Keresés

Részletes keresés

geyseer Creative Commons License 2014.05.14 0 0 14

A levél hátoldalán szerződési feltételek olvashatók halvány apró betűkkel, mely szerint, aki ezt befizeti, az lényegében hirdetést vásárol meg. Mivel a levél hivatalosnak van feltüntetve, hivatalos szervhez hasonló névvel, és vastag betűvel, hogy 24.000 Ft fizetendő, s még részletezi is, hogy kik azok, akik erre kötelezettek, (bt-k stb.) ezért ez egy utolsó szélhámos csaló gazemberség. És szerintem fel kellene őket jelenteni. Se a mailcím se a weboldal nem működik, amit megadtak egyébként. Kié a bankszámlaszám?

sghuhponthu Creative Commons License 2014.04.15 0 0 12

Megint egy kamucég adja ki magát hivatalos szervnek 2014. 4. 15. 10:06|Utolsó módosítás: 2014. 4. 15. 10:09|Vállalatok » Egészségügy

 

Újabb megtévesztő levél terjed: ezúttal a Nemzeti Munkavédelmi Felügyelőség nevében próbálnak meg illetéktelenek „munkaügyi, munkavédelmi ellenőrzést” végezni fővárosi ingatlanokban. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága már értesítette a rendőrséget.

 

„Értesítés” címmel küldtek ki ismeretlenek a Nemzeti Munkavédelmi Felügyelőség nevében leveleket magánszemélyeknek és cégeknek.

 

 

Ebben az ÁNTSZ-re és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságra hivatkozva próbálnak meg bejutni magántulajdonban lévő helyiségekbe. „Munkabiztonsági, egészség-higiéniai és tűzvédelmi előírások betartásának ellenőrzéséről” egyaránt szó esik az „értesítésen” amelyen azonban nincs pecsét, aláírás, dátum és iktatószám sem.

Az ÁNTSZ szerint felmerülhet, hogy a levél küldőjének célja kifejezetten a megtévesztés, vagy akár bűncselekmény elkövetése. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága ezért értesítette a rendőrséget.

A tisztiorvosi hivatal felhívjuk a figyelmet, hogy a közegészségügyi előírások betartását a járási/kerületi kormányhivatalok népegészségügyi intézeteinek munkatársai végzik, akik hatósági igazolvánnyal igazolják magukat.

Az utóbbi időben nem ez az első eset, hogy valamely valós vagy kitalált állami szerv nevével élnek vissza. Legutóbb  a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet küldött ki több száz vagy akár több ezer levelet is cégeknek, amelyben április 18-ig 24 ezer forint befizetését várja el a címzettektől. Az azonban nem derült ki a levélből, hogy a cég nem állami intézmény, csak egy kft., amelynek az óta nyoma veszett

sghuhponthu Creative Commons License 2014.04.14 0 0 7

Ha egyszer ők, az érdekvédelmi szervezet adta ki a hírt, ők juttatták el tagjaiknak!?Nehéz felfogni, hogy jogállamban egy törvény betartását és betartatását nem hasonlíthatod össze egy megtévesztő, valószínűleg csaló cselekménnyel?

 

Szóval: egyetértesz az MKNYI (Kft) csalásával, vagy elítéled ezt a megtévesztő magatartást? Van hozzá bármiféle közöd?

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.14 0 0 6

A kamarát nem kellett volna belekeverni a hírbe, mert így adódik az összehasonlítás. Az a jobb szervezet ahol választható a fizetés.

Előzmény: sghuhponthu (5)
sghuhponthu Creative Commons License 2014.04.14 0 0 5

Nem, nem régen. '87 óta. Nem kell spamlistára tenni a leveleiket, meghívóikat. El kell menni, ha érdekel a téma és használni kell őket. Sőt, esetleg még ki is használhatod a kamarákat. Szóval a szerszámnak két oldala van, és a többség lusta megnézni, mit kap azért a pénzért.

 

 

De nem az BKIK-ról szól a topik, hanem a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet (Kft)-ről, akik 24e  forintot kérnek megtévesztéssel. Ezzel kapcsolatban érdemi megnyilvánulás? Esetleg beismerés, hogy valaki már fizetett nekik? Vagy annak beismerése, hogy azért offolja el valaki a topikot, mert övé ez a cég?

Előzmény: ronder (2)
ronder Creative Commons License 2014.04.14 0 0 4

Az egy nagyon jó válasz. Amiből haszna van az embernek azért nem kell kapacitálni. Kötelezővé tenni, meg felesleges. Ahogy mondani szokták: Nem erőszak a disznótor.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.14 0 0 3

Ha hasznos lenne akkor nem kellett volna kötelezővé tenni a tagságot. Egyértelmű.

Előzmény: sghuhponthu (1)
ronder Creative Commons License 2014.04.14 0 0 2

Te ugye nem régen vagy vállalkozó? Méghogy hasznos. Soha nem is volt az,k színtiszta lehúzás és párezer hithű de nem túl eszes párttagnak fix megélhetés. Régen se (lehet a háború előtt igen, de a rendszerválás óta soha),voltak rendben, de most sem látok olyat, hogy megérne akár száz forintot. Amíg ez nem változik, addig a magam részéről kirabolnak fényes nappal! 

Előzmény: sghuhponthu (1)
sghuhponthu Creative Commons License 2014.04.14 0 0 1

Mostanában, az új kamarai rendszerben legalább elég sok és hasznos programot szerveznek. Aki becsengeti az évi ötezrüket, az el is mehet ezekre.

Előzmény: sghuhponthu (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.14 0 0 0

Vicces, hogy a hasonló lehúzó szervezet ekézi a másikat.

Előzmény: sghuhponthu (-)
sghuhponthu Creative Commons License 2014.04.14 0 0 topiknyitó

Tisztelt Vállalkozó!

Több gazdálkodó szervezet jelezte számunkra azt, hogy a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézettől, a jegyzékükben való közzétételért 24 000,- Ft összegű díj megfizetésére felhívó levelet és ahhoz mellékelt általános szerződési feltételeket kapott. (Megtévesztő levél)

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az említett levélnek sem az MKIK-hoz, sem a területi kereskedelmi és iparkamarákhoz nincs köze. A benne foglalt fizetést teljesíteni NEM javasoljuk.

A cégjegyzék szerint ugyan létezik a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet Kft, ugyanakkor levele a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a gazdálkodó szervezetek viszonylatában teljességgel félrevezetőnek hat, ezért az MKIK a szükséges jogi lépéseket a tapasztalt jelenséggel kapcsolatosan haladéktalanul megteszi.

Tisztelettel:
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!