Sziasztok! Ahogy elnézem, tényleg kihalt már a topic... az előző komment is egy évre az utolsó után érkezett, és most az enyém is +1év. Véletlenül bukkantam rá, amúgy. Karácsonyra egy Xbox 360E Slim 4GB + Kinect kombóval leptem meg párom, de most érdekelt (így utólag :D), hogy vajon a Move mit tudna, miben lenne jobb - pl kevesebb helyet igényelne-e. Érdekes volt a hozzászólásokat így évekkel később visszaolvasni, de sok dologról (érthető okokból) nem esett szó. Talán minimális már az aktualitása, főleg, hogy itt az XBox One és PS4, de talán akad még, aki low budget-ből szeretne otthonra szórakozást. (bár az első néhány hozzászólásban még a 360+kinect nem épp a spórolósakat célozta)
Vásárláskor a szempontok (nálam) az alábbiak voltak:
- grafika elhanyagolható mértékben (Wii a mai napig szimpatikus, csak a támogatottsága csökkent) - bár a PS3 kenterbe veri, és mivel nekem a multimédia, a filmek sokkal fontosabbak, így a világ egyik legjobb (de legalábbis legjobb ár-érték arányú BluRay lejtszójaként a mai napig kedvenc... de nem magamnak kerestem ajándékot) :) Inkább egy HTPC-vel leptem meg magam, ahogy komolyabb (főleg egyszemélyes) játékokra is inkább PC. Konzolt csak egy dolog miatt vennék/vettem, hogy 2+ fő is kellemesen tudjon szórakozni, ha már elfogytak a társasjátékok. - 4GB flash vagy 250GB merevlemez egy újabb nagy dilemma sokaknak. Mivel nem terveztünk töltögetni vagy filmeket/zenéket tárolni rajta, és majdnem kizárólag csak Kinect miatt érdekes számunkra (max 1-2 ilyen kis kétszemélyes mászkálós, mint pl a Legok és a Raymen sorozat), így nem volt szempont a merevlemez. Igen, a telepített játékok jobban kímélik az ODD-t, de sok kollégámnak és ismerősnek már legalább 2éve van 4GB-s verziója, csak Kinectre és semmi baja a gépnek. Ennek ellenére, most elgondolkoztam egy merevlemez beszerzésén. Sports Ultimate-ben is van 1-2 letölthető tartalom, de amúgy is elég sok érdekes dolog van, amit kipróbálnánk. Demok kipróbálására persze teljesen elegendő a 4GB - ha utána törlöm, ahogy ezt eddig tettem is - de ha időközben marad fenn olyan, ami érdekes számunkra, akkor már erősen és gyorsan csökken a tárhely.
- ami a flash-elést illeti, nem szeretem a mókolást. Egy kollégám van, akiknél a gyerek rendszeresen bütykölteti a gépet, hogy a legújabb játékok is fussanak lopott módban. Egyelőre nincs baja a gépnek, de igazából nem is csak ez tart vissza. Használtan egészen jó állapotban lehet kapni akár üzletben, akár neten is eredeti játékokat. Ha spórolni akarok, megveszem inkább azokat. 2-3-5-6e Ft azért nem a világ és nem kell 50 játék.
