Keresés

Részletes keresés

Galadh Ereb Creative Commons License 2014.02.12 0 0 37

Ot ev utan ranezek az index topikokra, megtalalom a sivatag kozepen ezt a kanaant, vegigolvasom a hozzaszolasokat (tobbe-kevesbe), es vegul nincs itt, hogy mennyi A tav?! Hogy fogok igy ma aludni?!

Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.23 0 0 36

Hajrá, futás!

 

Távirati stílben:

1.: "Emil" ment. - Stop!

2.: e-mail címem szabaddá téve (korábban nem nyugtáztam a szabaddá tételt, azért nem volt látható; slendrián voltam... Bocs!) - Stop!

3.: Hajrá, futás! - Stop!

4.: Zárok. - Stop!

 

Üdv!

 

Előzmény: rudey (35)
rudey Creative Commons License 2013.04.22 0 0 35

Az ajánlatom természetesen él, ámbár a hét a munka miatt kissé zűrös, de gondolom pár nap belefér az erre szánt időkeretbe.
Viszont az e-mail címed nem látom, az enyém a nevemkukacfreemail.hu, s úgy könnyebben tudunk egyeztetni.

Derűs estét: Rudey 

Előzmény: Adalbert Fox (29)
Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.22 0 0 34

Múlt héten pénteken (4 nappal a 10 év óta másodszor lefutott, "szokásos" nyargalással ) 43 p. 56 sec. alatt tettem meg a régi távomat, ami azt jelenti, hogy

1 perc 10 másodpercet javítottam az április 15-ei eredményemen. (Figyelembe véve az 1994-es, 30 perces rekordomatt, van azért még mit javítanom...!)

 

"efemm"-nek: A futás-fordulóm (a féltáv): X. ker. Gergely u. - Márga u. kereszeteződés (nem a Márga köz, hanem a Márga u.)

A startot már korábban megadtam. De én azt mondom, most már ne kínlódjon itt ezzel a "problémával" senki se. A múlt hét végén térképen nagyjából lemértem, és 7-8 km. a teljes (oda-vissza) távolság. Vagyis kevesebb, mint korábban gondoltam...

 

Thanks Mindenkinek!

Előzmény: efemm (32)
Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.22 0 0 33

Hujjjujjujjj, Móni…!

 

Sejtettem én, már az elején, hogy te nagyon nehéz eset vagy, de hogy ennyire…?!

 

Először is, ha valaki 40 perc alatt fut le egy bizonyos távolságot, egy bizonyos alkalommal, majd aztán egy másik alkalommal 20 perc alatt futja le ugyanazt a távolságot (most tényleg tök mindegy, hogy mekkora is az a távolság), akkor az illető nem 100%-ot javított az eredményén, hanem csak 50%-ot! Ahhoz ugyanis, hogy 100%-ot javuljon az időeredménye az adott távolság befutásakor, 0 perc alatt kellene lefutnia azt a bizonyos távolságot — ami ugye, tök képtelenség, mert hiszen ilyesmire csak egy időgép segítségével volna lehetőség, ámde azt még nem találták fel…! Érhető és világos…?

 

Mónika, én attól tartok, te vagy nagyon régen végeztél utoljára százalék-számítást, vagy pedig (és ez a valószínűbb) nem vagy képes egzaktul gondolkodni, ergo: továbbra is slendrián vagy! Vigyázz, nehogy a felületességed egyszer még az életedbe kerüljön… — lásd 29-es sz. jegyzetemet!

