön mellett foglalok állást... De szerintem értelmetlen itt akárkinek is részletekbe belemenni, mert Ön úgy is csak a saját igazát képes elfogadni.

 

Bár szerény véleményem szerint az a legfontosabb, hogy az ott étkezők, hogyan vélekednek az ételekről és őszintén szólva nem hallottam panaszt, illetve a folyamatosan növekvő létszám sem arról árulkodik, hogy rossz az ételek minősége... :)

yre19 Creative Commons License 2013.09.30 0 0 104

Zsófika, vagy Norbika, mindegy!! Nálam van sötétség???? Most már értem, hogy mi az a sajátos betegség amiben szenved!!!! Nem csak sajátos, valószínű visszafordíthatatlan is. Nem igazán elég elolvasni a kommenteket, értelmezni is kellene azokat. Legfőképpen a sajátjait. Hogy botrányos??? Abban teljesen egyet értünk. Szerintem is botrányosak a vádaskodásai.

Előzmény: Zsofika69 (102)
yre19 Creative Commons License 2013.09.30 0 0 103

Kedves Norbi!!! A válasz sekélyes, értékelhetetlen valamint hiányoznak  a tényszerű érvelések....  :::::::::::::::)))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Zsofika69 (102)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.09.28 0 0 102

yre19 hozzászólására pedig egyszerűen nem tudok mit mondani. akkora sötétség van ott, hogy csak na. amiket írt a közelében sincsenek a valóságnak, és még én rágalmazok? Fogalma sincs mi, hogyan működik egy konyhán és én vagyok a hülye? az összes állítás és vád egészen egyszerűen hamis és rosszindulatú. És még én támadok? Teljesen el van tévedve azzal kapcsolatban, hogy mi hogyan működik egy ilyen étkeztetési rendszerben. úristen, nem is tudok tovább erről mit írni.. ez katasztrófa volt. sajnálom Matyi-val legalább a közelébe kerültünk az értelmes viának, de ez....botrány.egy nulla

Zsofika69 Creative Commons License 2013.09.28 0 0 101

atyaég! Mekkora homályságotkat írtál. alapesetben jól szórakoznék, hogy mit le nem kattogtok azon, hogy ki vagyok vagy ki nem, de inkább elszomorít, hogy ezen rágódsz, ahelyett, hogy tényleg utánajárnál azoknak a baromságoknak, amit írtál. én ugyanis így tettem, nem véletlenül írtam le ami írtam, nem ráérő időmben "rágalmazgatok", van jobb dolgom is, csak épp sajnos beiigazolódtak azok a dolgok, amiket nyár elején bejósoltam - de látom kár volt tovább foglalkoznom ezzel , mert nem bírjátok elviselni, hogy igazam van, és te is jössz ezzel a használhatatlan maszlaggal amit írtál - amelyből egyből kiderül, hogy fogalmad sincs mi van, és megint csak az embert akarod védeni meg bűnbakokat keresni (mert az emberek általában ezt szeretik: beskatulyázni megcimkézni). Csakhogy sajnos az állításaim mind igazak, TE vagy az aki téved, légy szíves járj már utána oké, mielőtt üres sablonokkal jösz nekem. Nagyon úgy fest, hogy nem igazán értetted meg amit leírtam, pedig elég egyszerű a dolog: minden úgy történt és történik is. Nem figyelem senki lépését, csak hát lassan mindenhol ezeket a sztorikat hallom. Nagyon szívesen megvitatom bárkivel a dolgokat, csak akkor legyen felkészült az illető, mert ez most nem igazán voolt olyan válasz. Azt gondolod ismersz, azt gondolod nincs igazam és csak bántani akarom az illetőt. Egyik sem igaz. Én csupán nem bírok elmenni a nyilvánvaló hibák mellett, szeretném az emberek figyelmét felhívni rájuk, hogy hé nem látjátok mi a hézag? Nem látják. Utolsó vérükig védik amit igaznak gondolnak, függetlenül attól, hogy valóban az -e. Az a helyzet, hogy az idő az én oldalaom áll, és ez az amivel te és a magadfajták nem számolnak. Lehet engem támadni - de már most kiderült, hogy úgy van ahogy mondtam. Kérdezz meg bárkit a konyháról, kérdezz meg embereket akik onnan esznek, komolyan. És, ha utána még mindíg úgy gondolod, hogy nincs igazam, akkor vitakozhatunk. addig nincs értelme. elmentem. és vissza se jövök addig, amíg nem látjátok be a hibáitokat. És ne azon spekuláljatok, hogy ki vagyok, hanem hogy mi a probléma.

Matyi4 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 100

Szia Kedves Zsófika avagy Norbi..

 

Te jó emberismerő lennél?! Igazán kétlem. Hogy jössz Te ahhoz,hogy más munkáját kiforgasd ,embereket próbálj meg lealázni?Te különb embernek gondolod magad?Fórumozgatsz itt a ráérős idődben és megpróbálod befeketíteni Klárit..

Az a bizonyos Aranygaluska igen,ezt csak Ti tudhatjátok pontosan miért is volt sós a sodó és miért csak az intézményi sodó volt sós??Nem?:) dehogynem!Kárörvendés és rosszindulat nélkül..olvasd már végig,hogy miket állítasz,jogtalanul. 

Ezek a dolgok,amiket Te itt állítasz az a központi konyháról jutthattak vissza Hozzád,hozzáteszem,mind mind hülyeség..hogy a szállítók húsért szaladgálnának,kevés a kenyér avagy sok,ami nem igaz,de ha látnék ebben bármiféle reációt,akkor kérdezem Én,Neked vagy Bárki másnak mi a franc köze van ehhez,amíg az étel normálisan kimegy,persze,ha bizonyos emberek vagy szállító nem rondít bele és nez nem Klárin múlik,nem Ő főz!!!Hogy milyen az étel most és milyen volt amíg Ti csináltátok?

