Valaki nem tudná nekem leírni, hogy pontosan milyen kronológiai sorrendben zajlanak a könyvek? Esetleg mik az, amiknek történései egyszerre zajlanak?
Engem is nagyon zavar, amikor olyan könyvhöz érkezek, aminél biztos vagyok benne, hogy véletlen átugrottam néhány könyvet. Milyen sorrendben érdemes olvasni ezeket? :/
Szerintem Salvatore zseniális egy világot alkotott, zseniálisak a könyvei. Drizzt Do'Urdern, Artemis Enteri és Jarlaxe Baenre örröké kedvenc karakteregk lesznek nekem. Egyelőre a Zsoldosok sorozatnál tartok, abban a 3. könyvnél, bár ahogy drizzt idézetét, gondolatait olvasom az első fejezet elején, úgy néz ki nekem, mintha valami mitrhill csarnokos ork támadásról lemaradtam volna. :(
Szia! Én most kezdtem a Gauntlygrim-et, de nagyon zavar, hogy nem tudom hogy mi lett a többiekkel? lemaradtam valamiről? a 3 királyos sorozat ennek az előzménye? ott megtudom a köztes részek eseményeit részletesebben?
Nem hagytál ki semmit. Szerintem Salvatore legunalmasabb könyvei azok. Aztán az Ork király, Kalóz király, Szellemkirály jó volt, de a Gauntlygrim, borzalmas lett... Fogalmam sincs mi történhetett a Szellemkirály vége és eközött. Elméletileg annak a könyvnek nem is volt vége, a Gauntlygrim, mégis egy egészen új kalandot kezd el, és ott van a kettő között az a sötét folt...
Az egyetlen pozitívum benne (Gauntlygrim), hogy Drizzt jelleme végre változik (bár ki tudja meddig lesz ilyen...)
Az első 7? -9? Nagyon jó volt! Azokon nőttem fel. De utána nagyon lement színvonal. Legfeljebb unalmamban olvasgatom. Illetve a vadászpengéket még el se olvastam!
A keleti aluljárójában lévő antikváriumban néha láttam (ha létezik még, a metróépítés miatt hetente változik ott a helyzet). Az első kiadás nekem fordításilag nem tűnt valami hajdejónak (csak a prológusba olvastam bele), míg a Deltavision-ös sorozat ebből a szempontból sokkal jobban bejött. (az meg az antikváriussal szembeni könyvárusnál szokott lenni).
Üdv! látom,hogy nagyon rég nem írt ide senki,mégis próbálkoznék... természetesen R.A.S. Otthon c. regényét keresem,első kiadás. ha vkinek van egy JÓ ÁLLAPOTBAN lévő,kérem,jelentkezzen.
Az Otthon képregény változata nekem nagyon tetszett, remélem, folytatják. Már a Száműzöttnél tartanak? Remek.
Itt van egy rövid infó Drizzt-ről. Amikor évekkel ezelőtt megszereztem a Baldur's Gate II. című játékot, akkor merültem bele a Forgotten Realms-be. Elég sok könyv jelent meg ebben a témakörben. Én csak Salvatore bácsit :-) ismerem, őt se teljesen. Még Ed Greenwood könyvei érdekelnek, az Elminsteres történetek - ő volt az, aki megteremtette ezt a világot (amit én nagyon jónak találok).
Szóval, mi az, ami érdekes a felsorolt trilógiák közül? A Kristályszilánkkal kezdődött, amiben tudtommal Drizzt még csak mellékszereplőként jelent meg. Azért írom, hogy tudtommal, mert ez a három könyv még nincs meg nekem. Utána írta a Sötételf-trilógiát, ami amúgy előzmény akar lenni. Ezek a legütősebb könyvei, főleg az Otthon. Utána én elolvastam az Örökséget, a Csillagtalan éjt és a Sötétség ostromát - véleményem szerint még ezek is jól sikeredtek. A Hajnal ösvényénél már erősen kókadoztam, fel se tudom idézni, mi történt benne. Az utána következő könyvei is megvannak, de azokat meg átlapoztam. Ahogy Amay light írta, eléggé elszaladt Salvatoréval a ló, és csak írt és írt, de a színvonal lezuhant.
Az eredeti trilógia megjelent 3 x 3 képregény alakjában is, és abból az Otthon 3 képregénye, plusz a Száműzöttből 2 magyarítva lett. Ezeket elolvastam, és megtetszett a dolog, megvettem könyvbem is az eredeti trilógiát. De aztán láttam, hogy iszonyat mennyiségű egyéb trilógia van: The Icewind Tale, Legacy of the Drow, Paths of Darkness, The Hunter Blades. Jól sejtem akkor, hogy ezeket akkor érdemes inkább kihagyni?
Röviden összefoglalva: a trilógia egy sötét elf életét írja le a fajtájával való meghasonlásától az önkéntes száműzetésén keresztül a társaira való rátalálásáig. Magyarul a trilógia könyveinek címe Otthon, Száműzött és Menedék volt, ebben a sorrendben.
A gond ott kezdődött, hogy a trilógiát Salvatore bácsi (vagy néni) nagyon jóra írta, és eléggé jól fogyott. Erre beindult a gőzhenger, és Salvatore elkezdte továbbnyomni a sztorit további kötetekben (pl. Ezüst erek), sajnos már jóval alacsonyabb nívón, meg lehet, hogy még mások is belekontárkodtak, és egy nagy kulimász lett belőle a végén.
Az eredeti trilógiát mindenesetre ajánlanám, tényleg jó.
Valaki össze tudná röviden foglalni, hogy mit kell tudni erről a trilógiáról?
A wikipedián utánaolvastam, de magyarul nincs semmi, angolul meg olyan hihetetlen mennyiségű információ van róla rengeteg kereszthivatkozással a Forgotten Realms-ről meg Drizzt D'Ourden-ről, hogy még azt is nehéz kihüvelyezni hány trilógiáról is van szó tkp. és melyik ezek közül az első.
Keresem Salvatore Otthon című könyvét. A sorozat összes többi része megvan, de ezt Ltulajdonították tőlem...mindeg ez van. De akik tud valahol eladó példányt...na annak örülnék :).