Jelenleg a csomaghoz kapott Advantures (ezt kb félóra alatt meguntam, és azon agyaltam, miért is vettem én kinectet - el kéne adni, amíg még majdnem új :D), de aztán másnap kipróbáltuk a másikat (alapból a Sports 2 járt volna hozzá, de kivetettem és féláron megvettem a Sports Ultimate-et, így 11 sportág áll rendelkezésre), na ez így már korrekt :)
Tényleg remek szórakozás! Mindenkit megmozgat, és ha komolyan veszik a dolgot, akkor elég alaposan. Szinte lehetetlenség megunni őket, és még az 50-60év feletti szüleink is úgy ugráltak és váltották egymást a party módban, mint a gyerekek. Viszont egyszerre 1, max 2 személyt kezel, utóbbi esetben pedig legalább 2,5m távolságra van szüksége. Nálunk szerencsés a helyzet, mert a kanapé széléig ez megvan, és még azt is el lehetne tolni/forgatni. De ahol erre már nincs lehetőség, ott elég kellemetlen lehet. Ettől függetlenül akár 10-12 ember számára is remek szórakozás lehet. Egyszerre max ketten ugrálhatnak ugyan, de a többi sem unatkozik. Az a küzdelem, helyben futás, ugrálás, hadonászás szórakoztatóbb a legtöbb TV-ből ömlő baromságnál. Sports Ultimate party módjai pedig viszonylag gyorsan pörgetik a játékokat, gyors páros váltásokat téve lehetővé, így viszonylag hamar sorra kerül mindenki és csapatukért küzdhetnek. Egyszerre 4 embert el sem tudnék képzelni a TV előtt... nem hiszem, hogy bármikor is úgy akarnék játszani. Sokan kértek véleményt tőlem is, még azelőtt is, hogy nekem lett volna, de már akkor is az alábbiakat javasoltam - és ezt most is tartom (bár a Move-ot nem próbáltam, és még nem találtam infót a "hatótávval" kapcs, ami, ha jelentősen rövidebb a kinectnél, akkor kisebb helyiségekben erősen javasolt): Ha főleg 1 vagy max 2fős, kontrolleres, tuti grafikájú játékok, és/vagy multimédia, 3D mozizás stb a szempont, akkor PS3 (később a move még mindig jó alternatíva lehet ritka alkalmakkor party mókának) Ha pedig kimondottan a fent leírtak (csak a több fős, party játék, közös mókázás) a cél, akkor a Kinect nagyon határozott támogatásomat élvezi. A merevlemezen pedig érdemes erősen elgondolkozni (már, ha nem nagyobb a különbség 10-15e Ft-nál - én +12e-t sem szántam rá - mert amúgy 20-22e környékén lehet kapni 320-as merevlemezt - most a használtakat vadászom, de nem sürgős a dolog), ha csak egy kicsit is úgy érzi, hogy magával ragadhatja a szenvedély és erős késztetést érez a további tartalmak beszerzésére. Én egyelőre nem érzem hiányát, remekül használható és sok ismerősöm a mai napig 4GB verzióval játszik, máig élvezettel - nem veszve az újdonság varázsa. Az elején úgy gondoltam, nem fogom a netre kötni. Minek, csak a kinect miatt van. Így aztán nem is kábeleztem be, de a wifin megtalálta a jelet. Mondom, egye fene, felengedem. Na kb azonnal be is állítottam a LIVE-ot, és már azon gondolkozom, hogy a Gold-ot is kipróbálom, talán későbbiekben is fizetek majd érte. Jó dolog. De konzolos továbbra sem leszek. Most sem érzem, hogy FarCry-t vagy GTA-t vagy bármi hasonlót én azon akarnék játszani. Illetve zenére, filmekre, netezésre a HTPC marad.
Nem tudom mennyire olvassa még valaki ezt a topicot, de tegyünk egy próbát...
A korábbi hozzászólások szerint eléggé a Kinect felé tolódott el a beszélgetés. Eltelt nagyjából két év a megjelenése óta. Mik a hosszú távú tapasztalatok? A menet közben érkező frissítések valóban sokat javítanak a használhatóságon? Akinek már megvan egy-két éve, még ma is használja, vagy elfogyott az újdonság varázsa?
És a nagy kérdés... Flashelni vagy sem? Érdemes abból a szempontból, hogy bukjuk a Live-ot, garanciát, viszont lesz egy csomó "ingyen" játékunk rá?
Én Kinectre szavazok. Unokaöcsémnek van , de most akar egy ilyet is, ami egyedi, úgyhogy tolja a kvízt, nmeg szurkolok neki. Nézegettem, nem vészes, próbáljátok ki, ha van kedvetek.
