Következő lenne a probléma: van egy kisbuszunk direkt befecskendezéses motorral (Duratorq), és 200e km elérése előtt ki kellett cserélni benne az adagolót. A szervíz a hazai gázolaj silány minőségét tette felelőssé, és azzal vígasztalt, hogy a még korszerűbb motorral szereltek még hamarabb kifekszenek!
Tényleg ilyen rossz a magyar gázolaj, vagy a motorokkal van baj?
Szerintem egy dízelnek illene legalább 400e km-t elmennie. Másnak is vannak hasonló tapasztalatai?
Az persze lényeges hogy fullszintetikus olaj legyen és az EGR -t figyeljük kokszosodik-e vagy kössük ki, falazzuk le. Ugyanis egy rosszabb olaj (és/vagy sok hidegüzem) miatt a kicsapódó olajfüst RÁÉGHET a szívószelepre és nincs ami leszedje, hiszen ott még csak levegő halad! Ezekre mindenképp figyelni kell.
Szokásos. Kevés ezer km után, porlasztó kuka, nagynyomású megkopva. Repsol Competition 2T olaj (1dl/20liter go.) adagolásával baromi csendes lett. Amúgy a városban hallani a többi tdci és dci csörög csattog kopácsol. Köszönjük szépen... És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy lerakódik a 2T olaj mg megmarja meg akármi. Ez csak a nevében olaj. Teljesen művi kenőanyag, hamu és koksz nélkül elég, sőt tisztít!
Az alábbi idézet a fórum hozzászólásából való, számomra nem hivatalos, de remélem igaz.
"Az üzemanyag probléma megoldódott itthon is. 2005 jan. 1-től változott a helyzet, ugyanis a MOL csökkentette az összes üzemanyag kéntartalmát. 50 ppm-nél magasabb kéntartalmú üzemanyagot nem lehet forgalomba hozni. Ez mind a benzint, mind pedig a gázolaj kéntartalmára vonatkozik. A benzin kéntartalma 20 ppm körül van jelenleg, a gázolaj kéntartalma január 1 előtt 350 ppm körül volt, most ez is 50 alá ment. Az EVO üzemanyagok kéntartalma 10 ppm."
semmit. ezek szerint ha a tied lenne,tiz éves korában biztos leadnád a bontóban ingyen és egy újat kihoznál a szalonból hiszen megkereste az árát. németországban is mindenki ezt teszi,ugye((((: én hülye az előzőt 10 éves korában vettem freiburgban és még 5 évig használtam.akinek eladtam máig hálálkodik. egyébként ezzel is maximálisan meg vagyok elégedve.nyúzom 7 éve és most költöttem rá ennyit.( ha nincs meg 250 ft) de nem kellett volna az biztos a bosch szervizben nem győztek mellébeszélni,de most hogy mondod még nekem volt szerencsém hogy idáig ment (((: nem ültél még rendes autóban szerintem
a kéntartalom 2005. január 1.tól 50 ppm, ami gyakorlatilag semmi
az üzemanyag rengeteg teszten kell hogy átmenjen míg kijut a kútra, és még ott is tesztelik
egyszerűen a cégek nem engedhetnek ki szart, mert egy ilyen bukás a renoméjukat is tönkreteheti, valamint pénzügyileg is megroggyanhatnak a kártérítési perekben...
szinte hihetetlen pont ugy jártam mint te. a mult héten készitettem életem legdrágább fényképét az adagolómról. 250ft+afa össze kéne fogni a gázolajforgalmazók ellen és kifizettetni a kárt(((: