Keresés

Részletes keresés

Biovadász Creative Commons License 2013.09.30 0 0 19
Előzmény: Fekete Józsi (18)
Fekete Józsi Creative Commons License 2013.08.29 0 0 18

Valaki nem tudná nekem leírni, hogy pontosan milyen kronológiai sorrendben zajlanak a könyvek? Esetleg mik az, amiknek történései egyszerre zajlanak?

Engem is nagyon zavar, amikor olyan könyvhöz érkezek, aminél biztos vagyok benne, hogy véletlen átugrottam néhány könyvet. Milyen sorrendben érdemes olvasni ezeket? :/

hory977 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17

Szerintem Salvatore zseniális egy világot alkotott, zseniálisak a könyvei. Drizzt Do'Urdern, Artemis Enteri és Jarlaxe Baenre örröké kedvenc karakteregk lesznek nekem. Egyelőre a Zsoldosok sorozatnál tartok, abban a 3. könyvnél, bár ahogy drizzt idézetét, gondolatait olvasom az első fejezet elején, úgy néz ki nekem, mintha valami mitrhill csarnokos ork támadásról lemaradtam volna. :(

leddy Creative Commons License 2012.05.03 0 0 16

Szia! Én most kezdtem a Gauntlygrim-et, de nagyon zavar, hogy nem tudom hogy mi lett a többiekkel? lemaradtam valamiről? a 3 királyos sorozat ennek az előzménye? ott megtudom a köztes részek eseményeit részletesebben?

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.26 0 0 15

Nem hagytál ki semmit. Szerintem Salvatore legunalmasabb könyvei azok. Aztán az Ork király, Kalóz király, Szellemkirály jó volt, de a Gauntlygrim, borzalmas lett... Fogalmam sincs mi történhetett a Szellemkirály vége és eközött. Elméletileg annak a könyvnek nem is volt vége, a Gauntlygrim, mégis egy egészen új kalandot kezd el, és ott van a kettő között az a sötét folt...

Az egyetlen pozitívum benne (Gauntlygrim), hogy Drizzt jelleme végre változik (bár ki tudja meddig lesz ilyen...)

Előzmény: _balu_ (14)
_balu_ Creative Commons License 2010.03.02 0 0 14
Az első 7? -9? Nagyon jó volt! Azokon nőttem fel. De utána nagyon lement színvonal. Legfeljebb unalmamban olvasgatom. Illetve a vadászpengéket még el se olvastam!
R Zé Creative Commons License 2010.02.23 0 0 13
FYI, fórumozók, árulok egy trilógiát.

Üdv:

http://www.vatera.hu/r_a_salvatore_sotet_elf_trilogia_nma_163993010.html

nebamun Creative Commons License 2007.11.26 0 0 12
A keleti aluljárójában lévő antikváriumban néha láttam (ha létezik még, a metróépítés miatt hetente változik ott a helyzet).
Az első kiadás nekem fordításilag nem tűnt valami hajdejónak (csak a prológusba olvastam bele), míg a Deltavision-ös sorozat ebből a szempontból sokkal jobban bejött. (az meg az antikváriussal szembeni könyvárusnál szokott lenni).
Előzmény: raven75 (11)
raven75 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 11
Üdv!
látom,hogy nagyon rég nem írt ide senki,mégis próbálkoznék...
természetesen R.A.S. Otthon c. regényét keresem,első kiadás.
ha vkinek van egy JÓ ÁLLAPOTBAN lévő,kérem,jelentkezzen.
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.04 0 0 10

Az Otthon képregény változata nekem nagyon tetszett, remélem, folytatják. Már a Száműzöttnél tartanak? Remek.

Itt van egy rövid infó Drizzt-ről. Amikor évekkel ezelőtt megszereztem a Baldur's Gate II. című játékot, akkor merültem bele a Forgotten Realms-be. Elég sok könyv jelent meg ebben a témakörben. Én csak Salvatore bácsit :-) ismerem, őt se teljesen. Még Ed Greenwood könyvei érdekelnek, az Elminsteres történetek - ő volt az, aki megteremtette ezt a világot (amit én nagyon jónak találok).