Sziasztok nem tud valaki segíteni abban hogy a kinect star wars nál mi módon lehet azt beállítani hogy a "jedi kiképzés"t onnan folytassa a kinect ahhol a legutóbb abbahagytam mondjuk a 15. pályától és ne az elejéről kezdődjön mindig ?Úgy tudom automatikusan menti a pozíciót,de a continue feliratra nem enged rámenni!Köszönöm ha valaki válaszol !Az erő legyen veletek!
Attól függ, hogy kinek! Ha család, vannak kisebb gyerekek is, akkor kinect, mert itt semmit nem kell a kezedben tartani! Mi most vettünk, nekünk nagyon bejött!!!CSakis ajánlani tudom!A konzolvilag.hu-n elég olcsó csomagban, de a fruit ninja és gunstringer kódot olcsóbban meg lehet venni vaterán.
Sziasztok!! 3 szó: KIRÁLY A KINECT !!!!!igaz hogy nekem nincs de haveromnak van!!! 12 éves vagyok és minden pénteken átmegyünk "Kinect Sports"-ozni állati a grafika!! kedvencem az olimpia :) diszkosz vetés, sprint, gát futás,gerely hajítás,távolugrás!! egyszó mint száz KIRÁLY!!
Köszi, bár egyértelmű volt, hogy akkor senki nem venne játékot... :-D Csak az érdekelt, hogy valamivel gyorsabban megy-e. Barátnőmnek van kinectje, néha picit lassabb, ezért érdekelt.
Ha feltelepíted a játékot, indításhoz kell a lemez, viszont utána már nem pörgeti a gép, hiszen minden adata a merevlemezen van. Ezzel az olvasófejet kíméled, ami megnöveli a géped élettartamát.
Köszi Borosi, hogy ezt megírtad, én sosem foglalkoztam a játékok felrakásával a 4GB helyre, hiszen egy játék sem férne rá. Eddig ezt csak egy embertől hallottam, de nem nagyon akartam hinni neki, de most már úgy látszik muszály lesz. Én csak azért nem írtam le ezt Adrynak, mert nem voltam ebben biztos. De akkor már engem is érdekelne a dolog, hogy mi értelme felrakni egy játékot a merevlemezre, ha a lemez még is kell hozzá?
Ha feltelepíted a játékot, a lemezt ugyanúgy kéri a gép. Ha nem így lenne, akkor összeállna 10-15 ember és közösen megvennék a játékot, majd mindenki játszhatna vele.
Szerintem mindenképpen a 250 GB-ost vedd meg. A 4GB hely elég gyorsan elfogy szerintem, ha lefrissíted a 4 GB-os Xbox 360-ra a kinect-et, akkor az máris csak 2.5 GB lesz. Arra pedig már nem sok minden fér. Plusz a játékfrissítések, demó vagy teljes játék letöltések, szóval mindenképp a 250 GB a nyerő. Nekem is olyat kellett volna vennem, de már késő :)
Szerintem nem lesz sokkal gyorsabb a játék, ha a felmásolod a gép winyójára, max. csak annyit nyersz vele, hogy nem kell mindig lemezeket cserélni.
Szeretnék Kinectet venni. CSAK azt nem tudom, hogy 250GB-s vagy 4GB-s legyen. Ha jól gondolom, ha a merevlemezről olvassa be a játékot, akkor gyorsabb, ugye? Mennyire gyorsan telik meg a 4gb? Van esetleg tapasztalatod benne?
Elolvastam az egész topikot, bár annyira nem volt hosszú. :) Látom, megoszlanak a vélemények a 3 géppel kapcsolatban. A legkevesebb szó eddig a ps3 move-ról esett, szerintem ez azért nem véletlenül van így.