 

(Zárójeles megjegyzések: 1.: Egyáltalán nem tök mindegy, hogy 8,7 vagy 9,1 km, az a távolság, amit megteszek, egy adott idő alatt, mert sokkal nagyobb teljesítmény 9,1 km-et megtenni, mondjuk: 30 perc alatt, mint 8,7-et ugyanannyi idő alatt! Ezt nevezik teljesítmény-orientáltságnak, ha úgy tetszik. 2.: Nem Pobjeda órával mérem a futás-időmet, hanem egy Sportwach márkájú stopperrel, ami 100-ad másodpercnyi pontossággal képes mérni…)

Előzmény: újmóni (30)
efemm Creative Commons License 2013.04.19 0 0 32

Én szívesen kalkulálnák egy táv adatot neked Mapsource-ban Turistautak.hu illetve Naviguide felett, de sajnos nem volt elég precíz az útvonal leírása. Ha berajzolnád egy akármilyen szkennelt térképére, akkor több elektronikus vagy GPS alapú eszközzel, szoftverrel is meg tudnánk nézni, majd ezeket a közelítő adatokat végül az általad mért adattal is össze tudnánk vetni.

Előzmény: Adalbert Fox (29)
újmóni Creative Commons License 2013.04.19 0 0 31

:-D

 

 

Előzmény: Lud (27)
újmóni Creative Commons License 2013.04.19 0 0 30

Nem tökmindegy, hogy 8,7 vagy 9,1 km amit megteszel....????

 

Az időt tudod mérni. Ha most 40 perc alaatt futod le, szezon végére meg 20 perc alatt, akkkor 100%-ot javultál.

 

De nehogy azzal gyere, hogy a pobjeda órád nem mér tizedmásodpercet..... :-DDDDD

 

 

Előzmény: Adalbert Fox (29)
Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.19 0 0 29

Válaszok sörrend…, akarom mondani: sorrendben:

 

●       „újmóni-nak: Kedves Mónika! Amikor nem „szó szerint” (értsd: felületesen, slendriánul) gondolkodtam és cselekedtem, az csaknem minden esetben az életembe került! Ezért én mindenkinek — tehát neked is, Móni — csak azt tudom javasolni: ne legyetek slendriának, mert az akár az életetekbe is kerülhet! Még a humorizálásról is azt tartotta Karinthy Frigyes, hogy „A humorban nem ismerek tréfát.” De nyilván nem csak a humorral kapcsolatban gondolkodott így (merthogy intelligens ember volt), hanem általánosságban is egzaktságra törekedve gondolkodott — csak arra hegyezte ki a véleményét, amiben profi volt…

 

Korábban azt írtad nekem: Nem bízol meg a GPS-alapú alkalmazások pontosságában...??? Pl: http://www.endomondo.com/login két perc alatt fellököd a mobilodra, aztán hajrá... :)”

Mónika: nincs mobilom, és drótos kapcsom sincs — ez van. Van viszont egy lakótelepi, IX. emeleti, másfél szobás öröklakásom, amit a tavaly elhunyt Édesanyámtól „örököltem”, és vele örököltem még, több mint 3 millió forint adósságot is… (Igaz annak a „sárnak” a nagyobbik hányada nem az ő hibájából maradt rám, de ez már tényleg magánügy!)

 

Aztán írtad még: Bármelyik google alkalmazással meg tudod nézni pár méteres differenciával.”

Hát éppen az a gondom Mónika, hogy kipróbáltam, de negatív…! A dolog nem mőködik! „bmalag” és „Lud” is valami ilyesmit javasolt, igaz egyikőjük sem túl barátian közelített a problémához.. „Lud”-nak tettem is egy ajánlatot, hogy tudniillik: számítsa ki a távomat G. M. D. C-al de azóta sem reagált érdemben…

 

●       rudey”-nak: Először is köszönet, az érdemi felajánlásodért! Tényleg.

A lakcímem: XIX. ker. Deák F. u. 7. Ha még élő a javaslatod, írd meg ide, vagy az „emilemre” (már publikussá tettem itt)! Ma este valószínűleg megint futok egyet, de nyilván nem ma lesz esedékes, hogy távot mérjünk…

 

Egyelőre ennyi. Most még dolgozom kicsit az alkalmaztatási pályázatomon.

 

Üdv mindenkinek!