Hidd el Nekem van különbség.Büdös hús?Nevetséges vagy...Olcsóé...nem Ők nem az olcsóságra,hanem sokkal inkább a minőségre mennek!Tudod'olcsó húsnak híg a leve'! Ez volt a zóna mottója!

Ahhoz sincs semmi közöd,ha esetleg Klári a Hivatalba kezdene minden reggel.Hogy miért?! Tudod Ő a konyhavezető.Minden reggel általában 5 órakor már a konyhán van .Esetleg kilesed minden lépését vagy a központi konyháról tudsz meg ilyen alapjanincs undorító pletykákat?Nem szégyeled magad?Hogy nemtudja kiszámolni a létszámokat?Ez már azért sok,nem gondolod?

Üljetek le a Klári Rosszakaróival és beszélgessetek el arról,hogy mennyire van szükségük a munkahelyükre,így nyugdíj előtt.

Hozzáteszem,Klári türelmén és hozzáállásán múlik meddig lesznek még a konyha feketebárányai...

Foglalkozz a saját munkáddal és életeddel,ahogy a 'pajtáskáid'is,szállj már le erről a sztoriról és fogadd el,hogy nem a Zóna csinálja már a közétkeztetést.

Előzmény: Zsofika69 (98)
yre19 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 99

Zsófika69! Az előző hozzászólásához nem voltam hajlandó reagálni, mivel sekélyes, értékelhetetlen , valamint hiányoznak a  tényszerű érvelések. Az utóbbi hozzászólásához kénytelen vagyok reagálni, nem tudom szó nélkül hagyni. De ajánlom Önnek, hogy sürgősen kérjen bocsánatot, amit még itt ezen a fórumon megtehet következmények nélkül. Tudom, erre az lenne a válasza: hogy sekélyes, értékelhetetlen és bla bla bla…. Ezért megspórolok Önnek egy kis időt és egyből válaszolok is . Szóval játszunk nyílt lapokkal. Ki sózta el az aranygaluska vanília sodróját  és direkt? Ki szállít ki akkor, amikor az Ön által említett ( persze sokszorosára felnagyított) problémák voltak? Hát pont az Ön kedves egyenes ágú rokona és a nem egyenes ágú viszont ugyancsak rokon közreműködésével!!!!! Hát nem szégyellik magukat, hogy úgy akarják beállítani az egészet, hogy ez mind a Klárika és a város  vezetőségének a hibája ? Azért mert már nem tudnak lopni, csalni, hazudni??? Ezért haragudni és vádaskodni kell???? Önnek tudnia kell a legjobban, hogy mit loptak ki a gyerekek ételéből!!!! A májkrémet zsírral keverték, a lekvárt vízzel!!!!!!!  És még tudnám sorolni, a kedves volt munkatársak elmondták !!! Szégyellje magát!!! Ugyan már!!! Ön evett abból a pogácsából, amit a kedves apukája kiszállított az óvodának, és amiből jelentős mennyiséget  kivett, mielőtt az óvodába került?  És a kenyérből? Le tudta nyelni  minden zokszó nélkül? Miért nem lehet  elfogadni, hogy vége van egy korszaknak?????  Hogy büdös hús?????!!!!! Hát akivel Önök kötöttek szerződést az akart büdös húst rásózni, s mikor közölte, hogy nem hajlandó átvenni ilyen húst Önökre hivatkozott , hogy bezzeg….????  Tisztában van vele, hogy ezek a rágalmak kimerítik a becsületsértés fogalmát???? Tényleg képes rávenni a saját édesapját, hogy partnere legyen ezekben a minősíthetetlen cselekedetekben??????  Nem gondol arra, hogy pár éve van még a nyugdíjig??  És a másiknak is??? Tényleg, nem fogta fel, hogy csak a Klárika jóindulatán múlik, hogy ez a két ember még ott van??? Tényleg nem fogta fel?????? 

Előzmény: Zsofika69 (98)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.09.23 0 0 98

Kedves drteve, Matyi 4, Yre 19 és a többiek, akik úgy gondolták, hogy nincs alapja annak a véleménynek, ami aztán a kis tavaszi vitánk kirobbanásához vezetett. Megkérdőjeleztétek állításaimat, megvádoltatok, hogy igaztalanul támadok egy embert, akit nem is ismerek. Kedves mindenki! Most jönne az a rész, hogy kárörvendően az arcotokba vágom, hogy "ugye megmondtam..."de nem teszem, mert nem ez lenne a lényeg. hozzászoktam már ahhoz, hogy az emberek a saját igazukat vélik az egyetlen igazságnak, és nem hisznek el semmit, ami nem meggyőződésük szerint való. Én sem vagyok alapvetően másmilyen, viszont egy dologban általában jó vagyok, az pedig az emberek kiismerése akár egyszeri találkozás után, gyakran ránézésre. Volt már hogy hibáztam, ez esetben én akartam legjobban jóvátenni ezt a ballépést, de meg kell mondjam, az esetek többségében helyesek a megérzéseim. Amikor Klárikával, a konyha újdonsült vezetőjével először találkoztam, rögtön tudrtam, hogy baj lesz. Nem kicsi. A beszédstílusa, az artikulációi mind-mind előre elárulták, hogy valójában fogalma sincs arról, mekkora feladatot vállalt egy egész város  intézményeinek étkeztetésével, és hogy ez nem az a kategória, amihez ő eddig hozzászokott.