Én meg vettem (2010 dec. 27-én.) csomagban az Xbox360(slim)-et+Kinect+Kinect Adventures. 2010 novemberi kiadású box. Korábban volt Xbox360 –om (nem hdmi-s), elég rövid ideig. Használtan vettem és szinte egyből 3 ledes lett, szerencsére jó ismerősömtől vettem, így javítás után egyből vissza is boltoltuk. De most itt van az új gép és nagyon elégedett vagyok vele. Sokat játszottam már a hozzá adott Adventures játékkal. A kedvencem a Reflex nevű játék, amikor gugolni és ugrándozni kell. Jól megmozgat, ajánlom mindenkinek. Nem rég a Dance Central-t is megvettem, nagyon király játék.
Olvasgattam neten elég sokat a kinect-ről mielőtt megvettem, elég pozitívan csalódtam benne. Nagyon pontosan utánozza le a mozgásokat. A legelső használatnál mintha egy kicsit késett volna az érzékelő, de amint csatlakoztam a Live-ra azonnal frissítést kínált fel a gép és csekély 1,2 GB cuccot le is töltött magának egyből. Na, ezek után viszont már panasz sem jöhetett az érzékelőre, mert még pontosabb és gyorsabb lett.
Azok a hírek, miszerint félhomályban nem érzékel jól vagy sötét ruhát nem lát jól vagy sötétbőrű embert szintén csak nem érzékel jól, teljesen hamisak. A kinect teljesen jól érzékel mindenféle környezetben. Pl. kipróbáltam úgy, hogy egy sötét pulóverbe behúztam a tenyeremet és még akkor is jól érzékelt.
Bevallom őszintén, úgy voltam vele, hogy amint megveszem ki is flasheltetem, mert a franc fogja méregdrágán megvenni hozzá a játékokat, de amint láttam azt, hogy mennyi minden elérhető hozzá a Live-on, egyből megváltozott a véleményem. De nem csak a live-ról van szó. Amint írtam az elején a kinect-re lejött egy csomó frissítés és úgy gondolom, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, szerintem tovább fejlesztik és még egy jó párszor biztosan lesz update hozzá. Aztán ott vannak a játékok. Eddig akármilyen játékot raktam be mindig felajánlotta a hozzá tartozó frissítés letöltését. Pl. Ott van a Forza 2 (jó nem egy mai játék, de nekem ezt meg kellett szerezni) rengeteg autó és pálya érhető el a Live-on hozzá, van amit pénzért tudsz letölteni, de van olyan elég sok amit ingyen. Plusz nem rég egy ismerősöm ajánlott egy honlapot (www. jatekaim.hu ) ahol cserélhetsz vagy vehetsz használt játékokat a bolti ár töredékéért. Én 5 játékot vettem 8000 Ft-ért. Persze aki a legújabbakra vadászik, az ne itt keresgéljen, de ha megelégedsz a féléves vagy éves (vagy még régebbi) játékokkal, akkor ez a te helyed.
Az eddigi boxokról sok hideget olvastam, hallottam, hát igen nem volt jó konstrukció, de a slim megjelenésével egy „új korszak kezdődött”. A meghibásodási ráta a 0-hoz közelít. Na ezt mondjuk elég merész kijelenteni. Most már a mikroszoft 3 év garit vállal a gépeire. Ami azért elárul valamit.
Nem javaslom régebbi boxokra megvenni a kinectet, mivel a kinect-nek nincsen saját procija, ezért a gépét használja, vagyis akinek 2008 elötti gépe van az álmodni se merjen róla, mert úgy gondolom (és persze olvasni is lehet erről), hogy nagyon hamar 3 ledes lesz.
engem az érdekelne, tudja e valaki, hogy a Kinect játékok milyen adathordozóra vannak felírva? Kétoldalas DVD vagy egyéb? Mekkora a méretük GB-ban? kb.
