Annyi a különbség hogy a kolibri a mp 80 szárnycsapással éri ezt el, és akár fejjel lefelé is megoldja. A ragadozók pedig a légáramlatokat használják ki. Amúgy szerintem a kis kolibriknek jobb ha a természetben maradnak :)
Szobiszörp-nek mindenben igaza van,ezért nem lesz itthon kolibri tenyészet.De ha utánanéztek angolul,rájöttök,hogy külföldön sikeresen tenyésztik röpdében őket,nem lehetetlen.
Sajnos erről videót nem találtam,csak magánemberek megmentett madarairól,illetve a San Diegói állatkert tenyészetéről.
Sziasztok szerintem kimerítettük ezt a témát:( Ezért úgy gondoltam nyitok egy új topickot a kolibrikhez sok tekintetben hasonló témáról, a trópusi lepkék tartásáról. Szeretném ha ott is ilyen aktívan jelen lennétek, és nagyon köszönöm nektek, hogy ennyi sok hasznos dolgot írtatok. Az új topick neve: trópusi lepkék tartása, tenyésztése
Szerintem akit érdekel a kolibri vásárás, az keresse meg a Szegfű jános madár kereskedését, és a Jani majd elmondja hogyan negy,vagy nem megy.(persze ha akarja)
Valamiért (nem mondom meg miért) nálunk mások a törvények. Az eu-s törvénynél csak szigorúbbat lehet, megengedőbbet nem. Na most. nálunk nem az egyed a védett, hanem a faj. Ilyen a világon nincs még egy.
Tehát. Ha van egy kerecsen sólyom, akkor ott az egész faj védett. Senki nem vitatja, hogy a természetből nem fogunk be egyedet, mert az jogosan védett.(ill. van úgy, hogy túlszaporodik, akkor nem. de ez kivétel) De ha veszel az eu-ba egy "ötödiziglenig" visszamenőleg tenyészetből származó (kint ez a törvény) madarat, ahogy beteszi a lábát kis hazánkba, elkobozzák. Állami tulajdon lesz és még meg is büntetnek. Ezzel a törvénnyel már "straszburgot" is megjártuk, hiába. El sem hiszed, milyen f@szságok vannak itthon! Ha veszel kint egy hibrid madarat,(pl: kerecsen és vándor sólyom mix. Ez kint nagy divat) itthon elkobozzák és megbüntetnek természetkárosítás miatt is. Azt mondja a törvény, ha kiszabadul a madár akkor párba állhat vad madárral és genetikailag ellenőrizhetetlen példányok születhetnek! Senkit nem érdekel, hogy a hibrid alapból terméketlen madár. (biológia 7. oszt.).
Ha valakit érdekel még a szopásunk tárgya, látogasson el a "solymász kerestetik" topicba, vagy bármely postagalambos, díszmadaras oldalra. horror!
Most olvastam egy másik receptről amin talán nem romlik olyan könnyen: 2 evőkanál díszmadarak számára gyártott nektár, 2 teáskanál méz, két teáskanál virágpor, fél liter víz.
Elhagyod egy hétig a muslincát, betöltesz egy liter tápot egy kolibri etetőbe, És elmész nyaralni.:) Ha hazajössz kárpótlásként dupla adag muslincát kapnak.:)
Amerikában biztosan lehet láttam az egyik adón erről egy műsort. És biztosan szaporodnak fogságban mert ott a nevelő "szüleik" mondták, hogy viszik őket mindenhova egy cipős dobozban mert csak így tudják mindig etetni a kicsiket.