Evett valaki mostanában a központi konyháról? Hallott valaki bármilyen véleményt az utcán, vagy még inkább az intézmények alkalmazottaitól? Evett valaki netán a legutóbbi aranygaluskából a múlt héten?

tényleg mindenféle rosszindulat és kárörvendés nélkül szerteném, hogy ha azok, akik engem támadtak vagy megkérdőjelezték az én véleményem, most egy picit gondolkodjanak el, vajon hogy is vannak a dolgok. hogy is van az, hogy egy konyha vezetője reggel nem a konyhán kezd, hanem a hivatalban csücsül órákig, miközben az embereit kellene inkább eligazítania reggel. Hogy van az, hogy nagyjából azonos létszám mellett valaki képtelen kiszámolni az mennyiségeket, hogy egyik nap megmarad harminc kenyér, a másikon meg el kelle menni tizet / hogy minden nap hiányzik valami és a sofőrök rohangálnak néhány kiló húsért / hogy a leves nem elég, még kell főzni, másnap meg kidobni litereket? És ugye a helyi termelők szorgalmazása milyen nemes eszme, de vajon megéri -e nekünk, ha mindenféle maradék húsokat átveszünk olcsóé, az sem baj, ha büdös? Átgondolatlanság, teljes irányítási csőd, káromkodások a konyha közepén, fejetlenség, káosz - eltekintve attól a néhány naptól amely zökkenőmentesebben alakul, nagyjából ez jellemzi Klárika főművét. Most látszik csak, hogy mennyit számít egy huszonéves tapasztalattal rendelkező vezető meg egy ugyanilyen, az embereket összefogó és irányító szakácsnő, akik tudásukat nagyon szívesen átadták volna egyébként az utánuk jövőknek, mint már említettem- ha a tisztelt városvezetésbe szorult volna némi szakmai érzék a mindent elsöprő politikai addikton túl. Akárhogy is, egyet biztosan tudok: az elmúlt 25 évben még soha nem fordult elő, hogy az óvodák kinevezett vezetője Dabason behívta volna a konyha vezetőjét és a szakácsot, hogy nézzék meg: a gyerekek nem eszik az aranygaluska sodóját, amelyen lettek szívesek durván elsózni. A legendának ezzel annyi. Voltak , akik vödörtszámra vitték anno, de most már jobb, ha nem jönnek, mert egészen máshogy vannak a dolgok itt. Remélem mindenki meg van elégedve magával, a városveztéssel, a döntéshozókkal, na és persze az agyonvédett, agyonistenített Klárikával, minden idők legnagyobb tehetségével. üdv

Zsofika69 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 97

nagyon nehezen bírtam ki, hogy ne írjak semmit a nyárral kapcsolatban, már ami a változásokat illeti, és most sem fogok kárörvendeni (noha lenne miért), mert sajnos az én életemre is kihatnak az események. A kételkedők, akik alább támadtak bizonyára amúgy sem hinnék el vagy elfogultsággal, egyoldalúsággal vádolnának, úgyhogy aki akar, nyugodtan kérdezősködjön csak az érintettek körében, én csak annyit szeretnék kérni a felelős döntéshozoóktól, hogy mindenféle politikai vagy egyéb nézeteiket félretéve, a város érdekében, tényleg gondolják újra ezt  az egészet, mert finoman szólva is katasztrófa lesz itt szeptembertől ezen a téren. Sajnos a megérzéseim nem csaltak, sőt az állapotok rosszabbak, mint vártam. Kérek minden épeszű illetékest, próbáljanak meg még most, időben kitalálni valamilyen más megoldást, mert itt súlyos , napi szintű problémák lesznek folyamatosan, és még ha idővel sikerülne is belerázódni, nem kivánom egyik szülőnek sem az elkövetkezőket.

Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 96

rendben. szerintem fejezzük itt be. én is bocsánatot kérek, ha bárkit megbántottam. elsősorban nem a betelepültekről szól ez a topik, bár 8mint látható volt9 megvan a véleményem, de a tárgyhoz kevésbé tartozik, ez igaz. elsősorban a város vezetésére haragszom és hangsúlyoznom kell, hogy nem csak ez miatt az ügy miatt. ez már csak hab a tortán az elmúlt 5-6 évhez mérten.

még egy utolsó megjegyzés és tényleg megyek, és ezt is csak azért mert szeretem helyére rakni a dolgokat:

-a szituáció a következő: 2013 februárvége. Klárikát végigviszik az összes intézményen, megmutatják neki leendő "munkahelyeit"(ha lehet ilyen bénán fogalmazni). Már mindenki tudja mi lesz, valójában (néhány jóakaró belső ember által) a konyhások is tudják, de nem hivatalosan, mivel senki nem mondja el neki, sőt, sunyi mód terelnek, hazudoznak, össze-vissza beszélnek. Klárika megjelenik a konyhán és többedmagával közli, hogy szóba került az , hogy a náyr folyamán a Kossuth Zs iskolából lesz megolda a szállítás, amennyiben a napközis konyhát fel kell újítani. A nagykoyha élelmezésvezetője ("anyuka") közli, hogy ez nembiztos, hogy jó ötlet, mert  kossuth Zs.  konyha ekkora teljesítményre nem alkalmas. Klária visszakérdez:

- Miért te már voltál kint ott?

(WTF????????????????????????)

 Szóval a kossuth Zs konyhát indulása napján odacsatolták a központihoz, tehát anyuka az aki az elejétől kezdve működteti. Na most Klárikának annyi felkészültsége nem volt, hogy ezt tudja, ráadásul ha már kivitték oda őt, miért nem lehetett mondjuk megállni a központi konyhán, felvenni "anyukát", hogy akkor jöjjön ki és mutassa már meg az egészet. (Ja bocs, persze, mert fogalmuk sem volt arról, hogy anyuka üzemelteti) És ez a felkészületlenség jellemzi az egész hivatalt A-Z-ig majdnem minden téren. És ezért vagyok dühös, mert lehetett volna ezt szépen, okosan, ügyesen, és mindenki meg lett volna elégedve, mind a dolgozók, mind az intézmények, akik most be vannak szarva, hogy mi lesz /  az iskolaigazgatók, akik évzárón külön beszédet mondtak anyuka érdemeiről /  az óvodások dabas-szőlőből, akikazért bementek az utolsó napokban  a konyhára, hogy megköszönjék az elmlt 25 évet / a másik iskolaigazgató, aki a tanároknak rendezett évzáró különbulira is behívta anyukát, akit vastaps és könnyek fogadtak.