Nekem nagy elvárásaim voltak a Microsoft 40 ezer forintos webkamerájával :) Azzal tisztábban voltam, hogy az én hardcore játékosi igényeimnek nem felel majd meg, és nem is fogok egy ideig majd COD-ot játszani vele, de mint party-kelléknek jól jön majd. 3 óra játékon vagyok túl, és kajak szakad rólam a víz, folyik még a picsámon is. A WII alapjaira épülő szerkezet felülmúlta várakozásaimat. A Nintendo konzolja csomagolhat, bye-bye WII,ennyi!
Külső: Szép, csili-vili masina ez a Kinect, a Mikrószoft jó munkát végzett, tetszik.
Kalibrálás: Teljesen rendben van féltem tőle, hogy bonyodalmak lesznek, de semmi. 2 perc alatt készenlétben van.
Lagg: Sokan féltek attól, hogy nem tudja rendesen követni a mozgást, de szerencsére nem ez lett a vége. Ha értékelni kellene ezt akkor szerintem 9/10, de játék válogatja, de ez játékfüggő is…
Kinect-dashboard : Jópofa, de sokat nem foglalkoztam vele, így nagyon nem is tudok mit írni róla. Biztos sok dolgot nem fedeztem fel, majd igyekszem.
Játékok: Kinect Adventures : Természetesen az ajándék játékkal kezdtem. Nagyszerű élmény, kicsiknek és nagy marháknak is mint nekem. Totál megmozgat, és tényleg jó poén. Játék közben fényképek is készülnek rólad, ami jól megmosolyogtat mindenkit.
Fighters Uncaged : Erről sok rosszat hallottam. Tény hogy néha nem tudja a játék mit is csinálok, mert teljesen más mozdulatot végez, de annyira nem vészes. A kötelező tutorial megadja a hangulatot, utána meg kőkemény fight-ok vannak, amik rendesen megizzasztottak. A picsámon majdnem szétrepedt a bokszer, mert mindenképp pörgőrúgást akartam.
Motion Sports : Az eddig próbált játékok közül ez a leggyengébb. Foci, boksz, sí, stb… Poénos, megmozgat, de grafikában, élményben annyira nem nyerő. Bokszban jópofa volt, hogy kérte hogy mutassam az izmait, majd lefotózott és ezt tette be újság címlapra, mikor nyertem :)
Dance Central : Mivel a tánc távol áll tőlem, mint Győzikétől az egyetem, ezt a csajoknak hagytam, és csak figyeltem. A grafika mocsok jó, a lépéseket leutánozni szerintem rohadt nehéz, de a lányoknak jól ment. Majd menet közben egyszercsak felbukkan a Freestyle felirat, amikor úgy táncol a játékos ahogy csak akar. Ha vége, a felvett videót gyorsítva játssza vissza. Sírtunk a nevetéstől, de komolyan.
Your Shape : Fitness evolved : Etalon jó fitness játék. Totál lescanneli a tested, és ilyen hőalakkal jeleníti meg. Nulla lag, teljesen élethű mozgás. Személyi edző, tréning, játékok, bitang jó. Elégettem 133 kalóriát,de a halálomon voltam.
A mai napba ennyi fért bele, holnap tesztelem a többi játékot is. Az eddig próbált játékok sajnos azt mutatják, hogy egyetlen nagy hibájuk a szavatosság. Nem érzem azt, hogy mondjuk 3 hónap szívesen veszem majd elő a Kincet Adventurest, vagy a Fighters Uncaged-et. Ha jönnek újabb, jobb játékok akkor rendben van. És kétlem, hogy hagyják veszni ezt a remek techonlógiát. Szinte a hét minden estéjére szerveztünk le partyt a családdal, a barátokkal, és nekem is tetszik a dolog, így azt mondom megérte a pénzt a Kinect. Hihetetlen science-fiction érzés kerít a hatalmába, amikor bekapcsolom, és ha mellette sikerül 2-3 kilót leadnom, máris boldog vagyok.