Szóval, mi az, ami érdekes a felsorolt trilógiák közül? A Kristályszilánkkal kezdődött, amiben tudtommal Drizzt még csak mellékszereplőként jelent meg. Azért írom, hogy tudtommal, mert ez a három könyv még nincs meg nekem. Utána írta a Sötételf-trilógiát, ami amúgy előzmény akar lenni. Ezek a legütősebb könyvei, főleg az Otthon. Utána én elolvastam az Örökséget, a Csillagtalan éjt és a Sötétség ostromát - véleményem szerint még ezek is jól sikeredtek. A Hajnal ösvényénél már erősen kókadoztam, fel se tudom idézni, mi történt benne. Az utána következő könyvei is megvannak, de azokat meg átlapoztam. Ahogy Amay light írta, eléggé elszaladt Salvatoréval a ló, és csak írt és írt, de a színvonal lezuhant.

A sötételf-trilógiát én is ajánlom. Erősen. ;-)

Előzmény: nebamun (9)
nebamun Creative Commons License 2006.10.04 0 0 9
Az eredeti trilógia megjelent 3 x 3 képregény alakjában is, és abból az Otthon 3 képregénye, plusz a Száműzöttből 2 magyarítva lett. Ezeket elolvastam, és megtetszett a dolog, megvettem könyvbem is az eredeti trilógiát. De aztán láttam, hogy iszonyat mennyiségű egyéb trilógia van: The Icewind Tale, Legacy of the Drow, Paths of Darkness, The Hunter Blades. Jól sejtem akkor, hogy ezeket akkor érdemes inkább kihagyni?
Előzmény: amay_light (8)
amay_light Creative Commons License 2006.10.03 0 0 8

Röviden összefoglalva: a trilógia egy sötét elf életét írja le a fajtájával való meghasonlásától az önkéntes száműzetésén keresztül a társaira való rátalálásáig. Magyarul a trilógia könyveinek címe Otthon, Száműzött és Menedék volt, ebben a sorrendben.

A gond ott kezdődött, hogy a trilógiát Salvatore bácsi (vagy néni) nagyon jóra írta, és eléggé jól fogyott. Erre beindult a gőzhenger, és Salvatore elkezdte továbbnyomni a sztorit további kötetekben (pl. Ezüst erek), sajnos már jóval alacsonyabb nívón, meg lehet, hogy még mások is belekontárkodtak, és egy nagy kulimász lett belőle a végén.

Az eredeti trilógiát mindenesetre ajánlanám, tényleg jó.

üdv,

amay_light

Előzmény: nebamun (7)
nebamun Creative Commons License 2006.09.25 0 0 7

Valaki össze tudná röviden foglalni, hogy mit kell tudni erről a trilógiáról?

A wikipedián utánaolvastam, de magyarul nincs semmi, angolul meg olyan hihetetlen mennyiségű információ van róla rengeteg kereszthivatkozással a Forgotten Realms-ről meg Drizzt D'Ourden-ről, hogy még azt is nehéz kihüvelyezni hány trilógiáról is van szó tkp. és melyik ezek közül az első.

Csöves Creative Commons License 2003.12.06 0 0 6
nekem kellene a teljes trilógia
hol tudnám megvenni?
esetleg megvan valakinek?
el_CHArlaTAN Creative Commons License 2003.07.26 0 0 5
Üdv!

Én egy angol nyelvű "Exile"-t szeretnék eladni (a 2. része a sötét elf trilógiának), ár megegyezés szerint, írj mailt, ha érdekel!

Ákos

Ghostman Creative Commons License 2003.07.25 0 0 4
Ja asszem ez még az első kiadásból van, jó régi darab, ennek megfelelően kicsit használt is , de teljesen ép
Előzmény: Ghostman (3)
Ghostman Creative Commons License 2003.07.25 0 0 3
Nekem megvan. Mennyit ér meg neked?

üdv.

emailon keress, ide nem nézek be minden nap.

Oker Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2
Silverland
Bp. III. Lajos u. 60
Előzmény: KillerDrizzt (-)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.02.05 0 0 1
Populáris antikváriumokban gyakran előfordul: nyugati vagy keleti aluljáró stb.
Tomiboly Creative Commons License 2003.02.05 0 0 0
0 ilyen helyet tudok.
T
Előzmény: KillerDrizzt (-)
KillerDrizzt Creative Commons License 2003.02.05 0 0 topiknyitó
Keresem Salvatore Otthon című könyvét. A sorozat összes többi része megvan, de ezt Ltulajdonították tőlem...mindeg ez van. De akik tud valahol eladó példányt...na annak örülnék :).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!