Kívánom Klárikának is a hasonló sikereket, érdemeket, meg azt, hogy roskadozzon búcsúajándékoktól a garázsuk, és hogy húsz év múlva ugyanilyen emlékekkel mehessen nyugdíjba. Addig még sokat kell tennie. Kívánom, hogfy sikerüljön. tényleg. Már csak a saját gyermekem miatt is.

szép napot mindekinek, búcsúzom

Előzmény: yre19 (95)
yre19 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 95

Zsofika69!

A Klárika tényleg mellékszereplő, ezért nem lett volna szabad bántani.  Régóta ismerem. A szakmai tudását nem tudom értékelni, mivel  én teljesen más területen dolgozom. Viszont azt biztos tudom, hogy nem nagyképű. Kevés olyan becsületes, lelkiismeretes embert ismerek mint Ő. Amikor a Hungast nem fizette ki a dolgozókat, Ő akkor is ugyanúgy bejárt dolgozni, közel 9 hónapon keresztül egy fillért sem kapott. Sőt!!  Az önkormányzatnál sorban állhatott volna segélyért, de nem tette, pedig az áramát is levágták.  Amikor kiderült, hogy mekkora bajban van, mert már nem tudta titkolni, akkor mentek neki segíteni olyan emberek, akik nagyon közelről ismerik. Akkor kapott annyi segítséget, hogy visszakössék az áramát és, hogy legalább az elmaradt bére egy részét jogi úton érvényesíteni tudja. Ezt a segítséget nem az Önkormányzattól, nem a gimnáziumtól, nem az államtól, nem a bevándorlási vagy letelepedési hivataltól kapta, igaz nem is kért tőlük semmit.

Igen, konyhalányként kezdte e szakmában a pályafutását. Az akkori élelmezésvezetővel akkor találkozott először, amikor jelentkezett e munkakörben. Kitartásával és becsületes  munkamoráljával az akkori vezetésnek is feltűnt, hogy” talpraesett egy csaj ez”, jó ötletekkel.  Amikor az elődje elment nyugdíjba, akkor Őt is meglepte, hogy felkérték legyen az utód. Elvállalta, elvégezte erőn felül azokat a tanulmányokat, ami ehhez a munkakörhöz szükségesek. Higgye el nekem, semmit nem raktak a feneke alá!!! Sőt inkább nagyon sok mindent  elvettek tőle! De ez nem ehhez a témához tartozik!

Nem tudom, hogy Dabason az Önkormányzatnál kinek a kije, vagy vannak-e összefonódások vagy nem, de abban biztos, vagyok, hogy nem azért kapta meg Klárika ezt a pozíciót mert erdélyi, vagy azért mert Ő valakinek a valakije. Tudja mennyivel fog növekedni a havi bére? Utána érdeklődtem.  Kb. 20.000 Ft-tal.  Viszont biztosra tudom, hogy neki ez nem csak egy munkakör, vagy egy pozíció, hanem hivatás. És az, aki nap mint nap körülötte van ezt mind tudják. Ne értsen félre, biztos vagyok benne, hogy az, aki 20-25 éve van már benne, annak nagyobb tapasztalata van. Nem kételkedek benne egyáltalán. Az, hogy miért döntöttek mégis a Klárika mellett, szerintem meg kellene kérdezni az illetékeseket. Szerintem egyetlen ok lehetett az az, hogy nyugdíjas.  De ez az én véleményem.

Hogy miért nem kérte ki Klárika a véleményét attól, aki 25 éve vezeti a konyhát?  Mit gondol? Amikor először találkoztak, akkor Klárikával hűvös és elutasító volt.

---- Bocsánatot kell kérnem Öntől. Nem jellemző rám, hogy bárki gyermeke jövőjére, sorsára illetve neveltetésre bármiféle becsmérlő megjegyzéseket tegyek. Viszont annyira felháborodtam azon, hogy a Klárikát tartja minden probléma okozójának, s ezzel egyetemben az erdélyből idetelepülteket, hogy szerettem volna, ha Ön is átérzi milyen az, amikor valakit bántanak.  Úgy gondolom, hogy azokban akikben van egy csepp érzés is, ez biztos, hogy rosszul esik.  Még egyszer bocsánat.

----Igen, harag, düh, tehetetlenség. De akkor ne azokat bántsuk, aki tényleg nem tehet semmiről. .. Kérem…

Előzmény: Zsofika69 (94)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 94

 