 

rudey Creative Commons License 2013.04.19 0 0 28

Annyi javaslatból egyet hiányolok, ezt pótolnám. :)

 

A sok költséges s kevésbé költséges megoldásból én egy ingyeneset szívesen felajánlok, ha megírod merre laksz, ahol a felmérés lenne, s ez esetleg az én lakhelyemhez közel van, akkor a kütyümmel (túra GPS) hamar rövidre zárható ez a kérdés s le lehet mérni a távot. (közel méterre pontosan) Esetleg még futunk is egy jót.

Lehet mások is tudnak ebben segíteni a fórumról, én Ócsán lakom.

 

Lud Creative Commons License 2013.04.19 0 0 27

mi lenne ha kordonnal zárnák le Adalbert Fox futóútvonalát? mivel precíz emberként ismerjük ez mindig konkrét napszakokat, órákat, perceket (másodperceket) jelentene.

már csak tudni kéne a kordonhoz használt nejlonszalag hosszát  ... és megint visszatértünk a kiindulási problémához. ajaj, nehéz ügy...

Előzmény: újmóni (26)
újmóni Creative Commons License 2013.04.19 0 0 26

:-DDD

 

Na és mi van, ha egyik nap ott lesz a kuka, másik nap meg nem...? :-D

 

Oda a hiteles táv!

 

:)))

Előzmény: Lud (19)
újmóni Creative Commons License 2013.04.19 0 0 25

Te mindent szó szerint értelmezel....????

 

LOL

 

Nem tökmindegy, hogy 8,5 vagy 9 km-t futsz....??? Vagy olimpiai rekordra törekedsz...? :-)))))

 

Bármelyik google alkalmazással meg tudod nézni pár méteres differenciával.

 

 

Előzmény: Adalbert Fox (20)
Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.19 0 0 24

Netalán tán meg akarsz invitálni a Valles Marineris lankáin kivitelezendő "kéktúrára"? Vagy hogy stílszerű legyek: vörös túrára (merthogy a V. M. a Marson van...)

Előzmény: bmalag (23)
bmalag Creative Commons License 2013.04.19 0 0 23

nem is kifejezetten neked ajánlottam a GMDC-t. neked mást ajánlanék...

üdv

a prof.

Előzmény: Adalbert Fox (14)
Szemétláda Creative Commons License 2013.04.19 0 0 22

Téged szerintem a szüleid sem szerettek.

Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.19 0 0 21

A "nagyjából félhossz" kifejezést illetően legyünk nagyvonalúak, vagyis legyen az a Gergely utca teljes hosszának 50%-a - tehát legyen 50% utcahossz.

Sztem, ess neki a föladatnak, és ha megvagy vele, értesíts, kérlek! (Ja, de csak és kizárólag Google Maps Distance Calculator-t használhatsz a feledat elvégzéséhez, ez ugye evidens?!)

Előzmény: Lud (19)
Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.19 0 0 20

Mónika, drága, sztem, neked volna szükséged psziho-mókusra...! Mondd csak, hol olvastad Te - Tőlem -, hogy én centiméteres pontossággal akarnám tudni, mennyi is az annyi, amit futni szoktam? Ha megmutatod (beazonosítod) nekem azt a helyet, ahol én centis pntosságot kívánok, akkor helyből átugrom neked a Dunát, éspedig az Árpád-híd pesti hídfőjétől annak budai hídfőjéig...! Másfelől viszont, jobb, ha tudod: pl. min. 3 sportágban is centiméteres pontossággal edzenek a versenyre kvalifikálók, mondom is: 1.: 3-as ugrás; 2.: távolugrás; 3. diszkoszvetés; 4.: magasugrás; 5.: rúdugrás. Ja, ez mindjárt 5 sportág volt - bocs...

