Fene tudja, a trutymákolt-turmixolt, megáll_benne_a kanál, lecsós-szüttyös szegedi verzió nekem nem jön be. Szegeden kóstoltam párszor, először akkor dobtam hátast, amikor krumplival (!!) tálalták az amúgy is gyanúsan szürke löttyöt. Arról nem is beszélve, hogy a szegedi minden, csa nem autentikus: a halászok a napi kemény meló után nemigen vacakoltak holmi passzírozással.
A bajai halászléfőzés időpontját könnyű megjegyezni: minden évben július második szombatján rendezik (tehát 2009-ben július 11-én lesz). BAJASTORY.info
(megjegyzés: mivel a fotógaléria legutóbb július 12-én 15 órakor lett frissítve, így egyelőre csak a halfőzés napjának délőttjén készült fotók láthatók; folyt.köv.)
Ja. Az a Bajai Halfőző Fesztivál honlapja. Amit én belinkeltem, az az eddigi 12 Bajai Halászléfőző Népünnepély dokumentációja.
(Még nincs készen a honlap, mert elképesztő mennyiségű anyag gyűlt össze az elmúlt tizenkét évről. A cél az, hogy népünnepélyekről szóló írások, fotók, plakátok, egyéb dokumentumok megtalálhatók legyenek egy helyen.)
Most volt az első alkalom és tetszett rendesen. Egy baj volt! Kocsival voltam és nem tudtam bevenni a negyven csöppöt.:-) Akkor tudtam volna elengedni magamat igazán. De így se volt rossz. Nagyon kedves embereket ismertem meg eme jeles alkalomból. Legközelebb valami szállás félét keresek, emelve az esemény színvonalát.:-))
Van egy eladó helyem az idei halfőzésre. A Petőfi szigeten a Sugovica melletti részre szól (R73-as). Az ára fix 4000 Ft. Egyelőre Baján, később Pakson vagy BP-en átvehető.
Az első jelentkezőnek odaadom. Egy hétig várok ha innen nem lesz jelentkező, akkor a továbbiakban a vaterán fogom árulni.