-------------hát ez most elég magas labda, úgyhogy muszáj lecsapnom, pedig esküszöm már be akartam fejezni. Miért? mert ahonnan ez elindult arról szólt volna, hogy felhívjam a figyelmet a város eszement vezetésének döntéseire, hibás módszereire. Igen, sajnos leragadtunk Klárikánál, pedig ő csak mellékszereplő, és gyakorlatilag mi ketten azért kezdtünk el vitázni, mert őt mertem bántani anélkül, hogy jobban ismerném. Lehet, hogy maga jobban ismeri őt, én csak szakmailag tapasztaltam néhány dolgot. Maga viszont azt nem tudja, mi és hogyan zajlott le az elmúlt egy évben a konyha körül. Nekem van szerencsém rálátni, mivel a legjobb barátnőm is ott dolgozik, és minden délután informál az újabb eseményekről. (Már csak egy nap van hátra) Ő egyébként az említett család negyedik tagja, és ha azt vesszük hiányosak voltak az utánajárásai ebből a szempontból, de végül is ez lényegtelen. A konyhát ugyanis valóban a fent nevezett család „irányította”, de a dolog közel sem annyira egyszerű, ahogy gondolja. De hát erről beszéltem: a felszín. Súlyosan mellényúlt ezzel a család dologgal, mint egyébként oly sokan mások, akik azt mondták:”jajj, nem kell őket sajnálni, már vagy húsz éve csinálják, biztosan jól megszedték magukat”. akkor elmondanám, hogy a legtöbb ember (még a polgármester is- és ezzel csak saját felkészületlenségének újabb bizonyítékát mutatta be) azt gondolta, hogy a családé az egész konyha. Hogy ők üzemeltetik. Józan ésszel végiggondolva ez nyilvánvaló butaság, hiszen kinek van annyi felesleges milliója, hogy finanszírozza a Dabas és környéki intézmények ellátását? Itt 30-40 millió kintlévőségről beszélünk meg féléves csúszásokról, amelyeket csak a franciák tudnak elnyelni, semmilyen magán vállalkozás nem. az összes intézmény csúszásban van, de most majd az lesz, hogy „maguknak fognak tartozni”, mármint a hivatal magának, ’oszt jó napot.  aztán: anyuka immár 25 éve vezeti a konyhát ez igaz. A feje felett döntöttek politikai megfontolásból. EZ nagyon IGAZ. Senki nem kérte ki a véleményét, sunyi módon belehazudtak a szemébe, amikor érdeklődött, hogy mi várható, pedig már márciusban körbevitték Klárikát. A népnek a médiában azt hintették, hogy számítanak mindenkire, átveszik a dolgozókat. De őszintén: ha maga számít valakire, akkor nem kéri ki a véleményét. amikor a polgármester út 2 (!!!) héttel ezelőtt végre kifáradt a konyhára és közölte, hogy mi a helyzet, azt gondolta, hogy az addigi üzletvezető is beáll a sorba. Mert ahhoz vannak ezek hozzászokva, hogy mindenki fekszik nekik, senki nem mond nemet. Végül vörös fejjel, aggódva távozott, mert el lett neki mondva, hogy milyen tisztességtelen módszerekkel, aljas és sunyi módon intézték ezt az egészet, és most hozzáteszem, ezzel az összes, ismétlem összes intézményvezető, pedagógus, de még az utolsó mosogatólány is egyet ért. Elvárták volna, hogy anyuka 25 éves tapasztalat után annak a Klárikának dolgozzon alá, akinek fele annyi sincs, mint neki, ennek ellenére oda sem tette a lábát egészen most keddig, hogy akkor mi van (jövő héten indul), nem beszélve arról, hogy nagyképű.(lehet nem elhinni)  Mert itt a módszer a csúnya: kellett volna lennie egy átmeneti időszaknak (mondjuk legyen fél év?) , hogy be legyen tanítva Klárika, mert baromira nem egyszerű a történet, az biztos. ehelyett senki nem csinált semmit, nem mondott semmit, nem kért vagy kérdezett semmit. Napi szinten ismerem a történéseket., és gusztustalan.  apuka? Igen ő valóban a szállítmányozási cégnél van, de korántsem arról van szó, hogy az adott cég erre a szállításra volt korlátozva. először is ő csak a cég egyik része, többen is vannak benne, másrészt ez a tevékenység csak kiegészítő jellegű, gyakorlatilag régóta ismerték egymást, és besegítettek, nem is ez a fő profiljuk. Apukát ráadásul az önkormányzat átveszi sofőrként továbbra is dolgozni, a gyerekük meg áthelyeztette magát a franciákkal egy másik konyhára, mert tudta, hogy ezekkel itt nem fog együtt dolgozni ilyen módszerekkel. ráadásul még jobban is jár a munkakörét illetően. Így hát senkinek nincs veszélyben a megélhetése (anyuka már két éve nyugdíjas – csak azért maradt még, mert imádta, szerette csinálni, akármennyire is nehéz volt együtt dolgozni a hivatallal) .Szóval nem fog összedőlni itt semmiféle kártyavár, mert kártyavára csak a polgármester úr és köreinek van: annak a néhány vállalkozónak, tüzépesnek, építőiparosnak, (haverok, stb), akikkel anno együtt kézizett, most meg rakja nekik a melókat.

-----Leszögezem : a multikat én sem szeretem. Felvetésem arra vonatkozott, hogy sajnos már olyan mértékben függünk tőlük, hogy nem tudunk sok minden tenni, legalább is nem egyik  napról a másikra, ahogy a jelenlegi kormány képzeli. szerintük a multi „taligával tolja ki a pénzt”, de ezt nem azért sajnálják, mert „szegény Magyarország2, hanem azért mert nem ők kapják. Szerintem ezzel egyetértünk. a multik beengedését már a rendszerváltásnál kellett volna szigorúbban szabályozni, de hát ugye akkor meg az akkori politikusok akartak nagyot szakítani. Meg is látszik az ország jelenlegi helyzetén. Ki engedte be például Dabasra a Tescót meg az Aldit? Ha meg most hirtelen nagymagyarkodunk meg helyitermelőzünk, akkor minek van még mindig itt a Tesco meg az Aldi?

--------------Erdélyben egyszer lerobbant az autónk, amivel utaztunk. Órákig  járkáltunk a közeli falvakban, hogy segítséget kérjünk, de senki nem csinált semmit, mert „magyarok vagyunk”. Később egy másik magyar turista család segített…..

---------------Tisztelettel megkérném, hogy a gyermekem jövőjét, sorsukat illetve neveltetésüket becsmérlő megjegyzéseit tartsa meg magának. Ehhez semmi köze ---- azt hiszem én sem illettem egyik hozzászóló rokonait egyetlen rossz szóval sem, nem céloztam sem gyermekeire, sem szüleire, sem senkire. Már vagy harmadszorra-negyedszerre jön elő ez a „milyen ember lesz az ön gyermekéből” téma. ennek nincs jelentősége az üggyel kapcsolatban, és csupán erőtlen próbálkozásnak tekinthetem arra vonatkozóan, hogy felbosszantson.  Engem ezzel nem lehet, rossz úton jár. engem csak egy dologgal lehet, azt úgy nevezik: aránytalanság. Ha valaki csak azért kap többet, mert ismer valaki mást. Ez megy már helyi szinten is évek óta ebben a városban.