 

 

Előzmény: újmóni (18)
Lud Creative Commons License 2013.04.19 0 0 19

megtisztelő, hogy egy egyszerű "köszönöm" helyett profi rendszertervezőként úgy gondoltad ezzel a feladattal érdemes foglalkozni és kimerítő választ írtál.

meghatottságomban egyből gondoltam, hogy bmalag-ot beelőzve megtervezem neked méter pontosan a futási útvonaladat, de zavarba jöttem, hogy vajon az út melyik oldalán szeretsz futni, jobb vagy bal? esetleg egyiken oda másikon vissza? mi van ha valaki az útba beparkol, kiteszi a kukát a ház elé és máris értékes métereket vesztesz a kerülővel. aztán a "végig a Gergely utcán, nagyjából félhosszig" fogalmat se tudtam geográfiai lokációra konvertálni méter pontosan. pedig bizisten az öklömet az állam alá hajtva töprengtem ülve...

 

azt hiszem többen kiváncsian várjuk mire jutottál a futással kapcsolatban, de egyáltalán bármivel kapcsolatban lévén világunk holisztikus szövetében mindenhol ott sejlik a precíz és olcsó távolságmérés problematikája.

 

Előzmény: Adalbert Fox (14)
újmóni Creative Commons License 2013.04.18 0 0 18

Olimpiai felkészülésnél nem edzenek cm-es pontosságra..... :-DDDDDDD

 

Na mind1, jól szórakozunk. :-D

 

(elárulom, hogy 50 fölött vagyok, tehát messze nem tapasztalatlan)

 

 

Előzmény: Adalbert Fox (14)
újmóni Creative Commons License 2013.04.18 0 0 17

Jézusmária! Neked pszichiáter kell, nem mérőkerék!

 

Atyaúristen! :-D

 

 

Előzmény: Adalbert Fox (14)
Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.18 0 0 16

Hát, téged se az eszedért szerethet az, aki szeret (ha egyáltalán...)

Előzmény: H_G (15)
H_G Creative Commons License 2013.04.18 0 0 15

Akkor kösd össze a két bokádat egy pontosan egyméteres madzaggal és számold fejben a lépéseket, úgy nagyon olcsó :)

 

Előzmény: Adalbert Fox (14)
Adalbert Fox Creative Commons License 2013.04.18 0 0 14

Thnx, Kékdroid!

 

 

Igen, valami ilyesmire lett volna szükségem…! Rögvest rá is kerestem az általad javasolt címszóra, és találtam is jó pár, hasonló kategóriájú és karakterisztikájú eszközt, ámde kiderült, hogy még a legolcsóbb darab is több mint 10 ezer forintba kerül…! Úgyhogy ugrott az ötlet, jelenleg ugyanis nincs módomban, még 5 ezret sem kiadni ilyesmire. Ez van.

 

Már vagy 10 éve nem futottam és úsztam, huzamosabb távot, pedig korábban mondhatni, rendszeres edzésben voltam. Mindkét vonatkozásban közép-hosszú távú „evickélő” vagyok (voltam…) egyébként. A futást illetően cca. 8,5-9 km. volt a penzumom — és ezt korábban hetente 2-3 alkalommal teljesítettem is (a legjobb időm ezen a távon: kerek 30 perc volt) —, az úszás esetében pedig nagyjából 2 000 métert „pancsikoltam” (arányosan mind a 4 úszás-nemben), általában hetente egyszer, esetleg kétszer, és azt a távot átlagosan kb. 45 perc alatt tettem meg. Jó ideje azonban olyan élethelyzetben vagyok, hogy még az éhenhalás elkerülése is magasabb prioritást kap, mint a sport…! Cipőm ugyan van (igaz, nem ideális futó-cipő, de azért alkalmazható), azonban a futáshoz — és még inkább az úszáshoz — komoly energia-fedezet szükségeltetik, ami viszont hiányzik. És az úszás esetében még a money-szükséglet is „szűk keresztmetszetet” jelent jelenleg…

 

Lényeg 1.: E hónap 15-én, késő este, bősz-bánatomban mégis csak nekiálltam futni, a fenti (becsült) távomon! Túl jó eredményt ugyan nem könyvelhettem el, mert 45 p. 4 sec. alatt tettem meg azt az utat, amelyen az eddigi csúcsom a már mondott 30 perc volt..., no de a lényeg az elszántság, annak viszont bőviben vagyok! Az energia-pótláson meg kőkeményen dolgozom. Vagy 2 és fél hónappal ezelőtt kezdtem ugyanis neki egy nagggyon tökös, nagggyon professzionális megközelítésű Promotion Billet Competition (Alkalmaztatás Előmozdítás Pályázat) írásának, amitől azt remélem, hogy végre majd révbe (álláshoz) juttat!

 

Lényeg 2.: Amint az a Lényeg 1-ben olvasható, a táv, amin „futkározni” szoktam, becsült, vagyis nem tudom, pontosan hány kilcsi is az tulajdonképpen. Én viszont egy teljességre törekvő, maximalista fószer vagyok, vagyis: pontosan szeretném tudni, mennyi az annyi…!

 

Zárásul még egy-két megjegyzés a természetjárók e jeles közössége felé — személyre szabva, és a teljesség igényével megvalósulóan igyekezvén:

  • Ahogy én látom, ebben a hmmm..., természetjáró közösségben Kékdroid, az a tag, aki képes maradéktalanul értelmes viszonyulást tanúsítani (hasznosan reagálni) egy probléma felvetésre! (Talán még „efemmm” is megkarcolja ezt a szintet, bár némi nem túl baráti kaján cinizmus azért kiérződik a hozzászólásából…)
  • kilógó lóláb: Nos, sztem ő sem értette meg igazán, hogy nem akarok túl bonyolult (értsd: elektronikus és drága) eszközt erre a célra alkalmazni.
  • &##&”: Nagyon kérlek, sci-fi ötletekben ne akarj velem versenyre kelni, abban ugyanis verhetetlen vagyok…! (Ha netalán kételkednél, hát mérkőzzünk meg: mondjuk egy fasza kis sci-fi novellával — ide applikálva —, és szavaztassuk meg, kié a kiválóbb darab!) 
  • schlumbergerrr”: Nos, ha ő nem is „dobott fel” hasznos 5-letet, de legalább helyén kezelve „díjazta” kilógó lóláb „agyas” javaslatát. 
  • újmóni”: Hát igen, Móni vélhetőleg nem küzd anyagi gondokkal (egyelőre)… Nyilván még ölég fiatal — és szerencsés mód’ tapasztalatlan is. Móninak csak egyet javasolhatok (ha érti majd egyáltalán, mire is gondolok…): „Aki nem készül a jövőre, arra ítéltetik, hogy elveszítse azt.” — Vulpes „Scepticus” Optimus Prætor (Adalbert Fox) 
  • Lud”: Sztem, Rodin sem őróla formálta volna meg: „A godolkodó” címmel közismert szobrát, ha Ludakkoriban élt volna Párizsban… Kedves
    Lud, én éppen azért vagyok profi a (rendszer-)tervezésben (is), mert képes vagyok egyből átlátni, hogy:

a)       milyen feladat az, amivel nem szabad foglalkozni (nem szabad kézbe venni, ill. meg- vagy átszervezni, újratervezni stb.), továbbá 

b)      mennyi az a munka-ráfordítási igény-plafon, ami felett már nem szabad egyetlen munkapercet sem egy adott probléma megoldására fordítani, végezetül 

c)      melyek azok az eszközök, amelyek hatékonyan felhasználhatóak egy probléma megoldására, és melyek azok, amelyek viszont teljességgel alkalmatlanok arra.   