-----------------Nem érzem úgy, hogy válaszaim értékelhetetlenek lennének, csak azért mert nem értünk egyet ez még nem így van. Ha mégis bármelyik kérdésére nem kapott volna megfelelő válasz, nyugodtan írja meg még egyszer és ígérem megválaszolom. Úgy emlékszem mindenre reagáltam, de ha mégse, ám állok elébe. Mindazonáltal magam sem kaptam minden kérdésemre választ, ha már itt tartunk. Leginkább a többi kommentelő részéről, és ezzel meg is válaszolnám azt a részt, miszerint értékelhetetlennek tartom Szilvike hozzászólását. most is úgy gondolom, hogy a vita legyen vita, értelmes, tényszerű, cáfolható dolgokkal, és ne arról szóljon, hogy valakinek nem szimpi az adott kommentelő és jól „lecsúnyázza” , mert Szilvike például így csak egy nagy ürességet hagyott maga után.  Dabaspress hozzászólásában azt értékeltem, hogy ezek szerint mégsem vagyok egyedül, aki ilyen sötéten látja a helyzetet.

Végezetül::::: küzdhetünk még, ha gondolja,mert nem fogom szó nélkül hagyni , ha nem tetszőt olvasok, de részemről minden el lett mondva. Azt írja ismer engem. Nem hiszem. mármint valószínűleg tudja, ki vagyok, de az még nem ismerettség. De akárhogy is: a saját anyámnak, bátyámnak vagy a legjobb barátomnak is ugyanezeket mondtam volna, mert Ez a véleményem. Nem rosszindulat, nem akadékoskodás, nem bántás, csak harag. Harag, amit tehetetlenség szül. Tehetetlenség, hogy nem tudjuk megváltoztatni a dolgokat, mert a felettünk állók döntenek, és senki nem csinál semmit, mert mindenki félti a munkahelyét. Nekem már nincs mit féltenem, mivel sajátos betegségtől szenvedek. azt ugyan nem tudom, mennyi van még hátra, lehet még vagy tíz év is, de megfogadtam, hogy akkor legalább én legyek az, aki el meri mondani. Hát ennyi.

Előzmény: yre19 (93)
yre19 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 93

Zsofika69!

Vettem a fáradtságot, és egy kicsit  én is utána jártam a dolgoknak! Kiderült, hogy eddig úgy működött , hogy az Anyuka az élelmezésvezető  már közel 20 éve, Apuka a raktáros, és … ezek gyereke (ismeri?,J) az irodán „főnökösködik”.  Ezzel viszont nincs vége a történetnek. „A városban  azt beszélik”, hogy ugyanennek a családnak  van egy jövedelmező vállalkozása, aki eddig a jól bevált francia cégnek biztosította az ételek kiszállítását. Viszont azzal, hogy a jól bevált francia cégnek át kell adnia a konyha üzemeltetését az Önkormányzatnak, és ráadásul az Anyuka sem maradhat élelmezésvezető, ezzel összedől a jól felépített kártyavár. A biztos megélhetés ezáltal bizonytalanná vált, eme bizonytalanság átment először félelembe, utána haragba, a legvégén pedig gyűlöletbe és vádaskodásba, valamint gyalázásba. És akkor ki a korrupt? Hol vannak az összefonódások? Kik a nem tisztességes emberek? Tudja melyik kutya ugat a leghangosabban? Aki a legjobban fél….

Visszatérve egy kicsit a multikra. Rettentően képzavarban van a multikkal kapcsolatban. Igen, befektetik ide a pénzüket, de csak azért, hogy többszörösét ki is vigyék innen. Sajnos ezt első kézből tudom. Megjegyzem, nekem  személyesen hasznom van belőle, de ha a nagy átlagot nézzük, akkor sajnos sokkal több a vesztes.  Van fogalma, hogy a multik végett hány helyi vállalkozó ment tönkre? Ezzel hány család napi megélhetése került veszélybe?  A város melyik felével szokott komunikálni?

Megjegyzés! Az erdélyieknél van egy mondás: „Amilyen az adjon’isten, olyan a fogadj’isten” . Kizártnak tartom, hogy Önnel, ok nélkül a leírtak szerint viselkedtek Erdélyben.  Viszont, ha ilyen megnyilvánulásai voltak mint ezen a fórumon, hát akkor csodálkozom, hogy csak lenézték és leköpték.

A saját gyermekéért viszont van oka aggódni. Nem ismerem a gyermekét, viszont én is aggódom, hogy milyen felnőtt válik belőle ilyen eltorzult  szemlélettel, értékrenddel rendelkező szülő által.

Ön számára azok a válaszok „sekélyesek” ,  „értékelhetetlenek” valamint minden más „porhintés”ami nem a szája íze szerint íródik.

„Tényszerű érvelést” kapott tőlem, viszont a válasza erre tényleg” sekélyes és értékelhetetlen”, nem beszélve a porhintésről.

A Matyi4 írására az Ön válasza minek minősül? Kielégítő , értékelhető érvelésnek? Pedig neki nem is felvetései voltak, hanem tények!!!

Az általam írt első kommentben melyik kérdésemre kaptam akár egy kicsit is értékelhető választ?

A Szilvikét kiossza, hogy” a hozzád hasonló  tömören kommentelőket, hogy ha nem képesek értelmes hozzászólást küldeni, kifejteni valamiről a véleményt vagy ellenvéleményt, akkor inkább ne tegyék”. A dabaspress kommentje ezzel szemben mennyire volt értelmes hozzászólás ? Ő leírta, hogy mire alapozza  ezt a véleményt?  Ez értékelhető Ön számára?  Igen, Önnek az értékelhető, ami tetszik, ami nem tetszik, az nem értékelhető egyszerűen.