  • bmalag”: Hmmm…, nos, hogy őszinte legyek (és itt most nem az „Őszinte Legyek” nevezetű, itt és most általam kitalált punk-zenekarról van szó, ha érti valaki a szóviccet…), az ő reagálása engem egyrészt „újmóni”-éra, másrészt pedig „Lud”-éra emlékeztet… A meglátásom az, hogy az Advanced Google Maps Distance Calculator sok mindenre alkalmas (lehet), de épelméjű távolságmérésre egy városon belül, vagyis annak zeg-zugos-cikk-cakkban kanyargó utcáin való futás-táv, vagyis az ilyen helyeken megtett távolság mérésére: totálisan alkalmatlan! De azért álljon itt a "menetem": Start/Cél: Kispest Deák F. u. 7., - azt követően: Bem. u. - Irányi D. u. Móricz Zs. sétány - Simonyi Zs. u. - KÖKI felüljáró - végig a Gergely utcán, nagyjából félhosszig, aztán forduló vissza, ugyanazon az útvonalon hazafelé. Nos, ez az a távolság, amit megteszek. Mondom: sztem cca. 8,5-9 km. lehet, de meglehet, hogy több! Van egy lovagias felajánlásom, kedves bmalag: ha méterre pontosan meg tudod adni nekem — Advanced Google Maps Distance Calculator-ral — ezt a futástávot, akkor onnantól kezdve professzornak foglak nevezni, ezen a fórumon! Rajta bmalag”! A feledat adva vagyon! Figyelem!: Csak és kizárólag az Advanced Google Maps Distance Calculator-t használhatod a feladat elvégzéséhez! A méterre pontos távolságra vagyok kíváncsi, kedves bmalag...!

 

Egyelőre ennyi!

 

Üdv Mindenkinek!

 

Előzmény: Kékdroid (2)
újmóni Creative Commons License 2013.04.18 0 0 13

:-))))

 

 

Előzmény: Lud (11)
újmóni Creative Commons License 2013.04.18 0 0 12

Én kétkerekes műfajban nyomom :), és ezen szoktam bejelölni a köreimet. Nem is a km-számlálás miatt (van km-órám), hanem hogy lássam térképileg is. :)

 

http://www.bikemap.net/

 

De most már átnyergelek az edomondo-ra, mert akkkor jelölgetni sem kell, csak bekapcsolni a telefonon a GPS funkciót.

 

 

Előzmény: bmalag (10)
Lud Creative Commons License 2013.04.18 0 0 11

ez jó! délben 2,217km-t sétáltam, persze sokkal vagányabb lett volna egy mérőkerékkel a napsütötte parkban hérderző irodai juppik között :)

Előzmény: bmalag (10)
bmalag Creative Commons License 2013.04.18 0 0 10

remélem ezután azért nem hal el ez a kedves kis topic:)

 

én ezzel mérem a futóköreimet:

 

http://www.daftlogic.com/projects-advanced-google-maps-distance-calculator.htm

 

műholdképre állítom, kellően felnagyítom és végigjelölgetem a szántóföldek közötti földutakon megtett távot.

erdős terepen nem használható, de felénk az nem nagyon van.

Előzmény: újmóni (9)
újmóni Creative Commons License 2013.04.18 0 0 9

:-DDD

 

5*

Előzmény: Lud (8)
Lud Creative Commons License 2013.04.18 0 0 8

szerintem a rendszertervezőktől kérd vissza a pénzed, a devecseri lomis cigányoktól vegyél egy bringát kétezerért, dobd vissza a kormány-elsővilla-elsőkerék univerzumon kívüli részt a hátsó udvarukba, a dekatlonban vegyél kétezerért egy bicajoskomputernek csúfolt akármit, és ha korábbi barkácsoló kisérletezéseidet végtagveszteség nélkül megúsztad, akkor össze tudod rakni, amit akarsz, és talán fedezi a redszertervezőktől visszakapott pénzed is.

tudom nem százas megoldás, mert a kompjúterben cserélni kell  a gombelemet háromévente, de nekem sajnos csak ilyen ötletre fussa. na megyek is fát vágni :)

Előzmény: Adalbert Fox (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!