Előzmény: Zsofika69 (88)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 92

ja és bocs a helyesírási hibákért. kicsit hevesen írtam

Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 91

Mindenesetre azt hiszem, hogy az idő majd mindent megmutat, (ahogy szokta). Én csupán a gyermekekért aggódom elsősorban, mivel a rendszer korruptsága nem fog változni. sok sikert kívánok Nánnásiné Tolnai Klárinak, és elsőroban nagyon sok kitartást. Szüksége lesz rá, abból ítélve, amit most tudok. DE NE LEGYEN IGAZAM! Legyek szemét, rosszindukatú, sértegető paraszt, aki mindent rosszul értelemezett, ami az elmúlt években történt. elnézést, ha bárkit megsértettem, még egyszer : nem emberekkel van bajom, haem módszerekkel és döntésekkel (amelyek mögött persze mebreke állnak, így aztán szükségszerűen szembekerülök velük). Nem vagyom fajgyűlölő. Erdély csodálatosan szép. Csak a politikusok és az üzleti érdekeltségeikbe tartozó emberek viselkednek csúnyán.

Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 90

köszönöm. erről beszéltem

Előzmény: dabaspress (84)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 89

hasonló jókiívánságok

Előzmény: drteve (87)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 88

Nem tudom ki kit ismer, nem is érdekel ebből a szempontból. Nem összeveszni akartam másokkal, hanem mások szemét felnyitni: ez így ahogy itt megy Dabason, nem tisztességes eljárás. Még mindíg nem látok ellentmondásokat az írásomban, azt hiszem egyszerűen nem jól értelmezi őket. Nem arra hagyatkozom,k hogy ki mit beszél a városban (egyébként rengetegen beszéli ugyanazt-ha már erről van szó), hanem utánajártam dolgoknak, nem is kevés időt szentleve ennek,. A legelső kommentem például még márciusban íródott, de folyamatosan követtem az eseményeket és így lett csak páér hete felrakva frissítve. Nam adfok a szóbeszédre, utánanézek. Igeneis pászotr úr ötlete volt ezt konkrétan tudom, de teljesen mindegym, hogy kié, valakik úgy döntöttek, hogy nem készültek fel, és most ez van.

 ----a reklámozásról: nem vagyok hülye, de úgy látszik még mindíg nem érti: arról beszéltem, hogy az ittenieket buzdítják, hogy menjenek Erdélybe és költsék ott a pénzüket, én meg ha kimegyek lenéznek, leköpnek, stb. én vigyem ki a pénzem, ők meg itt esznek ingyen? akkor most kérek néhány napot, és utána fogok járnui, hogy az elmúlt mondjuk 5 évben mennyibe került nekünk Barót meg Zenta. Hogy a mieink mit csinálnak ott? Nem tudom, mert csak az a kb 50 csókos mehet ki, akik nyalogatják egymásnak. őket lehet, hogy elviszik ingyen, és még azt is el tudom képzelni, hogy mit művelnek kint, ja és miért?  mert már ugyanolyanokká vedlettek mint azok. Normál, átlag dabasi lakosok többsége nem megy de nem is akar odamenni, mert már elege van abból, hogy minden róluk szól. Mert itt mindenféle külsűségre van pénz, csak a lényegre nem. Nándorfehérvári diadal emlékmű meg minden, az iskolában meg nincs szék szeptemberben kezdésre és a szülők veszik. Meg kisvonat, meg ilyen olyan hagyományörzés, mindenre van pénz, ami külsőség. Soroljam még?

-----

milyen illetékesnél álljak ki? mi értelme volna? ezek politikai döntések, nem tehetek semmit, ismtélem, csak a véleményemet szeretném közölni, amíg úgymond szabad országban élünk. (Már nem sokáig)

------------------

sok sikert a krumplipuculó vásárláshoz, nem olcsó mulatság.

Előzmény: yre19 (82)
drteve Creative Commons License 2013.06.26 0 0 87

Azt hiszem, részemről ez a vita itt le is zárult, mert értelmetlennek látom, hogy ilyen emberrel leálljak még tovább vitázni... :)

Előzmény: Zsofika69 (86)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 86

ne haragudj, de nagyon sekélyes ez a válasz és értékelhetelen. már nem nagyon tudsz cáfolni vagy érvelni, ezért jön a jól bevált sértegetős. Tényszerű érvelést kérek, nem ilyen semmibe lövöldözést, hogy "Te vagy az okos---" stb -én nem állítottam semmi ilyesmit,  csak kritizáltam. "Ameddig nem követ el hibát, addi csak üres szavak".--ember, már most egy csomó hibáról tudok, és mi lesz még szeptembertől. az a szerencséje, hogy a konyháról átvett dolgozók már fejből tudják a dolgukat és így talán csak a fél bokáját fogja összecsinálni a feladattól, nem mind a kettőt

 ÉS: Nem áskálódok, nem forgolódok,már csak azért sem mert úgy sem tehetek semmit, csak szerettem volna egy fórumon megosztani a véleményemet, amivel nagyon sokan egyet értenek. Sajnálom, hogy ha ezt nem érted meg.

Előzmény: drteve (83)
drteve Creative Commons License 2013.06.26 0 0 85

Ha nem tűnt volna fel, én kimondottan Klárikát szeretném megvédeni a rágalmaktól... :) Az, hogy mi folyik Dabason vagy bárhol máshol nem érdekel... Bár az még mindig nem fér a fejembe, hogy aki 25 éve itt lakik és ide adózik az miért nem dolgozhat itt helyben?? Mitől annyira kívül álló?? El tudod nekem magyarázni???? Hát ha megértem.... :)

Előzmény: dabaspress (84)
dabaspress Creative Commons License 2013.06.26 0 0 84

Miért is?

Jobb ha tudod, hogy nagyon kezd a hócipője telelenni az embereknek azzal, hogy gyakorlatilag minden hivatalban élet és halál urai és csúnyán visszaélnek a tőlünk kapott bizalommal!

Fiatal frissen végzett tanároknak nincs munkahely stb. Szóvak nem neki kéne csöndben maradni!!!

Előzmény: drteve (68)
drteve Creative Commons License 2013.06.26 0 0 83

Kicsit érdekes, hogy körülötted mindenki hülye és csak Te vagy az okos, aki mindent tud! :) Miért nem akkor magyarázol szakmai hozzá nem értésről ha Klárika ezt bizonyítja? Amíg nem követ el hibát, addig ezek csak üres szavak! Irigykedés! Furkálódás! Szerintem....

És még, hogy nem a személyét bántottad meg??? Aranyanya... (vagy apa...) olvasd már el újból, hogy miket írtál kérlek! :)

yre19-nek teljes mértékben igaza van veled kapcsolatban!

Forgolódj csakk dühödben és áskálódj tovább! Sok sikert hozzá! Nem kívánom, csak azt, hogy hozzád is, veled is így viselkedjenek az emberek mint ahogy azt Te teszed! Remélem jól érzed magad! :)

Előzmény: Zsofika69 (78)
yre19 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 82

Zsófika69!

Fogalma sincs mennyire ismerem az érintetteket. Meglepődne, ha tudná! Sőt! Önt is ismerem, Ön is ismer engem!!!! Az adott időben és helyen be is fogok mutatkozni Önnek. ( Neked ) A készületlenség fogalma az Ön kommentjeire jellemző, ezen felül ami még jellemzi hozzászólásait, az a gyűlölet, rosszindulat. Ön rettentően felkészültnek, valamint jó informáltnak gondolja magát.  Szánalmas !!!!   Visszaolvasta a saját írásait?  Azt a sok- sok ellentmondást?  Azt írja, hogy Önt a tények győzik meg, ezzel szemben arra hagyatkozik, hogy azt beszélik a városban… Tisztában van azzal, hogy ez az egész konyhaüzemeltetési mizéria kormányzati döntés, közben azt”hiszi”, hogy Pásztor úr döntése volt.  Nem szégyelli magát Hölgyem , vagyis inkább Uram!, hogy Budakeszin elhappolta egy helybéli  ember munkáját?   A helyi szálláshelyek reklámozásával kapcsolatban Ön értett félre. Elmagyarázom a gyengébbek kedvéért: arra utal az írásában, hogy idézem szó szerint: miért reklámozzuk az ő szálláshelyeiket, miért hívjuk ide az ő képzőművészeiket kiállítani a Kossuth házba.  A dabasi szálláshelyeket hol kell reklámozni? Ugye nem Dabason, hanem más településeken!  Vagyis a még gyengébbek kedvéért: például a Siófoki szállodát nem Siófoki helyi tv-ben fogják reklámozni, hanem más településeken, akár határmentén lévő, akár határon túli településeken.  Nem tudom szó nélkül hagyni a képzőművészeti kiállításokkal kapcsolatos nemtetszését sem.  A Szépművészeti Múzeumnál is reklamált már, hogy  mit képzel, hogy Egyiptomi kiállítást szervezett itt Magyarországon? A Van Gogh  kiállítás ugyanitt? … És a magyar  képzőművészek kiállításai Londontól Amerikáig, ahhoz mit szól?  De sorolhatnám még : Zsolnai, Hollóházi stb.  Van fogalma, hogy mennyire korlátolt a gondolkodása?  Úgy gondolja, hogy azért mert negyven éve ugyanaz a település lakója, akkor joga van hozzá, hogy mást gyalázzon, valamint szakértelmét , hozzáértését bírálja?  Mi a fenét képzel magáról? Ha annyira okos és jól informált, ( és nem utolsósorban gondolatolvasó- mivel azt is tudja, hogy a Klárika mire gondol!!!) akkor miért nem állt elő, felvállalva Önmagát az illetékeseknél? (Különben annyira megszerettem ezt a Klárikát, hogy egy nagyüzemű krumpli pucoló gépet fogok ajándékozni  a  konyhának. ::J))  

Testvérváros: Szóval úgy „gondolja”, hogy az ilyen- olyan testvérvárosaik elszállásolása, étkeztetése sokba kerül. Amikor a helyiek mennek oda, akkor Ők piknik kosárral és sátorral mennek?  Ezt most komolyan gondolja? És Ön még szaporodott is?????!!!!  Azt a mindenit, és még nem orvosi eset?!!Sőt , most már biztos vagyok benne, nem csak „úgy gondolom”, zárt osztályra .

Most olvastam a következő kommentjét. Szóval, összeraknám én szívesen az írása értelmét teljes mértékben, ha azok logikus, értelmes, összefüggő érvek lennének. Elárulok magamról valamit. A mostani rendszert gyűlölöm, vezetőikkel az élen, ez így volt 3 évvel ezelőtt is. Amit most a kommentében írt, nagy részével teljes mértékben egyet értek, sőt  egy csomó mindennel ki tudnám egészíteni.  És abban is igazat adok Önnek, hogy nem  dönthetnek a határon túl élő magyarok  az itteni emberek sorsáról.  Viszont azok akik több éve magyar állampolgárok, a magyar államot képviselik, függetlenül, hogy hol születtek, akkor azoknak miért nincs beleszólásuk?  Persze csak akkor ha ide adóznak, itt kamatoztatják tudásukat stb…. De amiért kénytelen voltam én is sértő , bántó szavakat használni, az a Klárika” gyalázása” volt.  

Előzmény: Zsofika69 (80)
Zsofika69 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 81

Matyi14!

Felvetéseire a többieknek küldött hozzászólásomban megtalálja a választ.

Előzmény: Matyi4 (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!